X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    bella ja trzymam miskę po łóżkiem bo nie zawsze zdąże dobiegnąć;)
    ja mam znowu ochote na coś a jak sobie zrobie to odechciewa mi sie i nie jem

ja wczoraj wynioslam miske bo pomyslalam, ze nie bedzie mi potrzebna ;-) a na nutelle mialam ochote juz od kilku dni a tu taka "niespodzianka"
    mi najlepiej "wchodza" kanapki i zupy. bardzo chetnie zjadlabym pizze, kebaba, frytki itp ale pozniej wiem, ze bede cierpiec :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A moje dziecko wręcz uwielbia nutelle :) niestety dla mojej talii :)

Bella a Ty jak się czujesz? Kontrolowałaś ponownie elektrolity?

Kass Ciebie też nadal męczy? Choć nie powinnam się dziwić bo wczoraj miałam mega mdłości ale nadal nie wymiotuje.

Ja mam najgorsze poranki, ale jak sie pozniej "rozkrece" to jest w miare ok. tak odebralam i niestety magnez spadl mi z 2 do 0.83 i jestem bardzo blisko dolnej granicy, potas spadl minimalnie :-/ powtorze raz jeszcze w przyszlym tyg by na 01.09 miec "swieze" wyniki i zobacze co mi powie lekarz

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja przed ciąża miałam kiepską cerę,skłonną do wyprysków. Za to teraz duuużo się poprawiła, nic mi nie wyskakuje, wygładza się :) A dziś kupiłam dla fasolki spodenki fioletowe w LIDLU haha, nie mogłam się powstrzymać :D

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a bierzesz jakieś witamity lub magnez?
    Swoją drogą uświadomiłam sobie że nie miałam badanego ani poziomu magnezu ani żelaza. Czy u Was to był standard?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakis czas temu bralam wlasnie potas i magne b6 ale strasznie zle sie po tym czulam, ale od wczoraj ponownie zaczelam brac magne B6.
    ja mialam zbadane elektrolity na izbie przyjec jak powiedzialam, ze wymiotuje non stop i wtedy mialam biegunke. wtedy wyszly nisko i od tego czasu musze kontrolowac.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj internistka powiedziala mi,ze muszynianka ma duzo magnezu, a staropolanka potasu wiec musze zaczac pic. do tej pory pilam naleczowianke.

• Memory Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kobietki sie rozpisalyscie :)
    Ja jutro ide na usg genetyczne i test z krwi od razu.To na szczescie tutaj jest bezplatne bez wzgledu na wiek.I stres mnie ogarnia powoli.Powiem Wam ze boje sie kazdego usg.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja nue mialam badane poziomu zelaza i magnezu i nie wiem jak wyglada sytuacja witamin tez nie biore .

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juusti69 w ktorym lidlu kupilas? ;-)

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOA - na ulicy Willowej :) Ale ubranka powinny być we wszystkich LIDLACH bo są przez cały tydzień, http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=381 :)

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc suwaczek już jest :)
    Ja też pierwszy raz zostanę mamą i wszystko muszę kupić..troszkę mnie to przeraża ponieważ od początku jestem na zwolnieniu lekarskim, a posiadam dwie umowy i kasiorkę będę dostawać tylko z jednej :(
    Też chciała bym zacząć już kupować :)9.09 mamy badania genetyczne może uda się już coś podejrzeć :)
    Cere też mamfatalną pewno wyprysków i nic nie pomaga:(

f2w33e3kknv0oblb.png
  • noa8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys pracowalam na willowej tak wiec wiem gdzie to ;-) ja odwiedze jutro lidl na kalinie ;*

• kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A moje dziecko wręcz uwielbia nutelle :) niestety dla mojej talii :)

Bella a Ty jak się czujesz? Kontrolowałaś ponownie elektrolity?

Kass Ciebie też nadal męczy? Choć nie powinnam się dziwić bo wczoraj miałam mega mdłości ale nadal nie wymiotuje.
    No niestety do porannych wymiotów się przyzwyczaiłam bo po śniadaniu mam juz spokuj ale ostatnio wieczorem też mnie meczy juz nie mam siły jem tylko tosty i zupy...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasikP witaj ;-) moja fasola 2dni mlodsza ;-)

KasikP lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu sa super ciuszki a raczej byly... U mnie juz prawie nic nie zostalo. W poniedzialek specjalnie o 7 rano bylam pod sklepem zeby obkupic synka. Kumpela po pracy juz nic nie dostala

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków, co myślicie o kupowaniu niektórych w SH? Według mnie na prawde można trafić na prawie nowe super perełki za małe pieniądze, to moja pierwsza ciąża, jestem jedynaczką , przyjaciółki również bezdzietne, więc całą wyprawkę będe musiala sobie sama zorganizować co sporo kosztuje, przypomniałam sobie że jedna z moich koleżanek sporo rzeczy i to na prawde bardzo fajnych kupowała w SH i nikt by nie powiedział że to używane, też się zastanawiam czy się niedługo nie wybrać na rozeznanie :D

Sarah88, kaczamila lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślałam że mój organizm wraca do normy z ilością snu bo w zeszłym tygodniu spałam normalnie tj. po 7/8h. W tym tygodniu znowu jednak padam z nóg o 20/21 - jak pracuje wstaje o 6.30,dziś wstałam o 8.00. Właściwie to moje funkcjonawanie ogranicza się do pracy, jedzenia i spania :/ masakra jakaś ale może to kwestia przeziębienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass no to widzę że na marcówkach tosty są bardzo popularne :) choć ja już powoli nie mogę na nie patrzeć :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Co do ciuszków, co myślicie o kupowaniu niektórych w SH? Według mnie na prawde można trafić na prawie nowe super perełki za małe pieniądze, to moja pierwsza ciąża, jestem jedynaczką , przyjaciółki również bezdzietne, więc całą wyprawkę będe musiala sobie sama zorganizować co sporo kosztuje, przypomniałam sobie że jedna z moich koleżanek sporo rzeczy i to na prawde bardzo fajnych kupowała w SH i nikt by nie powiedział że to używane, też się zastanawiam czy się niedługo nie wybrać na rozeznanie :D
    tez będę kupować w SH bo są piękne te ciuszki i w ogóle nie widać śladów użytkowania bo dzieci malo nosily, tez jestem jedynaczka,to moje pierwsze dziecko i tez mam koleżanki bezdzietne :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kass no to widzę że na marcówkach tosty są bardzo popularne :) choć ja już powoli nie mogę na nie patrzeć :)
    a mi jakoś tylko to wchodzi zwłaszcza na sniadanie zawsze lubiłam tosty ale ograniczalam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ