Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O właśnie, rozszerzanie diety! Masakra Ja dziś kupiłam dziecku pierwszy słoiczek, taki z jabłkiem, na wszelki wypadek, bo wolę sama coś upichcić (taki przynajmniej jest na razie plan) ale wciąż zastanawiam się od czego zacząć?
A Wy od jakiego warzywa zaczynałyście? I od jakiej ilości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:22
-
Ja tez mialam zaczac qle ciagle przekladam najpierrw bo morfologia teraz bo szczepienie niedlugo, ale zaczne od skonczonego piatego mca zauwazylam ze mam mniej pokarmu i choc z poczatku zakladalam ze bede karmic do szostego mca to jak juz mi sie rozkrecila laktacja to chcialam jeszcze moze do grudnia spokojnie przeciagnac ale niestety od kilku dni jest mniej choc maly wyglada na najedzonego nawet dorobilam mm bo myslalam ze glodny ale nawrt nie ruszyl za to czesciej przy cycku co znow oznacza nieprzespane noxe no ale trudno, jak przegladam te kaszki to wydaje mi sie se wszystkie dostepbe w tych sklepach w ktorych udalo mi sie byc to w skladzie maja cukier kupilam wiec kleik ryzowy i kukurydziany nie wiem czy i kiedy sie przydadza ale jakus wstep jest, a w jakiej sieciowce dostane kaszke bez cukru? Co polecacie?
-
Ja dziś dałam córce banana takiego w całości, bo w słoiku nie chciała za chiny zjeść, a ten jej smakował, lizała, skubała, bużkę tak wyciągała, a za chwile w koło buzi i na policzku wyszło uczulenie, ale takie 15 minutowe, kurcze no i co teraz, banan odpada, a już się cieszyłam że jej smakuje, a tu kapa...
-
Cześć dziewczyny
u nas wygląda rozszerzanie diety tak: kupiłam kaszki z firmy sun baby bo ogólnie to nie podobały mi się te co widziałam na sklepowych półkach (kupiłam w internecie) i mamy ryżową, jaglaną, orkiszową i owsianą... na razie jemy tylko kaszkę ryżową, na początku mały dostawał jedną łyżkę kaszki do mleka w butelce do picia, później jadł z łyżeczki dość rzadką kaszkę na wodzie (bo na mleku mu nie smakowała) później nieco gęściejszy kleik a teraz do kaszki dodaje mu już trzy-cztery łyżeczki musu owocowego, co dziennie ma inny smak kaszki, raz jest kaszka jabłkowa, morelowa, gruszkowa, śliwkowa itd dodaje owoce ze słoiczka a resztę słoiczka je na deserek następnego dnia, ... mały uwielbia takie owocowe kaszki i ma je zawsze na wieczór, poza tym koło 12 w południe dostaje zawsze warzywko najpierw 4-7 łyżek a drugiego dnia resztę słoiczka... na razie postanowiłam że jemy ze słoiczka, kupuję hipp bo jest BIO, ale ostatnio parę razy też zakupiłam z gerbera bo mają duży wybór warzyw i owoców... na razie nie smakuje mu tylko marchewka i cukinia, ale np. delikatne jarzynki z gerbera zje, a tam jest 50% marchewki, seler i pietruszka... dziś będzie pasternak na spróbowanie -
nick nieaktualnyCzęść dziewczynki
U nas znowu upał mecze się razem z mała
Co do rozszerzenia diety to moja mała je wszystko oprócz kalafiora brokula pasternaka i szpinaka i po niczym nie ma uczulenia
Kupuje jej kaszki z bobowity i zje każdy smak owocowy po 4 miesiącu tak pół porcji na dzień zjada też już na obiad cały sloiczek zupki jarzynowej z gerbera bo z bobowity jej nie smakuje zupka i je wszystkie Dederki że sloiczka po 4 miesiacu owocowe banan ,jabłko.malina ,trunskawki, gruszka wieloosobowe i mieszane smakiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:16
-
nick nieaktualnyChciała bym małej zacząć podawać gluten i mam pytanie jak kaszke manna zwykłą wsypac małej do mleka ugotowana na wodzie kaszę manna czy wsypac taka sypka z opakowania i wymieszać z letnim mlekiem? Napisanie proszę jak to zrobić jak wy to orbicie bo nie ogarniam tematu
-
Heja,
Ewka, kup kaszkę manną z Bobovita i przygotuj wg przepisu na opakowaniu , czyli wymieszaj z przestudzoną przegotowaną wodą. Jest bardzo smaczna, Szymek ją lubi.
Mój jje rano szklankę kaszki (ok. 200 ml) , na obiad szklankę ugotowanej przeze mnie zupki (słoiczkow nie chce), a później deserek (pół słoiczka) no i czasem na kolację szklankę kaszki.Do tego cyca co jakiś czas. Ciągle jest głodny.
Najbardziej chyba lubi zupę jarzynową, z cukinią i z buraków. Kalarepa mu nie podeszła. Kalafior i brokuły też ok.
Z deserków to bez róźnicy, wszystko jje, ale smakował mu przecier z owoców lata i jabłka z jagodami.
Ines, jabłko obierz, pokrój i w garnku mieszaj. Jeśli dodasz cukier to pilnuj, żeby się nie przypaliło.Tess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej my dzisiaj po szczepieniu rotawirusy i 5w1. Miało nie być 5w1 ale kobieta która miała zarezerwowana nie przyszła na szczepienie i dostaliśmy ostatnia szczepionkę w przychodni. Nast szczepienie mamy pod koniec września o ile będą szczepionki bo powiedzieli ze mogą być we wrześniu a może do końca roku nie być tych szczepionek. Hania jak ja tylko położyłam na tym przewijaku to odrazu odrazu w płacz nawet pić rotawirusow nie chciała płakała jeszcze przed szczepionka. smialismy się ze ma już skojazenie jak widzi to miejsce. później popłakałam tylko chwilkę.
co do rozszerzenia diety to my zaczynamy od jutra. kupiłam marchewke brokuła i groszek narazie dam jej gotowe później zacznę gotować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny