X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

a u nas były dni miasta i 2 dni wieczorem na dworze w sobote był koncert Verby a w niedziele dżem tak mi tyłek zmarzł głównie wczoraj że dziś od rana kicham i prycham mam nadzieje że sie nie rozłożę jednak

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    a będziesz się starała o wysoki macierzyński dla biznesmamuś ?

wlasnie się nad tym zastanawiam. W sumie czemu mam nie skorzystać skoro można to zalatwic. Wlasnie ksiegowa ma się dowiedzieć wszystkiego co musze zrobić

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Właśnie próbuję nadrobić co napisałyście w weekend. Witam nowe osoby i powodzenia dla tych które mają dziś wizyty. Ja czekam do piątku, ale za to nareszcie u mojego lekarza prowadzącego - chyba bo jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam :)

sylwia ja też jestem przeziębiona - lekko i normalnie olałabym temat, ale ze względu na ciążę zastanawiam się czy nie iść do lekarza. Dziś przyszłam do pracy ale myślę, że jutro spróbuje zrobić sobie wolne albo home office. Musze jeszcze pogadać z szefem i zobaczyć co mnie czeka w tyn tygodniu.

Pisałyście o strachu - cóż mi też on towarzyszy cały czas, ale chyb tak już teraz będzie i nie tylko do porodu. Staram się być twarda i trzymać złe emocje na wodzy ale nie zawsze się udaje :/ Ale próbuje cały czas - może żeby sobie pomóc zaopatrzę się na jutro w jakiś zestaw komedii, albo romansidła :)

Udanego dnia i tygodnia :)

p.s. przez weekend miałam jakiś napad i zjadłam większą ilość słodyczy niż przez poprzednie kilka tygodni ciąży. W konsekwencji znowu siedzę z niezapiętym guzikiem w spodniach :)

Niunia86, sylwia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisałam.
    ja mam na imię Kamila mieszkam w Bielsku- Białej mam 24 lata. po ślubie jestem ponad dwa lata, z mężem wcześniej spotykałam się 6 lat. Jest to nasza pierwsza ciąża, z której bardzo się cieszymy:) pracuję w przedszkolu.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A ja zaczęłam odliczanie do następnej wizyty. Równo 2 tyg i znowu zobaczę swoją kruszynkę ;) Ten tydzień zleci mi szybko ale następny pewnie bedzie się dłużył niesamowicie...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi mnie tez czeka wizyta i podgladanie maluszka za dwa tygodnie. Nie moge sie doczekać . Kurcze od dwóch dni mam zgage wieczorami... masakra

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuśki w moim kalendarzu dzisiaj piszę że minął okres największego zagrożenia utraty ciąży jak byłam w 5 tyg ta data wydawała mi sie tak odległa. dzisiaj Madera ma wizytę ktos jeszcze? trzymamy kciuki ja następną mam dopiero 10 września i normalnie pewnie ciężko by było wytrzymać ale w następny czwartek usg prenatalne już nie mogę się doczekać;) ja też zaczełam jeść słodycze na początku ciąży mnie odżuciło ale teraz już podjadam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane z ciężkim sercem opuszczam fioletową stronę.
    dzisiejsze badanie nie dało mi powodów do radości

u mnie ciąża 9/10 tydzień zarodek 6/7 tydzień - serduszka brak - jutro idę na ginekologię mają podać mi tabletkę poronną :(

mocno trzymam za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie może by juz wystarczyło tych złych wiadomości jak na jeden wątek Anastazjaaa tak mi przykro nie wiem co napisać czemu to tak często się przytrafia. Trzymaj się Kochana bądz dzielna o ile to wogóle możliwe;) i obyś jak najszybciej wróciła powodzenia

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bardzo mi przykro :-( trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj! tule mocno <3

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się dzieje???!!!!

Z każdym dniem smutne wiadomości:(((( Anastazja 3maj się cieplutko:******

Ja właśnie wróciłam z zakupów. U nas gorączka z przygotowaniami do przedszkola.

Jutro mam usg genetyczne o 19.45. Zobaczymy co słychać u naszej fasolki.

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach. Piszcie jak było.

Uciekam, miłego dzionka

atdc2n0ae5za2r0h.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

sylwia ja też jestem przeziębiona - lekko i normalnie olałabym temat, ale ze względu na ciążę zastanawiam się czy nie iść do lekarza. Dziś przyszłam do pracy ale myślę, że jutro spróbuje zrobić sobie wolne albo home office. Musze jeszcze pogadać z szefem i zobaczyć co mnie czeka w tyn tygodniu.

a mi na razie na szczęście przeszło rano katar i kichanie co chwila przespałam sie godzinke rano jeszcze a teraz normalnie sie czuje tyko co chwile głodna teraz loda wcinam właśnie

a i musze pomyśleć o zakupach głównie kurtki jesiennej wczoraj wieczorem złapałam starą i sie nie dopinam dlatego tak zmarzłam wczoraj a na dworze było 14 stopni

Anastazja trzymaj sie jakoś i nie poddawaj

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie tylko Dzien Dobry , bo przewaznie i tak nikt nie odpowiada na moje wpisy...
    Milego Dnia .

:* :*
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa nie przesadzasz trochę?
    Czasami wpis umknie w potoku następnych. Czy pytałaś o coś konkretnego i nie dostałaś odpowiedzi? Przejrzałam wątki do tyłu i widziałam tylko wpis z wczoraj.
    Jeśli masz jakieś pytanie to przypomnij proszę a na pewno Dziewczyny pomogą.

Miłego dnia.

relganli06k8eu81.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa brak mi słów bo co można teraz napisać :( bardzo Ci współczuję!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja bardzo mi przykto. Życze dużo siły i motywacji do mastępnych prób. Ponad połowa z nas to przeszła i wierze,że następnym razem sie uda. Tule mocno. <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa... Kochana strasznie mi przykro :-( tulę mocno i trzymam kciuki żeby następnym razem było wszystko dobrze :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa bardzo mi przykro :(trzymam kciuki za Ciebie

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro o 15 wizytę i strasznie się zaczynam denerwować. I tak jak nie którym z was "przeszły" mi ciążowe dolegliwości i zamiast się cieszyć to się martwię.Wiem ,że co ma być to będzie i dodatkowy stres raczej tylko pogarsza sytuacje ale nie umiem sobie poradzić.Na dodatek siędzę sama w domu,mąż w pracy a ja świruję:(

ex2btv738sn49jef.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ja mam jutro o 15 wizytę i strasznie się zaczynam denerwować. I tak jak nie którym z was "przeszły" mi ciążowe dolegliwości i zamiast się cieszyć to się martwię.Wiem ,że co ma być to będzie i dodatkowy stres raczej tylko pogarsza sytuacje ale nie umiem sobie poradzić.Na dodatek siędzę sama w domu,mąż w pracy a ja świruję:(

Mam to samo co Ty tylko, że wizytę mam dopiero 3 września :(
    Przeszły mi dolegliwości - nawet schudłam kilogram.

relganli06k8eu81.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ