X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A To mój brzuchol zobaczymy czy zdjęcie się wstawi
    2wn4r3n.jpg
    Super.slicznie juz zaokraglony

Madzik82, kasss lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    jestem teraz wściekła, tyle czekałam na to badania, taka klinika super,a tu nic nie wiem, dostałam jakieś zdjęcia bez opisu! i dalej muszę czekać, myślałam, że już będę wszystko wiedziała...

Spoko ja tez juz miałam prenatalne i musze czekać na odbiór. ..
    a ja nawet zdjęc nie dostalam .. dla mnie najważniejsze ze wszystko wyszlo dobrze. ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zmartwiło to szybkie bicie serca, nie wiem co to oznacza, jeszcze mówił coś o łożysku przodującym...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a mnie zmartwiło to szybkie bicie serca, nie wiem co to oznacza, jeszcze mówił coś o łożysku przodującym...
    Gin nie wytlumaczyl ci ci to oznacza i czy wszystko ok?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem!!!
    I jestem przeszczęśliwa!! Wszystko jest bardzo dobrze. Rączki, nóżki, nosek, nereczki widziałam, żołądek no wszystko:):) niskie ryzyko wad genetycznych do 2 tyg jeszcze wyniki krwi i obliczą to jeszcze raz ale no musi być dobrze:) Mąż wszedł ze mną miałam usg brzuszne, mąż zachwycony dziekiem, zapytał lekarza: "Kiedy będzie juz wiadomo że to chłopak??":) a lekarz powiedział ze narazie widzi tu dziewczynkę ale wszystko się moze zmienić bo jest za wcześnie:) Boże, jaka jestem szczęśliwa:):)dzieciątko ma już 5,80 cm czyli wg badania jest starsze o tydzień czyli 13 tydz. na wizycie u mojego lekarza zalecił obliczenie jeszcze raz daty porodu. A jeszcze gdy wyszliśmy mąż zapytał: "A dlaczego nasz dzidziuś tak skakał??":) Głuptas:P

Czekam na wieści od reszty dziewczyn, myśle ze będą tak dobre jak moje:)

Niunia86, konwalianka, kasss, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gin nie wytlumaczyl ci ci to oznacza i czy wszystko ok?
    nie, gadal tylko do pielegniarki ktora zapisywała te pomiary, nic nie wiem :( teraz się dopiero fatalnie czuje! cale badanie sie nie odzywalam jak widzialam ze mierzy serce kilka razy...dziecko podskakiwało jakby czkawke mialo i tez nie wiem czy to czasem nie nadpobudliwosc albo jakies tiki ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah musisz pytać bo wiekszosc lekarzy malo mowi ale jesli jest cos nie tak to gin na obowiazek cie poinformowac

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ale lekarz nie mówił Ci podczas badania co i jak? nam wszystko dokładnie tłumaczył i od razu mówił czy wszystko jest ok. Od razu dostałam cały opis badania plus 6 zdjęć i dodatkowo za opłatą dostaliśmy płytę dvd

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super ze wszystko ok.fla tatusiow to wielkie przeżycie. ...ale i tak obecnosc przy porodzie tatusia to jest dopiero przeżycie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie miałam siły, mąż też sie nie odzywał, mówie Ci, jak zobaczyłam, że mierzy serce kilka razy i robi dziwną niezdecydowaną mine to mnie zatkało...mówił że wymiary ładne, cos tam jeszcze...ja zapytalam tylko czy z twarzą dobrze, czy choroby downa nie ma, no i teraz czytam złe informacje na temat tego łożyska przodującego ;/ dobiłam się.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie martw sie na zapas wszystko bedzie dobrze zobaczysz

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila super !!

Anastacia33 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli było by naprawdę źle to lekarz by Ci powiedział. nie może ukrywac prawdy na temat zdrowia pacjentki. wszystko będzie dobrze. ciesz sie tym ze wszystko jest dobrze:)jak lekarz powiedział ze jest ok to jest ok:)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze przeciez gdyby bylo cos nie tak to lekarz by musial powiedziec

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

czytam i czytam z 15 stron miałam do nadrobienia

u mnie dziś w biegu od rana rano na bazarku potem z małą na bilans o dziwo bez płaczu było (lekaz=płacz praktycznie zawsze)

u mnie mdłości troche przeszły rano najgorzej coś zjeść a potem jest ok
    w nocy na siku wstaje już od 2 tyg codziennie

co do witamin mi powiedziała że już mogę jakieś kupić mówiłam że folik mi sie już prawie kończy to mówiła żeby wybrać do końca i dopiero witaminy jakie chce

a na porodówce położna mówiła że przez witaminy przytyłam w ciąży 25 kg i ze to pewnie pierwsze dziecko bo przy drugim juz ciężarne nie biorą witamin i dziecko duże iga miała 3740 a cesarke miałam ze względu na wzrok

wkurzyła mnie baba i sie z nią nie zgadzam moja koleżanka nie brała witamin bo po każdych od razu wymiotowała też przytyła 25 kg i mała podobnie ważyła więc reguły nie ma
    witaminy jakieś kupie bo tak jak na razie jem (dzidziusiowo) to za wiele witamin maluszkowi nie dostarczam ale jeszcze nie wiem jakie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny! Kaczamila to super,że Bobas już taki duży. Ja mam wizyte za 12 dni i już sie nie moge doczekać choć stresik mały jest. Na podtrzymanie na duchu powiem chlopakowi,żeby ze mną wszedł bo do te pory za bardzo sie stresował.
    Czekamy na dalsze wieści i zdjęcia Dzidziusiów oczywiście ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pojde prywatnie w tym tygodniu, zmierzyć wszystko i sie uspokoić, nie bede czekała 2 tygodnie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila gratulacje super wieści po wizycie

sarah powiedział że ok będzie dobrze, niektórzy lekarze zbyt rozmowni nie są

ja też ostatnio nie za dużo sie dowiedziałam i zła byłam na siebie że nie dopytałam no ale trudno teraz usg mam w piątek tyle że na nfz pierwszy raz zobaczymy co na tym sie dowiem

w pierwszej ciąży na każdym usg na nfz dowiadywałam sie mniej więcej tyle że płód pojedyńczy żywy dopiero w 5 miesiącu byłam prywatnie na 3D i wtedy to było usg genetyczne bo wszystko badał serce płuca nerki itp itp nawet czy paluszki ma i zbliżenie robił fajny lekarz ale do kielc mi teraz nie po drodze a szkoda a ten tu na miejscu za bardzo rozmowny nie jest a do niego ide we wrześniu dopiero

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass nie wiem co z margoo właśnie...;/ mam nadzieję, że po prostuodpuściła forum i tyle...

Sarah88 to stres niestety...ja tak samo..poszłam na usg i ani nie zapytałam o tętno serduszka, ani o CRL maluszka...;/ a lekarz sam mi też nie powiedział a wizyte miałam mieć za 33 dni...teraz zostało 11 dni, ale chce żeby już był ten 30 bo nic nie wiem..teraz będę z mężem może on mi pomoże jak zapomnę się spytać o podstawy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:06

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila, gratuluje!

Sarah łożysko przodujące to nie wyrok! Ja miałam w 12 tygodniu, ale później zeszło niżej i rodziłam sn; nawet jesli się utrzyma to po prostu gorzej będziesz czuła ruchy dziecka i będzie konieczna cesarka, ale tyle..nie nakręcaj sie i nie czytaj niczego! A tętno jak Ci napisałam.. niektóre dzieci mają 164 inne 180; na dziecko ma wpływ Twoje ciśnienie, dlatego, jeśli Ty się denerwujesz to i dziecko, więc spokój Cię uratuje..jeśli uważasz, że powinnaś to skonsultować, to oczywiscie skonsultuj, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko w porządku, tylko coś pod nosem gadał, to nie ma co szukać problemu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ