Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja Wiki dziś od rana marudzila przez te upały bo jest jej za gorąco
Przez te upały mała zaczęła się odparzac pod paszkami więc kąpie ją też w dzień i smaruje sudocremem
Dziś zaczynam małej wprowadzać gluten w postaci kaszki z glutenem
A ja bylam w Biedronce a tam zabrakło dada 4 wszystkie rozkupione a małej zostały 4 pieluszki będę musiała jeszcze raz lecieć do biedronki ajak znowu nie bedzie 4 to będę musiała kupić paczkę pampersowWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska trzymam kciuki żeby Hani jak najszybciej zasmakowała marchewka .
Ale powiem ci że Wiktoria tez na początku pluła na odległość marchewka groszkiem ogólnie wszystkimi warzywami jakie mogła dostać po 4 miesiącu bez różnicy czy to sama jej gotowałam czy kupny sloiczek.Minęło ok tygodnia jak przekonała się do jedzenia warzyw a tym pierwszym zjedzony warzywem był zielony groszek zjadła wtedy pierwszy raz pół sloiczka że smakiem teraz mała je już prawie wszystkie warzywa oprócz 3 których nie lubi i ich nie zje za żadne skarby .
-
ines31 wrote:Jak gotowałaś jabłuszko? Ja się zastanawiałam czy by można w parowarze zrobic?
Sorki, że dopiero teraz odpisuję. Pewnie że można w parowarze. Ja gotowałam w wodzie bo mi się nie chce na jedno jabłko wyciągać tej całej machiny. Gotowałam ze skórą a dopiero potem ją obierałam. A wczoraj na wodzie po tym jabłku zrobiłam kleik ryżowy i zblendowałam z jabłkiem. Dziecko pięknie wcinało i nawet plamy na skroniach nie wyszły. -
gosiaczek31 wrote:a ja dzis zaserwowalam malej groszek z bobovity i normalnie miala odruch wymiotny i dlawila sie. wyplula wszystko. wybredna panienka
Moja z groszkiem zrobiła dokładnie tak samo. I z brokułem. Ewidentnie nie pasują jej zielone papki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya dzis dla odmiany u nas wszystko zaplute kaszka:-) od czola po rece i nogi tak daleko plula hihi ale sama nie wiem czy z radosci czy jak. bo usmiechnieta byla i zadowolona i nawet troche zjadla a plula chyba zeby okazac swoja radosc:-) takie mam wrazenie
-
nick nieaktualnya marcheweczka u nas super wchodzila taka z ogrodka. deserkow narazie nie dawalam. oprocz lyzeczki jablka i banana w siateczce ktory wcina az jej sie uszy trzesa.
jutro znow dostanie kalafior bo mam otwarty sloiczek. a pozniej brokul z tubki.
a mam tez pytanie jakiej firmy groszek wasze dzieci lubia? bo ja dalam bobovity chyba w tubce i rzygala tym. moze jakiejs innej firmy bylby smaczniejszy. kalafior w sloiki bobovity tez jest okropne -
Gosiaczek mojej Inesce z tubki bobovity nic nie smakuje a marchewkę lubi tylko gdy jej sama ugotuje. Ogólnie polecam gerbera bo w smaku najlepsze. Kaszek wcale jej jeszcze nie podaje.
Dzis w ten upal pierwszy raz zabrałam ją na basen. Byla taka zadowolona zero placzu smiala sie i w ogole sie nie bala. Wiecie ze zasnęła mi na recach w wodzie??? Az ratownik byl zaskoczony tak jej bylo dobrze:) postanowiłam zapisać ja na te zajęcia w basenie z niemowlętamigosiaczek31, ines31, czekaja, Emily83, kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja Wiki marchewke zje ale krzywi sie strasznie przy kazdej lyzeczce ogólnie moja mała nie lubi za bardzo warzyw zje tylko zielony groszek i ziemiaka.
Gosiaczek zielony groszek to tylko z bobowity ją dalam małej właśnie zielony groszek małej w sloiczka z bobowity i bardzo jej smakował ale wiadomo każde dziecko ma inny smak i twojej Izce może nie smakowac .
Moiej małej też bardziej smakuje jedzonko z gerbera
-
U mnie dziewczyny marchewkę, dynię i marchewkę z ziemniakami zjadły, Emilka wręcz otwierała buzię po jeszcze, ale brokuł to Zuzia spróbowała, natomiast Emilka rozpłakała się tak nie chciała:)
Dziewczyny mam pytanie jaki odplamiacz stosujecie do plam z marchewki itd?
No i drugie pytanie:) bo zaczyna mnie denerwować to że tak szybko niszczą mi się rzeczy dziewczynek od prania. Jaki płyn do płukania lub zmiękczania stosujecie? U nas jest chyba twarda woda bo z robi się to wszystko szorstkie. -
O matko co to za kiepska noc byla,Maly zasnal po 21 obudzil sie o 22 potem przed 23 i tak w kolko co 40 -50min do 4,potem nie spal do 5 ale potem zasnal do7a ja nie moglam bo biegalam za komarem ktory jakims cudem przedostal sie do mieszkania jestem padnieta a Kuba nie wyglada na zmeczonego i chyba predko nie usnie, caly czas zagryza dolna warge to chyba zeby ida na dodatek te upaly ja chyba oszaleje
-
Martwię się też, ze u nas dziewczyny nie przekręcają się z plecków na brzuszek i odwrotnie, niby rehabilitantka każe się nie martwić i mówi, że zachowują się jak typowe wcześniaki, ale ja się martwię, bo ćwiczę z nimi w domu i na razie nic się nie poprawia.
-
Limcia widzę, że nasze Emilki podobne. Moja też dynię z ziemniakami bardzo chętnie ale brokół to już zło. A dziś dostanie krem z cukinii. Sama zrobiłam i jak dla mnie jest przepyszny, ale ja uwielbiam cukinię w każdej postaci. Zobaczymy czy Emilka ma to po mnie.
Ja na plamy z marchewki próbowałam mydełko do odplamiania dr. Beckmanna bo któraś z dziewczyn polecał. Nie jestem zadowolona bo plamy nie zeszły do końca. Nie wiem może coś źle robię. Ale do pytania o plamy się przyłączam. -
nick nieaktualnyJa mam odplamiacz Loveli i jest w miarę ok. Tzn.nie wszystko schodzi ale większość. Być może gdybym prała w wyższej temperaturze byłoby lepiej.
Ja zielony groszek podałam Bobovity i było ok. Zarówno tubka jak i słoiczek.
Emartea jak robiłaś krem z cukini? Ja uwielbiam zupę z cukini i placuszki ale w mojej wersji Janek raczej tego nie zje trochę zraziłam się do gotowania dla Janka po tym jak ostatnio pluł moją zupą ale dziś robię dla siebie brokuła to i Janek trochę dostanie i zobaczymy
Popołudniu mamy wizytę u neurologa więc poproszę o kciuki