Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah88 wrote:postanowiłam nie wierzyć przesądom i jak tylko się dowiem jaka płeć zaczniemy kupowac pomału rzeczy, bo tak na ostatnią chwile to za dużo pieniedzy bedzie, zastanawia mnie czy juz teraz by mi lekarz mógł cokolwiek na temat płci powiedzieć ;P strasznie chcialabym wiedziec, myslicie ze na 3d/4d(nie wiem ktore bede miala bo mają oba) będzie mozna juz okreslic?
jestem tego zdania co tynie ma co wierzyc przesadom
jak chodzi o usg to mozliwe ze bedziesz miala przez brzuch ja mam wizyte za 10dni i niby mam tak miec ale mi teraz w ciazy brzuszek urosl i zobaczymy czy to nie przeszkodzi w dobrym obrazie
a plec mysle ze moze bedzie juz u mnie widac ale to jak juz jak bedzie chlopiec, jak sie dobrze ustawii jezeli gin bedzie chcial powiedziec bo moze stwierdzic ze lepiej jeszcze troche poczekac (mojej kuzynce tak powiedzial)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:38
Sarah88 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:jestem tego zdania co ty
nie ma co wierzyc przesadom
jak chodzi o usg to mozliwe ze bedziesz miala przez brzuch ja mam wizyte za 10dni i niby mam tak miec ale mi teraz w ciazy brzuszek urosl i zobaczymy czy to nie przeszkodzi w dobrym obrazie
a plec mysle ze moze bedzie juz u mnie widac ale to jak juz jak bedzie chlopiec, jak sie dobrze ustawii jezeli gin bedzie chcial powiedziec bo moze stwierdzic ze lepiej jeszcze troche poczekac (moja kuzynce tak powiedzial)
chyba że przez żarcie tych słodyczy tak wygląda hehehe
ale jest taki jak ciążowy, nie "buja" się jak ide czyli to nie tłuszczWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:41
-
a tu na wesoło
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?kasss, SunSun, slodka100, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
SunSun wrote:Ja tak samo uwielbiam jasien i czy twój ślub był w październiku w zeszłym roku?pytam bo był wyjątkowo piękny..i tez wzięłam wtedy ślub było 24 stopnie-piękna sloneczna pogoda plus ten specyficzny zapach jesieni:-)
SunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
Sarah88 wrote:a mi już chyba ciążowy widać!! bo od kilku dni rano jest brzuch a nigdy go na czczo nie było
chyba że przez żarcie tych słodyczy tak wygląda hehehe
Sarah88 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:jestem tego zdania co ty
nie ma co wierzyc przesadom
a plec mysle ze moze bedzie juz u mnie widac ale to jak juz jak bedzie chlopiec, jak sie dobrze ustawii jezeli gin bedzie chcial powiedziec bo moze stwierdzic ze lepiej jeszcze troche poczekac (mojej kuzynce tak powiedzial)
[/url]
-
nick nieaktualny
-
jest szansa że lekarz poda płeć . trzeba zrobić wymiary bioderek i prawie 100% pewności to da. ale mało lekarzy potrafi to określić w tak wczesnej ciąży .
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Witam,
Zgadzam się z Endi, trzeba wyluzować, a nie łapać się za słówka, bo tworzy się nieprzyjemna atmosfera.
Madera - strasznie mi przykro
Ja też panikuję i to bardziej niż w poprzedniej ciąży, a to wszystko dlatego że za dużo czytam. Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, więc myślę że nie powinnyśmy martwić się na zapas.
Ja uwielbiam mleko, najbardziej zimne, do tego czekolada z orzechami
Kasss - pytałaś o sposób przyjmowania leków na tarczycę, ja od czwartku biorę jak tylko się obudzę, a później czasem nawet po godzinie , półtorej jjem śniadanie.
kasss lubi tę wiadomość