X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę wyluzujcie trochę. To dopiero początek. Jak niektóre napisały nie ma co się sprzeczać. Korzystajmy z uroków ciąży, pięknej pogody. Nie długo będzie jesień a wtedy będziemy mogły narzekać:P

czekaja, Sarah88 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek gratulacje!

ja ma suwaczek na chłopca.. bo w mojej rodzinie sami chłopcy się rodzą, więc myślę, że teraz także przywitam drugiego łobuziaka :) jest mi to zupełnie obojętne..

czekaja lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• czekaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na jesien!!!:) pierwszy raz w zyciu czekam na jeslien:) ta jesien bedzie inna:)

Endi84, slodka100, SunSun lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A jesli chodzi o slodycze to jesli czujemy ze chce nam sie slodkiego to oznacza jedynie tyle ze nasz organizm potrzebuje magnezu a nie batona:) magnez to nie tylko czekolada ale rowniez bakalie suszone owoce i inne nieslodyczowe produkty:)
    fuuuuuj, wole batony i czekolade, ale moze dlatego, ze ja zawsze jem słodycze i ciągle waze tyle samo(49-50) dlatego sobie pozwalam :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.

A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami :/

Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam.

Marta ja w pierwszej ciązy około 20 tygodnia miałam rumień na obu ramionach (takie purpurowe placki). Konsultowałam to z dermatologiem i niczego dziwnego nie stwierdził.

Okazało się że moja córka w 4 miesiącu miała silną alergię na białko jaja kurzego i do dnia dzisiejszego nadal to się utrzymuje. Prawdopodobnie jak byłam wciąży i jadłam choćby jajka to jej organizm już protestował.

Teraz jestem wyczulona na cokolwiek co przypomina wysypkę lub rumień.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    fuuuuuj, wole batony i czekolade, ale moze dlatego, ze ja zawsze jem słodycze i ciągle waze tyle samo(49-50) dlatego sobie pozwalam :)
    tylko pozazdrościć.. ja jakbym tak jadła to ważyłabym chyba tonę.. niestety, tylko dzięki regularnym ćwiczeniom i pilnowaniu się ważyłam 52kg

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy dzis na prenatalnych będę miała usg przez brzuch czy dalej dopochwowo, myślalam nawet czy ubrać sukienke jesli by akruat bylo dopochwowo(ze wzgledu na M, żeby nie musiał patrzeć jak lekarz mi coś wkłada hahaha) ale u nas leje i tylko 20stopni wiec raczej spodnie ubiore...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam jesień to nasza pora roku poznaliśmy się w pazdzierniku i w tym miesiącu wzieliśmy ślub wszyscy byli przeciwni bo mówili że bedzie brzydko zimno a co gorsza śnieg może być a ja miałam przeczucie że będzie ładnie i 20 pazdziernika było 23stopnie wszyscy sie podpinali że załatwili pogode hehe

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam nie wierzyć przesądom i jak tylko się dowiem jaka płeć zaczniemy kupowac pomału rzeczy, bo tak na ostatnią chwile to za dużo pieniedzy bedzie, zastanawia mnie czy juz teraz by mi lekarz mógł cokolwiek na temat płci powiedzieć ;P strasznie chcialabym wiedziec, myslicie ze na 3d/4d(nie wiem ktore bede miala bo mają oba) będzie mozna juz okreslic?

slodka100 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja się zastanawiam czy dzis na prenatalnych będę miała usg przez brzuch czy dalej dopochwowo, myślalam nawet czy ubrać sukienke jesli by akruat bylo dopochwowo(ze wzgledu na M, żeby nie musiał patrzeć jak lekarz mi coś wkłada hahaha) ale u nas leje i tylko 20stopni wiec raczej spodnie ubiore...
    U mnie też leje niestety ale chyba ty też z krakowa o ile dobrze pamiętam? ja też się boje że nie będzie przez brzuch nawet mój M pytał czy już będzie a ja nawet nie wiedziałąm skąd on wie że robia tak i tak

gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wydaje mi sie ze to co piszesz warto wziac pod uwage.
    ja witamibki staram sie dostarczac wlasnie w jedzeniu. jest to moja pierwsza ciaza dlatego wiecej was pytam niz odpowiadam na pyt. :-)

milo ze odezwaly sie wkoncu te milczace dziewczyny : czekaja , konwalia ;-)

Madziutek super cieszymy sie z Twojego drugiego trymestru ;-)

my z mezem tez odpuscilismy z przytulaniem choc mamy duza ochote (ja zawsze mialam hehe) ale boje sie odwazyc i mysle ze przez cala ciaze bedziemy sie ograniczac troche ;-)

konwalianka, Blanka85 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah - ja miałam dopochwowo, bo lekarz mówił, że lepiej widac..ale spotkałam sie z lekarzem, który robił i tak i tak na prenatalnych
    niestety rzadko kiedy lekarz wypowiada się na temat płci, bo w tym okresie często narządy są nadal takie same, choć już np. pojawia się zalążek pochwy i wyrostek wnika w środek; ja wiedziałam, ze będzie syn na usg w 16 tygodniu

kass - to w istocie będzie piękna jesień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:34

kasss lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• slodka100 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    kass my jestesmy od wspolnego suwaczka??:) ja swoj troche zmienila by pasolwał i na chlopca i na dziewczynke.

tez mam ten suwaczek co ty ;) i rowniez ustawilam go bo pasuje do obu plci ;) choc czuje ze bedzie chlopiec ale mi obojetne jaka bedzie plec byle by zdrowe ;)
    rowniez czekam juz na jesien jak nigdy (dla mnie najgorsza pora roku) a teraz chcialabym zeby juz byla ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Sarah88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    U mnie też leje niestety ale chyba ty też z krakowa o ile dobrze pamiętam? ja też się boje że nie będzie przez brzuch nawet mój M pytał czy już będzie a ja nawet nie wiedziałąm skąd on wie że robia tak i tak
    niee, ale niedaleko, bo Katowice :) my to podobną pogode zawsze mamy z tego co oglądam

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    postanowiłam nie wierzyć przesądom i jak tylko się dowiem jaka płeć zaczniemy kupowac pomału rzeczy, bo tak na ostatnią chwile to za dużo pieniedzy bedzie, zastanawia mnie czy juz teraz by mi lekarz mógł cokolwiek na temat płci powiedzieć ;P strasznie chcialabym wiedziec, myslicie ze na 3d/4d(nie wiem ktore bede miala bo mają oba) będzie mozna juz okreslic?
    Czasami tak ale to zalerzy od sprzętu i ułożenia dziecka chyba większość z nas planuje juz coś kupić po usg prenatalnym

Sarah88 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Czasami tak ale to zalerzy od sprzętu i ułożenia dziecka chyba większość z nas planuje juz coś kupić po usg prenatalnym
    to dam wam znac jak wróce :) już za godzine :D

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja uwielbiam jesień to nasza pora roku poznaliśmy się w pazdzierniku i w tym miesiącu wzieliśmy ślub wszyscy byli przeciwni bo mówili że bedzie brzydko zimno a co gorsza śnieg może być a ja miałam przeczucie że będzie ładnie i 20 pazdziernika było 23stopnie wszyscy sie podpinali że załatwili pogode hehe

Ja tak samo uwielbiam jasien i czy twój ślub był w październiku w zeszłym roku?pytam bo był wyjątkowo piękny..i tez wzięłam wtedy ślub było 24 stopnie-piękna sloneczna pogoda plus ten specyficzny zapach jesieni:-)

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie u gina w 12tc+2dni miałam jeszcze robione przez pochwe .. dwa dni pozniej na prenatalnych miałam robione przez brzuch bo oni maja duzo czulsze te usg. Wiec mysle ze przez brzuch Ci zrobią. Ja tez zabralam meza i byl zachwycony ;) zamiast na ekran to patrzylam na jego mine ;)))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myslalam ze tylko ja czekam na jesien ;-) lubie jesien ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Ja na wizycie u gina w 12tc+2dni miałam jeszcze robione przez pochwe .. dwa dni pozniej na prenatalnych miałam robione przez brzuch bo oni maja duzo czulsze te usg. Wiec mysle ze przez brzuch Ci zrobią. Ja tez zabralam meza i byl zachwycony ;) zamiast na ekran to patrzylam na jego mine ;)))
    no ja też coś czuje ze bede patrzec na niego hehehe, najbardziej wlasnie sie ciesze ze on idzie ze mna :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ