X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mialam pytac co na plamy ale mnie uprzedzilyscie. ja kupilam to mydelko ale jeszcze nie probowalam. kolezanka smaruje vanishem a pozniej normalnie pierze i mowi ze schodzi wszystko. ale nie wiem czy to nie zbyt chemiczne. ja uzywalan kilka razy odplamiacz ariela profesional ale on tez mocna chemia i generalnie schodzi ale trzeba najpierw polac pozniej namoczyc i uprac. i to najlepiej odrazu po zabrudzeniu bo stare plamy z marchewki raczej ciezko odplamic. bardzo ciezko tez doprac np plamy po soku kubus play tak na przyszlosc powiem:-) wiec odrazu trzeba dzialac. herbatki tez sie nie odpieraja normalnymi sposobami. mam sporo ciuszkow pobstarszej niestety zniszczonych plamami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett trzymam kciuki za wizyte.
    my mamy popoludniu usg bioder drugie kontrolne badanie. mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo i Iza ma piekne biodra:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:09

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett oto przepis.
    http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery/353-przecier-z-cukinii-po-6-miesiacu.html

Prościej się nie da. Ja dodałam szczyptę cukru, dosłownie odrobinkę. Upodobałam sobie tą stronę i następnym razem zrobię przecier z soczewicy. Ale brokuła nie polecam z oliwą z oliwek. Może już lepsze będzie z masłem albo w ogóle sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:20

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty.

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Martwię się też, ze u nas dziewczyny nie przekręcają się z plecków na brzuszek i odwrotnie, niby rehabilitantka każe się nie martwić i mówi, że zachowują się jak typowe wcześniaki, ale ja się martwię, bo ćwiczę z nimi w domu i na razie nic się nie poprawia.
    Z tego co wiem to na przewroty dzieciaki nasze mają jeszcze czas. Spokojnie!

limcia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Limcia widzę, że nasze Emilki podobne. Moja też dynię z ziemniakami bardzo chętnie ale brokół to już zło. A dziś dostanie krem z cukinii. Sama zrobiłam i jak dla mnie jest przepyszny, ale ja uwielbiam cukinię w każdej postaci. Zobaczymy czy Emilka ma to po mnie.
    Ja na plamy z marchewki próbowałam mydełko do odplamiania dr. Beckmanna bo któraś z dziewczyn polecał. Nie jestem zadowolona bo plamy nie zeszły do końca. Nie wiem może coś źle robię. Ale do pytania o plamy się przyłączam.
    Ja moczę w vanischu później dokładnie płuczę i piorę w płynie dzidziuś tak jak wszystkie rzeczy małego. Plamy schodzą bez problemu. Jest dobrze wypłukane, później wyprane i Nic się tez nie dzieje ze skórą małego. Podobno jest jakieś mydełko w rossmanie na plamy, ale nie próbowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:03

limcia lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no i mamy dziś 5 miesięcy. Ale ten czas leci , jak szalony!

gosiaczek31, limcia, Scarlett2014, kasss, anet525, Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    AAA no i mamy dziś 5 miesięcy. Ale ten czas leci , jak szalony!
    sto latek:-)

ines31 lubi tę wiadomość

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie loveli też mam odplamiacz i z Dzidziusia, ale plamy nie schodzą do końca, może za niska temperatura. To mydełko używałam kiedyś do innych plam i schodziło nieźle, teraz je kupiłam ale jeszcze nie wypróbowałam do tego.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie przełożyłam dzisiejszą wizytę u neurologa. Co prawda mimo oberwania chmury udało mi się przetransportować Janka do samochodu tak żeby nie ucierpiał (ja wyglądałam jak zmokła kura) ale ledwo ruszyła a utknełam w takim korku że choć miałam jeszcze ponad godzinę czasu do wizyty nie było szans żebym dotarła na czas. Taki urok mieszkania w Krakowie, który normalnie jest zakorkowany ale w deszczu zamienia się w koszmar każdego kierowcy. Prawie pół godziny zajął mi dojazd do pierwszych świateł na których mogłam zawrócić...

W tym czasie mój syn oczywiście darł się w niebogłosy. Robie od jakiegoś czasu notatki ile Janek śpi w ciągu dnia. Dziś pobił swój rekord bo od 7.30 miał jedną 15sto minutową drzemkę... Oczywiście przez dzień nieszczególnie przypominał aniołka więc jak się domyślacie miałam świetny dzień... I jeszcze moje piękne, 12sto centymetrowe szpilki które zamówiłam w weekend okazały się za małe. Jak pech to pech :)

A propos plam. Czy wiecie może gdzie kupić albo jak wyszukać w Internecie takie jakby ubranka do karmienia? Wiązane z tył, zakładane na obie rączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki też kończy dziś 5 miesięcy

Na plamy też używane modelka do odplamiania ciuszkow

Limcia moja Wiki nie jest wczesniakiem a też jeszcze się nie przekręca z pleców na brzuszek ani z brzuszka na plecy

loszcz lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett wpisz w allegro śliniak z rękawami. Jest tego dosyć sporo. Ja ostatnio do karmienia używam zwykłej bluzki z długim rękawem zamiast śliniaka. Wybrałam taką, której mi nie szkoda. Sprawdza się nieźle.

4e3f84b95f.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śliniak http://allegro.pl/showitem/description/5522837307.html
    Jest super bo nie przecieka świetnie sie go myje i ubranka nie brudza sie. Są tez sliniaki fartuszki z rękawami ok 12 zl kosztują. Ja ja w body z krótkim ubieram i to zakłada a buzie wycieram nawilzonym wacikiem. Gdy sie uleje plamy z ubranek spieram odrazu mydlem i schodza ale gdy zostawie je wtedy musze użyć vanishu i potem plukam i puore w jej proszku. Nie ma żadnych uczuleń.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Wiki:-) rosnij duza:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wlasnie taki sliniak z rekawami ale narazie za goraco zeby to ubierac:-) mala jest w body i na to mam taki wiekszy frotowy z powloka z folii z przodu i narazie jest ok zakrywa cale ubranie ale np mala lubi go tarmosic rekami i zwykle wtedy sie usmaruje. no i jak pluje to zwykle gdzies tam male kropeczki poleca na spodenki czy rekawki. zawsze pod reka mam mokre chusteczki i ma bierzaco nimi wycieram wiec wielkich plam nigdzie nie ma jak narazie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po badaniu bioderek i jest wszystko ok. ortopeda stwierdzil ze jest rozwinieta ruchowo jak 6 miesieczniak:-) grzeczna bardzo byla na badaniu usmiechala sie do pana i dala sie zbadac bez protestow. nastepne badanie w listopadzie. jakos duzo tych badan. pamietam ze starsza mialam kontrolowac dopiero jak zaczynala chodzic. ale widocznie co lekarz to inne praktyki

loszcz, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    To tylko mój Janek lubi zielone? Brokuł i groszek są super, kalafior ujdzie ale marchewka to zło największe :)

Moja Zuzia uwielbia brokuł! Wcina ojjj wcina, a na koniec płacz że już się skończyło hehehe.

Marchewkę jadła, ale tak o.

Więcej warzyw na razie nie podawałam.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam pytanie co do wprowadzania kaszek. Jak to zrobić. Dać normalnie rano mleko a po godzinie trochę kaszki? A po południu jeszcze jak zwykle warzywko? Czy jak daję kaszkę to warzywka / owoca już nie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam odplamiacza, piorę w płynie lovela i ładnie wszystko schodzi. Marchewką jak ubrudziła to od razu ubranko do spłukania pod wodę i do pralki i zeszło. Śliniaka używam najzwyklejszego, mam też taki duży, śliski, ale jakoś mi nie podszedł, zakładam zwykły i on jest cały z marchewki poplamiony i mi nie przeszkadza w niczym. Jak podaję marchewkę to staram się ubierać takie raczej "niewyjściowe" body hehe. A nie jakieś ładne ubranko. :) Jak się zaplami to nie będzie szkoda. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek super że z bioderkami Izki wszystko dobrze że mała pięknie się rozwija i że była taką grzeczna

‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ