Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabezpiecza przed poronieniem, wydluża przebieg ciąży i masę innych rzeczy poczytaj sobie magnez b6 w ciąży jest wiele informacji
noa8 lubi tę wiadomość
-
noa8 wrote:dziewczyny ja biore tylko kwas foliowy czy myslicie ze konuecznie trzeba zazywac jakies witaminy lekarz nic mi na ten temat nie mowila wiec nic nie biore. zastanawialam sie nad magnezem
Też biorę tylko kwas foliowy bo tak zaleciła mi ginekolog na razie jeszcze witaminami w tabletkach mam się nie faszerować...
noa8 lubi tę wiadomość
-
noa8 wrote:Też jestem tego zdania że możesz na spokoju pic mleczko nieprzegotowane. dziewczyny ja biore tylko kwas foliowy czy myslicie ze konuecznie trzeba zazywac jakies witaminy lekarz nic mi na ten temat nie mowila wiec nic nie biore. zastanawialam sie nad magnezem
noa8 lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:ja tak nie mialam ale z dziasel mi dużo leci,prawie codziennie, nawet ciężko się uśmiechnąć bo nie wiem czy nie będę miala krwi na zębach
U mnie to samo. Zeby dodatkowo nie ranic dziasel za bardzo przy myciu kupilam szczoteczke super soft i min raz dziennie myje parodontaxem.
-
Joanna0071 wrote:No to dzięki wielkie uspokoiłam się
Widzicie forum jest od pisania o wszystkim co nas trapi, kogo mam spytać jak nikt nie wie o mojej ciąży dopuki nie widać to nie mówimy -
Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.
A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami
Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam. -
Wiem, że ciemno brązowe plamy mogą sygnalizować problemy z wątrobą ale jeśli chodzi o alergię to może idz z tym do alergologa
-
Zawsze sprawdzajcie ceny w aptekach internetowych femibion jest o połowe tańszy niż w aptekach u mnie
-
MartaM skąd ja wezmę malimy na które narobiłaś mi smaka hehe:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:14
-
cześć,
Ja też się dawno nie odzywałam.. to dlatego, że mam trudny okres.. do tego czuję się słabo.. a do pracy trzeba było wrócić..
ja niestety usg także mam 2 września, wiec kawał czasu..
bardzo współczuję dziewczyną, które utraciły dzieci - to oczywiście nie powinno się zdarzyć.. mam nadzieję, że po tej tragedii szybko zaświeci dla Was słońce!
Uważam, że spory religijne nie powinny mieć tu miejsca, każdy ma prawo przeżywać ciąże jak chce.. każdy lekarz powie, aby nie przesadzać, ze stresem, bo on naprawdę ma wpływ na rozwój dziecka, podobnie, jak na samą owulację czy zapłodnienie.. wiem, że każda z nas tutaj usilnie stara się odsunąć negatywne myśli, jeśli niektórym z nas pomaga w tym modlitwa - to czemu nie!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyJoanna0071, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:cześć,
Ja też się dawno nie odzywałam.. to dlatego, że mam trudny okres.. do tego czuję się słabo.. a do pracy trzeba było wrócić..
ja niestety usg także mam 2 września, wiec kawał czasu..
bardzo współczuję dziewczyną, które utraciły dzieci - to oczywiście nie powinno się zdarzyć.. mam nadzieję, że po tej tragedii szybko zaświeci dla Was słońce!
Uważam, że spory religijne nie powinny mieć tu miejsca, każdy ma prawo przeżywać ciąże jak chce.. każdy lekarz powie, aby nie przesadzać, ze stresem, bo on naprawdę ma wpływ na rozwój dziecka, podobnie, jak na samą owulację czy zapłodnienie.. wiem, że każda z nas tutaj usilnie stara się odsunąć negatywne myśli, jeśli niektórym z nas pomaga w tym modlitwa - to czemu nie!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Nie napisałam nigdzie, że ktoś "zabrania/ nie karze/ odradza modlitwę", pisząc o "religii" mam na myśli ogół wiary.. jedni wierzą w Boga, inni w inne rzeczy.. więc czytanie ze zrozumieniem nie tylko mnie, jak widać się przydaje..
napisałam, że bezsensowne są takie spory i ze każdy przeżywa, jak uważa i że niektórym pomaga modlitwa.. do nikogo personalnie nie kierowałam wypowiedzi tylko do "ogółu" - wyrażałam swoją opinię, jak wszystkie tutaj!Madzik82 lubi tę wiadomość
-
dzewczyny nie kłóćcie się mamy wolny wybór każdy robi co uważa jedne się martwią inne nie Sarah nie musi sie modlić jej to może nie jest potrzebne co nie znaczy że my mamy przestać ja nić złego z jej wypowiedzi nie odczytałam oprócz tego zebyśmy się nie martwiły bo to nam szkodzi ale to było w dobrej wierze napisane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:42
[/url]
-
Dziewczyny mam do Was pytanie osobiste... Mi lekarz zabronił współżyć przez pierwsze 2 m-ce. Dopiero w ostatni czwartek na wizycie powiedział,że.możemy powoli zacząć sie przytulać. I tu moje pytanie. Czy ktoraś z Was też miała dłuższą przerwe i czuje lekki dyskomfort? Ja odczuwam jakieś dziwne pieczenie,ciasno jakoś i sucho mimo,że śluzu sporo i nie wiem czy to przez dłuższą przerwe i ciąże czy może luteina dopochwowa ma z tym coś wspólnego...
Mam nadzieje,że to przejściowe i niedługo znowu bede mogla cieszyc sie bliskością z moim M