X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu pusto !!!!

201503231678.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, rozszerzanie diety! Masakra :) Ja dziś kupiłam dziecku pierwszy słoiczek, taki z jabłkiem, na wszelki wypadek, bo wolę sama coś upichcić (taki przynajmniej jest na razie plan) ale wciąż zastanawiam się od czego zacząć?
    A Wy od jakiego warzywa zaczynałyście? I od jakiej ilości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:22

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zaczac qle ciagle przekladam najpierrw bo morfologia teraz bo szczepienie niedlugo, ale zaczne od skonczonego piatego mca zauwazylam ze mam mniej pokarmu i choc z poczatku zakladalam ze bede karmic do szostego mca to jak juz mi sie rozkrecila laktacja to chcialam jeszcze moze do grudnia spokojnie przeciagnac ale niestety od kilku dni jest mniej choc maly wyglada na najedzonego nawet dorobilam mm bo myslalam ze glodny ale nawrt nie ruszyl za to czesciej przy cycku co znow oznacza nieprzespane noxe no ale trudno, jak przegladam te kaszki to wydaje mi sie se wszystkie dostepbe w tych sklepach w ktorych udalo mi sie byc to w skladzie maja cukier kupilam wiec kleik ryzowy i kukurydziany nie wiem czy i kiedy sie przydadza ale jakus wstep jest, a w jakiej sieciowce dostane kaszke bez cukru? Co polecacie?

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widzialam jakas bobowity ale od 6mca kupilam jeszcze zwykla kasze manne czy taka tez mozna podac no i od kiedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:36

• Emrica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dałam córce banana takiego w całości, bo w słoiku nie chciała za chiny zjeść, a ten jej smakował, lizała, skubała, bużkę tak wyciągała, a za chwile w koło buzi i na policzku wyszło uczulenie, ale takie 15 minutowe, kurcze no i co teraz, banan odpada, a już się cieszyłam że jej smakuje, a tu kapa...

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica - a spróbuj kupić banana gdzie indziej, albo np. w sklepiku ekologicznym, bo one są pryskane na potęgę. Podobno w zimie będą lepsze.

ines31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica, a na skroniach plamy jej nie wyszły podczas jedzenia? Emilce właśnie takie plamy czerwone wychodzą po jabłku i gruszce i znikają po 10 minutach.

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea - a mojemu czasem takie plamy wychodzą przy jedzeniu z piersi :) Tzn, jak mocno się przysysa, od wysiłku... nawet pot czasem ma na tych skroniach :) Ale łyżeczką to chyba niezbyt duży wysiłek..

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał po bananie plamy na buzi, znikły po paru godzinach. Po bananie ze słoiczka nic mu nie było. Ja myślę że też dlatego, że banan w słoiczku jest przetworzony a nie surowy i może dlatego lepiej przyswajany dla organizmu.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na odwrót. Po jabłku, które sama ugotowałam i zblendowałam plamy były mniejsze niż po słoiczku.

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gotowałaś jabłuszko? Ja się zastanawiałam czy by można w parowarze zrobic?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    u nas wygląda rozszerzanie diety tak: kupiłam kaszki z firmy sun baby bo ogólnie to nie podobały mi się te co widziałam na sklepowych półkach (kupiłam w internecie) i mamy ryżową, jaglaną, orkiszową i owsianą... na razie jemy tylko kaszkę ryżową, na początku mały dostawał jedną łyżkę kaszki do mleka w butelce do picia, później jadł z łyżeczki dość rzadką kaszkę na wodzie (bo na mleku mu nie smakowała) później nieco gęściejszy kleik a teraz do kaszki dodaje mu już trzy-cztery łyżeczki musu owocowego, co dziennie ma inny smak kaszki, raz jest kaszka jabłkowa, morelowa, gruszkowa, śliwkowa itd dodaje owoce ze słoiczka a resztę słoiczka je na deserek następnego dnia, ... mały uwielbia takie owocowe kaszki i ma je zawsze na wieczór, poza tym koło 12 w południe dostaje zawsze warzywko najpierw 4-7 łyżek a drugiego dnia resztę słoiczka... na razie postanowiłam że jemy ze słoiczka, kupuję hipp bo jest BIO, ale ostatnio parę razy też zakupiłam z gerbera bo mają duży wybór warzyw i owoców... na razie nie smakuje mu tylko marchewka i cukinia, ale np. delikatne jarzynki z gerbera zje, a tam jest 50% marchewki, seler i pietruszka... dziś będzie pasternak na spróbowanie :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki

U nas znowu upał mecze się razem z mała

Co do rozszerzenia diety to moja mała je wszystko oprócz kalafiora brokula pasternaka i szpinaka i po niczym nie ma uczulenia
    Kupuje jej kaszki z bobowity i zje każdy smak owocowy po 4 miesiącu tak pół porcji na dzień zjada też już na obiad cały sloiczek zupki jarzynowej z gerbera bo z bobowity jej nie smakuje zupka i je wszystkie Dederki że sloiczka po 4 miesiacu owocowe banan ,jabłko.malina ,trunskawki, gruszka wieloosobowe i mieszane smaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała bym małej zacząć podawać gluten i mam pytanie jak kaszke manna zwykłą wsypac małej do mleka ugotowana na wodzie kaszę manna czy wsypac taka sypka z opakowania i wymieszać z letnim mlekiem? Napisanie proszę jak to zrobić jak wy to orbicie bo nie ogarniam tematu

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ewka, kup kaszkę manną z Bobovita i przygotuj wg przepisu na opakowaniu , czyli wymieszaj z przestudzoną przegotowaną wodą. Jest bardzo smaczna, Szymek ją lubi.

Mój jje rano szklankę kaszki (ok. 200 ml) , na obiad szklankę ugotowanej przeze mnie zupki (słoiczkow nie chce), a później deserek (pół słoiczka) no i czasem na kolację szklankę kaszki.Do tego cyca co jakiś czas. Ciągle jest głodny.

Najbardziej chyba lubi zupę jarzynową, z cukinią i z buraków. Kalarepa mu nie podeszła. Kalafior i brokuły też ok.

Z deserków to bez róźnicy, wszystko jje, ale smakował mu przecier z owoców lata i jabłka z jagodami.

Ines, jabłko obierz, pokrój i w garnku mieszaj. Jeśli dodasz cukier to pilnuj, żeby się nie przypaliło.

Tess lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, ty chyba pytałaś o wyniki wapnia i fosforu, ja robiłam Szymkowi i wapń - norma jest do 10.5 a fosfor do 6.60 . Mój ma wapń 10.67 a fosfor 7,19.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzisiaj po szczepieniu rotawirusy i 5w1. Miało nie być 5w1 ale kobieta która miała zarezerwowana nie przyszła na szczepienie i dostaliśmy ostatnia szczepionkę w przychodni. Nast szczepienie mamy pod koniec września o ile będą szczepionki bo powiedzieli ze mogą być we wrześniu a może do końca roku nie być tych szczepionek. Hania jak ja tylko położyłam na tym przewijaku to odrazu odrazu w płacz nawet pić rotawirusow nie chciała płakała jeszcze przed szczepionka. smialismy się ze ma już skojazenie jak widzi to miejsce. później popłakałam tylko chwilkę.

co do rozszerzenia diety to my zaczynamy od jutra. kupiłam marchewke brokuła i groszek narazie dam jej gotowe później zacznę gotować

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia dziękuje kupie małej jutro ta kaszke i podam malej nadzieję że ładnie ją zje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis zaserwowalam malej groszek z bobovity i normalnie miala odruch wymiotny i dlawila sie. wyplula wszystko. wybredna panienka

• ines31 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak zareagował na brokuł. na szczęście z warzyw tylko to mu nie podpasowało. Ale jeszcze spróbuje mu zaserwować tylko jak zapomni że mu nie smakowało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 21:19

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ