X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Mam to samo co Ty tylko, że wizytę mam dopiero 3 września :(
    Przeszły mi dolegliwości - nawet schudłam kilogram.
    No gdzieś wyczytałam ,że w 9,10 tydzień dolegliwości mogą już ustępować..a gdzie indziej że może być ich prawdziwe apogeum..Zwariować można.Niby wiem ,że co ma być to będzie ale wiadomo że chciałabym żeby było wszystko dobrze....

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Widzę że smutne wieści :(
    Anulka , Anastazja - bardzo mi przykro :(

Ja miałam ostatnie USG w 6t6d było serduszko i zarodek , a teraz mam 28.08 już USG I trymestru ( chodzę na NFZ), też martwię się co i jak, tym bardziej że wkoło słyszę smutne wieści, nawet wśród znajomych.

U mnie na razie wymioty przeszły, mdłości lżejsze, piersi nadal bolą i czasem brzuszek. Wczoraj nawet zauważyłam na piżamie mokrą kropkę na piersiach...

Pocieszam się, że w 1szej ciązy było ok więc może i teraz będzie.
    Biorę od czwartku też na czczo lek na tarczycę Letrox50 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:35

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę leki na tarczycę. Eutyrox 25.Do tego duphaston,magnez i kwas foliliowy.Ostatnio byłam zbadać tsh i mam wynik 1,7.Więc jest ok.Mocz i morfologia też badałam ostatnio i też ok.Ale dopóki nie usłyszę bicia serduszka nie uspokoję się pewnie.Byłam na usg w 6tc i 8tc i było idealnie ale wiem też,że to nic nie oznacza.Na dodatek chyba jako jedna z nielicznych nie jestem umówiona na badanie genetyczne.Lekarka dopiero na tej wizycie coś powie.Koniecznie chce zrobić bo brat ma synka w wadami genetycznymi i włsnie wyszły one na pierwszym takim badaniu.

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun ale było już serduszko ?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w 6tc-widoczne bijące seduszko a w 8tc-widoczne i słyszalne
    Wielkość zarodka też zawsze się zgadza co do ostatniej daty miesiączki.Zawsze na usg wychodzi mi 17 marzec data porodu.

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun, a więc na pewno będzie dobrze :)

SunSun lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - bardzo mi przykro trzymaj się i bądź dzielna.

Cześć dziewczyny u mnie tak w 6tc zaczeła się burza objawów tak teraz nic, wsumie powinnam się cieszyć , bo czuje się lepiej mam wiecej energi i mieszkanie błyszczy i nie zaniedbuje obiadków. Zaraz zabieram się za kopytka tak mnie naleciało ;-)

Dzięki Bogu nigdy nie poroniłam ale zastanawiam się czy przy poronieniu może być tak , że nie występują plamienia i boleści brzucha? może dziwne pytanie

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie - ja nie miałam żadnych bóli brzucha, żadnych plamień, a ciąża obumarła. To się nazywa poronienie zatrzymane lub chybione. Na pocieszenie dla Anastazji - 3 miesiące po poronieniu zaszłam w ciążę, która była wzorcowa i bezproblemowa, a prawie rok po stracie (bez 1 tygodnia) urodziłam zdrową córeczkę. Ale co się napłakałam po stracie to wiedzą tylko te dziewczyny, które dostały taką wiadomość. Anastazja trzymaj się kochana.

anka418, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna a w którym tc poronilas tak bezobjawowo?

ex2btv738sn49jef.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie złe wiadomości... tak bardzo zaczęłam już się martwić... Do tej pory pocieszałam się, żę te wszystkie mdłości są dlatego , że wszystko jest dobrze z dzieciątkiem i tak się ciągle uspokajałam , a teraz przeczytałam wpisy Anastazji która do teraz miała wieczorne "poranna mdłości" gdzie nic nie wskazywało , że tak to wszystko się potoczy... ja cieszyłam się jak dziś o 4 rano stałam nad kibelkiem i wymiotowałam bo tylko się pocieszałam, że wszystko jest ok... a do mojej następnej wizyty jeszcze prawie 48 godzin... chyba oszaleję :( współczuję tym wszystkim dziewczyną straty jesteście bardzo silne... ja po 2 latach starań jak wreszcie się udało nie wiem czy bym nie zwariowała z żalu :( raczej już w tych staraniach byłam bliska żeby zwariować to teraz pewnie tym bardziej :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka właśnie mam to samo.Mdłości zmeczenie,brak apetytu czy wymioty bardzo mnie cieszyły.Mąż sie śmiał jak z bananem na ustach mówiłam ze mi niedobrze.A teraz sie zamartwiam..Pocieszalam sie tez brakiem plamienia a tu sie dowiaduje o poronieniu chybionym..niech juz będzie marzec!!!;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Anastazja - bardzo mi przykro trzymaj się i bądź dzielna.

Cześć dziewczyny u mnie tak w 6tc zaczeła się burza objawów tak teraz nic, wsumie powinnam się cieszyć , bo czuje się lepiej mam wiecej energi i mieszkanie błyszczy i nie zaniedbuje obiadków. Zaraz zabieram się za kopytka tak mnie naleciało ;-)

Dzięki Bogu nigdy nie poroniłam ale zastanawiam się czy przy poronieniu może być tak , że nie występują plamienia i boleści brzucha? może dziwne pytanie

Gdy obumrze plod to mijaja zazwyczaj 2 tyg zanim pojawiają sie typowe objawy poronienia jak plamienia czy ostry bol brzucha ... teoretycznie wiec jesli pojdziesz do gina wczesniej niz po 2 tygodniach nie zdążysz plamic i nie będziesz świadoma ze serduszko przestało bić dopiero powie Ci lekarz ....
    Mowie teoretycznie bo ja byłam u ginki i mówiła ze wszystko super, pięknie . Tydzień pozniej trafilam do szpitala i okazało sie ze juz ponad 2 tyg serce nie bilo .

Oczywiscie nie chce was straszyć bo takie przypadki nie powinny sie zdarzyć wogóle. Ja miałam pecha.

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze pytacie o objawy. Od początku ciąży czułam się świetnie zero objawow i zero plamień tylko ciągnięcie brzuch zupełnie normalne a jednak w 10tc dowiedziałam się że ciąża od 6tc się nie rozwija. Nie zdążyłam usłyszeć serducha. Kuzyna zona słyszała serducho ale w 8 tc nastąpiło zatrzymanie w rozwoju z tym ze ona miała plamienia. Wczoraj zaczęłam plamic wiec za kilka dni będzie juz u mnie po wszystkim idę do kontroli i próbuje znowu ;)

Nie nakrecajcie się naszymi historiami :* dużo spokoju :* a co ma się stać stanie się i tak i nie będzie to niczyja wina :*

Od zatrzymania rozwoju mojej ciazy do plamień minęły 6tyg wiec nie zawsze w 2 tyg występują objawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:08

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie bo jesli dłużej niz dwa tyg to istnieje duże ryzyko ze dojdzie do zakażenia organizmu matki. .

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widać ja czekałam ok 6 tyg i miewam się bardzo dobrze narazie tylko z plamieniem ;)
    wiec nie zawsze ale to kobieta zna z najlepiej swój organizm i wie na co może sobie pozwolić :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdym razie to bardzo niesprawiedliwe ze kobiety ktore pragną dziecka maja takie problemy a inne matki wyrzucają śliczne zdrowe malenstwa do śmietnikow. ..;(

anka418, MamaAdasia, SunSun, sylwia85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    No jak widać ja czekałam ok 6 tyg i miewam się bardzo dobrze narazie tylko z plamieniem ;)
    wiec nie zawsze ale to kobieta zna z najlepiej swój organizm i wie na co może sobie pozwolić :)

Ale to lekarz kazał Ci tyle czekać? Nie skierowali Cie do szpitala po tabletke czy na zabieg?? ?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazał, pozwolił. Mam skierowanie do szpitala w razie krwotoku lub pogorszenia samopoczucia. Zarodek był na tyle mały i pęcherz ciążowy ze natura sama sobie poradzi :) zabieg to zawsze jakaś ingerencja i powikłania tutaj powikłań w zasadzie nie ma (mowie o moim przypadku) wiec szpital nie jest potrzebny. Pozwolił mi czekać maks 3tyg od diagnozy minął tydzień i 3 dni wystąpiły plamienia wiec jest dobrze :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja.. . Ja miałam dwa razy zabieg. .. aczkolwiek po 2gim zabiegu dostalam okres tylko raz i jutro juz wkraczam w 2gi trymestr;) czego i Tobie życzę ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:44

anka418, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ