X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Co do ciuszków, co myślicie o kupowaniu niektórych w SH? Według mnie na prawde można trafić na prawie nowe super perełki za małe pieniądze, to moja pierwsza ciąża, jestem jedynaczką , przyjaciółki również bezdzietne, więc całą wyprawkę będe musiala sobie sama zorganizować co sporo kosztuje, przypomniałam sobie że jedna z moich koleżanek sporo rzeczy i to na prawde bardzo fajnych kupowała w SH i nikt by nie powiedział że to używane, też się zastanawiam czy się niedługo nie wybrać na rozeznanie :D

Ja znalazłam na allegro komplety ciuszków. Można kupic za naprawde niewiele sporo ubranek. Moja koleżanka tak roiła i była bardzo zadowolona. Np coś takiego :)

http://allegro.pl/paka-ponad-80-szt-ciuchy-buty-akcesoria-next-hm-i4513668391.html

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja znalazłam na allegro komplety ciuszków. Można kupic za naprawde niewiele sporo ubranek. Moja koleżanka tak roiła i była bardzo zadowolona. Np coś takiego :)

http://allegro.pl/paka-ponad-80-szt-ciuchy-buty-akcesoria-next-hm-i4513668391.html

ejjj to jest super, nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje :D na prawdę bomba pomysł :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pomyśl,pomyślę i nad tym :) póki co juz nie chodzę po SH. a lubilam na siebie kupować,ale wiem ze jak bym tam weszla to od razu powędrowałabym na dziale dziecięcy i nakupila ciuchów, a tego nie chce bo za wcześnie i plci nie znam, wiec wole omijac ... ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mnie boli caly dzień, łącznie z zatokami a wiem ze tabletek nie bardzo mogę, posmarowalam sobie "kotkiem" i może to cos da...jakie wy macie sposoby na ból głowy?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo kupuje w komisach dzieciecych. Oproc Sprzetow jest tez sporo ciuchow no i sa one sezonowo. Kupilan synkowi suoer kurtke Reserved za 20zl, stan idealny. Jak na kurtke zimowa to grosze. Wczesniej kupilam mbostwo ciuchow Zary.i Cocodrillo za smieszne pieniadze. Czasem kupuje w Lidlu no i w Pepco bo tam strasznie tanie rzeczy. Niestety nie mam kasy na nowe firmowki. Dziecko to droga sprawa a zaraz bedzie drugie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy biore apap lub paracetamol ale tylko jak wytrzymać nie moge. Jak mniej boli to sobie robie herbatke z sokiem i cytrynką i kłade sie do łóżka na krótką drzemkę :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja dziś po obiedzie się polozylam ,ale ten ból po 30min mi nie dal spać,czulam jakby to ze leżę na poduszce potęguje ten ból, dziwne bo mnie w ogóle to bardzo rzadko glowa boli...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko na allegro można kupić fajne ciuszki tanio. Wystarczy po ciucholandach się przejść. Tam nawet i markowe rzeczy kupić można za grosze.
    Ja kupiłam spodnie dla brzuchatek za 10zł gdzie w sklepie markowym po 140zł są.
    Ja bardziej podchodzę do tego w taki sposób: Po co kupować drogie ciuchy jak przydadzą się na (w tym przypadku) pół roku. To samo z resztą z ciuszkami dla maluszków. Na początku rosną jak na drożdżach.

Tak po za tematem. Co polecacie na stres? Dziś play tak mnie wkurzył że aż ręce mi się trzęsły, o ciśnieniu nie wspomnę.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?! Przeżyłam dziś z M horror:/ nasza córka zjadła ciastko owsiane i za 2 godz. Atak suchego kaszlu, twarz czerwona i opuchnieta. Na ciele wysypka i uporczywe wymioty z biegunka. Na początku myśleliśmy że to wirusowka. Więc ją szybko wsiadła w samochód i do apteki. Sciagnelismy dwóch lekarzy i każdy powiedzial, że to jelitowka. Okazało się, że po 3 godz. Wszystko wróciło do normy i po wysypce ani śladu. Jestem przekonana że to wina alergii na białko kurze jestem tym faktem potwornie zmartwiona. Za 2 tyg. Idzie do przedszkola. Masakra!! Mam nadzieję że z drugim dzieckiem nie będzie takiego kłopotu. Tak mi szkoda mojej córki:(

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was czy któraś z was w pierwszym trymestrze leciała samolotem bo lecę w piątek lekarz powiedział ze ciąża nie jest przeciwwskazaniem ale ja się stresuje

Memory lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.

A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami :/

Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam.
    czy mówisz o takich brązowych plamach?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz sam zabronil latac :( mialam kupione juz wakacje z mezem i okazalo sie ze jestem w ciazy i lekarz powiedzial ze nie powinnam bo jak sie cos stanie to nigdy sobie nie wybacze. Wiem ze dziewczyny lataja ale znam tez takie u ktorych przed lotem serduszko bilo a po juz niestety nie :( chociaz to tez moze byc wina innych czynnikow. Na to nigdy nie mamy pewnosci

Sarah88 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie do was czy któraś z was w pierwszym trymestrze leciała samolotem bo lecę w piątek lekarz powiedział ze ciąża nie jest przeciwwskazaniem ale ja się stresuje

leciałam w poniedziałek i lecę w sobotę, też pytałam lekarza, czy nie jest to problem i odpowiedział, że nie ma ryzyka, ew. przy dłuższym dystansie dobrze czasem wstać i rozprostować nogi, ale to norma

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka nie, typowe uczuleniowe czerwono-rozowe plamy i w tych miejscach skora jest bardzo sucha. bylam rano u lekarza (pisalam juz o tym dzis) dostalam hydrocortisonum do smarowania i i wapno do picia. widze poprawe :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska89 ja bede leciec samolotem ;-) jeszcze biletu kupionego nie mam ale to juz lada dzien

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mowil, ze mozna latac od pierwszych tygodni ciazy i nie mam czytac bzdur w necie. Opowiadal mi o dzieeczynie ktora co weekend latala do Barcelony do meza i wszystko ok. Pozniej tylko kiedy ciaza jest widoczna lepiej miec przy sobie zaswiadczenie od lekarza ze wszystko jest ok i nie ma przeciwskazan

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mi lekarz sam zabronil latac :( mialam kupione juz wakacje z mezem i okazalo sie ze jestem w ciazy i lekarz powiedzial ze nie powinnam bo jak sie cos stanie to nigdy sobie nie wybacze. Wiem ze dziewczyny lataja ale znam tez takie u ktorych przed lotem serduszko bilo a po juz niestety nie :( chociaz to tez moze byc wina innych czynnikow. Na to nigdy nie mamy pewnosci
    mialam podobna sytuację, gin dala zaświadczenie ze absolutnie nie mogę latać, straciliśmy prawie 1000zl :/ przez to

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja lecialam w pierwszej ciazy-pierwszy trymestr.W drugiej tak samo no i teraz lece we wtorek.W sumie kazdy lot odbywal sie na podobnym etapie co teraz.Miedzy 12 a 14tc.Nikt nie mial zastrzezen.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, ja już z pracy..

to dziwne macie te badania genetyczne..owszem jest wszystko tak, jak napisała Madzia, ale.. u mnie lekarz sprawdzał każdą kończynę, ich długość, brzuszek mierzył, dokładne wymiary, głowa, co już sie wykształciło..usg z rozmowa trwało ponad godzinę! tak miałam przy synku - mam nadzieje, że teraz też tak będzie..

gratuluje wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze kazdy lekarz mowi co innego jeden ze mozna leciec drugi ze nie mozna i wkoncu dalej nie wiemy co robic, ale skoro dziewczyny lecialy i nic sie nie dzialo to leciec! i nie popadac w panike a ztym nue bijacym serduszkiem po locie to nie udowodnione co bylo przyczyna moze to byl zbieg okolicznosci.czesto widzialam kobiety w ciazy lecace zemna w samolocie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 08:52

konwalianka lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ