Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czekaja wrote:A jesli chodzi o slodycze to jesli czujemy ze chce nam sie slodkiego to oznacza jedynie tyle ze nasz organizm potrzebuje magnezu a nie batona:) magnez to nie tylko czekolada ale rowniez bakalie suszone owoce i inne nieslodyczowe produkty:)
czekaja lubi tę wiadomość
-
MartaM wrote:Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.
A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami
Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam.
Marta ja w pierwszej ciązy około 20 tygodnia miałam rumień na obu ramionach (takie purpurowe placki). Konsultowałam to z dermatologiem i niczego dziwnego nie stwierdził.
Okazało się że moja córka w 4 miesiącu miała silną alergię na białko jaja kurzego i do dnia dzisiejszego nadal to się utrzymuje. Prawdopodobnie jak byłam wciąży i jadłam choćby jajka to jej organizm już protestował.
Teraz jestem wyczulona na cokolwiek co przypomina wysypkę lub rumień. -
Sarah88 wrote:fuuuuuj, wole batony i czekolade, ale moze dlatego, ze ja zawsze jem słodycze i ciągle waze tyle samo(49-50) dlatego sobie pozwalam
-
ja się zastanawiam czy dzis na prenatalnych będę miała usg przez brzuch czy dalej dopochwowo, myślalam nawet czy ubrać sukienke jesli by akruat bylo dopochwowo(ze wzgledu na M, żeby nie musiał patrzeć jak lekarz mi coś wkłada hahaha) ale u nas leje i tylko 20stopni wiec raczej spodnie ubiore...
-
Ja uwielbiam jesień to nasza pora roku poznaliśmy się w pazdzierniku i w tym miesiącu wzieliśmy ślub wszyscy byli przeciwni bo mówili że bedzie brzydko zimno a co gorsza śnieg może być a ja miałam przeczucie że będzie ładnie i 20 pazdziernika było 23stopnie wszyscy sie podpinali że załatwili pogode hehe
SunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
postanowiłam nie wierzyć przesądom i jak tylko się dowiem jaka płeć zaczniemy kupowac pomału rzeczy, bo tak na ostatnią chwile to za dużo pieniedzy bedzie, zastanawia mnie czy juz teraz by mi lekarz mógł cokolwiek na temat płci powiedzieć ;P strasznie chcialabym wiedziec, myslicie ze na 3d/4d(nie wiem ktore bede miala bo mają oba) będzie mozna juz okreslic?
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:ja się zastanawiam czy dzis na prenatalnych będę miała usg przez brzuch czy dalej dopochwowo, myślalam nawet czy ubrać sukienke jesli by akruat bylo dopochwowo(ze wzgledu na M, żeby nie musiał patrzeć jak lekarz mi coś wkłada hahaha) ale u nas leje i tylko 20stopni wiec raczej spodnie ubiore...
[/url]
-
Blanka85 wydaje mi sie ze to co piszesz warto wziac pod uwage.
ja witamibki staram sie dostarczac wlasnie w jedzeniu. jest to moja pierwsza ciaza dlatego wiecej was pytam niz odpowiadam na pyt.
milo ze odezwaly sie wkoncu te milczace dziewczyny : czekaja , konwalia
Madziutek super cieszymy sie z Twojego drugiego trymestru
my z mezem tez odpuscilismy z przytulaniem choc mamy duza ochote (ja zawsze mialam hehe) ale boje sie odwazyc i mysle ze przez cala ciaze bedziemy sie ograniczac trochekonwalianka, Blanka85 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Sarah - ja miałam dopochwowo, bo lekarz mówił, że lepiej widac..ale spotkałam sie z lekarzem, który robił i tak i tak na prenatalnych
niestety rzadko kiedy lekarz wypowiada się na temat płci, bo w tym okresie często narządy są nadal takie same, choć już np. pojawia się zalążek pochwy i wyrostek wnika w środek; ja wiedziałam, ze będzie syn na usg w 16 tygodniu
kass - to w istocie będzie piękna jesieńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:34
kasss lubi tę wiadomość
-
czekaja wrote:kass my jestesmy od wspolnego suwaczka??
ja swoj troche zmienila by pasolwał i na chlopca i na dziewczynke.
tez mam ten suwaczek co tyi rowniez ustawilam go bo pasuje do obu plci
choc czuje ze bedzie chlopiec ale mi obojetne jaka bedzie plec byle by zdrowe
rowniez czekam juz na jesien jak nigdy (dla mnie najgorsza pora roku) a teraz chcialabym zeby juz bylaczekaja lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:U mnie też leje niestety ale chyba ty też z krakowa o ile dobrze pamiętam? ja też się boje że nie będzie przez brzuch nawet mój M pytał czy już będzie a ja nawet nie wiedziałąm skąd on wie że robia tak i tak
my to podobną pogode zawsze mamy z tego co oglądam
-
Sarah88 wrote:postanowiłam nie wierzyć przesądom i jak tylko się dowiem jaka płeć zaczniemy kupowac pomału rzeczy, bo tak na ostatnią chwile to za dużo pieniedzy bedzie, zastanawia mnie czy juz teraz by mi lekarz mógł cokolwiek na temat płci powiedzieć ;P strasznie chcialabym wiedziec, myslicie ze na 3d/4d(nie wiem ktore bede miala bo mają oba) będzie mozna juz okreslic?
Sarah88 lubi tę wiadomość
[/url]
-
kasss wrote:Ja uwielbiam jesień to nasza pora roku poznaliśmy się w pazdzierniku i w tym miesiącu wzieliśmy ślub wszyscy byli przeciwni bo mówili że bedzie brzydko zimno a co gorsza śnieg może być a ja miałam przeczucie że będzie ładnie i 20 pazdziernika było 23stopnie wszyscy sie podpinali że załatwili pogode hehe
Ja tak samo uwielbiam jasien i czy twój ślub był w październiku w zeszłym roku?pytam bo był wyjątkowo piękny..i tez wzięłam wtedy ślub było 24 stopnie-piękna sloneczna pogoda plus ten specyficzny zapach jesieni:-)kasss lubi tę wiadomość
-
Ja na wizycie u gina w 12tc+2dni miałam jeszcze robione przez pochwe .. dwa dni pozniej na prenatalnych miałam robione przez brzuch bo oni maja duzo czulsze te usg. Wiec mysle ze przez brzuch Ci zrobią. Ja tez zabralam meza i byl zachwycony
zamiast na ekran to patrzylam na jego mine
))
-
madziutek 23 wrote:Ja na wizycie u gina w 12tc+2dni miałam jeszcze robione przez pochwe .. dwa dni pozniej na prenatalnych miałam robione przez brzuch bo oni maja duzo czulsze te usg. Wiec mysle ze przez brzuch Ci zrobią. Ja tez zabralam meza i byl zachwycony
zamiast na ekran to patrzylam na jego mine
))
slodka100 lubi tę wiadomość