X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Prawidłowo tętno płodu wynosi 110-150 uderzeń na minutę. Wartości poniżej 110/min określane są jako bradykardia, natomiast wartości powyżej 150/min to tachykardia.Natomiast tachykardia może być spowodowana niedotlenieniem płodu, gorączką u matki, zakażeniem błon płodowych, niedokrwistością płodu oraz również niektórymi lekami. " pisza takie rzeczy a potem jak tu człowiek ma dobrze myśleć skoro moje dziecko miało 183 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:44

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej. Ja znalazłam coś takiego. Nie ma się co martwić na zapas, na pewno będzie dobrze!

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszam się faktem, że strasznie podskakiwało i się wierciło,wiec to może być od tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:06

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super :) Sarah pewnie zareagowałabym podobnie jak Ty ale myślę że nie masz dużych powód do niepokoju. Jesli badanie prywatne Cię uspoki to je zrób ale przede wszystkim nie zakładaj najgorszego scenariusza. Gdyby było duże ryzyko dla Ciebie albo dziecka lekarz na pewno by Ci o tym powiedział.

A ja byłam u internisty - do końca tygodnia mam leżeć w łóżku i się wygrzewać ale ogółem takie przeziębienie to nic strasznego. Za to po kolejny Pani jasno wyjaśniła mi jak źle wpływa na nas stres :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:20

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    M po badaniu był zadowolony a ja gdy powiedziałam mu o moich obawach to się wydarł na mnie, że szukam problemu bez powodu, wkurzył mnie i jak wróci wieczorem nie mam zamiaru się do niego odzywać ;/
    wkurzył Cię, bo powiedział Ci prawdę? hmm

scarlet - leż i odpoczywaj

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej mamusie :) jestem po usg. wszystko w porzadalu :) maleństwo machało raczkami i nóżkami, wierciło się i nie dało ładnej fotki pstryknąć wiec nie wrzucę bo i tak kłębuszek widać tylko;p moja druga jama macicy zmniejszyła się, ustępuje po mału miejsca pierwszej :) więc wszystko git ale usg cofnęło mnie o 4 dni;) wg moich obliczeń po ostatniej wizycie to 9tydz+4dzien a tu pokazuje 9 tydzień... no coz;)crl 22,5mm :) termin tez sie przesunął... z 20 na 24 marca. niedługo do kwietniówek będe musiała sie przenieść ;) w przyszłym tyg umowie się na badania prenatalne, ładnie to kosztuje ale warto wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:29

konwalianka, bella82, kasss, czekaja, kaczamila, SunSun lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka, doskonałe wieści.. a termin to termin..moze sie okazać, ze urodzisz i przed 15 marca :) ważne, że w porządku. Mówiąc o badaniach prenatalnych masz na mysli usg?

Madziulka456 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka gratuluję :) Mi też po ostatnich dwóch USG termin zmienił z 10 na 15 marca :/ Tak już bym dzisiaj zaczynała 12 tc :D

Kurcze ja to bym mogła mieć w domu swoje USG i sobie sprawdzać codziennie jak tam maluch i czy rośnie szybko... Swoja drogą to pewnie nasze wnuki tego dożyją i będą sobie w domu podglądać Maluchy kiedy zechcą :D

... Rozmarzyłam się o tym osobistym USG :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:48

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te badania między 12 a 14 tc ;) może źle je nazwałam. lekarka mowiła genetyczne ;) usg i pobranie krwi.. laik jestem, pierwsza ciąża ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    " Prawidłowo tętno płodu wynosi 110-150 uderzeń na minutę. Wartości poniżej 110/min określane są jako bradykardia, natomiast wartości powyżej 150/min to tachykardia.Natomiast tachykardia może być spowodowana niedotlenieniem płodu, gorączką u matki, zakażeniem błon płodowych, niedokrwistością płodu oraz również niektórymi lekami. " pisza takie rzeczy a potem jak tu człowiek ma dobrze myśleć skoro moje dziecko miało 183 ;/

Kochana mojej Kruszynce 2 tyg temu serduszko bilo 164 uderzen na minute i lekarz NIC nie powiedzial, ze jest zle! powiedzial, ze pieknie bije i, ze jest w porzadku takze prosze Cie przestan czytac internet bo oszalejesz!!! ja dzis rozmawialam z polozna i powiedziala, ze stres ma bardzo zly wplyw na ciaze. bardzo czesto wlasnie stres jest przyczyna poronien i przedwczesnych porodow. Jesli nie chcesz czekac do nastepnej wizyty idz do innego lekarza, jesli Cie to uspokoi to umow sie jak najszybciej. Teraz nic sie nie dzieje, wszystko jest ok a stresem mozesz Wam zaszkodzic.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Madziulka gratuluję :) Mi też po ostatnich dwóch USG termin zmienił z 10 na 15 marca :/ Tak już bym dzisiaj zaczynała 12 tc :D

Kurcze ja to bym mogła mieć w domu swoje USG i sobie sprawdzać codziennie jak tam maluch i czy rośnie szybko... Swoja drogą to pewnie nasze wnuki tego dożyją i będą sobie w domu podglądać Maluchy kiedy zechcą :D

... Rozmarzyłam się o tym osobistym USG :D

jest maszyna do domowego sprawdzania bicia serduszka :-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Pechezyk ma 2,4 cm, dzidzia 1,2 cm, bicie serca 155 dzis po raz pierwszy je slyszalam ;) ale jeszcze najgorsze 4 tygodnie przed nami. mam macice dwurozna i lekarz powiedzial ze dziecko ma bardzo malo miejsca i nie wiadomo co bedzie ale jestem dobrej mysli ;) jak juz tyle wytrzymalo da rade ;)

Madziulka456, Niunia86, konwalianka, kasss, czekaja, SunSun lubią tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozpisalyscie sie, ledwno nadgonilam zaleglosci!
    a wiec ja dzis tez bylam na wizycie u ginekolog, zle wyliczylam duphaston i konczy mi sie jutro rano a nastepna wizyte mialam miec dopiero w poniedzialek wiec poszlam :-) i widzialam Kruszynke moja najukochansza :-) urosla do prawie 4cm, serduszko bije mocno i rytmicznie :-) dzis bylam w lux medzie na badaniu a tam USG maja slabe i zdjecie jest kiepskie wiec nawey nie bede wstawiac ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok!!! tak sie ciesze :-) i na dodatek Malenstwo jakby wiedzialo, ze jest podgladane machalo raczka!!!! KOSMOS!!!!
    teraz czekam na USG 01.09 :-)
    ps Dziewczyny super brzuszki! :-)

magdalena1991, Niunia86, czekaja, kaczamila, slodka100 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a termin mam zmieniony na 3 kwietnia, ale nie chce was opuszczac ;(

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostan z nami :-)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kochana mojej Kruszynce 2 tyg temu serduszko bilo 164 uderzen na minute i lekarz NIC nie powiedzial, ze jest zle! powiedzial, ze pieknie bije i, ze jest w porzadku takze prosze Cie przestan czytac internet bo oszalejesz!!! ja dzis rozmawialam z polozna i powiedziala, ze stres ma bardzo zly wplyw na ciaze. bardzo czesto wlasnie stres jest przyczyna poronien i przedwczesnych porodow. Jesli nie chcesz czekac do nastepnej wizyty idz do innego lekarza, jesli Cie to uspokoi to umow sie jak najszybciej. Teraz nic sie nie dzieje, wszystko jest ok a stresem mozesz Wam zaszkodzic.
    dzięki dziewczyny, juz się uspokoiłam, hormony buzuja i szalu dostaje, juz jest ok,mam nadzieję ze to łożysko nisko osadzone pójdzie do góry ...a serduszko za szybko bilo z tych wygibasow maleństwa chyba, bylam zla bo badanie sobie inaczej wyobrazalam

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 moja podwójna macica rozszerza sie póki co prawidłowo :) ostatnio miałam pogrubioną śluzówkę w drugiej, była powiększona a na dzisiejszym usg było widać, że zwalnia miejsce tej pierwszej :) więc badź dobrej myśli!! mi na początku ciąży gdy nic nie bylo jeszcze w pęcherzyku widać doktorek powiedział, że nie podziela entuzjazmu drugiego doktorka który mówil, że bedzie dobrze i będzie dzidzia... zryczałam się(chciałam już wyjść na żądanie ze szpitala) bo powiedział, że przy takiej wadzie rzadko się zdarza żeby pierwsza ciąża się rozwinęła. a tu proszę :) nie zapeszając miejsce się robi w brzuszku, nic się nie odkleja, maleństwo ma dwie rączki i dwie nóżki jak to lekarka powiedziała i jestem szczęśliwa :) teraz oby do następnych badań :)

Niunia86, konwalianka lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz nie jest tak entuzjastyczny. mowil ze po 12 tygodniu bd mogli juz naprawde sie cieszyc a narazie uwazac, malenstwo jest male, nie widzialam razczek nozek, prawie nic ;(

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski wspaniale wiesci po wizytach az usmiech na twarzy gosci ;-)

a co do tych terminow przesuwanych to mi lekarz powiedzial ze jesli na kolejnych usg wyjdzie inny termin to zeby nie brac go pod uwage tylko trzymac sie tego pierwszego terminu wiec juz nie wiem.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    moj lekarz nie jest tak entuzjastyczny. mowil ze po 12 tygodniu bd mogli juz naprawde sie cieszyc a narazie uwazac, malenstwo jest male, nie widzialam razczek nozek, prawie nic ;(
    Magdalena w tym tygodniu jeszcze nic nie widać.. dopiero ok 10 tygodnia więc spokojnie..skoro dzieciatko się rozwija, to tylko się cieszyć i być dobrej myśli!

noa najbardziej wiarygodny termin porodu to termin z usg wykonanego między 11 a 14 tygodniem ciąży, tzw. usg genetyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:34

magdalena1991, Madziulka456 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ