X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się troszkę stresuję przed tym badaniem ale z drugiej strony myśle sobie,że skoro ani w mojej ani w mojego M rodzinie nie było żadnych przypadków chorób to sie troszkę uspokajam.

Najważniejsze,żeby wszystko było dobrze. Za kilka dni po raz trzeci powtarzam cytomegalie... Mam nadzieję,że do trzech razy sztuka i tym razem wreszcie wynik będzie jednoznaczny czyli ujemy :D

Gratuluję dzisiejszych wizyt! Oby tak dalej a juz niedługo będziemy świętować drugi trymestr jak już kilka z nas :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    U mnie góra jest ciasna ale w biuście :) chyba w weekend muszę zrobić przegląd szafy :)
    U mnie tez ciasno w biuście. ..musialam kupic większy stanik

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasikP wrote:
    Dzień Dobry ;) Czy można dołączyć?? Termin mam 19.03 to moja pierwsza ciąża :)
    Witaj wśród marcowek

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mogę wrócić do tematu ciuszków to u mnie jest ten "problem", że to moja pierwsza ciąża więc nie mam nic dla dzieciątka, siostrę też mam młodszą i o dzieciach jeszcze nie myśli. a akurat tak się składa, że dwie kuzynki też mają terminy na przyszły rok jedna na styczeń druga na kwiecień i mają ciuszki po dzieciach no ale zostawią sobie:)

Gratuluję i cieszę sie z Wami z dzisiejszych wizyt:)oby już do końca były same dobre wieści

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna nigdy nie mialsm problemow z cerą zero pryszczy a od kiedy jestem w ciąży non stop jakies pryszcze mi sie pojawiaja.tez tak macie?

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cere mam na zmianę albo idealną albo masakryczną. Przed ciążą miałam w miarę dobrą. Może nie idealną ale nie z taką ilością wyprysków jak czasami teraz.
    Co do ubrań ja też będę musiała kupić wszystko - przyjaciółka urodziła rok temu ale jej siostra też jest w ciąży więc ma pierwazeństwo :) poza tym mam przeczucie że moja przyjaciółka po powrocie z wakacji też może mieć radosną nowinę do ogłoszenia :)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja pewnie też za długo nie wytrzymam i z czasem zacznę kupować rzeczy dla maluszka. Oczywiście nie zamierzam szaleć, chce zaplanować zakupy "z głową", ale już sprawia mi przyjemność przeglądanie w internecie i wstępne planowanie pokoju dla naszego wyczekiwanego bąbla. To moja pierwsza ciąża, moja siostra rodziła 16 lat temu (!), a przyjaciółkom daleko do założenia rodziny i posiadania własnych dzieci. Nigdy nie wierzyłam w przesądy i teraz też nie zamierzam się im podporządkować.

kaczamila lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za przyjęcie :)
    Jutro zaczynam 11 tydzień, pierwsze ciążowe spodnie już kupiłam, dziś w nich śmigalam troszkę mi jeszcze spadają ale daje radę :D
    Jak wstawić suwaczek w podpisie???

Madziulka456 lubi tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik klikasz w Ustawienia-> Społeczność -> i tam jest podpis na forum, musisz stworzyć suwaczek i wkleic adres właśnie do podpisu na forum

KasikP lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam ani siostry, ani nikogo kto ma ciuszki po swoim dziecku, wiec wszystko sami będziemy kupować, ale znając rodzinę dużo pomoże ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj KasikP

ja przy pierwszym musiałam wszystko kupić teraz jedynie jak sie okaże że chłopak to coś będe musiala dokupić a cześć sie nada po Igusi (body czy pajace na początek nie wszystko miała różowe na szczęście)

wózek mam nautralny pościel do łóżeczka też

a i dziewczyny pamiętajcie że sporo ciuchów wam rodzinka przyniesie jak przyjdą zobaczyć maluszka

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja nie mam ani siostry, ani nikogo kto ma ciuszki po swoim dziecku, wiec wszystko sami będziemy kupować, ale znając rodzinę dużo pomoże ;)
    Jesli sie okaże ze bedzie dziewczynka to sporo ciuszków bede miala od mojej siostry po jej córeczce

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo pierwszy dzidziuś będzie wszystko trzeba kupić ale nie narzekam tylko się ciesze i doczekać nie mogę;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasikP musisz najpierw kliknąć na suwaczek którejś z nas lub wejśc na strone www.suwaczki.com ;)

KasikP lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyna nigdy nie mialsm problemow z cerą zero pryszczy a od kiedy jestem w ciąży non stop jakies pryszcze mi sie pojawiaja.tez tak macie?

mi przed i po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to taka pizza się na twarzy zrobiła, że patrzeć nie mogłam... bomby straszne. Mój narzeczony pytał się ciągle czemu one się na niego patrzą ;p ale jak zaczął mi się 8 tydz to przeszło, cera suchsza się zrobiła i nawet włosy mniej się przetłuszczają gdzie zawsze po jednym dniu miałam łój, że łój bo tak te włosy rozwydrzyłam ze bez mycia codziennego ani rusz;)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam całkiem ładną cere tylko suchą od tarczycy. W ciąży zaczęły mi wyskakiwać pryszcze,krosty i teraz już się troszkę poprawiło. Nadal co jakiś czas gdzieś tam się pryszcz pojawi ale już nie tak jak na początku :)
    Dzisiaj koleżanka powiedziała,ze będzie chłopak jak jej mówiłam o moich zachciankach itd..

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam roznie z cera, i tak tez mialam przed ciaza :-)
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila, ze nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przed ciążą mialsm super buzie a teraz tragedia

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja mam roznie z cera, i tak tez mialam przed ciaza :-)
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila, ze nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)
    bella ja trzymam miskę po łóżkiem bo nie zawsze zdąże dobiegnąć;)
    ja mam znowu ochote na coś a jak sobie zrobie to odechciewa mi sie i nie jem

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila,eże nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)

A moje dziecko wręcz uwielbia nutelle :) niestety dla mojej talii :)

Bella a Ty jak się czujesz? Kontrolowałaś ponownie elektrolity?

Kass Ciebie też nadal męczy? Choć nie powinnam się dziwić bo wczoraj miałam mega mdłości ale nadal nie wymiotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:56

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ