X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Matko jak mnie zgaga męczy. Ratunku :/ macie pomysły co robić?
    z tego co wiem to wypróbuj sodę: małą łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuść w szklance wody i wypij otrzymany roztwór. Mi pomagało zimne mleko prosto z butelki czy kartonu ale ostatnio w telewizji mówili , że to jest tylko pomoc na chwilkę a potęguje później objawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umówiłam się na badania prenatalne na wtorek o 9:40 , tylko zastanawiam się jak ja wstanę ;) bo muszę 50 km dojechać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    wlasnie się nad tym zastanawiam. W sumie czemu mam nie skorzystać skoro można to zalatwic. Wlasnie ksiegowa ma się dowiedzieć wszystkiego co musze zrobić
    Napisałam Ci na priv wiadomość to poczytaj

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dziewczyny jak długo planujecie pracować w ciąży? Bo ja się nad tym zastanawiam. W poniedziałek idę do pracy to może uda mi się z dyr pogadać bo jeszcze o ciąży nie mówiłam.
    Ja juz powiedzialam w pracy.planuje pracowac do grudnia

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mozna jesc śledzie w ciąży?? ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na chorobowym odkąd dowiedziałam się o ciąży Ja pracuje na produkcji i zazwyczaj każda dziewczyna która chciała pracować dłużej źle się kończyła jej ciąża. U mnie nikt nie czy jesteś w ciąży czy nie dlatego nawet się nie zastanawiałam nad tym czy iść na chorobowe czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się stresować tym lotem jutro mimo tego że lekarz mnie uspokoił pewnie jak będziemy startować i lądować to będę się modlić żeby mojej kruszynce nic się nie stalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a propos zarazków to ja ostatnio pytałam o to internistkę do której poszła z przeziębieniem. Pytałam na ile muszę się wystrzegać osób chorych i przeziębionych (nie pracuje w szkole, ale też stykam się z ludźmi a wiadomo, że mało kto w dzisiejszych czasach z przeziębieniem zostaje w domu). Lekarka powiedziała mi, że absolutnie mam się tym nie przejmować, przynajmniej jeśli nie chcę oszaleć. Codziennie i tak stykam się z osobami, które noszą w sobie jakieś zarazki i nie jestem w stanie tego uniknąć. Zarazić mogę się w pracy, ale też w sklepie, czy w domu. Kazała mi tylko nie lekceważyć objawów przeziębienia, zwłaszcza kaszlu.
    Ale nie chcę Cię namawiać do pracy - to Twoja decyzja :)

Ja jedynie co zrobiłam to trochę ograniczyłam godziny pracy - wcześniej często zdarzało mi się zostawać po godzinach, teraz staram się tego wystrzegać o ile nie jest to absolutnie konieczne.

Emily83 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Dziewczyny ciezko Wam tempa dotrzymac :-)
    jesli chodzi o siemie lniane to mi nawet wczoraj lekarka powiedziala, ze mozna.
    jesli chodzi o zgage czy wzdecia nie pomoge bo sama nie wiem jak radzic sobie ze zgaga :-/ najczesciej dopada mnie wieczorami i strasznie pali, mleka chyba nie moge w ciazy pic bo zazwyczaj konczy sie to biegunka :-/
    gratuluje wizyt :-)
    ja tez sie maluje i staram ubierac ladnie dla meza, i samej siebie :-) ale najwazniejsze by mi bylo wygodnie ;-)
    ja na zwolnieniu jestem od samego poczatku, ze wzgledu na warunki pracy, dosc nerwowa atmosfere i poronienie.
    sledzie- mi sie caly czas wydawalo, ze nie mozna ale podobno mozna wiec chetnie sie dowiem :-)
    jesli chodzi o detektor tetna to tez chcialam kupic ale chyba sie boje, poniewaz nie zawsze latwo "odszukac" serduszko, tetno jest rozne itp i ja sie boje, ze bardziej bym sie tym stresowala. i przede wszystkim wyczytalam, ze nie mozna naduzywac.
    hmmm juz zapomnialam o czym jeszcze pisalyscie :-)
    a ja dzis sie nie powstrzymalam i weszlam do Gapa i kupilam super bluze z napisem "free hugs", i 2 pary body :-) a jak przyszlam do domu i pokazalam mezowi to tak sie wzruszylam, ze sie poplakalam :-) taka glupia jestem :-)
    bede miala ciuszki (jesli bedzie chlopiec) po siostrze i bratowej, w zasadzie to chyba cala wyprawke ale kupienie tych ciuszkow sprawilo mi taka radocs, ze pewnie sama tez bede kupowac ciuszki :-)
    to chyba wszystko :-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenatalnego to lekarz mierzy obwod glowy, brzuszka i kosc udowa ale to standard bo co wizyte bedzie to mierzyl. Potem sprawdza objetosc plynu na karku i obecnosc kosci nosowej. Na koniec zerknal miedzy nogi i zobaczyl dwie kreski wiec peawdopodobnie wargi sromowe. I koniec.... :) teraz czekam na wiesci od Was :)

Niunia86, Madziulka456, Madziq lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie Madzik przypomnialas :-) nie wyobrazam sobie by mojego meza nie bylo podczas badania genetycznego! nawet 2tyg temu byl ze mna i widzial serduszko! uwazam, ze jest to niesamowite przezycie i mezowie tez powinni przy tym byc! lekarz nie ma prawa zabronic pacjentce obecnosci meza przy badaniu.
    ja sie tylko zastanawiam, poniewaz ja za wizyte place 150zl i nawet nie spytalam czy za to USG musze zaplacic dodatkowo :-/ moze powinnam?

• MartaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam z mama na zakupach i w kappahlu zobaczylam ubranka dla niemowlakow. Przepiekne! W dodatku jeszcze na wyprzedazy. Po jitrzejszych badaniach jezeli wszystko bedzie ok to jade po dzianinowy pajacgk, w ktorym sie zakochalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:50

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Co do kupowania ciuszków to na szczęście dostałam bardzo dużo rzeczy od kuzynki która ma córeczki i od bratowej, która ma chłopca tak więc jestem przygotowana na każdą ewentualność :) Wózek też mam dostać. jeszcze nie wiem w jakim jest stanie, ale mam nadzieję że da radę. Tak bardzo chciałabym już pokoik przygotować dla dzidziusia :) Z grubsza już większość rzeczy mam nawet łóżeczko stoi już w pokoju, ściany też już pomalowane. Muszę tylko jeszcze karnisz kupić, jakieś ładne firanki z motywem bajkowym i myślałam też o jakiś naklejkach ozdobnych na ścianę ale to już wtedy jak będę wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. Rodzinie to już powiedziałam że żadnych ciuszków nie chcę bo mam niezły zapas. Zabawek też mam dużo... tak więc takie zakupy mnie ominą. Chcę tylko pieluchy od rodziny i może kosmetyki dla maluszka. Zobaczymy... pewnie z czasem się okaże co brakuje... teraz zastanawiam się jak to będzie w poniedziałek na USG i nie mogę się doczekać :)
    masz jeszcze jakieś dzieci?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Wszystko jest ok.Maluszek ma prawie 6cm i termin sie zmienil na 3 marca bo maluszek 3 dni "wiekszy".Nt wyszlo 1.6mm.Nastepne usg 15.10 dopiero ale bede teraz w pl to skonsultuje sie z ginekologiem i zapewne powtorze usg.
    Co do zgagi niestety nie pomoge bo mimo ze mam codziennie to nic nie stosuje.Wpasnie slyszalam ze mleko pomaga al ja jestem anty-mlekowa:) Amoze jakiegos mietusa lub gume mietowa?Skoro rennie jest z mieta i pomaga

Niunia86, bella82, SunSun, Scarlett2014, kasss, Emily83, Madziulka456, Madziq lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napar ze świeżo startego imbiru ponoć pomaga, siemienie lniane, mleko, migdały. Ja podskubuje słonecznik i jest ok.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgage używam po prostu renni owocowy smak.Wszystkie moje koleżanki go stosowały i na ulotce tez pisze ze kobiety w ciąży i karmiace mogą go uzywać.Osobiście uważam ze działa cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:12

ex2btv738sn49jef.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dzisiejszych wizyt!
    Madzik,super,że już wiesz jaka będzie płeć-też bym chciała wiedzieć a nastepnej wizycie ale pewnie będzie za wcześnie.

Ja do mojego ważnego USG mam jeszcze 10 dni:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Marta! Kup Fasolce, a co! :)

Kurcze Bella nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie u dwoch lekarzy (prywatny i nfz) badanie jest w ramach wizyty, bez oplat dodatkowych. I dlaczego maz mialby wyjsc! Absurd...

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam i dowiedzialam sie, ze dodatkowy koszt to 200zl, ale Pani na recepcji nie byla pewna i mam zadzwonic jutro. czyli u mnie to najprawdopodobniej koszt 150zl za wizyte plus 200zl za USG... maz bedzie ze mna, ostatnio nawet byl :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) migdały trochę pomagają ale jutro kupię Rennie. Mam dość zgagi dzień po dniu. A samo mleko mnie nie kręci - z płatkami ok, jogur ok, kakao ok ale samego mleka nie dam rady wypić.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Super wiadomości przynosicie :)

A ja mam wizytę jutro o 11.40. Zwykłą nie Usg genetyczne - oczywiście się stresuje ale liczę że będę długo spała i jak się obudzę to od razu będę musiała się zbierać:)

SunSun lubi tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ