Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLekarz stwierdzil "ciąże wysokiego ryzyka" przez ta moja wadę wrodzona i pojawiające się plamienia. oczywiście dużo nie lezę bo nie potrafię ale w karcie mam wpisane drukowanymi literami LEŻENIE i od początku ciąży L4 a na samym początku ciąży 4 dni w szpitalu własnie przez silne plamienia... witaminy to tylko dedykowane dla kobiet w ciąży czy można jakieś normalne brać?
-
Ja też zaczęłam jeść częściej, rano ledwo przyjdę do pracy już muszę coś w siebie wcisnąć bo mi niedobrze, a potem co chwila, a to sok, a to bułka, a to herbatka, a to kefir . Na szczęście jeszcze dramatycznie nie ciągnie do słodyczy choć smak na słodkie się pojawił, staram się go zastąpić czym mogę i na razie pomaga. Najgorsze jest to że domownicy znoszą do domu słodycze i inne przekąski i wszystkim się chcą ze mną dzielić. A ja nie mogę dużo przytyć bo będę potem jak kuleczka i nie zbiję masy ))
Madziulka456 lubi tę wiadomość
-
A ja rano 30 min przed śniadaniem biorę tabletki na tarczyce i zwykle wytrzymam te 30 min ale śniadania nie zdążę zjeść bo muszę kibelek zaliczyć i nawet nie wiem czy te leki zdążą się rozpuścić.. Już mam dość tych mdlosci
Bella tobie przeszło?
Madziulek ty masz termin na marzec? Jak po badaniach prenatalnych bo doczytałam ze juz robilas? Ja muszę czekać jeszcze do 28:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:02
[/url]
-
Madziulka456 wrote:Lekarz stwierdzil "ciąże wysokiego ryzyka" przez ta moja wadę wrodzona i pojawiające się plamienia. oczywiście dużo nie lezę bo nie potrafię ale w karcie mam wpisane drukowanymi literami LEŻENIE i od początku ciąży L4 a na samym początku ciąży 4 dni w szpitalu własnie przez silne plamienia... witaminy to tylko dedykowane dla kobiet w ciąży czy można jakieś normalne brać?
Madziu a co to podwójna macica? pierwszy raz słyszę takie określenie...
-
Madziulka456 wrote:ja również muszę często coś przekąsić bo od razu zle sie robi... a tak przy okazji... od kilku dni bardzo mnie bola nogi jak klade sie spac, ulezeć nie mogę, muszę wysoko je klasc i wtedy jest ulga a malo chodze bo w sumie mam lezec... witamin brak czy co?
brak magnezu. zacznij lykac i Ci przejdzie. Mi czasem pomasowanie lydek pomagaMadziulka456 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadera39 wrote:Madziu a co to podwójna macica? pierwszy raz słyszę takie określenie...
Mam dwie oddzielne jamy macicy w których może rozwijać się ciąża. U mnie rozwija się z prawej strony np ciąża jest większego ryzyka ze względu na mała ilość miejsca dla przyszłego dziecka... macica nie rozszerza się jak prawidłowo zbudowana macica przez co częściej dochodzi do poronień i w sumie ryzyko utraty ciąży jest obecne cały czas. Lekarz mówił, że rzadko zdarza się ta wada i na początku gdy miałam plamienia a nie było w pęcherzyku nic widać powiedział, ze pewnie nic z tego nie będzie bo przy tej wadzie tak się zdarza..Madera39 lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:A ja rano 30 min przed śniadaniem biorę tabletki na tarczyce i zwykle wytrzymam te 30 min ale śniadania nie zdążę zjeść bo muszę kibelek zaliczyć i nawet nie wiem czy te leki zdążą się rozpuścić.. Już mam dość tych mdlosci
Bella tobie przeszło?
Madziulek ty masz termin na marzec? Jak po badaniach prenatalnych bo doczytałam ze juz robilas? Ja muszę czekać jeszcze do 28:(
No wlasciwie to jestem lutowka ale 24 luty wiec moze zachacze o marzec )
A prenatalne miałam teraz w czwartek i wyszły ksiazkowo ;p i jestem mega szczęśliwa )Emily83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:A prenatalne miałam teraz w czwartek i wyszły ksiazkowo ;p i jestem mega szczęśliwa )
jeeeju gratulacje! ja nie mogę się już doczekać... strasznie się boję tych badań... mam brata chorego na autyzm, który ma dodatkowo upośledzenie w stopniu umiarkowanym (choc wg mnie uposledzenia nie ma moze to tylko pod rente... ) ale mimo to stracha mam. autyzm genetyczny nie jest to wiem, u niego objawił się po szczepieniach gdy skończył 1,5 roku, z dnia na dzień cofnął się w rozwoju ale nie wiem jak z upośledzeniami... boję się wygooglować -
kasss wrote:A ja rano 30 min przed śniadaniem biorę tabletki na tarczyce i zwykle wytrzymam te 30 min ale śniadania nie zdążę zjeść bo muszę kibelek zaliczyć i nawet nie wiem czy te leki zdążą się rozpuścić.. Już mam dość tych mdlosci
Bella tobie przeszło?
Madziulek ty masz termin na marzec? Jak po badaniach prenatalnych bo doczytałam ze juz robilas? Ja muszę czekać jeszcze do 28:(
wymioty jak na razie tak, ale nadal mnie muli.
z tymi lekami zapytaj sie moze lekarza, by sie upewnic, ze maja czas sie rozpuscic. Mam nadzieje, ze Ci niedlugo przejdzie -
Madziulka456 wrote:jeeeju gratulacje! ja nie mogę się już doczekać... strasznie się boję tych badań... mam brata chorego na autyzm, który ma dodatkowo upośledzenie w stopniu umiarkowanym (choc wg mnie uposledzenia nie ma moze to tylko pod rente... ) ale mimo to stracha mam. autyzm genetyczny nie jest to wiem, u niego objawił się po szczepieniach gdy skończył 1,5 roku, z dnia na dzień cofnął się w rozwoju ale nie wiem jak z upośledzeniami... boję się wygooglować
Tym bardziej trzymam kciuki w obydwu rękach żebyś miała zdrową dzidzię. Bądź dzielna
Madziulka456 lubi tę wiadomość
-
Madziulka456 wrote:jeeeju gratulacje! ja nie mogę się już doczekać... strasznie się boję tych badań... mam brata chorego na autyzm, który ma dodatkowo upośledzenie w stopniu umiarkowanym (choc wg mnie uposledzenia nie ma moze to tylko pod rente... ) ale mimo to stracha mam. autyzm genetyczny nie jest to wiem, u niego objawił się po szczepieniach gdy skończył 1,5 roku, z dnia na dzień cofnął się w rozwoju ale nie wiem jak z upośledzeniami... boję się wygooglować
No to faktycznie troszke strach jak ma sie w rodzinie takie choroby.. .;/ -
nick nieaktualnyMmarina wrote:To przedstawię się ja też. Jestem Marzena, mam 24 lata. Z mezem jesteśmy razem od 8 lat, 5 lat po ślubie. Jestem mmama 5 letniej Amelii o ktora staraliśmy się ponad rok. Obecnie w 11 tyg z drugą dzidza i tym razem starania skonczyly się za pierwszym razem bo po miesiącu zobaczylam dwie kreski. Prowadze wlasna małą działalność
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:Ja tak samo ) obysmy tego nie zalowaly )
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Ja też mam niepokój od kąd dowiedziałam się o Ani. Zamiast sie cieszyc ze czuje sie swietnie to doszukuje się przyczyn braku objawow. Do tego sny ze urodzilam synka ech
Ja od tygodnia zeszlam z 3tabletek do dwoch duphastonu.
Madziutek u ciebie 12tydzien jak ja wyczekuje 12 bezpiecznego tyg.