X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ewa sama zasypia i na noc i na dzrzemki w ciagu dnia. Wsadzam ja do lozeczka właczam karuzele i czasem troche pokrzyczy i zasnie a czasem zasnie odrazu. robilismy tak od poczatku jak widac z dobrym skutkiem. Jednak nie wiem czy to poprostu taki typ dziecka(spokojna nie jest ;)) ze zasypia samo czy nasz upór i konsekwencja:)

My jeszcze ze sloiczkami czekamy choc juz zapas jest w szafce. mysle jeszcze dobry tydzien moze dwa:)

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja kupiłam kaszkę manną z Bobovity bez cukru. Jest super bo nie musisz jej gotować ani na wodzie ani na mleku. Jako prostu dodaje około łyżeczki do warzyw i mieszam.

Czekaj a masz pomysł jak odstawić? bo ja czuję się jak dziecko we mgle w tym temacie :) wolałabym to zrobić naturalnie ale jak się nie da to pójdę do lekarza po tabletki.

ines31 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Emilka lubi banana, brzoskwinię jabłko i gruszkę. Innych owoców na razie nie próbowała. Dwa ostatnie daję jej po troszkę co jakiś czas bo podczas jedzenia wychodzą jej na skroniach czerwone plamy, które znikają po 10 minutach. Podobno tak się czasem dzieje i z czasem przechodzi. Z warzyw nie lubi brokuła i zielonego groszku i co dziwne nie przepada za marchewką. Zje trochę bez większego entuzjazmu. Za to uwielbia dynię i dynię z ziemniakami.
    Mi sen z oczu spędza ten nieszczęsny gluten! Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Kupiłam mannę ale dopiero w domu przeczytałam, że miesza się ją z mlekiem lub wodą i doprowadza do wrzenia. A mm nie można zagotować! Jest jakaś inna kasza do tego czy jak? Czy może ten gluten można w jakiejś innej postaci podać? Pomocy!!!
    Słyszałam że można też kaszkę dodać do zupki, lub jakiegoś warzywa.

Teraz zauważyłam że Scarlett napisała już to samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:01

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett mi chyba o tyle łatwiej ze karmie z butelki i sci agam. Jesli chodzi o zatrzymanie laktacji to czytałam ze warto stopniowo odstwiac bo wtedy kumuluj sie przeciwciała w mleku matki i dziecku zostaje dostarczony' zapas przeciwciał na przyszłosc'. Czy to prawda nie wiem ale na psychikę działa. Stopniowo planuje pomijać jedno karmienie. Pomijanie karmienia nocnego tez duzo daje bo wtedy produkowane jest najwiecej prolaktyny takze w nocy bedzie mm rano i wieczorem moje mleko w ciagu dnia pewnie raz tez podam moje mleko a pozstałe karmienia to mm. stopniowo będę wykluczać kolejne karmienia az całkowicie pokarm zaniknie. mozesz tez pic szałwie na zachamowanie laktacji tez pomaga:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerta ja poczatkowo podawałam kaszke maleczna manna nestle. teraz tak jak scarlett podaje bobovita bez dodatku cukru. mieszam 2 3 lyzeczki z moim mlekiem mimo ze jest to kaszka na wodzie. tak podaje od niecalego miesiaca i jest ok:)

Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, muszę kupić jakąś kaszkę bo lekarka na ostatnim szczepieniu mówiła, że to najwyższy czas na gluten. A ostatnio jak stanęłam w Tesco przed półką z kaszkami to się prawie popłakałam. Chciałam kleik ryżowy ale po dyskusji na FB na temat składów chciałam wybrać świadomie. A że się na tym w ogóle nie znam to utkwiłam tam na dobrych kilkanaście minut z wieeelkie problemem.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Jeśli chodzi o spanie w nocy to moja mała zasypia w bujaczku oppo mleku ok 22 a potem budzi się ok 2 w nocy na mleko na szczęście po jedzonku szybko zasypia i potem budzi się ok 5 i je mleczko i śpi do 7 rano.
    Gorzej jest w dzień bo Wiki bardzo malo spi i chce być cały czas na rękach a jak ją położe do łóżeczka to płacze aż się zanosi .

Moja mała dziś dostała jedną chrupke kukurydzianna do pomagania i chrupka zjedzona została że smakiem

A ją małej podaje pół porcji kaszki z bobowity z cukrem jako jeden posiłek

Moja mała lubi wszystkie owoce a z warzyw to nie lubi tylko kalafiora i brokuły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:56

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny czy któraś z was wie jakie sa normy dla naszych dzieciaczków żelaza? mam wynik ale nie mam norm ;] we wtorek idę skonsultować,bo ogólnie w morfologi wyszło coś za nisko i tak ciekawa jestem co do tego żelaza . Wynik ma synek 55 mg/dl

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:11

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica podziwiam cię

201503231678.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:54

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co ty sama z nimi jestes ?ile maja lat?
    Ja to bym w życiu nie ogarnęła 3 na raz :-\

201503231678.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:54

loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja Zuza szaleju się najadła, od 3 dni siada, wariat mały, jak tylko ma za co to podciąga się rękami i siada, ja ją odkładam a ona siup z powrotem. A jak nie ma za co się podciągnąć to próbuje sama się dźwignąć. :)

Wczoraj poszła pierwsza marchewka. Pierwsza styczność - lekkie skrzywienie. Pomlaskala i po chwili zastanowienia uznała że dobre. Na początku nie wiedziała jak jeść z łyżeczki więc lizała jak kotek. :) Po chwili jednak złapała i jak widziała łyżeczkę otwierala buzię szeroko. :) Mówię do kuzynki męża która akurat była u nas "chyba jej nie smakuje bo patrz jak się denerwuje" a ona mówi że no co Ty, ona się denerwuje że za wolno jej podajesz hehe i faktycznie tak było. Dziś drugi raz była marchewka.

Wczoraj nie było kupki a dzisiaj poszła po drugiej marchewce, w końcu normalna a nie zielona. :)

Dzisiaj kupiłam jeszcze soczek marchewkowy z hippa i rozwodniłam, ale Zuzi nie posmakował. :)

gosiaczek31, loszcz, bella82 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha tak jak podejrzewałam, zęby idą. Wczoraj szykowałam kąpiel a mąż w tym czasie dojrzał że Zuzia ma białe dolne dziąsła, jak by już coś spod dziąsła białego przebijało, i co najlepsze dwa na raz chyba pójdą.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett mam pytanie w sprawie kaszki. Bo dziś ją oglądałam w sklepie bo chciałam kupić, ona zawiera mm? Zastanawiałam się też nad kleikiem ryżowym i ............. w końcu nie kupiłam nic :( Oszaleję chyba z wprowadzaniem tego jedzenia :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Scarlett mam pytanie w sprawie kaszki. Bo dziś ją oglądałam w sklepie bo chciałam kupić, ona zawiera mm? Zastanawiałam się też nad kleikiem ryżowym i ............. w końcu nie kupiłam nic :( Oszaleję chyba z wprowadzaniem tego jedzenia :/

Dla mnie rozszerzania diety to też błądzenie po omacku. Póki co w miarę ok poszło z warzywami i owocami a od wtorku planuje podawać kaszki. No i spróbuje coś sama ugotować, bo do tej pory podawałam głównie słoiczki.

Co do kaszek to na mój gust są dwa rodzaje, takie które zawierają mm (manna z Bobovity ma go ponad 50% w składzie) i takie bez mleka (np. moja jaglana z BabySun). Te pierwsze można robić ma wodzie, te drugie raczej na mleku, ewentualnie na mleku i wodzie. Kleiki chyba mm nie mają w składzie, ja planuje używać ich do zagęszczenia zupek, ewentualnie mleka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

My dzisiaj pierwszy raz wyjechalismy w spacerówce małej się podobało. Wiki od paru dni jest strasznie marudna i płacze bez powodu

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyli a fajnie że małej idą ząbki bezbolesne go ząbkowania zycze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszki sa z mm rozrabia sie je tylko z woda lub bez mm do mieszania z mlekiem kobiecym lub mm. wiec w zaleznosci co kto potrzebuje. kleiki sa chyba tylko na wode ale spojojnie po wsypaniu do cieplego mleka zagesci je. jesli ja mialabym polecac to polecam i moja pediatra tez te pelnozbozowe kaszki ale... one w smaku sa mniej przyjemne niz np manna. wiec dziecku moga nie pasowac... ja izie kaszki narazie nie daje ani mleka niczym nie zageszczam. dostala pol lyzeczki ryzowej sliwkowej i wyplula wiec narazie czekam. sprobujemy w przyszlym tygodniu. narazie i tak jestesmy na etapie marchewki. dzis dodam ziemniaka dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:54

‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ