X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    ja tam raczej specjalnie ciążowych nie będę kupować, w jakieś dresy się wbiję dla wygody i tyle
    w dresach chodzę teraz czesto, ale nie na sportowo tylko kobieco...w zimę tez będziesz w dresach chodzić? ja sobie cos kupie fajnego,mam legginsy juz kupione teraz do tego jakieś dluzsze swetry,bluzki i będzie fajnie,to ze jestem w ciąży nie znaczy ze mam nie stroić się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 11:56

konwalianka lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę sobie żałować na ubrania czasami coś kupie założę raz czy dwa nie widzę powodu żeby w ciąży miała chodzić w dresach choć je lubię ale po mieszkaniu. Nie wiem jak będzie w zimie bo w zeszłym roku kupiłam sobie drogi płaszczyk ale nie sadze żebym z dużym brzuchem się w niego wbila kozaki też bardzo wąskie jak nogi spuchna też nie założę no ale co poradzić

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość ciuchów mam luźnych chodzi o bluzki i tuniki kupie sobie kilka par legginsow i kilka tunik jeszcze ale takich w których będę mogła chodzić tez po ciąży teraz te ubrania są takie uniwersalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    w dresach chodzę teraz czesto, ale nie na sportowo tylko kobieco...w zimę tez będziesz w dresach chodzić? ja sobie cos kupie fajnego,mam legginsy juz kupione teraz do tego jakieś dluzsze swetry,bluzki i będzie fajnie,to ze jestem w ciąży nie znaczy ze mam nie stroić się...
    Wiesz ja z domu nie bardzo wychodzę wiec mogę sobie na to pozwolić a jak wychodzę to i tak jest mi wiecznie gorąco nawet w zimie ,do tego stopnia, że chodzę w nie za grubej kurtce i pod nią na krótki rękaw, jak do sklepu wchodzę to szybko kurtkę ściągam noi wtedy ludzie się na mnie dziwnie patrzą, bo tu zima a ja po sklepie w koszulce na ramiączkach, ale nie zwracam na nich uwagi bo bym z gorąca zwariowała. Kozaki dla mnie w zimie nie istnieją, do mamy chodzę w japonkach bez skarpet po śniegu ale za to już nie pamiętam kiedy byłam chora, może z 10 lat temu

Madziulka456 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze musimy o siebie dbac ;-) dobrze ubrane dresy z fajna bluzka i butami moga wygladac miodziik ;-) w ciazy nie mozemy sie zapuscic ;D ja spodnie ciazowe mam od siostry pozatym mam duzo dzinsow i jedne tesciowa mi na gumke przerobi i starczy na zmiane z leginsami ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas temu (nie wiedziałam że jestm w ciąży) kupiłam sobe spodnie balladynki, alladynki czy jak one się tam nazywają :) w każdym razie dość szerokie u góry i zupełnie nie w moim stylu. A teraz jak rośnie mi brzuch to są nie do przecenienia. Cały czas w nich chodzę bo dla mnie są wygodniejsze niż dresy. Szkoda tylko że do pracy się nie nadają :/ ale myślę że poszukam jeszcze jednych podobnych tylko czarnych i do pracy też będą ok.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce się czuć dobrze, ale tez ladnie i podobać się mężowi, nie chcialabym żeby jemu okres ciąży kojarzył się z moim zaniedbaniem itp. bo wtedy moglby nie chcieć drugiego dziecka...lubię się malować, ubierać się wygodnie ale nie tracąc przy tym kobiecości, malować paznokcie,jedyne co rzadko robię to perfumowanie się, nie potrafię ich znieść czasem...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka! Pampersy i chusteczki! Mnie tez takie praktyczne prezenty cieszyly najbardzirj :) :)
    Co do ciuchow. W pierwszej ciazy dopiero w 6tym miesiacu zaczal mi wychodzic w brzuch. Chodzilam w ciazowych sppdniach ktore sa fantastyczne! Bo guma od dresu niestety tez uwiera. A gore nosilam swoja, normalne codzienne ciuchy. Teraz pewnie brzuch wyjdzie szybciej... Zobaczyny. Poki co plasko

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Cześć dziewczyny

Ale ogóle zauważam problem, że różni lekarze mają różne opinie na ten sam temat - ja np. od lat biorę Bromegron (na prolaktynę) i teraz też nadal go biorę. Tak kazał mi mój lekarz, choć inny był tym bardzo zdziwiony. No i bądź tu mądry?

chcialam zapytac Cie apropo tego Bromergonu bo ja bralam go ponad miesiac po nim zaraz zaszlam w ciaze : czy biorac go pilas alkohol?? bo ja wlasnie ponad miesiac nie wypilam ani jednego piwa odmawialam sobiea mialam wnustwo okazji . Balam sie skutkow ubocznych czy ty przez ten czas wogole nic nie pilas?? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:33

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam sporo tunik i legginsow i może sobie tylko dokupie na zime jeansy ciążowe jak większy mróz będzie bo same legginsy to troche zimno moze być..

A w ogóle to kupiłam sonde doopler z certyfikatem i właśnie przed chwila sluchałam mojego serduszka :) 146 uderzeń na miute :)
    Ma podwójne wejście na słuchawki i mozemy razem z moim M słuchać czy dobrze bije :D Już się tak nie stresuje czy na pewno tam jest :) Super uczucie bo u lekarza jeszcze nie słyszałam tylko widziałam <3

Sarah88, noa8, kasss lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 ile zaplacilas i gdzie kupilas?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    A ja mam sporo tunik i legginsow i może sobie tylko dokupie na zime jeansy ciążowe jak większy mróz będzie bo same legginsy to troche zimno moze być..

A w ogóle to kupiłam sonde doopler z certyfikatem i właśnie przed chwila sluchałam mojego serduszka :) 146 uderzeń na miute :)
    Ma podwójne wejście na słuchawki i mozemy razem z moim M słuchać czy dobrze bije :D Już się tak nie stresuje czy na pewno tam jest :) Super uczucie bo u lekarza jeszcze nie słyszałam tylko widziałam <3
    ale super! ile placilas? mi by się to przydalo po ostatnim stresie kiedy tętno mialo 183

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosztowało 205 zł,z przesyłką 216zł i kupiłam przez internet. Dwa dni czekałam tylko na przesyłkę. Oto strona:

http://www.volos.com.pl/index.php?11,babysound-b

Oczywiście za często nie będę słuchać. Niby certyfikat ma i jest bezpieczne ale lepiej nie nadużywać prywatności Dzidziuli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:44

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

chcialam zapytac Cie apropo tego Bromergonu bo ja bralam go ponad miesiac po nim zaraz zaszlam w ciaze : czy biorac go pilas alkohol?? bo ja wlasnie ponad miesiac nie wypilam ani jednego piwa odmawialam sobiea mialam wnustwo okazji . Balam sie skutkow ubocznych czy ty przez ten czas wogole nic nie pilas?? ;-)

Noa ja brałam Bromergon kilka lat - zaczęłam na długo przed tym jak pojawiła mi się w głowie myśl o dziecku. I oczywiście w tym czasie nie raz piłam alkohol - różny i w różnych ilościach. Nigdy nic mi nie było. W ogóle nigdy nie zdarzyły mi się jakiekolwiek skutki uboczne po Bromergonie.

Niunia pytałaś lekarza o tą sondę? Bo ja słyszałam, że czasami może sobie nią więcej stresu narobić niż jest z tego korzyści. Np. jak masz problem, żeby zlokalizować tętno dziecka.

noa8 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A pytanie do was dziewczyny macie wzdęcia i jak sobie z nimi radzicie ??? Bo ja to czasem tak mam ze brzuch mnie tak boli ze szoku
    Ja sobie wcale nie radze bo mi nic nie pomaga. A tak naprawde nie jem typowo wzdymajacych potraw

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super ja też jeszcze nie słyszałam 200 zł a w gabinecie nie maja no nasakra

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wzdęć to ja też mam z tym problem. Muszę wrócić do porannych owsianek z suszonymi owocami, ale jakoś w ciąży robi mi się niedobrze na samą myśl o tym. Słyszałam, że pomaga siemię lniane - można zalewać wrzątkiem i pić, ale nie próbowałam.

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A ja tam po woli zaczynam rodzince zapowiadać ,że nie chcę aby na te pierwsze wizyty do dziecka kupowali ciuszki, bo dziecko szybko rośnie i nie zdążę wszystkiego założyć, mówię im że lepszą opcją jest to żeby przynieśli pampersy i chusteczki wilgotne ,bo to będzie szło na bieżąco

u nas tak było każdy z paką pampersów he he ale dlatego że my ciuchami handlujemy
    a jaka wygoda tylko później dziwnie było jak trzeba było pójść kupić pampersy

Dorka1979 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam lekarza. Czytałam opinie. Napisane jest,żeby sprawdzać tętno po 12 tc. Ja jestem w 11 i od razu udało mi się zlokalizować tętno wiec jestem spokojna. Znając życie to jakbym nic ie usłyszała pomyślała bym,że albo za wcześnie albo sprzęt kitowy.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Co do wzdęć to ja też mam z tym problem. Muszę wrócić do porannych owsianek z suszonymi owocami, ale jakoś w ciąży robi mi się niedobrze na samą myśl o tym. Słyszałam, że pomaga siemię lniane - można zalewać wrzątkiem i pić, ale nie próbowałam.

W ciąży siemia nie wolno wywołuje skurcze można poronić

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ