X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Co do ciuszków, co myślicie o kupowaniu niektórych w SH? Według mnie na prawde można trafić na prawie nowe super perełki za małe pieniądze, to moja pierwsza ciąża, jestem jedynaczką , przyjaciółki również bezdzietne, więc całą wyprawkę będe musiala sobie sama zorganizować co sporo kosztuje, przypomniałam sobie że jedna z moich koleżanek sporo rzeczy i to na prawde bardzo fajnych kupowała w SH i nikt by nie powiedział że to używane, też się zastanawiam czy się niedługo nie wybrać na rozeznanie :D

Ja znalazłam na allegro komplety ciuszków. Można kupic za naprawde niewiele sporo ubranek. Moja koleżanka tak roiła i była bardzo zadowolona. Np coś takiego :)

http://allegro.pl/paka-ponad-80-szt-ciuchy-buty-akcesoria-next-hm-i4513668391.html

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja znalazłam na allegro komplety ciuszków. Można kupic za naprawde niewiele sporo ubranek. Moja koleżanka tak roiła i była bardzo zadowolona. Np coś takiego :)

http://allegro.pl/paka-ponad-80-szt-ciuchy-buty-akcesoria-next-hm-i4513668391.html

ejjj to jest super, nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje :D na prawdę bomba pomysł :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pomyśl,pomyślę i nad tym :) póki co juz nie chodzę po SH. a lubilam na siebie kupować,ale wiem ze jak bym tam weszla to od razu powędrowałabym na dziale dziecięcy i nakupila ciuchów, a tego nie chce bo za wcześnie i plci nie znam, wiec wole omijac ... ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mnie boli caly dzień, łącznie z zatokami a wiem ze tabletek nie bardzo mogę, posmarowalam sobie "kotkiem" i może to cos da...jakie wy macie sposoby na ból głowy?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo kupuje w komisach dzieciecych. Oproc Sprzetow jest tez sporo ciuchow no i sa one sezonowo. Kupilan synkowi suoer kurtke Reserved za 20zl, stan idealny. Jak na kurtke zimowa to grosze. Wczesniej kupilam mbostwo ciuchow Zary.i Cocodrillo za smieszne pieniadze. Czasem kupuje w Lidlu no i w Pepco bo tam strasznie tanie rzeczy. Niestety nie mam kasy na nowe firmowki. Dziecko to droga sprawa a zaraz bedzie drugie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy biore apap lub paracetamol ale tylko jak wytrzymać nie moge. Jak mniej boli to sobie robie herbatke z sokiem i cytrynką i kłade sie do łóżka na krótką drzemkę :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja dziś po obiedzie się polozylam ,ale ten ból po 30min mi nie dal spać,czulam jakby to ze leżę na poduszce potęguje ten ból, dziwne bo mnie w ogóle to bardzo rzadko glowa boli...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko na allegro można kupić fajne ciuszki tanio. Wystarczy po ciucholandach się przejść. Tam nawet i markowe rzeczy kupić można za grosze.
    Ja kupiłam spodnie dla brzuchatek za 10zł gdzie w sklepie markowym po 140zł są.
    Ja bardziej podchodzę do tego w taki sposób: Po co kupować drogie ciuchy jak przydadzą się na (w tym przypadku) pół roku. To samo z resztą z ciuszkami dla maluszków. Na początku rosną jak na drożdżach.

Tak po za tematem. Co polecacie na stres? Dziś play tak mnie wkurzył że aż ręce mi się trzęsły, o ciśnieniu nie wspomnę.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?! Przeżyłam dziś z M horror:/ nasza córka zjadła ciastko owsiane i za 2 godz. Atak suchego kaszlu, twarz czerwona i opuchnieta. Na ciele wysypka i uporczywe wymioty z biegunka. Na początku myśleliśmy że to wirusowka. Więc ją szybko wsiadła w samochód i do apteki. Sciagnelismy dwóch lekarzy i każdy powiedzial, że to jelitowka. Okazało się, że po 3 godz. Wszystko wróciło do normy i po wysypce ani śladu. Jestem przekonana że to wina alergii na białko kurze jestem tym faktem potwornie zmartwiona. Za 2 tyg. Idzie do przedszkola. Masakra!! Mam nadzieję że z drugim dzieckiem nie będzie takiego kłopotu. Tak mi szkoda mojej córki:(

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was czy któraś z was w pierwszym trymestrze leciała samolotem bo lecę w piątek lekarz powiedział ze ciąża nie jest przeciwwskazaniem ale ja się stresuje

Memory lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ja po przerzuceniu sie z prenatal complex na fembion natal 1 tez dodatkowo biore magnez, bo fembion nie ma go w skladzie, a mnie wieczorami bardzo mecza bole nog.

A tak z innej beczki... czy ktoras z Was boryka sie z alergia? Na poczatku ciazy pojawily mi sie plamy na policzkach, szyji, wokol oczu. Po jakims czasie przeszlo, ale od dwoch dni znow mnie wysypalo i mam cala twarz i szyje w plamach. Pogadam o tym z ginekologiem dopiero w piatek. Wczesniej uczulenie pojawialo sie od okreslonych produktow spozywczych, ktorych unikam. Boje sie ze moze byc to zwiazane z hormonami :/

Ps. dzieki za informacje o mleku, bo tez necza mnie wieczorne zgagi a tego sposobu nie znalam.
    czy mówisz o takich brązowych plamach?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz sam zabronil latac :( mialam kupione juz wakacje z mezem i okazalo sie ze jestem w ciazy i lekarz powiedzial ze nie powinnam bo jak sie cos stanie to nigdy sobie nie wybacze. Wiem ze dziewczyny lataja ale znam tez takie u ktorych przed lotem serduszko bilo a po juz niestety nie :( chociaz to tez moze byc wina innych czynnikow. Na to nigdy nie mamy pewnosci

Sarah88 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie do was czy któraś z was w pierwszym trymestrze leciała samolotem bo lecę w piątek lekarz powiedział ze ciąża nie jest przeciwwskazaniem ale ja się stresuje

leciałam w poniedziałek i lecę w sobotę, też pytałam lekarza, czy nie jest to problem i odpowiedział, że nie ma ryzyka, ew. przy dłuższym dystansie dobrze czasem wstać i rozprostować nogi, ale to norma

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka nie, typowe uczuleniowe czerwono-rozowe plamy i w tych miejscach skora jest bardzo sucha. bylam rano u lekarza (pisalam juz o tym dzis) dostalam hydrocortisonum do smarowania i i wapno do picia. widze poprawe :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska89 ja bede leciec samolotem ;-) jeszcze biletu kupionego nie mam ale to juz lada dzien

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mowil, ze mozna latac od pierwszych tygodni ciazy i nie mam czytac bzdur w necie. Opowiadal mi o dzieeczynie ktora co weekend latala do Barcelony do meza i wszystko ok. Pozniej tylko kiedy ciaza jest widoczna lepiej miec przy sobie zaswiadczenie od lekarza ze wszystko jest ok i nie ma przeciwskazan

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mi lekarz sam zabronil latac :( mialam kupione juz wakacje z mezem i okazalo sie ze jestem w ciazy i lekarz powiedzial ze nie powinnam bo jak sie cos stanie to nigdy sobie nie wybacze. Wiem ze dziewczyny lataja ale znam tez takie u ktorych przed lotem serduszko bilo a po juz niestety nie :( chociaz to tez moze byc wina innych czynnikow. Na to nigdy nie mamy pewnosci
    mialam podobna sytuację, gin dala zaświadczenie ze absolutnie nie mogę latać, straciliśmy prawie 1000zl :/ przez to

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja lecialam w pierwszej ciazy-pierwszy trymestr.W drugiej tak samo no i teraz lece we wtorek.W sumie kazdy lot odbywal sie na podobnym etapie co teraz.Miedzy 12 a 14tc.Nikt nie mial zastrzezen.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, ja już z pracy..

to dziwne macie te badania genetyczne..owszem jest wszystko tak, jak napisała Madzia, ale.. u mnie lekarz sprawdzał każdą kończynę, ich długość, brzuszek mierzył, dokładne wymiary, głowa, co już sie wykształciło..usg z rozmowa trwało ponad godzinę! tak miałam przy synku - mam nadzieje, że teraz też tak będzie..

gratuluje wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze kazdy lekarz mowi co innego jeden ze mozna leciec drugi ze nie mozna i wkoncu dalej nie wiemy co robic, ale skoro dziewczyny lecialy i nic sie nie dzialo to leciec! i nie popadac w panike a ztym nue bijacym serduszkiem po locie to nie udowodnione co bylo przyczyna moze to byl zbieg okolicznosci.czesto widzialam kobiety w ciazy lecace zemna w samolocie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 08:52

konwalianka lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ