X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia - a jakie zupki robicie i jak? Tak ogólnikowo przynajmniej? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. dodałam na fb do znajomych Maję Profaskę, ale ktoś mnie musi chyba zaakceptować? :) Bo poprzednie konto mi fb skasował :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki dziś od rana marudzila przez te upały bo jest jej za gorąco

Przez te upały mała zaczęła się odparzac pod paszkami więc kąpie ją też w dzień i smaruje sudocremem

Dziś zaczynam małej wprowadzać gluten w postaci kaszki z glutenem

A ja bylam w Biedronce a tam zabrakło dada 4 wszystkie rozkupione a małej zostały 4 pieluszki będę musiała jeszcze raz lecieć do biedronki ajak znowu nie bedzie 4 to będę musiała kupić paczkę pampersow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas próba podania marchewki była masakra Hania dalej nią plula niż widziala darla się jakbym niewiem co jej dawała jeść i miała odruch wymiotny. jutro druga próba może posmaruje w co wątpię

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska trzymam kciuki żeby Hani jak najszybciej zasmakowała marchewka .
    Ale powiem ci że Wiktoria tez na początku pluła na odległość marchewka groszkiem ogólnie wszystkimi warzywami jakie mogła dostać po 4 miesiącu bez różnicy czy to sama jej gotowałam czy kupny sloiczek.Minęło ok tygodnia jak przekonała się do jedzenia warzyw a tym pierwszym zjedzony warzywem był zielony groszek zjadła wtedy pierwszy raz pół sloiczka że smakiem teraz mała je już prawie wszystkie warzywa oprócz 3 których nie lubi i ich nie zje za żadne skarby .

• Emartea Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Jak gotowałaś jabłuszko? Ja się zastanawiałam czy by można w parowarze zrobic?

Sorki, że dopiero teraz odpisuję. Pewnie że można w parowarze. Ja gotowałam w wodzie bo mi się nie chce na jedno jabłko wyciągać tej całej machiny. Gotowałam ze skórą a dopiero potem ją obierałam. A wczoraj na wodzie po tym jabłku zrobiłam kleik ryżowy i zblendowałam z jabłkiem. Dziecko pięknie wcinało i nawet plamy na skroniach nie wyszły.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    a ja dzis zaserwowalam malej groszek z bobovity i normalnie miala odruch wymiotny i dlawila sie. wyplula wszystko. wybredna panienka

Moja z groszkiem zrobiła dokładnie tak samo. I z brokułem. Ewidentnie nie pasują jej zielone papki.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko mój Janek lubi zielone? Brokuł i groszek są super, kalafior ujdzie ale marchewka to zło największe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Scarlett to jak u nas teraz pierwszy raz marchewka to szok tak jak u ciebie może polubi zielone chociaż albo przemysli sprawę przez noc i jutro obejdzie się bez odruchu wymiotnego chociaż

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis dla odmiany u nas wszystko zaplute kaszka:-) od czola po rece i nogi tak daleko plula hihi ale sama nie wiem czy z radosci czy jak. bo usmiechnieta byla i zadowolona i nawet troche zjadla a plula chyba zeby okazac swoja radosc:-) takie mam wrazenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a marcheweczka u nas super wchodzila taka z ogrodka. deserkow narazie nie dawalam. oprocz lyzeczki jablka i banana w siateczce ktory wcina az jej sie uszy trzesa.
    jutro znow dostanie kalafior bo mam otwarty sloiczek. a pozniej brokul z tubki.
    a mam tez pytanie jakiej firmy groszek wasze dzieci lubia? bo ja dalam bobovity chyba w tubce i rzygala tym. moze jakiejs innej firmy bylby smaczniejszy. kalafior w sloiki bobovity tez jest okropne

• anet525 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek mojej Inesce z tubki bobovity nic nie smakuje a marchewkę lubi tylko gdy jej sama ugotuje. Ogólnie polecam gerbera bo w smaku najlepsze. Kaszek wcale jej jeszcze nie podaje.

Dzis w ten upal pierwszy raz zabrałam ją na basen. Byla taka zadowolona zero placzu smiala sie i w ogole sie nie bala. Wiecie ze zasnęła mi na recach w wodzie??? Az ratownik byl zaskoczony tak jej bylo dobrze:) postanowiłam zapisać ja na te zajęcia w basenie z niemowlętami

gosiaczek31, ines31, czekaja, Emily83, kasss, loszcz lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki marchewke zje ale krzywi sie strasznie przy kazdej lyzeczce ogólnie moja mała nie lubi za bardzo warzyw zje tylko zielony groszek i ziemiaka.

Gosiaczek zielony groszek to tylko z bobowity ją dalam małej właśnie zielony groszek małej w sloiczka z bobowity i bardzo jej smakował ale wiadomo każde dziecko ma inny smak i twojej Izce może nie smakowac .

Moiej małej też bardziej smakuje jedzonko z gerbera

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny marchewkę, dynię i marchewkę z ziemniakami zjadły, Emilka wręcz otwierała buzię po jeszcze, ale brokuł to Zuzia spróbowała, natomiast Emilka rozpłakała się tak nie chciała:)

Dziewczyny mam pytanie jaki odplamiacz stosujecie do plam z marchewki itd?
    No i drugie pytanie:) bo zaczyna mnie denerwować to że tak szybko niszczą mi się rzeczy dziewczynek od prania. Jaki płyn do płukania lub zmiękczania stosujecie? U nas jest chyba twarda woda bo z robi się to wszystko szorstkie.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co to za kiepska noc byla,Maly zasnal po 21 obudzil sie o 22 potem przed 23 i tak w kolko co 40 -50min do 4,potem nie spal do 5 ale potem zasnal do7a ja nie moglam bo biegalam za komarem ktory jakims cudem przedostal sie do mieszkania jestem padnieta a Kuba nie wyglada na zmeczonego i chyba predko nie usnie, caly czas zagryza dolna warge to chyba zeby ida na dodatek te upaly ja chyba oszaleje

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas takie noce są z Zuzią, Emilka zasypia na 2-3 godziny,a ta zje trochę mleka i zasypia na pół godziny albo na kilkadziesiąt minut i tak w kółko.To już u nas trwa ze 3 tygodnie:(

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się też, ze u nas dziewczyny nie przekręcają się z plecków na brzuszek i odwrotnie, niby rehabilitantka każe się nie martwić i mówi, że zachowują się jak typowe wcześniaki, ale ja się martwię, bo ćwiczę z nimi w domu i na razie nic się nie poprawia.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocueszylas Limcia

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia widzę, że nasze Emilki podobne. Moja też dynię z ziemniakami bardzo chętnie ale brokół to już zło. A dziś dostanie krem z cukinii. Sama zrobiłam i jak dla mnie jest przepyszny, ale ja uwielbiam cukinię w każdej postaci. Zobaczymy czy Emilka ma to po mnie.
    Ja na plamy z marchewki próbowałam mydełko do odplamiania dr. Beckmanna bo któraś z dziewczyn polecał. Nie jestem zadowolona bo plamy nie zeszły do końca. Nie wiem może coś źle robię. Ale do pytania o plamy się przyłączam.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odplamiacz Loveli i jest w miarę ok. Tzn.nie wszystko schodzi ale większość. Być może gdybym prała w wyższej temperaturze byłoby lepiej.

Ja zielony groszek podałam Bobovity i było ok. Zarówno tubka jak i słoiczek.

Emartea jak robiłaś krem z cukini? Ja uwielbiam zupę z cukini i placuszki ale w mojej wersji Janek raczej tego nie zje :) trochę zraziłam się do gotowania dla Janka po tym jak ostatnio pluł moją zupą ale dziś robię dla siebie brokuła to i Janek trochę dostanie i zobaczymy :)

Popołudniu mamy wizytę u neurologa więc poproszę o kciuki :)

‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ