Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah88 wrote:jestem teraz wściekła, tyle czekałam na to badania, taka klinika super,a tu nic nie wiem, dostałam jakieś zdjęcia bez opisu! i dalej muszę czekać, myślałam, że już będę wszystko wiedziała...
Spoko ja tez juz miałam prenatalne i musze czekać na odbiór. ..
a ja nawet zdjęc nie dostalam .. dla mnie najważniejsze ze wszystko wyszlo dobrze.)
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem!!!
I jestem przeszczęśliwa!! Wszystko jest bardzo dobrze. Rączki, nóżki, nosek, nereczki widziałam, żołądek no wszystko:)niskie ryzyko wad genetycznych do 2 tyg jeszcze wyniki krwi i obliczą to jeszcze raz ale no musi być dobrze:) Mąż wszedł ze mną miałam usg brzuszne, mąż zachwycony dziekiem, zapytał lekarza: "Kiedy będzie juz wiadomo że to chłopak??"
a lekarz powiedział ze narazie widzi tu dziewczynkę ale wszystko się moze zmienić bo jest za wcześnie:) Boże, jaka jestem szczęśliwa:):)dzieciątko ma już 5,80 cm czyli wg badania jest starsze o tydzień czyli 13 tydz. na wizycie u mojego lekarza zalecił obliczenie jeszcze raz daty porodu. A jeszcze gdy wyszliśmy mąż zapytał: "A dlaczego nasz dzidziuś tak skakał??"
Głuptas:P
Czekam na wieści od reszty dziewczyn, myśle ze będą tak dobre jak moje:)
Niunia86, konwalianka, kasss, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Gin nie wytlumaczyl ci ci to oznacza i czy wszystko ok?
teraz się dopiero fatalnie czuje! cale badanie sie nie odzywalam jak widzialam ze mierzy serce kilka razy...dziecko podskakiwało jakby czkawke mialo i tez nie wiem czy to czasem nie nadpobudliwosc albo jakies tiki ;/
-
nick nieaktualny
-
ale nie miałam siły, mąż też sie nie odzywał, mówie Ci, jak zobaczyłam, że mierzy serce kilka razy i robi dziwną niezdecydowaną mine to mnie zatkało...mówił że wymiary ładne, cos tam jeszcze...ja zapytalam tylko czy z twarzą dobrze, czy choroby downa nie ma, no i teraz czytam złe informacje na temat tego łożyska przodującego ;/ dobiłam się.
-
nick nieaktualnyJeżeli było by naprawdę źle to lekarz by Ci powiedział. nie może ukrywac prawdy na temat zdrowia pacjentki. wszystko będzie dobrze. ciesz sie tym ze wszystko jest dobrze:)jak lekarz powiedział ze jest ok to jest ok:)
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
hejka
czytam i czytam z 15 stron miałam do nadrobienia
u mnie dziś w biegu od rana rano na bazarku potem z małą na bilans o dziwo bez płaczu było (lekaz=płacz praktycznie zawsze)
u mnie mdłości troche przeszły rano najgorzej coś zjeść a potem jest ok
w nocy na siku wstaje już od 2 tyg codziennie
co do witamin mi powiedziała że już mogę jakieś kupić mówiłam że folik mi sie już prawie kończy to mówiła żeby wybrać do końca i dopiero witaminy jakie chce
a na porodówce położna mówiła że przez witaminy przytyłam w ciąży 25 kg i ze to pewnie pierwsze dziecko bo przy drugim juz ciężarne nie biorą witamin i dziecko duże iga miała 3740 a cesarke miałam ze względu na wzrok
wkurzyła mnie baba i sie z nią nie zgadzam moja koleżanka nie brała witamin bo po każdych od razu wymiotowała też przytyła 25 kg i mała podobnie ważyła więc reguły nie ma
witaminy jakieś kupie bo tak jak na razie jem (dzidziusiowo) to za wiele witamin maluszkowi nie dostarczam ale jeszcze nie wiem jakie -
Gratuluje dziewczyny! Kaczamila to super,że Bobas już taki duży. Ja mam wizyte za 12 dni i już sie nie moge doczekać choć stresik mały jest. Na podtrzymanie na duchu powiem chlopakowi,żeby ze mną wszedł bo do te pory za bardzo sie stresował.
Czekamy na dalsze wieści i zdjęcia Dzidziusiów oczywiście -
kaczmila gratulacje super wieści po wizycie
sarah powiedział że ok będzie dobrze, niektórzy lekarze zbyt rozmowni nie są
ja też ostatnio nie za dużo sie dowiedziałam i zła byłam na siebie że nie dopytałam no ale trudno teraz usg mam w piątek tyle że na nfz pierwszy raz zobaczymy co na tym sie dowiem
w pierwszej ciąży na każdym usg na nfz dowiadywałam sie mniej więcej tyle że płód pojedyńczy żywy dopiero w 5 miesiącu byłam prywatnie na 3D i wtedy to było usg genetyczne bo wszystko badał serce płuca nerki itp itp nawet czy paluszki ma i zbliżenie robił fajny lekarz ale do kielc mi teraz nie po drodze a szkoda a ten tu na miejscu za bardzo rozmowny nie jest a do niego ide we wrześniu dopiero -
kass nie wiem co z margoo właśnie...;/ mam nadzieję, że po prostuodpuściła forum i tyle...
Sarah88 to stres niestety...ja tak samo..poszłam na usg i ani nie zapytałam o tętno serduszka, ani o CRL maluszka...;/ a lekarz sam mi też nie powiedział a wizyte miałam mieć za 33 dni...teraz zostało 11 dni, ale chce żeby już był ten 30 bo nic nie wiem..teraz będę z mężem może on mi pomoże jak zapomnę się spytać o podstawy ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:06
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
kaczamila, gratuluje!
Sarah łożysko przodujące to nie wyrok! Ja miałam w 12 tygodniu, ale później zeszło niżej i rodziłam sn; nawet jesli się utrzyma to po prostu gorzej będziesz czuła ruchy dziecka i będzie konieczna cesarka, ale tyle..nie nakręcaj sie i nie czytaj niczego! A tętno jak Ci napisałam.. niektóre dzieci mają 164 inne 180; na dziecko ma wpływ Twoje ciśnienie, dlatego, jeśli Ty się denerwujesz to i dziecko, więc spokój Cię uratuje..jeśli uważasz, że powinnaś to skonsultować, to oczywiscie skonsultuj, ale skoro lekarz powiedział, że wszystko w porządku, tylko coś pod nosem gadał, to nie ma co szukać problemu