X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem mam usg.. . Miałam w 5,6,8, i 12 tyg + prenatalne. A najchętniej to bym co tydzień chodziła na wizytę ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera będzie dobrze , bo niby czego ma być źle;-)

Ja miałam w 5 i 7 usg , za kazdym razem mialam wizyte pogadalysmy ona cos wpisuje do karty ciaży i każe za tydzien na usg , tak bedzie tez w tym przypadku ;-) jestem zadowolona i zdziwiona bo nie wołała pieniedzy nie wiem czego ona jest ordynatorem w szpitalu w ktorym bd rodzic wiec babka ma wiedze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 16:23

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszyscy oprocz nas świętują długi weekend ;))

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh chyba tak ;-) ale i ja musze już iść ;-) pojeść jabłuszek bo pyszne rosną u mnie na drzewku ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie bede zbierać do kościoła ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciężkim weekendzie juz w domu. Teścia imieniny świetujemy :)

Madera mam do Ciebie wielką prośbę. Ja mam wizyte dopiero za 2tyg i jeżeli nie byłby to problem dla Ciebie to mogła byś zapytać swojego ginekologa w moim imieniu czy stosowanie xylogelu do nosa w ciąży jest bardzo szkodliwe. To jest jedyny lek który mi pomaga a bez niego cięzko mi sie oddycha... slyszalam,że dziala miejscowo i nie szkodzi w ciąży ale gdybys zapytala to byłabym BARDZO wdzięczna :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu, zapytam. Xylogel to nie to samo co xylorin? to też krople do nosa.

7u229n73dd6062h5.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie wiem. Xylogel to na pewno to samo co xylometazolin. A xylorin to juz nie wiem bo nie używałam. Z góry bardzo Ci dziękuje ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera39 wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja zaczynam się denerwować bo jutro o 16-tej wizyta i już wszystko będzie jasne. Jak będzie ok to oficjalnie powiadamiamy rodziców, teściów i pracodawców. Mam ciągle jakieś głupie myśli, że pęcherzyk będzie pusty, albo maleństwo nie da rady, albo na przemian, że będę miała trojaczki i zwariuję :)))) Byle do jutra...

Pozdrawiam
    Madera to trzymamy kciuki jutro za Ciebie będzie dobrze a ty jeszcze nie widziałaś serduszka?

Madera39 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że ja już do reszty ześwirowałam... Jak mnie pobolewa brzuch to panikuje,że ból sie będzie nasilal i stanie sie coś złego. Jak mnie w ogole.nie boli nic mam schize,że Dzidzia przestala sie rozwijać i dlatego objawy ustępuja.... Jejku jakie to wszystko jest nienormalne. Jak tu sie cieszyc jak tak źle i tak niedobrze. Musze spróbować sie wyluzować i zająć czymś mysli przez te 2tyg bo w psychiatryku wyląduje w końcu :/

madziutek 23 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Martwimy sie o nasze malenstwa bo bardzo je kochamy. Taki niepokoj jest chyba nornalny :)
    W pierwszej ciazy tez,swirowalam. A potem to sie dopiero zacznie. Debereowalam sie jak przez pol godziny nie czulam ruchow dziecka hehe
    Ale wiecie co? Po porodzie to nie mija. Ciagle marteie sie o synka. A jak jest przeziebiony to placze razen z nim jak sie biedulek meczy i nie moze spac :(
    Pezyzwyczajajcie sie dziewczyny i witajcie w Swiecie Mam! :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka nasza rola zrobimy wszystko dla naszego maleństwa ja licze na to ze po ust genetycznym się trochę uspokoimy tylko czemu my się martwimy a nasi mężowie nie mój mówi ze nie potrzebnie się zamartwiam bo będzie wszystko dobrze u juz

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Madera to trzymamy kciuki jutro za Ciebie będzie dobrze a ty jeszcze nie widziałaś serduszka?

No właśnie jeszcze nie i dlatego trochę się niepokoję. Pierwsza wizyta była wcześnie i oprócz pęcherzyka dzidzi jeszcze nie było widać. Ta wizyta jest po całym długim miesiącu . Zobaczymy co będzie...

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

7u229n73dd6062h5.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moglabym miec usg codziennie :)
    Jutro mam 12tydzien i 1 dzien ciazy. Ale cos czuje, ze jeszcze nie odetchne ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :) również jestem marcóweczką (20.03.2015). Wczesnie sie dowiedzialam o ciazy, jeszcze nic nie bylo widac w pecherzyku. Od poczatku jestem na luteinie przez plamienia no i mam macice podwójną... mdłości nie mam, zachcianek ani nastrojów jedynie spiaca jestem. Czasem wolalabym miec objawy bo bez nich mam schizy ze moze sie nie rozwija itd... we wtorek usg. juz nie moge sie doczekac :) w 6tyg+6dniu bylo 9,1mm szczescia i serduszko pukalo :)

pozdrawiam i całusy :*

bella82, Niunia86, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też tak macie że musicie często coś jeść bo ja jem co 2 godz a jak czegoś nie zjem to zaraz ni niedobrze dziś chciałam oszukać głód napilam się pepsi i zle się to skończyło w nocy jak nie mogę zasnąć to sami muszę mieć mentosa w buzi

Madziulka456 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny czy wy też tak macie że musicie często coś jeść bo ja jem co 2 godz a jak czegoś nie zjem to zaraz ni niedobrze dziś chciałam oszukać głód napilam się pepsi i zle się to skończyło w nocy jak nie mogę zasnąć to sami muszę mieć mentosa w buzi

mi sie wydaje, ze nawet czasem czesciej :-/ a jak czegos nie zjem to zaraz mnie mdli i zle sie czuje. tez zauwazylam, ze ssanie mietusa pomaga na chwile :-)

Madziulka456 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:

To dobrze ze czesto jesz. .. tak sie powinno. Tylko mniejsze ilosci ;)) ja znów mam w nawyku ze śniadanie jem ok południa, obiad ok 16 i kolacja ok 20 ;) i to jest zle ale co zrobię jak organizm tak nauczony;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również muszę często coś przekąsić bo od razu zle sie robi... a tak przy okazji... od kilku dni bardzo mnie bola nogi jak klade sie spac, ulezeć nie mogę, muszę wysoko je klasc i wtedy jest ulga a malo chodze bo w sumie mam lezec... witamin brak czy co?

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to dlatego ze duzo lezysz i organizm nie jest do tego przyzwyczajony ... i krew wolniej krąży.. . ;) albo głupoty gadam ;) a czemu musisz leżeć?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ