Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kasss wrote:dziwne ja idę za tydz ale z mężem i dziewczyny też chodziły co to za dyskryminacja dziecko też jest jego i jest ciekawy
Dziewczyny maja racje ze cos tu śmierdzi.. . Przecież Twoj maz jest rodzicem tego dziecka tak samo jak Ty i ma prawo zobaczyc co słuchać u waszego szkraba ...
Ja jak byłam na prenatalnych to przyjechalam duzo wczesniej i w sumie nie widziałam ani jednej kobiety ktora wchodzi sama. .. wszystkie z mezami ...)
-
od wczoraj zmęczenie powróciło i ochota na sen w południe...myślałam, ze już się skończyło bo ostatnio miałam dużo energii, a teraz znowu brak ;/ w dodatku coraz ciężej mi się oddycha, staram się o tym nie myśleć bo wtedy bym mogła w panikę wpaść...aa i ciągle kręci mi sie w głowie jak wstaje, nie wiem co się dzieje
Madziulka456 lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:od wczoraj zmęczenie powróciło i ochota na sen w południe...myślałam, ze już się skończyło bo ostatnio miałam dużo energii, a teraz znowu brak ;/ w dodatku coraz ciężej mi się oddycha, staram się o tym nie myśleć bo wtedy bym mogła w panikę wpaść...aa i ciągle kręci mi sie w głowie jak wstaje, nie wiem co się dzieje
Problemy z oddychaniem i zawroty głowy sa normalnym objawem. .. poprostu organizm zwiększa produkcje krwi ktora coraz prędzej krąży i stad te objawy. .. ja mam to samo.. .Madziulka456 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A powiedzcie mi co moga oznaczac podwyzszone monocyty w %? Miala ktoras z was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:57
-
w końcu udało mi się wszystko nadrobić... i sobie wasze wpisy poczytałam
Anastacia uważam że po pierwsze 300 zł to dużo i na pewno znajdziesz taniej za badanie USG genetyczne po drugie kiedyś już to pisałam ale powtórzę zgodnie z Ustawą o prawach pacjenta i rzecznika praw Pacjenta art 21 ustawy przy badaniu może być obecna osoba bliska za zgodą pacjenta. W przypadku takiej odmowy i jej powodów lekarz jest zobowiązany odnotować to w dokumentacji medycznej pacjenta.
W przypadku nie zobowiązania się z tego można wnioskować do Rzecznika Praw Pacjenta o wszczęcie postępowania w tej sprawie za niedopełnienie obowiązku w tym zakresie. Ale myślę że po co się tu denerwować z powodu takiego lekarza i wykłucać o swoje prawa najlepiej od razu wybrać kogoś innego, lepszego.konwalianka, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do kupowania ciuszków to na szczęście dostałam bardzo dużo rzeczy od kuzynki która ma córeczki i od bratowej, która ma chłopca tak więc jestem przygotowana na każdą ewentualność
Wózek też mam dostać. jeszcze nie wiem w jakim jest stanie, ale mam nadzieję że da radę. Tak bardzo chciałabym już pokoik przygotować dla dzidziusia
Z grubsza już większość rzeczy mam nawet łóżeczko stoi już w pokoju, ściany też już pomalowane. Muszę tylko jeszcze karnisz kupić, jakieś ładne firanki z motywem bajkowym i myślałam też o jakiś naklejkach ozdobnych na ścianę ale to już wtedy jak będę wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. Rodzinie to już powiedziałam że żadnych ciuszków nie chcę bo mam niezły zapas. Zabawek też mam dużo... tak więc takie zakupy mnie ominą. Chcę tylko pieluchy od rodziny i może kosmetyki dla maluszka. Zobaczymy... pewnie z czasem się okaże co brakuje... teraz zastanawiam się jak to będzie w poniedziałek na USG i nie mogę się doczekać
-
Bylam dzisiaj u lekarza na nfz. Zalapalam sie na usg prenatalne i wszystko jest ok
hurrra
Na dodatek powirdzial, ze prawdopodobnie bedzie DZIEWCZYNKA!!Emily83, kasss, Scarlett2014, Dorka1979, bella82, czekaja, MamaAdasia, kaczamila, Niunia86, Madziulka456, konwalianka, slodka100, Madziq lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Emily83 wrote:Dziewczyny jak długo planujecie pracować w ciąży? Bo ja się nad tym zastanawiam. W poniedziałek idę do pracy to może uda mi się z dyr pogadać bo jeszcze o ciąży nie mówiłam.
Ja nie pracuje od 4 tyg bo miałam krwiaka ale sie wchłonal szybko i wszystko jest okale na l4 bede juz do końcaa ciazy bo wole dmu chac na zimne. ..
-
A ja zastanawiam się co robić, teraz miałam wakacje więc tak naprawdę cały pierwszy trymestr spędziłam spokojnie w domu. We wrześniu zaczynam pracę i nie wiem co robić. Pracuję w szkole mam półtora etatu i wychowawstwo i nie wiem czy to dobry pomysł abym szła do pracy. Wiadomo w szkole najwięcej zarazków i jeszcze okres jesienno -zimowy a do szkoły rodzice także chore dzieci puszczają i nie uśmiecha mi się chodzić w tym czasie przeziębioną albo chorą. Wcześniej myślałam, że dam radę do grudnia chodzić, ale teraz już sama nie wiem co robić...
-
nick nieaktualnyDzięki za rady
Madzik super wiadomość - gratulacje!
Emily jeśli wszystko będzie ok i lekarz nie będzie miał nic przeciwko to ja chciałabym pracować nawet do końca roku a może i jeszcze trochę w styczniu żeby zamnkąć rok pod kątem moich obowiązków. Dziecko jest najważniejsze i nie zamierzam szaleć ale nie chce też spędzić w domu najbliższych 2 lat. Kocham moją pracę i daje mi ona dużo satysfakcji. Poza tym nie chcę siedzieć w domu i się zamartwiać czy wszystko ok - w pracy czas leci mi szybciej a moim szefom bardzo ufam. Liczę tylko że w bardziej zaawansowanym miesiącu będę mogła pracować w bardziej elastycznej firmie - luźniejsze godziny i czasami praca w domu.