X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to co ostatnio się tu dzieję w głowie mi się nie mieści i madzik ma racje na pewno są jeszcze jakieś dziewczyny które przestały się odzywać na liście jest nas ponad 40 a połowa się nie udziela i nie wiadomo co się dzieje. Nic innego nam nie pozostaje jak modlić się o nasze kruszynki wsawiam modlitwe którą ja odmawiam może wam też się przyda.

MODLITWA MATKI W OCZEKIWANIU NA NARODZENIE DZIECKA
    Dziękuję Ci Panie Jezu, za dar nowego życia,
    którego obecność czuję w moim wnętrzu.
    Ten dar sprawia, że zaczynam patrzeć na osoby i świat
    inaczej niż to było dotychczas.
    Napełnia mnie on czułością i pogłębia we mnie
    uwielbienie dla Twojego dzieła stworzenia,
    które Ty kontynuujesz za pośrednictwem mojej osoby.
    Jestem szczęśliwa z bycia kobietą i matką,
    dlatego proszę Ciebie Panie Jezu,
    czuwaj nad tym stworzeniem, które Ty już widzisz i znasz.
    Ja odczuwam tylko jego lekki i ledwie dostrzegalny szelest.
    Marzę i wyobrażam sobie jego twarz, kolor oczu i włosów.
    Pozwól mi nie tylko marzyć ale pomóż mi także go poznać,
    abym mogła mu towarzyszyć od pierwszych chwil jego poczęcia.

Spraw aby trudy ciąży i wszelkie obawy nie zmąciły mojej pogody ducha,
    abym mogła przeżyć tę cudowną „przygodę” powierzając się całkowicie w ręce Twojej opatrzności.
    Maryja, Twoja odważna i czuła Matka, niech będzie przy mnie w czasie mojego oczekiwania, abym mogła przyjąć i zaakceptować to dziecko,
    dar Twojej miłości,
    z jaką Ona wydała na świat Ciebie.
    Amen.

Ingebjorg, Niunia86, SunSun, madziutek 23, magdalena1991, sylwia85 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera tak mi przykro :-( nawet nie wiem co powiedziec :-( wspieram moncno <3
    ja dzis wyszlam z domu, tak sie zmartwilam wiadomoscia Anastazji, ze az mnie brzuch zaczal bolec z nerwow :-(
    ja dzis tez poszlam do Kosciola sie pomodlic, tak strasznie sie stresuje, a do mojego USG 2 tyg...

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyte dopiero za 2tyg.... To straszne co zaczęło sie tu dziać.A do drugiego trymestru jeszcze 3tyg. Umre ze zmartwienia chyba :(

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie zaglądać, ale zaglądam. jakoś się z Wami zżyłam choć byłam już wcześniej na dwóch wątkach mam oczekujących jakoś tutaj było najcieplej ;) Chciałam poprosić wszystkie marcowe już Aniłkowe mamy o przejście na ovufriend gdzie zakładam wątek dla nas w dziale poronienie, może wspólnie poszukamy rozwiązań podzielimy się uczuciami i doświadczeniami oraz pomysłami jak dalej żyć i się starać, jakie badania zrobić itd...
    Całej reszcie szczęśliwych mam życzę tylko SPOKOJU i WIARY że będzie dobrze, musicie być dobrej myśli, modlić się o siłę, aby przyjąć wszystko co Wam pisane... Ciąża jest nieprzewidywalna do samego końca i nie możecie się zadręczać na zapas! Trzymajcie się dzielnie!

SunSun, anka418, Madzik82, bella82, kasss, Rybeńka, magdalena1991, Blanka85, konwalianka, Juusti69, sylwia85 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass...jest zasada lek na tarczyce bierze się na czczo najlepiej godzine przed jedzeniem.ja biore tak codziennie dawka 137

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kass...jest zasada lek na tarczyce bierze się na czczo najlepiej godzine przed jedzeniem.ja biore tak codziennie dawka 137
    Tak ja biorę 30 min przed tak mi lekarka mówiła chodzi o to ze po tych 30 min wymiotuje i dla tego pytałam czy zdąży się rozpuścić.

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę 30 min przed śniadaniem i całą moja rodzina tez.Także myślę ze spokojnie

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze jutro splyna do nas tylko dobre wiadonosci!
    Wszystkie pewnie zyjemy w strachu po tym "czarnym poniedzialku".
    Ja odmawiam nowenne pompejanska w intencji zdrowia mojego malenstwa. To daje mi duzo sily i nadzieji.
    Spijcie dobrze Mamusie, spijcie dobrze Fasolki!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które biorą lek na tarczyce bo ja biore 30 min przed śniadaniem i po tych 30 min wymiotuje nie zdąże już zjeść śniadania czy on ma szanse się rozpuścić niby lekarka mówiła ze w ostateczności moge po śniadaniu ale nie wiem jak będzie lepiej biore euthyrox 50

biore te same leki ale ja nie mam wymiotow, wymiotowalam moze z 6 razy w czasie ciazy. moze wez tabletke wczesnie rano pospij jeszcze toche i wtedy zjedz sniadanie. ja tabletke biore czasem duzo szybciej niz 30 minut przed. moze tez to czym popijasz wywoluje mdlosci?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak czyta to az sie boje. jutro mam wizyte na 13 i chyba nie zasne z nerwow, chociaz wiem ze to nie jest dobre dla dziecka. dziewczyny bardzo wam wspolczuje naprawde;((
    mam nadzieje ze bd ok trzymajcie kciuki

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie Jezu, proszę Cię z miłością, za to powierzone mi życie, które noszę w łonie. Z pokorą dziękuję, że wybrałeś mnie jako narzędzie Twojej miłości. W tym pięknym oczekiwaniu pomóż mi żyć w nieustannym zawierzeniu się Twojej świętej woli. Daj mi serce matki: czyste, mocne i hojne. Ofiaruję Ci wszystkie obawy o przyszłość: lęki, niepewności, oczekiwania względem dziecka, którego jeszcze nie znam. Spraw aby narodziło się zdrowe, oddal od niego wszelkie zło fizyczne i niebezpieczeństwa duszy. Proszę, obdarz pełnią życia wiecznego dzieci, którym nie pozwolono się narodzić, otaczaj opieką rodziny, by mocą Twej łaski skutecznie oparły się zasadzkom złego ducha, z miłością przyjmując każde życie i chroniąc je od chwili poczęcia aż do naturalnej śmierci.

Ty, Maryjo, która poznałaś niezliczone radości świętego macierzyństwa, daj mi serce zdolne do przekazania wiary żywej i gorącej. Uświęć moje oczekiwanie, błogosław moją cichą nadzieje, spraw by owoc mojego łona wzrastał w łasce i świętości.

Przez Chrystusa, Twego Boskiego Syna. Amen.

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    wlasnie się nad tym zastanawiam. W sumie czemu mam nie skorzystać skoro można to zalatwic. Wlasnie ksiegowa ma się dowiedzieć wszystkiego co musze zrobić
    Wysłałam Ci zaproszenie na priv i jak dojadę do domu z wakacji to siądę do kompa i Ci powiem jak to zrobić bez płacenia aż trzech wysokich ZUS-ow tylko wystarczy jeden ale to dopiero w około czwartku

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka szkoda ze nikogo z was nie ma. mam stresa i nie moge zasnac. moj M za granica, a jedyny mieszkaniec (chomik) dzis zdechl ;((

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nie martw się będzie dobrze. Jesli to choć trochę pocieszy dziewczyny nie słyszały wcześniej serduszek. Trzeba myśleć pozytywnie bo inaczej zwarjujemy. Pewnie łatwiej by ci było jak by maz był przy tobie ale pamiętaj ze nie jesteś sama i juz nigdy nie będziesz za wizytę bedziemy bardzo mocno trzymaly kciuki. Ja też z nerwów zasnąć nie moge:(

magdalena1991 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie slyszalam serduszka, mam nadzieje ze jutro je uslysze ;( jak bylam 29 to bylo za wczesnie podobno. nie moge spac ;(

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przepraszam myślałam ze pociesze cię choć trochę ja też bardzo się bałam czy je usłyszę ale prawda jest taka ze jak bym nie czytała w necie ze są takie przypadki to nawet bym nie wiedziała. Będzie dobrze zobaczysz wiem ze się martwisz zwłaszcza po tym co tu się dziś działo ale musisz wierzyć ze będzie dobrze nic innego zrobić nie można. A serduszko będzie na pewno;-) spróbuj zasnąć a jak się obudzisz do wizyty szybko zleci;-)

gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje sprobuje isc spac. buziaki

Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim nie denerwuj się.
    Dziewczyny bardzo mi przykro

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie na priv i jak dojadę do domu z wakacji to siądę do kompa i Ci powiem jak to zrobić bez płacenia aż trzech wysokich ZUS-ow tylko wystarczy jeden ale to dopiero w około czwartku

ok. Dzięki. Juz jeden zapłaciłam wlasnie

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena powodzenia na wizycie. Daj znać jak poszło chociaz mam madzieje i w głębi duszy wiem,że zła passa mija i to już koniec smutnych wiadomości ;)

Ja już sie nie moge doczekać kiedy zobacze na belly 12 tydz... Może znajde odrobine spokoju ;)

Miłego Dzionka Mamuśki :)

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ