X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Mam to samo co Ty tylko, że wizytę mam dopiero 3 września :(
    Przeszły mi dolegliwości - nawet schudłam kilogram.
    No gdzieś wyczytałam ,że w 9,10 tydzień dolegliwości mogą już ustępować..a gdzie indziej że może być ich prawdziwe apogeum..Zwariować można.Niby wiem ,że co ma być to będzie ale wiadomo że chciałabym żeby było wszystko dobrze....

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Widzę że smutne wieści :(
    Anulka , Anastazja - bardzo mi przykro :(

Ja miałam ostatnie USG w 6t6d było serduszko i zarodek , a teraz mam 28.08 już USG I trymestru ( chodzę na NFZ), też martwię się co i jak, tym bardziej że wkoło słyszę smutne wieści, nawet wśród znajomych.

U mnie na razie wymioty przeszły, mdłości lżejsze, piersi nadal bolą i czasem brzuszek. Wczoraj nawet zauważyłam na piżamie mokrą kropkę na piersiach...

Pocieszam się, że w 1szej ciązy było ok więc może i teraz będzie.
    Biorę od czwartku też na czczo lek na tarczycę Letrox50 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:35

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę leki na tarczycę. Eutyrox 25.Do tego duphaston,magnez i kwas foliliowy.Ostatnio byłam zbadać tsh i mam wynik 1,7.Więc jest ok.Mocz i morfologia też badałam ostatnio i też ok.Ale dopóki nie usłyszę bicia serduszka nie uspokoję się pewnie.Byłam na usg w 6tc i 8tc i było idealnie ale wiem też,że to nic nie oznacza.Na dodatek chyba jako jedna z nielicznych nie jestem umówiona na badanie genetyczne.Lekarka dopiero na tej wizycie coś powie.Koniecznie chce zrobić bo brat ma synka w wadami genetycznymi i włsnie wyszły one na pierwszym takim badaniu.

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun ale było już serduszko ?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w 6tc-widoczne bijące seduszko a w 8tc-widoczne i słyszalne
    Wielkość zarodka też zawsze się zgadza co do ostatniej daty miesiączki.Zawsze na usg wychodzi mi 17 marzec data porodu.

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun, a więc na pewno będzie dobrze :)

SunSun lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - bardzo mi przykro trzymaj się i bądź dzielna.

Cześć dziewczyny u mnie tak w 6tc zaczeła się burza objawów tak teraz nic, wsumie powinnam się cieszyć , bo czuje się lepiej mam wiecej energi i mieszkanie błyszczy i nie zaniedbuje obiadków. Zaraz zabieram się za kopytka tak mnie naleciało ;-)

Dzięki Bogu nigdy nie poroniłam ale zastanawiam się czy przy poronieniu może być tak , że nie występują plamienia i boleści brzucha? może dziwne pytanie

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie - ja nie miałam żadnych bóli brzucha, żadnych plamień, a ciąża obumarła. To się nazywa poronienie zatrzymane lub chybione. Na pocieszenie dla Anastazji - 3 miesiące po poronieniu zaszłam w ciążę, która była wzorcowa i bezproblemowa, a prawie rok po stracie (bez 1 tygodnia) urodziłam zdrową córeczkę. Ale co się napłakałam po stracie to wiedzą tylko te dziewczyny, które dostały taką wiadomość. Anastazja trzymaj się kochana.

anka418, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna a w którym tc poronilas tak bezobjawowo?

ex2btv738sn49jef.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie złe wiadomości... tak bardzo zaczęłam już się martwić... Do tej pory pocieszałam się, żę te wszystkie mdłości są dlatego , że wszystko jest dobrze z dzieciątkiem i tak się ciągle uspokajałam , a teraz przeczytałam wpisy Anastazji która do teraz miała wieczorne "poranna mdłości" gdzie nic nie wskazywało , że tak to wszystko się potoczy... ja cieszyłam się jak dziś o 4 rano stałam nad kibelkiem i wymiotowałam bo tylko się pocieszałam, że wszystko jest ok... a do mojej następnej wizyty jeszcze prawie 48 godzin... chyba oszaleję :( współczuję tym wszystkim dziewczyną straty jesteście bardzo silne... ja po 2 latach starań jak wreszcie się udało nie wiem czy bym nie zwariowała z żalu :( raczej już w tych staraniach byłam bliska żeby zwariować to teraz pewnie tym bardziej :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka właśnie mam to samo.Mdłości zmeczenie,brak apetytu czy wymioty bardzo mnie cieszyły.Mąż sie śmiał jak z bananem na ustach mówiłam ze mi niedobrze.A teraz sie zamartwiam..Pocieszalam sie tez brakiem plamienia a tu sie dowiaduje o poronieniu chybionym..niech juz będzie marzec!!!;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Anastazja - bardzo mi przykro trzymaj się i bądź dzielna.

Cześć dziewczyny u mnie tak w 6tc zaczeła się burza objawów tak teraz nic, wsumie powinnam się cieszyć , bo czuje się lepiej mam wiecej energi i mieszkanie błyszczy i nie zaniedbuje obiadków. Zaraz zabieram się za kopytka tak mnie naleciało ;-)

Dzięki Bogu nigdy nie poroniłam ale zastanawiam się czy przy poronieniu może być tak , że nie występują plamienia i boleści brzucha? może dziwne pytanie

Gdy obumrze plod to mijaja zazwyczaj 2 tyg zanim pojawiają sie typowe objawy poronienia jak plamienia czy ostry bol brzucha ... teoretycznie wiec jesli pojdziesz do gina wczesniej niz po 2 tygodniach nie zdążysz plamic i nie będziesz świadoma ze serduszko przestało bić dopiero powie Ci lekarz ....
    Mowie teoretycznie bo ja byłam u ginki i mówiła ze wszystko super, pięknie . Tydzień pozniej trafilam do szpitala i okazało sie ze juz ponad 2 tyg serce nie bilo .

Oczywiscie nie chce was straszyć bo takie przypadki nie powinny sie zdarzyć wogóle. Ja miałam pecha.

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze pytacie o objawy. Od początku ciąży czułam się świetnie zero objawow i zero plamień tylko ciągnięcie brzuch zupełnie normalne a jednak w 10tc dowiedziałam się że ciąża od 6tc się nie rozwija. Nie zdążyłam usłyszeć serducha. Kuzyna zona słyszała serducho ale w 8 tc nastąpiło zatrzymanie w rozwoju z tym ze ona miała plamienia. Wczoraj zaczęłam plamic wiec za kilka dni będzie juz u mnie po wszystkim idę do kontroli i próbuje znowu ;)

Nie nakrecajcie się naszymi historiami :* dużo spokoju :* a co ma się stać stanie się i tak i nie będzie to niczyja wina :*

Od zatrzymania rozwoju mojej ciazy do plamień minęły 6tyg wiec nie zawsze w 2 tyg występują objawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:08

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie bo jesli dłużej niz dwa tyg to istnieje duże ryzyko ze dojdzie do zakażenia organizmu matki. .

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widać ja czekałam ok 6 tyg i miewam się bardzo dobrze narazie tylko z plamieniem ;)
    wiec nie zawsze ale to kobieta zna z najlepiej swój organizm i wie na co może sobie pozwolić :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdym razie to bardzo niesprawiedliwe ze kobiety ktore pragną dziecka maja takie problemy a inne matki wyrzucają śliczne zdrowe malenstwa do śmietnikow. ..;(

anka418, MamaAdasia, SunSun, sylwia85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    No jak widać ja czekałam ok 6 tyg i miewam się bardzo dobrze narazie tylko z plamieniem ;)
    wiec nie zawsze ale to kobieta zna z najlepiej swój organizm i wie na co może sobie pozwolić :)

Ale to lekarz kazał Ci tyle czekać? Nie skierowali Cie do szpitala po tabletke czy na zabieg?? ?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazał, pozwolił. Mam skierowanie do szpitala w razie krwotoku lub pogorszenia samopoczucia. Zarodek był na tyle mały i pęcherz ciążowy ze natura sama sobie poradzi :) zabieg to zawsze jakaś ingerencja i powikłania tutaj powikłań w zasadzie nie ma (mowie o moim przypadku) wiec szpital nie jest potrzebny. Pozwolił mi czekać maks 3tyg od diagnozy minął tydzień i 3 dni wystąpiły plamienia wiec jest dobrze :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja.. . Ja miałam dwa razy zabieg. .. aczkolwiek po 2gim zabiegu dostalam okres tylko raz i jutro juz wkraczam w 2gi trymestr;) czego i Tobie życzę ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:44

anka418, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ