X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zobaczylam 12 tydzień. W czwartek bylam u lekarza i bylo wszystko ok, także myślę ze teraz tez jest. W piątek mam genetyczne to tez zobacze co slychac u mojego maluszka. Pocieszam się tym ze pierwsza ciaze znioslam książkowo to teraz tez tak musi byc. A swoja droga to snilo mi się ze mialam pieknego chlopczyka, chcialabym żeby to był sen proroczy bo wszyscy by chcieli chlopca w rodzinie bo jak narazie same baby haha. Ale najważniejsze żeby ciąża przebiegała prawidlowo i żeby bylo zdrowe bez względu na to czy będzie chłopcem czy dziewczynką

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina fajnie ci że masz tak czesto usg w czwartek mialas teraz w piatek ;-) ja nie widzialam mmalenstwa juz 2tygodnie i zobacze dopiero za kolejne 2. nie wiem jak to wytrzymam ta niepewnosc ale musze, po takich przykrych inf z wczoraj jest gorzej i glupia wmawiam sobie zle rzeczy.

Niunia86 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny byłam wczoraj u gina wszystko ok :-). Tentno płodu 182 :-) jestem już dalej niż poprzednio więc troszeczkę stres mi maleje:-)

Madzik82, SunSun, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jedno z dwóch najważniejszych badań, nareszcie, chcę już wszystko wiedzieć, nie martwie się tak jak wy i nie modlę, po prostu co ma być to będzie, wole takie podejście niż ciągłe złe myśli, to mi na pewno nie pomoże a może jeszcze zaszkodzić ;) wy też mogłybyście trochę ochłonąć i przestać ciągle pisać jedno i to samo, trzymam za was wszystkie kciuki, żeby było dobrze po wizytach bo widzę, że was to strasznie wykańcza a tak nie może być. A jesli chodzi o pierwszy trymest i niby pewność że nie straci się ciąży to tak nie jest...bo ostatnio w szpitalu była dziewczyna co w 8 miesiącu straciła, a druga w 5, więc albo zmienicie nastawienie albo non stop będziecie myśleć czy aby wam się to nie przytrafi, a 9 miesięcy takiego myslenia może spowodować, że prędzej do psychiatryka traficie przez to zamartwianie się, wybaczcie, że tak surowo, ale nie możecie ciągle cierpieć wewnętrznie i żyć w strachu...

MartaM, anka418, jostek81, konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rację masz ale jak się straci dziecko to nieco punkt widzenia się zmienia a stres we mnie będzie do końca nie zmienię tego choć staram się bardzo to dystans jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:24

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przeczytałam Wasze wypowiedzi i nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle, że mocno trzymam za nas wszystkie kciuki - za te z nas które straciły swoje maleństwa i za te, które nadal drżą o swoje dzieci. Dużo sił dla nas wszystkich. Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach. Magdalena idzie pierwsza, później chyba ja usg prenatalne plus krew. stresuję się trochę ale w głębi serca czuję że będzie dobrze... u mnie zaczęły się nocne wstawania do toalety. dzisiaj to nawet śniło mi się że chce mi sie bardzo siku i nie mogę znaleźć toalety, chodziłąm po centrum handlowym, po sklepach i nic nie było. a jak znalazłam już po długim czasie toalete i miałam już na nią siąść to się obudziłam i poszłam do kibelka. ciekawe co by było jakbym się nie obudziła:)
    pozdrawiam wszystkie:*:*:*:*

• SunSun Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może lepiej ,ze wstałaś;-)
    Ja mam wizytę o 15.

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dziś jedno z dwóch najważniejszych badań, nareszcie, chcę już wszystko wiedzieć, nie martwie się tak jak wy i nie modlę, po prostu co ma być to będzie, wole takie podejście niż ciągłe złe myśli, to mi na pewno nie pomoże a może jeszcze zaszkodzić ;) wy też mogłybyście trochę ochłonąć i przestać ciągle pisać jedno i to samo, trzymam za was wszystkie kciuki, żeby było dobrze po wizytach bo widzę, że was to strasznie wykańcza a tak nie może być. A jesli chodzi o pierwszy trymest i niby pewność że nie straci się ciąży to tak nie jest...bo ostatnio w szpitalu była dziewczyna co w 8 miesiącu straciła, a druga w 5, więc albo zmienicie nastawienie albo non stop będziecie myśleć czy aby wam się to nie przytrafi, a 9 miesięcy takiego myslenia może spowodować, że prędzej do psychiatryka traficie przez to zamartwianie się, wybaczcie, że tak surowo, ale nie możecie ciągle cierpieć wewnętrznie i żyć w strachu...
    Z całym szacunkiem ale będę pisać co mi sie podoba...mam obawy,inne dziewczyny również - możemy o tym popisać,wesprzeć sie-od tego jest forum.Minie TEN okres będziemy pisać o innych rzeczach.Wydaje mi sie ,ze lepiej tu wyklepac to i owo niż miałabym o tym ciągle mówić przyjaciółce czy mężowi bo choć chcą mi okazać wsparcie i zrozumienie nie są w mojej sytuacji- tak jak tu dziewczyny.

noa8, justwol, Joanna0071, madziutek 23 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 3 września

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę ale u internisty. Jestem lekko przeziębiona i normalnie bym to olała, ale ze względu na ciążę pójdę to sprawdzić. A normalną wizytę u ginekologa mam w piątek.

Powodzenia na wizytach dziewczyny :) Joanna fajnie, że Ty przełamałaś fatum złego poniedziałku - gratuluje :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trzymam kciuki, jestem pewna ze bedzie dobrze.

Sarah przykro mi ale nie bedziesz mi mowila czy mam sie modlic czy nie. Jestesmy tu po to zeby sie wspierac i bede dziewczyny,wspierac dalej. Te ktore sie martwia o fasolki i te ktore sa spokojniehsze tez.
    Nie zycze Ci, zeby spotkaly Cie straty i trudnosci po ktorych Twoje nastawienie na pewno uleglo by zmianie. Nie zycze nikomu...

SunSun, anka418, noa8, magdalena1991, Joanna0071, konwalianka, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :*
    Mam dziś wizyte na 15:30... poczytalam wstecz wpisy i jestem przerażona :( tyle złych wieści... Trzymajcie się cieplutko, bądzcie silne i wytrwałe! Choć mam nadzieje, że nigdy nie doświadcze tego co wy teraz doświadczacie... tak strasznie przykro :( przez to wszytstko nie nastawiam sie optymistycznie na wizyte... jestem przygnębiona.

• kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny widzę ze dziś dużo wizyt trzymam kciuki z całych sił. Fajnie ze juz niektóre z was maja juz usg genetyczne zdajcie relacje po jestem ciekawa jak to wyglada:-)
    Joanna dobrze ze wszystko ok u was mam nadzieje ze limit złych wiadomości się wyczerpał i juz nic zlego żadnej z nas nie spotka;-)

Joanna0071 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo jest powiedzieć żeby się nie marwtić. Każdy podchodzi inaczej do macierzyństwa nie potrafiła bym myśleć "co ma być to będzie" . Myślę , że od tego jest forum aby dzielić się swoimi odczuciami i obawami, jedna matka drugą zawsze powinna zrozumieć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:02

SunSun, Joanna0071, Madzik82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka456 w takim razie czekamy na dobre wieści po wizycie..;-)

Madziulka456 lubi tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;* wlasnie szykuje sie na wizyte, niebawem wychodze zeby dojechac spokojnie na 13 do gdanska. mam stesa, pol nocy nie spalam.

dziewczyny zycze powodzenia ;)

kaczamila lubi tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki....miałam kilka dni przerwy od forum a tu takie smutne wieści;/ wiecie co jak powstały kwietniówki to je trochę podczytywałam...i jakaś forumowiczka tak rzuciła propozycje żeby nie wspominać i nie pisać o niepowodzeniach i poronieniach....pomyślałam, że to straszna egoistka..;/ jak tak można...przecież mimo że się nie znamy to martwimy się trochę o siebie...i zastanawiamy co się dzieje z jedną czy drugą jak dłużej nie pisze....a poza tym nie można żyć w takim idealnym świecie, że wszystko jest pięknie i cudownie, bo świat taki nie jest i trzeba się dzielić też smutkami...ehhh no to tak przy okazji bo mi się przypomniało...

Anastazja bardzo mi przykro wiem, że żadne pocieszenia i tak nie ukoją bólu..:(

ja mam trochę mniejsze mdłości ale nadal nie mm ochoty na jedzenie...;/ najlepiej jak jestem u kogoś....jak sama mam coś zrobić to na nic nie mam ochoty..

do mojej wizyty jeszcze 11 dni....powoli świruje :P

pozdrawiam Was wszystkie kochane...miłego dnia i samych pozytywnych wizyt!! <3

Joanna0071, Madzik82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pozytywne myśli i kocham moje dziecko najbardziej na świecie, czekam na dzisiejsza wizytę jak szalona! bo to piękna sprawa widzieć je coraz większe, a nie martwie się, że może być coś nie tak, po co i na co?! co mi to da?! niektóre wracają z wizyt szcześliwe a po paru dniach znowu się zamartwiają..dopóki nie zobaczyłam dziecka na ekranie martwiłam się, teraz tylko sprawdzam jakie powinny być prawidłowe wymiary i porównuje, bo nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby być źle, dzięki temu lepiej mi się żyje, cieszę się codziennością a nie chodze przygnębiona.

polecam książke "the secret"

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Mmarina fajnie ci że masz tak czesto usg w czwartek mialas teraz w piatek ;-) ja nie widzialam mmalenstwa juz 2tygodnie i zobacze dopiero za kolejne 2. nie wiem jak to wytrzymam ta niepewnosc ale musze, po takich przykrych inf z wczoraj jest gorzej i glupia wmawiam sobie zle rzeczy.

teraz tylko tak się zlozylo ze prawie bylam u Gina w 11 tyg a genetyczne robie w 12 to prawie tydzień po tygodniu. No a później normalnie miesiąc czekania

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ