X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to super że małej nic się nie dzieje z uszkami i że wszystko jest w porządku
    Co do przesypia nią to ja Wiki daje 180 ml mleka ok godz 19-21 i śpi do godz 1 w nocy dostaje znowu mleczko i śpi do 4-5 rano i śpi potem do 7 rano.
    Zdarzyło się tylko z 5 razy że Wiki przespała całą noc bez budzenia się na jedzenie też muszę poczekać aż będzie przesypia całą noc pocieszam się faktem że tylko raz wstaje w nocy karmić mała a nie wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że dziewczyny bedą tu pisać tak jak wtedy gdy bylysmy w ciąży. Też mam sentyment do tego forum

anet525, Emrica lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zasypia o 21 to budzi się o 3 i o 7.
    Trzeba na fb napisać by sie odezwaly tu.na fb nie da sie tak o wszystkim pisac... Zaglądałam dzis do forum marcowych mamusiek 2016 i wiecie troszke zatęskniłam za ciaza badaniami niepewnością czy chłopczyk czy dziewczynka. Ehhco za paradoks jak bylam w ciąży chciałam juz ja przytulać a teraz brakuje mi czasem brzuszka

czekaja lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi Aneta tez smutno ze skonczyl sie czas ciazy i noworodkowy bo wiecej juz mnie to nie spotka pewnie i takie dziwne uczucie jak sie wspomina. troche szkoda ze tak szybko mija ten czas z maluszkami.

ja wczoraj poskarzylam sie na coreczke ze slabo jej jedzenie warzyw idzie a wczoraj i dzis bez zadnych min wcinala ziemniaki ze szpinakiem:-) pierwszy obiadek od dawna ktory jej smakowal. to juz cos:-) w nagrode pozniej dostala banana w gryzaku:-)
    po marchwi kupa byla gesta i takie tylko male kleksy a po wczorajszym i dzisiejszym szpinaku kupa ze hoho:-) wczoraj kupilam dynie wiec jutro ugotuje sama i sprobuje dac bo ze sloika z ziemniakiem nie chciala za zadne skarby

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek super że Izka ładnie zjadła obiadek i że jej smakowało moja Wiki nie lubi ziemiaczkiem że szpinakiem a uwielbia zupke jarzynowa ile dzieci tyle różnych smakow

• Emrica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak powoli idzie to wprowadzanie posiłków, bardziej smakujemy, na razie głównie u nas mleko, teraz jeszcze powoli smakujemy a jak skonczy 6 miesięcy tak pełną parą już, a wogole to nie mogę sie doczekać az będzie siedzieć w foteliku to już wogóle będzie super i jedzenie na maksa :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na razie je wszystko co dostaje. Ale na razie jesteśmy na etapie próbowania pojedynczych smaków, była marchewka, brokuł, zielony groszek i jabłuszko. Dzisiaj będzie banan. (Daję ten sam smak przez 4 dni). Także za cztery dni zaczniemy już jakieś mieszane warzywko np. marchewka + ziemniaczek. Zuzia zjada już cały słoiczek albo i więcej.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Czy któraś może wie jaką kaszkę najlepiej wprowadzić po ryżowej? Która teraz będzie najlepsza owsiana, jaglana czy orkiszowa? I powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki też mają zatwardzenia? Bo ja już nie wiem co mam robić aby małemu ulżyć. Widzę że zawsze mocno się męczy przy kupce, mimo że jemy często suszone śliwki z gerbera i jabłuszko. Pije też ok 100 ml wody dziennie i nadal są problemy...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emili co do kaszke to ja nie pomoge bo ją jestem cały czas na ryżowej i nie wprowadzanim żadnej innej .

Co do zatwardzen to moja Wiki też je ma i je też śliwki suszone jabluszko bardzo dużo pije i nie mogę wyeliminować zaparć a co powiem o tym pediatrze to wkolko mówi żeby przepajac wodą .Wogule to moja mała miała od urodzenia problemy z kupa i nie wiem jak jej pomóc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:49

• czekaja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ewa tez mi się tak budziła w nocy. # noce spałam na dywanie przy łóżeczko i teraz już nie budzi sie na jedzenie w nocy. jak zje o 19 to je dopiero 0 5. jeśli są w miedzy czasie pobudki to dostaje smoka i śpi dalej. może u was tez sprawdzi się taka metoda?? było ciężko ale warto było:)

a ja juz nie wiem co mam z Ewa zrobic. nic nie chce jesc ani sloikow ani gotowanego przeze mnie. czekac nie czekac... chyba trafil mi sie wybredny niejadek

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może odczekaj kilka dni... u mnie na początku tez był ten problem bo mały nie chciał jeść a ja go męczyłam tą marchewką albo marchewką z ziemniakami i w ogóle mu to nie smakowało tylko pluł doszło do tego że jak widział że zbliżam się do niego z łyżeczką to biedny płakał... więc odpuściłam marchewkę na długo i dałam jabłuszko.. i to był strzał w dziesiątkę bo mu posmakowało, a później poszła dynia, brokuły, kalafior, groszek, pasternak a z owoców gruszki, banany, morele, brzoskwinię i mały je już wszystko teraz nawet marchewkę wcina :)chodź już nie daję samej marchewki wolę zupki, a ostatnio to próbował już rybkę, cielęcinkę w zupce jarzynowej i wszystko mu smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie - macie jakieś sprawdzone śliniaki? Najlepiej taki z rękawami, bo dziecko moje pragnie bardzo samodzielnie rączką łapać to co je, a jak mu zakrywam i daję z łyżki to się wkurza :) Przebieranie w stare śpiochy specjalnie do jedzenia nie wchodzi w grę bo przy przebieraniu się wkurza strasznie.

Wiem, że są takie śliniaki, ale czy one się Wam w ogóle sprawdzają?

My ciągle jesteśmy na etapie marchewki, bo coś nie mogę natrafić na jego dobry humor, ale wode to mi próbował nawet sam z kubka podpijać/zlizywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:48

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesss znam to moja Wiki też chce jeść raczkami wkłada rączki do miski z jedzeniem ale znalazłam na to sposob daje jej w każdą rączkę papierowy reczniczek i mietosi w raczkach i nie wkłada ich do miseczki

ines31 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie także chłopaki rączkami zgarniają jedzonko z łyżeczki :)

Tess lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją Nikosiowi daje zabawki do raczek i wtedy jest nimi zainteresowany i nie próbuje grzebać w jedzeniu ...

A że spanie u nas różnie... maly śpi od ok 22 do 6/7... czasem budzi się tylko raz ok 4 a czasem o 2 i ok 5.30... ale on śpi ok 3, 5h w ciągu dnia więc i tak jest nieźle:)

A z jedzeniem u nas jest nieźle bo Nikoś wszystko lubi próbować i 2 posiłki mleczne zastąpiła moim jedzeniem przygotowanym dla niego <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:13

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie ;) jestem świeżo po zrobieniu testu 2 kreski nam się ukazały :) to był 2 cykl starań :) cieszymy się bardzo proszę o kciuki! Mam nadzieje ze teraz będzie szczęśliwe zakończenie :)
    Buziaki dla dzieciaczków!

madziutek 23, Emartea, Emily83, gosiaczek31, anet525, bella82, ines31, kasss, czekaja, Pocahontas, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej!!! Anka to super;* <3 GRATULACJE! :-* ja też oczekuje kwietniowego malenstwa ;)
    Obyśmy obie tulily maleństwa za 8 miesięcy ;* ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:09

Emily83, anet525, anka418, kasss, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazanie

anka418 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych okruszków!! na moje dziecko na zatwardzenie najbardziej pomaga sok jabłkowy (sama robie). Po wypiciu kupa po jakiejś godzinie jest zawsze :) śliwki suszone na niego nie działają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:38

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka fantastyczna wiadomość :) trzymam kciuki :)

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ