SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A To mój brzuchol zobaczymy czy zdjęcie się wstawi
    2wn4r3n.jpg
    Super.slicznie juz zaokraglony

Madzik82, kasss lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    jestem teraz wściekła, tyle czekałam na to badania, taka klinika super,a tu nic nie wiem, dostałam jakieś zdjęcia bez opisu! i dalej muszę czekać, myślałam, że już będę wszystko wiedziała...

Spoko ja tez juz miałam prenatalne i musze czekać na odbiór. ..
    a ja nawet zdjęc nie dostalam .. dla mnie najważniejsze ze wszystko wyszlo dobrze. ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zmartwiło to szybkie bicie serca, nie wiem co to oznacza, jeszcze mówił coś o łożysku przodującym...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a mnie zmartwiło to szybkie bicie serca, nie wiem co to oznacza, jeszcze mówił coś o łożysku przodującym...
    Gin nie wytlumaczyl ci ci to oznacza i czy wszystko ok?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem!!!
    I jestem przeszczęśliwa!! Wszystko jest bardzo dobrze. Rączki, nóżki, nosek, nereczki widziałam, żołądek no wszystko:):) niskie ryzyko wad genetycznych do 2 tyg jeszcze wyniki krwi i obliczą to jeszcze raz ale no musi być dobrze:) Mąż wszedł ze mną miałam usg brzuszne, mąż zachwycony dziekiem, zapytał lekarza: "Kiedy będzie juz wiadomo że to chłopak??":) a lekarz powiedział ze narazie widzi tu dziewczynkę ale wszystko się moze zmienić bo jest za wcześnie:) Boże, jaka jestem szczęśliwa:):)dzieciątko ma już 5,80 cm czyli wg badania jest starsze o tydzień czyli 13 tydz. na wizycie u mojego lekarza zalecił obliczenie jeszcze raz daty porodu. A jeszcze gdy wyszliśmy mąż zapytał: "A dlaczego nasz dzidziuś tak skakał??":) Głuptas:P

Czekam na wieści od reszty dziewczyn, myśle ze będą tak dobre jak moje:)

Niunia86, konwalianka, kasss, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gin nie wytlumaczyl ci ci to oznacza i czy wszystko ok?
    nie, gadal tylko do pielegniarki ktora zapisywała te pomiary, nic nie wiem :( teraz się dopiero fatalnie czuje! cale badanie sie nie odzywalam jak widzialam ze mierzy serce kilka razy...dziecko podskakiwało jakby czkawke mialo i tez nie wiem czy to czasem nie nadpobudliwosc albo jakies tiki ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah musisz pytać bo wiekszosc lekarzy malo mowi ale jesli jest cos nie tak to gin na obowiazek cie poinformowac

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ale lekarz nie mówił Ci podczas badania co i jak? nam wszystko dokładnie tłumaczył i od razu mówił czy wszystko jest ok. Od razu dostałam cały opis badania plus 6 zdjęć i dodatkowo za opłatą dostaliśmy płytę dvd

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super ze wszystko ok.fla tatusiow to wielkie przeżycie. ...ale i tak obecnosc przy porodzie tatusia to jest dopiero przeżycie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie miałam siły, mąż też sie nie odzywał, mówie Ci, jak zobaczyłam, że mierzy serce kilka razy i robi dziwną niezdecydowaną mine to mnie zatkało...mówił że wymiary ładne, cos tam jeszcze...ja zapytalam tylko czy z twarzą dobrze, czy choroby downa nie ma, no i teraz czytam złe informacje na temat tego łożyska przodującego ;/ dobiłam się.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie martw sie na zapas wszystko bedzie dobrze zobaczysz

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila super !!

Anastacia33 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli było by naprawdę źle to lekarz by Ci powiedział. nie może ukrywac prawdy na temat zdrowia pacjentki. wszystko będzie dobrze. ciesz sie tym ze wszystko jest dobrze:)jak lekarz powiedział ze jest ok to jest ok:)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze przeciez gdyby bylo cos nie tak to lekarz by musial powiedziec

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

czytam i czytam z 15 stron miałam do nadrobienia

u mnie dziś w biegu od rana rano na bazarku potem z małą na bilans o dziwo bez płaczu było (lekaz=płacz praktycznie zawsze)

u mnie mdłości troche przeszły rano najgorzej coś zjeść a potem jest ok
    w nocy na siku wstaje już od 2 tyg codziennie

co do witamin mi powiedziała że już mogę jakieś kupić mówiłam że folik mi sie już prawie kończy to mówiła żeby wybrać do końca i dopiero witaminy jakie chce

a na porodówce położna mówiła że przez witaminy przytyłam w ciąży 25 kg i ze to pewnie pierwsze dziecko bo przy drugim juz ciężarne nie biorą witamin i dziecko duże iga miała 3740 a cesarke miałam ze względu na wzrok

wkurzyła mnie baba i sie z nią nie zgadzam moja koleżanka nie brała witamin bo po każdych od razu wymiotowała też przytyła 25 kg i mała podobnie ważyła więc reguły nie ma
    witaminy jakieś kupie bo tak jak na razie jem (dzidziusiowo) to za wiele witamin maluszkowi nie dostarczam ale jeszcze nie wiem jakie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny! Kaczamila to super,że Bobas już taki duży. Ja mam wizyte za 12 dni i już sie nie moge doczekać choć stresik mały jest. Na podtrzymanie na duchu powiem chlopakowi,żeby ze mną wszedł bo do te pory za bardzo sie stresował.
    Czekamy na dalsze wieści i zdjęcia Dzidziusiów oczywiście ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pojde prywatnie w tym tygodniu, zmierzyć wszystko i sie uspokoić, nie bede czekała 2 tygodnie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila gratulacje super wieści po wizycie

sarah powiedział że ok będzie dobrze, niektórzy lekarze zbyt rozmowni nie są

ja też ostatnio nie za dużo sie dowiedziałam i zła byłam na siebie że nie dopytałam no ale trudno teraz usg mam w piątek tyle że na nfz pierwszy raz zobaczymy co na tym sie dowiem

w pierwszej ciąży na każdym usg na nfz dowiadywałam sie mniej więcej tyle że płód pojedyńczy żywy dopiero w 5 miesiącu byłam prywatnie na 3D i wtedy to było usg genetyczne bo wszystko badał serce płuca nerki itp itp nawet czy paluszki ma i zbliżenie robił fajny lekarz ale do kielc mi teraz nie po drodze a szkoda a ten tu na miejscu za bardzo rozmowny nie jest a do niego ide we wrześniu dopiero

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass nie wiem co z margoo właśnie...;/ mam nadzieję, że po prostuodpuściła forum i tyle...

Sarah88 to stres niestety...ja tak samo..poszłam na usg i ani nie zapytałam o tętno serduszka, ani o CRL maluszka...;/ a lekarz sam mi też nie powiedział a wizyte miałam mieć za 33 dni...teraz zostało 11 dni, ale chce żeby już był ten 30 bo nic nie wiem..teraz będę z mężem może on mi pomoże jak zapomnę się spytać o podstawy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:06

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila, gratuluje!

Sarah łożysko przodujące to nie wyrok! Ja miałam w 12 tygodniu, ale później zeszło niżej i rodziłam sn; nawet jesli się utrzyma to po prostu gorzej będziesz czuła ruchy dziecka i będzie konieczna cesarka, ale tyle..nie nakręcaj sie i nie czytaj niczego! A tętno jak Ci napisałam.. niektóre dzieci mają 164 inne 180; na dziecko ma wpływ Twoje ciśnienie, dlatego, jeśli Ty się denerwujesz to i dziecko, więc spokój Cię uratuje..jeśli uważasz, że powinnaś to skonsultować, to oczywiscie skonsultuj, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko w porządku, tylko coś pod nosem gadał, to nie ma co szukać problemu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ