X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mialam pytac co na plamy ale mnie uprzedzilyscie. ja kupilam to mydelko ale jeszcze nie probowalam. kolezanka smaruje vanishem a pozniej normalnie pierze i mowi ze schodzi wszystko. ale nie wiem czy to nie zbyt chemiczne. ja uzywalan kilka razy odplamiacz ariela profesional ale on tez mocna chemia i generalnie schodzi ale trzeba najpierw polac pozniej namoczyc i uprac. i to najlepiej odrazu po zabrudzeniu bo stare plamy z marchewki raczej ciezko odplamic. bardzo ciezko tez doprac np plamy po soku kubus play tak na przyszlosc powiem:-) wiec odrazu trzeba dzialac. herbatki tez sie nie odpieraja normalnymi sposobami. mam sporo ciuszkow pobstarszej niestety zniszczonych plamami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett trzymam kciuki za wizyte.
    my mamy popoludniu usg bioder drugie kontrolne badanie. mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo i Iza ma piekne biodra:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:09

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett oto przepis.
    http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery/353-przecier-z-cukinii-po-6-miesiacu.html

Prościej się nie da. Ja dodałam szczyptę cukru, dosłownie odrobinkę. Upodobałam sobie tą stronę i następnym razem zrobię przecier z soczewicy. Ale brokuła nie polecam z oliwą z oliwek. Może już lepsze będzie z masłem albo w ogóle sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:20

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty.

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Martwię się też, ze u nas dziewczyny nie przekręcają się z plecków na brzuszek i odwrotnie, niby rehabilitantka każe się nie martwić i mówi, że zachowują się jak typowe wcześniaki, ale ja się martwię, bo ćwiczę z nimi w domu i na razie nic się nie poprawia.
    Z tego co wiem to na przewroty dzieciaki nasze mają jeszcze czas. Spokojnie!

limcia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Limcia widzę, że nasze Emilki podobne. Moja też dynię z ziemniakami bardzo chętnie ale brokół to już zło. A dziś dostanie krem z cukinii. Sama zrobiłam i jak dla mnie jest przepyszny, ale ja uwielbiam cukinię w każdej postaci. Zobaczymy czy Emilka ma to po mnie.
    Ja na plamy z marchewki próbowałam mydełko do odplamiania dr. Beckmanna bo któraś z dziewczyn polecał. Nie jestem zadowolona bo plamy nie zeszły do końca. Nie wiem może coś źle robię. Ale do pytania o plamy się przyłączam.
    Ja moczę w vanischu później dokładnie płuczę i piorę w płynie dzidziuś tak jak wszystkie rzeczy małego. Plamy schodzą bez problemu. Jest dobrze wypłukane, później wyprane i Nic się tez nie dzieje ze skórą małego. Podobno jest jakieś mydełko w rossmanie na plamy, ale nie próbowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:03

limcia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no i mamy dziś 5 miesięcy. Ale ten czas leci , jak szalony!

gosiaczek31, limcia, Scarlett2014, kasss, anet525, Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    AAA no i mamy dziś 5 miesięcy. Ale ten czas leci , jak szalony!
    sto latek:-)

ines31 lubi tę wiadomość

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie loveli też mam odplamiacz i z Dzidziusia, ale plamy nie schodzą do końca, może za niska temperatura. To mydełko używałam kiedyś do innych plam i schodziło nieźle, teraz je kupiłam ale jeszcze nie wypróbowałam do tego.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie przełożyłam dzisiejszą wizytę u neurologa. Co prawda mimo oberwania chmury udało mi się przetransportować Janka do samochodu tak żeby nie ucierpiał (ja wyglądałam jak zmokła kura) ale ledwo ruszyła a utknełam w takim korku że choć miałam jeszcze ponad godzinę czasu do wizyty nie było szans żebym dotarła na czas. Taki urok mieszkania w Krakowie, który normalnie jest zakorkowany ale w deszczu zamienia się w koszmar każdego kierowcy. Prawie pół godziny zajął mi dojazd do pierwszych świateł na których mogłam zawrócić...

W tym czasie mój syn oczywiście darł się w niebogłosy. Robie od jakiegoś czasu notatki ile Janek śpi w ciągu dnia. Dziś pobił swój rekord bo od 7.30 miał jedną 15sto minutową drzemkę... Oczywiście przez dzień nieszczególnie przypominał aniołka więc jak się domyślacie miałam świetny dzień... I jeszcze moje piękne, 12sto centymetrowe szpilki które zamówiłam w weekend okazały się za małe. Jak pech to pech :)

A propos plam. Czy wiecie może gdzie kupić albo jak wyszukać w Internecie takie jakby ubranka do karmienia? Wiązane z tył, zakładane na obie rączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki też kończy dziś 5 miesięcy

Na plamy też używane modelka do odplamiania ciuszkow

Limcia moja Wiki nie jest wczesniakiem a też jeszcze się nie przekręca z pleców na brzuszek ani z brzuszka na plecy

loszcz lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett wpisz w allegro śliniak z rękawami. Jest tego dosyć sporo. Ja ostatnio do karmienia używam zwykłej bluzki z długim rękawem zamiast śliniaka. Wybrałam taką, której mi nie szkoda. Sprawdza się nieźle.

4e3f84b95f.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śliniak http://allegro.pl/showitem/description/5522837307.html
    Jest super bo nie przecieka świetnie sie go myje i ubranka nie brudza sie. Są tez sliniaki fartuszki z rękawami ok 12 zl kosztują. Ja ja w body z krótkim ubieram i to zakłada a buzie wycieram nawilzonym wacikiem. Gdy sie uleje plamy z ubranek spieram odrazu mydlem i schodza ale gdy zostawie je wtedy musze użyć vanishu i potem plukam i puore w jej proszku. Nie ma żadnych uczuleń.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Wiki:-) rosnij duza:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wlasnie taki sliniak z rekawami ale narazie za goraco zeby to ubierac:-) mala jest w body i na to mam taki wiekszy frotowy z powloka z folii z przodu i narazie jest ok zakrywa cale ubranie ale np mala lubi go tarmosic rekami i zwykle wtedy sie usmaruje. no i jak pluje to zwykle gdzies tam male kropeczki poleca na spodenki czy rekawki. zawsze pod reka mam mokre chusteczki i ma bierzaco nimi wycieram wiec wielkich plam nigdzie nie ma jak narazie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po badaniu bioderek i jest wszystko ok. ortopeda stwierdzil ze jest rozwinieta ruchowo jak 6 miesieczniak:-) grzeczna bardzo byla na badaniu usmiechala sie do pana i dala sie zbadac bez protestow. nastepne badanie w listopadzie. jakos duzo tych badan. pamietam ze starsza mialam kontrolowac dopiero jak zaczynala chodzic. ale widocznie co lekarz to inne praktyki

loszcz, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    To tylko mój Janek lubi zielone? Brokuł i groszek są super, kalafior ujdzie ale marchewka to zło największe :)

Moja Zuzia uwielbia brokuł! Wcina ojjj wcina, a na koniec płacz że już się skończyło hehehe.

Marchewkę jadła, ale tak o.

Więcej warzyw na razie nie podawałam.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam pytanie co do wprowadzania kaszek. Jak to zrobić. Dać normalnie rano mleko a po godzinie trochę kaszki? A po południu jeszcze jak zwykle warzywko? Czy jak daję kaszkę to warzywka / owoca już nie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam odplamiacza, piorę w płynie lovela i ładnie wszystko schodzi. Marchewką jak ubrudziła to od razu ubranko do spłukania pod wodę i do pralki i zeszło. Śliniaka używam najzwyklejszego, mam też taki duży, śliski, ale jakoś mi nie podszedł, zakładam zwykły i on jest cały z marchewki poplamiony i mi nie przeszkadza w niczym. Jak podaję marchewkę to staram się ubierać takie raczej "niewyjściowe" body hehe. A nie jakieś ładne ubranko. :) Jak się zaplami to nie będzie szkoda. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek super że z bioderkami Izki wszystko dobrze że mała pięknie się rozwija i że była taką grzeczna

‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ