X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

No my się jeszcze też karmimy tylko piersią, bo zastanawiałam się czy nie dotrzymać do 6 miesięcy, ale moim zdaniem, dziecko już jest ,,gotowe" (przynajmniej moje), bo interesuje się jak ja coś jem, parę razy dałam mu jabłko do polizania, to ostatnio jak jadłam i okroiłam kawałek - pokazuję mu ,,chcesz" a ten łobuz wyciąga rączkę żeby zgarnąć jabłko i buzię otwiera w ciup jak do cycusia :) Jak się przyssał do odciętego kawałka to aż wgłębienia porobił i nie chciał się odessać, a dziś miałam wrażenie nawet na spacerze, że się wkurza, że ja jem jabłko idąc a jemu nie daję :)

Więcej znaków na niebie i ziemi nie potrzebuję, myślę, że to czas, zwłaszcza, że z kp i tak wciąż nie jest idealnie i popłakuje czasem. Z tego też powodu ja go już przepajam wodą od dawna, bo jak potrafił nie jeść przez długi czas to przynamniej wodę z butli pił. Teraz w upały pije chętnie i całkiem sporo.

Z tym dawaniem kawałka chleba czy raczej skórki to nie jest głupi pomysł, pod warunkiem, że chleb z pewnego źródła lub ktoś sam piecze. Bo po pierwsze coś tam pomemła glutenu, a po drugie masuje dziąsła..

O właśnie... nas zęby męczą pełną parą. Jak wcześniej dziecko zasypiało samodzielnie w łóżeczku, tak teraz jest ryk obracanie się i takie piski jakich jeszcze nie słyszałam. A ponieważ ile można bujać na rękach, to wprowadziliśmy do salonu wózek i jak jest pora spania, a Młody zmęczony i marudny to siup do wózka i trzeba go zabujać, inaczej ostatnio nie zasypia wcale... gorzej, że z tego wózka to już mu nogi wystają, ale jak my położymy dziecko w spacerówce do spania na brzuchu to ja nie wiem :)

Sory, że tak zdawkowo i uciekam, ale trochę absorbujący jest te dzieć ostatnio :)

Pozdrawiam mamuśki i dzieciuśki :)

Acha - co do głupich min, to mnie się zdarza w domu często, gorzej jak idę gdzieś z wózkiem, bo wtedy niby człowiek się pilnuje, ale i tak podświadomie zaczyna się wygłupiać, wtedy jest zabawnie :) Kto nie ma dzieci może się i pośmieje z boku, a kto ma ten zrozumie :D

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, a z mniej ciekawych wieści, to chyba dostałam okres wreszcie, jak na razie jest bezobjawowy :)

No i co do upałów to ja Małego staram się trzymaj jak najczęściej bez pieluszki - jak zrobił kupę to myję pupę pod kranem, kładę go na macie i tylko rzucam tetrę między nogi, żeby rozbryzgu przy sikaniu nie było :) Dzieć wygląda na zadowolonego

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek masz rację mleko kiedyś to nie takie samo jak kiedyś wogole dziś jedzenie jest wysoko przetworzone wszędzie konserwanty barwniki i inne swinstwa .
    Mleko mm też powstaje z mleka krowiego i jak tu nie zwariowac

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi położna mówiła to zwykłe mleku po 13 miesiącu dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Wykoncza mie te upały niech wreszcie przyjdzie ochlodzenie

A ja po probie że spacerowka wróciłam jeszcze do gondoli na miesiac

Przez te upały mała ma całą dupke odparzona więc zmieniłam dade na pampersy bo są ciensze od dady mam nadzieję że to pomorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesss ja spróbowałam tak jak ty położyć małą na podkładzie tylko z tetrom pomiędzy nogami ale u nas to nie zdało egzaminu niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala tez za ruchliwa na lezenie tetra miedzy nogami:-) na golaska ja kladlam na podkladzie nieprzemakalnym ale i to skopywala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka bardzo cienkie moze nawet ciensze od pampers sa te z rossmana. ja kupilam na probe 3 rozm i ogolnie sa ok tyle ze na moja drobine oczywiscie za duze i bokami wycieka jak spi. ale na upal wg mnie super

• Tess Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka - a czemu nie zdaje egzaminu? Ja kładę podkład i na to pieluchę flanelową (można też ręcznik lub większe prześcieradło) w poprzek, bo mogę jej boki wcisnąć między materac a szczeble i wtedy nie skopuje. Fakt, że potem jedna warstwa więcej prania, ale kładę go tak raz czy dwa dziennie np. na popołudniową drzemkę.

No i w wózeczku też mi się to sprawdza (bo w dzień śpi w wózku w salonie gdzie jest chłodniej), albo kładę pieluchoceratkę do wózka i zawijam boki pod materacyk i nie wyłazi (ale ja mam szeroki ten materac i wszystko jest mocno na wcisk). Od biedy myślałam, że jak go gołego na gumową matę do zabawy położę to się najwyżej wytrze ją potem i już :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:42

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek dzięki kupie małą paczkę z roosmana i wyprubuje

Tesss nie zdawało egzaminu ponieważ jak położyłam na podklad pieluszke to ją skopywawl nóżkami

Ale spróbuje jeszcze tak że położe jej pieluszke pod głowę i plecy a tyleczek i nóżki zostanie na podkladzie

• Tess Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też lubimy te pieluszki z rossmana, tylko trzeba kupić te najzwyklejsze, bo są jeszcze jakieś typu fit&play albo jakoś tak i te są grubaśne i sztywne.

Dla nas 3 są już trochę maławe, a 4 duże, więc na razie ubieramy Dady, bo one jakoś między tymi rozmiarami się mieszczą :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi o te nowe pieluszki rossmanowe pakowane po 31, mala paczka po 19.90. polecala je juz ktoras z dziewczyn na fb chyba czekaja. premium sie nazywaja czy jakos tak. sa bardzo cieniutkie i dosc szerokie w pasie wiec dla wiejszych dzieciakow mysle ze sa super. dla mojej za szerokie w pasie ale poza tym naprawde dobre. ladnie chlona nie smierdza Izka nawet w ten upal nie ma odparzen. a po dadzie niestety sie robily i miala krostki w pachwinach. wychodza drozej niz dada ale taniej niz pampersy wiec taka alternatywa na cos miedzy tym a tym:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo cienkie sa tez te z tesco ale narazie nie wyprobowalam w ten upal wiec nie wiem jak sie sprawdza na pupce.
    a skoro w temacie pieluchowym to pampersy sa teraz w promo w kauflandzie za 34 zl. wiec warto jakis zapas zrobic:-)

• Emrica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:54

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam pieluszki dziś te z rosmana i są bardzo cieniutkie ale niestety są dla mie za mało chłonne bo jak mała się zesika to siuski bokami idą i jest wszystko mokre niestety

Ją miałam pieluszki z Tesco te z sową ale jak dla mie to są takiej samej grubości jak dada

Emrica pozazdrościc braku brzuszka fajnie że możesz bez kapleksow fajnie się ubrać bez ukrywania brzucha ją niestety mam jeszcze brzuch i parę kilo zostało do zrzucenia no i do tego rozstepy na brzuchu więc muszę go chować przed światem

Emrica moja mała jest na tym samym etapie co twoja córeczką te pluje łapie się za nóżki wydaje różne odgłosy po swojemu i od 3 dni przewraca się sama na boki a nawet raz udało jej się przewrócić z pleców na brzuszek ale to był jednorazowy przewrót na brzuszek bo więcej razy tak się narazie nie przewróciła

• Emrica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka mi też coś wcześniej wisiało ale przez te upały to bardzo mało jem a dużo pije i tak tłuszczyk ucieka, moja tylko obroty na boczki na brzuszek jeszcze nie wychodzi, a wogóle na brzuszku to średnio lubi leżeć, raczej chwila i jest płacz, ale ostatnio lekarka powiedziała że nie wszystkie dzieci lubią być na brzuszku i mam się nie przejmować.
    Ja nie testowałam jakoś innych pieluszek ciągle jadę na pampersach i nigdy przecieków nie miałam ani odparzeń, a zawsze udaje mi się je kupić w promocjach.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica moja tak samo nie lubi leżeć na brzuszku góra 5 minut tak po poleży i jest płacz
    Ja wypróbowałam 4 rodzaje pieluszek i najlepsze są dada i pampersy jak dla mie bo nic nie wycięła i są bardzo chłonne a to dla mie ważne bo mała naprawdę dużo sika

U mie nareszcie zmiana pogody jest chłodno i padał deszczyk mogę z małą odetchnąć przed kolejnymi upalami jak mówią w pogodzie

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u nas dalszy ciąg upałów o 3 w nocy w sypialni było nadal 29 stopni Julka na szczęście przespała do 6 ale wierciła sie troche zawsze wtedy daje jej wode i sporo potrafi wypić Ewka zazdroszcze pogody u nas jeszcze tydz tak ma być Scarlet super że z Jaskiem wszystko ok a byłaś już u neurolpga czy czekasz na kolejny termin? dziewczyny mam problem od jakiegoś czasu na prawej piersi( tej co miałam dwa zapalenia) mam ogromnego guza byłam z tym u lekarza i mowi ze nie wie od czego to jest mozliwe ze od karmienia cos sie tam zaczopowało dała atybiotyk i powiedziała ze jak od tego to powinien zejść biore już ponad tydz i dalej jest jaki był widać go nawet gołym okiem usg mam dopiero za tydz miała któraś z was coś takiego?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss nie pomoge bo nie mialam takiego problemu. ale calkiem mozliwe ze to po zapaleniach sie zrobilo. np jakas torbiel czy cos takiego. najlepiej wlasnie usg zrobic. trzymam kciuki za badanie i zeby to nic powaznego i samo ustapilo. daj znac jak bedziesz wiedziala co to takiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass my idziemy w czwartek. A Wy? Chyba też jakoś teraz.

Ja mam od lat guzki ale małe, niewidoczne gołym okiem i ponoć niegroźne. Nic przyjemnego ale lepiej sprawdzić. Ja też muszę iść do kontroli jak skończę zupełnie karmić. Lekarz powiedział mi tylko że po zakończeniu karmienia minimum dwa miesiące trzeba zaczekać przed kontrolą bo dopiero wtedy piersi dochodzą do siebie

‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ