Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Matko jak mnie zgaga męczy. Ratunku
macie pomysły co robić?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem na chorobowym odkąd dowiedziałam się o ciąży Ja pracuje na produkcji i zazwyczaj każda dziewczyna która chciała pracować dłużej źle się kończyła jej ciąża. U mnie nikt nie czy jesteś w ciąży czy nie dlatego nawet się nie zastanawiałam nad tym czy iść na chorobowe czy nie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmily a propos zarazków to ja ostatnio pytałam o to internistkę do której poszła z przeziębieniem. Pytałam na ile muszę się wystrzegać osób chorych i przeziębionych (nie pracuje w szkole, ale też stykam się z ludźmi a wiadomo, że mało kto w dzisiejszych czasach z przeziębieniem zostaje w domu). Lekarka powiedziała mi, że absolutnie mam się tym nie przejmować, przynajmniej jeśli nie chcę oszaleć. Codziennie i tak stykam się z osobami, które noszą w sobie jakieś zarazki i nie jestem w stanie tego uniknąć. Zarazić mogę się w pracy, ale też w sklepie, czy w domu. Kazała mi tylko nie lekceważyć objawów przeziębienia, zwłaszcza kaszlu.
Ale nie chcę Cię namawiać do pracy - to Twoja decyzja
Ja jedynie co zrobiłam to trochę ograniczyłam godziny pracy - wcześniej często zdarzało mi się zostawać po godzinach, teraz staram się tego wystrzegać o ile nie jest to absolutnie konieczne.Emily83 lubi tę wiadomość
-
jejku Dziewczyny ciezko Wam tempa dotrzymac
jesli chodzi o siemie lniane to mi nawet wczoraj lekarka powiedziala, ze mozna.
jesli chodzi o zgage czy wzdecia nie pomoge bo sama nie wiem jak radzic sobie ze zgaganajczesciej dopada mnie wieczorami i strasznie pali, mleka chyba nie moge w ciazy pic bo zazwyczaj konczy sie to biegunka
gratuluje wizyt
ja tez sie maluje i staram ubierac ladnie dla meza, i samej siebieale najwazniejsze by mi bylo wygodnie
ja na zwolnieniu jestem od samego poczatku, ze wzgledu na warunki pracy, dosc nerwowa atmosfere i poronienie.
sledzie- mi sie caly czas wydawalo, ze nie mozna ale podobno mozna wiec chetnie sie dowiem
jesli chodzi o detektor tetna to tez chcialam kupic ale chyba sie boje, poniewaz nie zawsze latwo "odszukac" serduszko, tetno jest rozne itp i ja sie boje, ze bardziej bym sie tym stresowala. i przede wszystkim wyczytalam, ze nie mozna naduzywac.
hmmm juz zapomnialam o czym jeszcze pisalyscie
a ja dzis sie nie powstrzymalam i weszlam do Gapa i kupilam super bluze z napisem "free hugs", i 2 pary bodya jak przyszlam do domu i pokazalam mezowi to tak sie wzruszylam, ze sie poplakalam
taka glupia jestem
bede miala ciuszki (jesli bedzie chlopiec) po siostrze i bratowej, w zasadzie to chyba cala wyprawke ale kupienie tych ciuszkow sprawilo mi taka radocs, ze pewnie sama tez bede kupowac ciuszki
to chyba wszystko -
Co do prenatalnego to lekarz mierzy obwod glowy, brzuszka i kosc udowa ale to standard bo co wizyte bedzie to mierzyl. Potem sprawdza objetosc plynu na karku i obecnosc kosci nosowej. Na koniec zerknal miedzy nogi i zobaczyl dwie kreski wiec peawdopodobnie wargi sromowe. I koniec....
teraz czekam na wiesci od Was
Niunia86, Madziulka456, Madziq lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
o wlasnie Madzik przypomnialas
nie wyobrazam sobie by mojego meza nie bylo podczas badania genetycznego! nawet 2tyg temu byl ze mna i widzial serduszko! uwazam, ze jest to niesamowite przezycie i mezowie tez powinni przy tym byc! lekarz nie ma prawa zabronic pacjentce obecnosci meza przy badaniu.
ja sie tylko zastanawiam, poniewaz ja za wizyte place 150zl i nawet nie spytalam czy za to USG musze zaplacic dodatkowomoze powinnam?
-
Dzis bylam z mama na zakupach i w kappahlu zobaczylam ubranka dla niemowlakow. Przepiekne! W dodatku jeszcze na wyprzedazy. Po jitrzejszych badaniach jezeli wszystko bedzie ok to jade po dzianinowy pajacgk, w ktorym sie zakochalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:50
-
Emily83 wrote:Co do kupowania ciuszków to na szczęście dostałam bardzo dużo rzeczy od kuzynki która ma córeczki i od bratowej, która ma chłopca tak więc jestem przygotowana na każdą ewentualność
Wózek też mam dostać. jeszcze nie wiem w jakim jest stanie, ale mam nadzieję że da radę. Tak bardzo chciałabym już pokoik przygotować dla dzidziusia
Z grubsza już większość rzeczy mam nawet łóżeczko stoi już w pokoju, ściany też już pomalowane. Muszę tylko jeszcze karnisz kupić, jakieś ładne firanki z motywem bajkowym i myślałam też o jakiś naklejkach ozdobnych na ścianę ale to już wtedy jak będę wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. Rodzinie to już powiedziałam że żadnych ciuszków nie chcę bo mam niezły zapas. Zabawek też mam dużo... tak więc takie zakupy mnie ominą. Chcę tylko pieluchy od rodziny i może kosmetyki dla maluszka. Zobaczymy... pewnie z czasem się okaże co brakuje... teraz zastanawiam się jak to będzie w poniedziałek na USG i nie mogę się doczekać
-
Hej ja po wizycie. Wszystko jest ok.Maluszek ma prawie 6cm i termin sie zmienil na 3 marca bo maluszek 3 dni "wiekszy".Nt wyszlo 1.6mm.Nastepne usg 15.10 dopiero ale bede teraz w pl to skonsultuje sie z ginekologiem i zapewne powtorze usg.
Co do zgagi niestety nie pomoge bo mimo ze mam codziennie to nic nie stosuje.Wpasnie slyszalam ze mleko pomaga al ja jestem anty-mlekowa:) Amoze jakiegos mietusa lub gume mietowa?Skoro rennie jest z mieta i pomagaNiunia86, bella82, SunSun, Scarlett2014, kasss, Emily83, Madziulka456, Madziq lubią tę wiadomość
-
Ja na zgage używam po prostu renni owocowy smak.Wszystkie moje koleżanki go stosowały i na ulotce tez pisze ze kobiety w ciąży i karmiace mogą go uzywać.Osobiście uważam ze działa cuda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:12
-
Pewnie Marta! Kup Fasolce, a co!
Kurcze Bella nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie u dwoch lekarzy (prywatny i nfz) badanie jest w ramach wizyty, bez oplat dodatkowych. I dlaczego maz mialby wyjsc! Absurd...Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
migdały trochę pomagają ale jutro kupię Rennie. Mam dość zgagi dzień po dniu. A samo mleko mnie nie kręci - z płatkami ok, jogur ok, kakao ok ale samego mleka nie dam rady wypić.
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Super wiadomości przynosicie
A ja mam wizytę jutro o 11.40. Zwykłą nie Usg genetyczne - oczywiście się stresuje ale liczę że będę długo spała i jak się obudzę to od razu będę musiała się zbieraćSunSun lubi tę wiadomość