X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyli ja Wiktori jak pierwszy raz dawalam kaszke to właśnie tak po godzinie jak zjadła mleczko żeby była troszkę głodna ale żeby nie była też za bardzo głodna. Ją daje małej kaszke jako główny posiłek i daje sloiczek warzywa albo sloiczek zupki jako jeden główny posiłek a deserek owocowy podaje jako deserek tak ok pół sloiczka między ktoras przerwa pomiedzy piciem mleczka.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u nas to chyba jednak był skok bo jest o niebo lepiej :-) choć znając życie jak tylko sie pochwalilam to znowu będzie dramat :-\

Tak was podczytuje ale nie bardzo mogę sie ustosunkować do poruszanych tematow bo my z Rocco nudni jestesmy i tylko i wyłącznie kp.Zauważyłam ze cos sie w cyckach dzieje bo je krótko,czesto i bardzo sie przy tym denerwuje.czyżby malo pokarmu?
    A może mi się miesiączka znów zbliża i mu mleko nie smakuje...

Czy ktoras z was oprócz mnie i Oli nie wprowadzila jeszcze pokarmów stałych?
    Tak pytałam z ciekawości.

Najlepszego naszym małym solenizantom :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:00

201503231678.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic jeszcze nie wprowadzalam w przyszlym tyg odwiedzaja mnie kolezanku z pracy i juz wiem ze bedzie ostra dyskusha na ten temat ja sprobuje od 5mca bo do 6chcialabym karmic no ale zobaczymy jak wyjdzie bo mam mniej pokarmu

loszcz lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda fajnie ze nie jestem sama i będziemy próbowały w podobnym czasie.W grupie raźniej:-)

tylda87 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pokarmu to też wydaje mi się ze mam mniej:-(
    Moze to chwilowe

201503231678.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz u nas tez było jakby mniej a teraz mam cycki znów wielkie cały czas ;( My tez tylko cycus :) Pola pięknie rośnie i zadowolona choc je czasem i co godzinę. Widać tak potrzebuje i mi to nie przeszkadza. Skoro mleczko to dla niej obecnie to co najlepsze czekam aż bedzie mieć skończone 6 mcy i wtedy będę stopniowo rozszerzać dietę. Chce ja długo karmić i boje sie zeby przedwczesne wprowadzanie nowych pokarmów nie zepsuło laktacji. Plus troche sie obawiam co bedzie jak juz wiecej będę pracować no ale damy radę :)

loszcz lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz Oli a przepajacie dzieciaczki moj za chiny nie chce no i teraz jak te upaly wypadaloby cos podac ale on az sie krztusi jak podaje wode czy koperek czy rumianek wiec odpuszczam czy robie dobrze?juz nawet lyzeczkka probowalam wszystko wypluwa..
    To fajnie ze w podobnym czasie bedziemy wprowadzac bedziemy sie wspierac bo ja juz zakupilam kleiki kasze manna i spokojnie czekaja ale na razie to dla mnie czarna magia

loszcz lubi tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja wychowanka na fb wstawila zdjecie swojej 3mcznej corki ubabranej w czekoladowej chrupce ktora jak wynika z opisu dala jej jako przekaske ciagle sie zastanawiam czy do niej nie napisac ale to ona jest matka szkoda dziewczyny wychowywala sie u babci bo matka zmarla a teraz babcua zmarla no ale ma meza tesciow wiec chyva odpuszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda mysle ze wlasnie babcie tesciowe ciotki itp maja takie stare nawyki zeby dzieciom bardzo szybko dawac wszystko do jedzenia. moja tesciowa chciala wciskac malej skore od chleba jak ta miala 3 miesiace. chrupki zupki itd tez juz po 3 m. mnie pytala czy daje. moja odpowiedz jak zawsze: jeszcze sie zdarzy najesc:-) teraz iza ma 4,5 i dopiero pomalu zaczynam wprowadzac bo jestesmy na mieszanym karmieniu. starszej dawalam dopiero po 5 skonczonym a karmilam tylko naturalnie. i wg tesciowej to bylo bardzo pozno i wielce zdziwona byla jak zabranialam dawania jej chleba w raczke

tylda87, loszcz lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Krokodyli ja Wiktori jak pierwszy raz dawalam kaszke to właśnie tak po godzinie jak zjadła mleczko żeby była troszkę głodna ale żeby nie była też za bardzo głodna. Ją daje małej kaszke jako główny posiłek i daje sloiczek warzywa albo sloiczek zupki jako jeden główny posiłek a deserek owocowy podaje jako deserek tak ok pół sloiczka między ktoras przerwa pomiedzy piciem mleczka.

Ech skomplikowane to. :P

W każdym bądź razie na razie wszystkie nowe smaki to pomiędzy mlekami a potem jak się dziecko "wdroży" to zastępuje posiłkiem jedno mleko? Spoko.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek mysle ze masz racje zapomnialam o tym aspekcie, bardzo prawdopobone ze ona jest pod duzym wplywem tej tesciowej, w takim razie delikatnie zasugeruje jej ze moze troszke za wczesnie na CZEKOLADE <omg> zreszta i tak zrobi jak uwaza a ja bede miala czyste sumienie ze zareagowalam a moze uda sie chocby naklonic ją do ruszenia glowa przy podaniu nast "swietnej" rzeczy do zjedzenia mam tylko nadzieje ze nie zaszkodzila corce ehhhhhhhhh wlasnie za to nie lubie swojej pracy ze czesto problemy podopiecznych pomimo iaz mam doze prywatnosci i raczej sobie z tym radxze, to i tak "przychodza" ze mna do domu, nie potrafie sie odciac zupelnie

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda ja Rocco nie przepajam bo nie muszę.Tu upałów brak,w ogóle to ciepła brak.Wczoraj musiałam włączyć ogrzewanie bo tak zimno w domu bylo.Dzis piekna sloneczna pogoda po raz pierwszy od miesiąca nie padało iiii UWAGA całe 18°C a wszyscy jak pięknie i ciepło :-\
    Kiedyś dawalam herbatę koperkowa na kolki ale to juz dawno temu a jeszcze wode na czkawke ale maly nie chce jej pic

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz dzis u mnie w domu temp 29.7 bo mamy okna od poludnia. nawet rolety nic nie daja. szok... ukrop i brak klimy lub chociaz wiatrakow zeby mielily troche powietrze. co ja bym teraz dala za okolo 20 stopni:-) ja generalnie nie lubie upalow ani nawet opalania. wiec dlanie optimum to 20-25 stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Izka w ten upal chetnie pije wode. ale raczej wezmie po kilka lykow zeby zaspokoic pragnienie i tak pare razy dziennie. wiec wypije jakies 100 ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam do was. jakie kupy robią wasze dzieci po danych warzywach np brokule. bo dzisiaj dałam małej brokul podszedł jej bo ładnie jadla tylko wieczorem kupa taka zielonkawa

• oli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepajam bo przy kp nie ma takiej potrzeby

tylda87 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska kupa zielonkawa bo nowa rzecz wprowadzilas ja jak zjem cos nowego albo cosczego dawno nie jadlam u Kuby od raxu robi sie zielonkawa, Gosiaczek ozemy sobie podac reke nienawidze takich upalow,w sypialni mam teraz 28stponi pomimo rolet ocieplenia domu i okien na zachod dodam ze otworzylam o 3okno pomimo ze maly spi z nami, ciagle przegladam prognozy pogody w nadziei ze podadza ochlodzenie az zaczelam sie martwic bo chrzciny mamy 30.08a stroj kypiony dosc gruby i mam nadzieje ze nie bede musiala kupowac czegos cienszego

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dziwicie ja niedawno od doswiadczonej mamy dwójki dzieci usłyszałam że od pół roku to dziecko powinno jeść wszystko. A zamiast mm i kaszek to wystarczy zwykłe mleko z grysikiem... Ja w tym rozumieniu jestem naiwna bo kupuje kaszki, mm i słoiczki. Ale o ile grysiki moim zdaniem nie zaszkodzi dziecku (choć nie chciałabym żeby Janek jadł tylko kaszę manną) to nie wyobrażam sobie żeby za 2/3 miesiące podawać mu krowie mleko 2/3 razy dziennie!

Swoją drogą od kiedy można dzieciom podawać zwykłe mleko? Ja czytałam że po skończonym roku ale i wtedy nie powinno być podstawą diety.

Justyska u nas po brokule nie było takich problemów.

Upałów też nienawidzę. Podobnie jak opalania :) mój największy koszmar wakacyjny to leżenie tydzień na plaży ;)

Janek z upałami wdał się we mnie. Jest marudny, nie chce jeść ani spać. Wczoraj wzięłam go ma godzinę do galerii handlowej i dopiero tam w klimie usnął. Dziś zrobię to samo.

P.s. Czy tylko ja nie kumam po co matki udają przed swoimi dziecimi np. żabę (kumkają i skaczą) mimo że one są zupełnie spokojne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 07:35

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi Scarlett żaby jeszcze nie udawałam ale małpkę myszkę kotka jak najbardziej:) Ewa zanosi się wtedy śmiechem więc dla mnie to czysta przyjemność:)

Ogólnie czasem myślę że powinnam byc trochę bardziej poważna mama ale na to chyba jeszcze przyjdzie czas narazie rozśmieszam mała ile mogę żeby zawsze miała uśmiech na twarzy:)

My też jeszcze diety nie rozszerzyliśmy(tylko ekspozycja na gluten).Swoją drogą Oli czemu z wprowadzeniem glutenu tez czekasz do 6 miesiąca. Nasza lakearka z rozszerzaniem diety przy kp radzila czekac do 6mz ale gluten wprowadzać radziła najwcześniej w 5 miesiącu najpóźniej w 6.

Słoiczki już są wiec powoli stopniowo będziemy dawać Ewci nowe smaki:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie potepiam nigdy w zyciu tylko pytam bo może masz jakieś inne informacje na temat wprowadzania glutenu?

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ