X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lepiej się czuję :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabezpiecza przed poronieniem, wydluża przebieg ciąży i masę innych rzeczy poczytaj sobie magnez b6 w ciąży jest wiele informacji

noa8 lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    dziewczyny ja biore tylko kwas foliowy czy myslicie ze konuecznie trzeba zazywac jakies witaminy lekarz nic mi na ten temat nie mowila wiec nic nie biore. zastanawialam sie nad magnezem

Też biorę tylko kwas foliowy bo tak zaleciła mi ginekolog na razie jeszcze witaminami w tabletkach mam się nie faszerować...

noa8 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Też jestem tego zdania że możesz na spokoju pic mleczko nieprzegotowane. dziewczyny ja biore tylko kwas foliowy czy myslicie ze konuecznie trzeba zazywac jakies witaminy lekarz nic mi na ten temat nie mowila wiec nic nie biore. zastanawialam sie nad magnezem
    ja polecam femibion albo pregnaker bo ma więcej witamin i teraz to lykam

noa8 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja tak nie mialam ale z dziasel mi dużo leci,prawie codziennie, nawet ciężko się uśmiechnąć bo nie wiem czy nie będę miala krwi na zębach :/

U mnie to samo. Zeby dodatkowo nie ranic dziasel za bardzo przy myciu kupilam szczoteczke super soft i min raz dziennie myje parodontaxem.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo z początku nawet wymiotowałam krwia rano. gi mówił że brakuje wapnia bo dzidziuś bierze ile mu potrzeba a jak jest mało to nam brakuje a mleko blle nienawidze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    No to dzięki wielkie uspokoiłam się :-)
    Widzicie forum jest od pisania o wszystkim co nas trapi, kogo mam spytać jak nikt nie wie o mojej ciąży dopuki nie widać to nie mówimy :-)
    ja wiem od czego jest forum i nic na ten temat nie mowilam, chodzilo mi o te zle myśli,ze cos jest nie tak,a to przykro się czyta,lubię zadawac pytania i na nie odpowiadac,udzielać informacji itp. mamy mieć dobre nastawienie i cieszyv sie zyciem bo ciąża jest pięknym czasem a nie ciągle narzekać i wariować do każdej kolejnej wizyty, tyle.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wcinaj żółty ser ma dużo wapnia :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.

A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami :/

Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja alergii nie mam wiec nie pomoge.
    Noa ja tez biore tylko kwas. Lekarz wlaczy mi witaminy i DHA od nastepnej wizyty pewbie. Bede brala Centrum Materna z DHA

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że ciemno brązowe plamy mogą sygnalizować problemy z wątrobą ale jeśli chodzi o alergię to może idz z tym do alergologa

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam femibion 2 plus

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze sprawdzajcie ceny w aptekach internetowych femibion jest o połowe tańszy niż w aptekach u mnie

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM skąd ja wezmę malimy na które narobiłaś mi smaka hehe:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:14

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam femibion 1 prawie caly i raczej juz go nie będę brala,wolę ten pregnaker bo ma wszystko to co potrzebuje :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    Ja też się dawno nie odzywałam.. to dlatego, że mam trudny okres.. do tego czuję się słabo.. a do pracy trzeba było wrócić..

ja niestety usg także mam 2 września, wiec kawał czasu..

bardzo współczuję dziewczyną, które utraciły dzieci - to oczywiście nie powinno się zdarzyć.. mam nadzieję, że po tej tragedii szybko zaświeci dla Was słońce!

Uważam, że spory religijne nie powinny mieć tu miejsca, każdy ma prawo przeżywać ciąże jak chce.. każdy lekarz powie, aby nie przesadzać, ze stresem, bo on naprawdę ma wpływ na rozwój dziecka, podobnie, jak na samą owulację czy zapłodnienie.. wiem, że każda z nas tutaj usilnie stara się odsunąć negatywne myśli, jeśli niektórym z nas pomaga w tym modlitwa - to czemu nie!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Joanna0071, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    cześć,
    Ja też się dawno nie odzywałam.. to dlatego, że mam trudny okres.. do tego czuję się słabo.. a do pracy trzeba było wrócić..

ja niestety usg także mam 2 września, wiec kawał czasu..

bardzo współczuję dziewczyną, które utraciły dzieci - to oczywiście nie powinno się zdarzyć.. mam nadzieję, że po tej tragedii szybko zaświeci dla Was słońce!

Uważam, że spory religijne nie powinny mieć tu miejsca, każdy ma prawo przeżywać ciąże jak chce.. każdy lekarz powie, aby nie przesadzać, ze stresem, bo on naprawdę ma wpływ na rozwój dziecka, podobnie, jak na samą owulację czy zapłodnienie.. wiem, że każda z nas tutaj usilnie stara się odsunąć negatywne myśli, jeśli niektórym z nas pomaga w tym modlitwa - to czemu nie!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
    a kiedy ja powiedzialam cos żeby się nie modlić? i gdzie coś pisalam o religii? napisałam tylko ze ja się nie modlę, bo jestem niewierzaca, czytajcie ze zrozumieniem bo wymyslacie cos co nie mialo miejsca

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napisałam nigdzie, że ktoś "zabrania/ nie karze/ odradza modlitwę", pisząc o "religii" mam na myśli ogół wiary.. jedni wierzą w Boga, inni w inne rzeczy.. więc czytanie ze zrozumieniem nie tylko mnie, jak widać się przydaje..

napisałam, że bezsensowne są takie spory i ze każdy przeżywa, jak uważa i że niektórym pomaga modlitwa.. do nikogo personalnie nie kierowałam wypowiedzi tylko do "ogółu" - wyrażałam swoją opinię, jak wszystkie tutaj!

Madzik82 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzewczyny nie kłóćcie się mamy wolny wybór każdy robi co uważa jedne się martwią inne nie Sarah nie musi sie modlić jej to może nie jest potrzebne co nie znaczy że my mamy przestać ja nić złego z jej wypowiedzi nie odczytałam oprócz tego zebyśmy się nie martwiły bo to nam szkodzi ale to było w dobrej wierze napisane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:42

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie osobiste... Mi lekarz zabronił współżyć przez pierwsze 2 m-ce. Dopiero w ostatni czwartek na wizycie powiedział,że.możemy powoli zacząć sie przytulać. I tu moje pytanie. Czy ktoraś z Was też miała dłuższą przerwe i czuje lekki dyskomfort? Ja odczuwam jakieś dziwne pieczenie,ciasno jakoś i sucho mimo,że śluzu sporo i nie wiem czy to przez dłuższą przerwe i ciąże czy może luteina dopochwowa ma z tym coś wspólnego...
    Mam nadzieje,że to przejściowe i niedługo znowu bede mogla cieszyc sie bliskością z moim M <3

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ