X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się troszkę stresuję przed tym badaniem ale z drugiej strony myśle sobie,że skoro ani w mojej ani w mojego M rodzinie nie było żadnych przypadków chorób to sie troszkę uspokajam.

Najważniejsze,żeby wszystko było dobrze. Za kilka dni po raz trzeci powtarzam cytomegalie... Mam nadzieję,że do trzech razy sztuka i tym razem wreszcie wynik będzie jednoznaczny czyli ujemy :D

Gratuluję dzisiejszych wizyt! Oby tak dalej a juz niedługo będziemy świętować drugi trymestr jak już kilka z nas :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    U mnie góra jest ciasna ale w biuście :) chyba w weekend muszę zrobić przegląd szafy :)
    U mnie tez ciasno w biuście. ..musialam kupic większy stanik

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasikP wrote:
    Dzień Dobry ;) Czy można dołączyć?? Termin mam 19.03 to moja pierwsza ciąża :)
    Witaj wśród marcowek

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mogę wrócić do tematu ciuszków to u mnie jest ten "problem", że to moja pierwsza ciąża więc nie mam nic dla dzieciątka, siostrę też mam młodszą i o dzieciach jeszcze nie myśli. a akurat tak się składa, że dwie kuzynki też mają terminy na przyszły rok jedna na styczeń druga na kwiecień i mają ciuszki po dzieciach no ale zostawią sobie:)

Gratuluję i cieszę sie z Wami z dzisiejszych wizyt:)oby już do końca były same dobre wieści

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna nigdy nie mialsm problemow z cerą zero pryszczy a od kiedy jestem w ciąży non stop jakies pryszcze mi sie pojawiaja.tez tak macie?

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cere mam na zmianę albo idealną albo masakryczną. Przed ciążą miałam w miarę dobrą. Może nie idealną ale nie z taką ilością wyprysków jak czasami teraz.
    Co do ubrań ja też będę musiała kupić wszystko - przyjaciółka urodziła rok temu ale jej siostra też jest w ciąży więc ma pierwazeństwo :) poza tym mam przeczucie że moja przyjaciółka po powrocie z wakacji też może mieć radosną nowinę do ogłoszenia :)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja pewnie też za długo nie wytrzymam i z czasem zacznę kupować rzeczy dla maluszka. Oczywiście nie zamierzam szaleć, chce zaplanować zakupy "z głową", ale już sprawia mi przyjemność przeglądanie w internecie i wstępne planowanie pokoju dla naszego wyczekiwanego bąbla. To moja pierwsza ciąża, moja siostra rodziła 16 lat temu (!), a przyjaciółkom daleko do założenia rodziny i posiadania własnych dzieci. Nigdy nie wierzyłam w przesądy i teraz też nie zamierzam się im podporządkować.

kaczamila lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za przyjęcie :)
    Jutro zaczynam 11 tydzień, pierwsze ciążowe spodnie już kupiłam, dziś w nich śmigalam troszkę mi jeszcze spadają ale daje radę :D
    Jak wstawić suwaczek w podpisie???

Madziulka456 lubi tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik klikasz w Ustawienia-> Społeczność -> i tam jest podpis na forum, musisz stworzyć suwaczek i wkleic adres właśnie do podpisu na forum

KasikP lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam ani siostry, ani nikogo kto ma ciuszki po swoim dziecku, wiec wszystko sami będziemy kupować, ale znając rodzinę dużo pomoże ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj KasikP

ja przy pierwszym musiałam wszystko kupić teraz jedynie jak sie okaże że chłopak to coś będe musiala dokupić a cześć sie nada po Igusi (body czy pajace na początek nie wszystko miała różowe na szczęście)

wózek mam nautralny pościel do łóżeczka też

a i dziewczyny pamiętajcie że sporo ciuchów wam rodzinka przyniesie jak przyjdą zobaczyć maluszka

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja nie mam ani siostry, ani nikogo kto ma ciuszki po swoim dziecku, wiec wszystko sami będziemy kupować, ale znając rodzinę dużo pomoże ;)
    Jesli sie okaże ze bedzie dziewczynka to sporo ciuszków bede miala od mojej siostry po jej córeczce

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo pierwszy dzidziuś będzie wszystko trzeba kupić ale nie narzekam tylko się ciesze i doczekać nie mogę;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasikP musisz najpierw kliknąć na suwaczek którejś z nas lub wejśc na strone www.suwaczki.com ;)

KasikP lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyna nigdy nie mialsm problemow z cerą zero pryszczy a od kiedy jestem w ciąży non stop jakies pryszcze mi sie pojawiaja.tez tak macie?

mi przed i po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to taka pizza się na twarzy zrobiła, że patrzeć nie mogłam... bomby straszne. Mój narzeczony pytał się ciągle czemu one się na niego patrzą ;p ale jak zaczął mi się 8 tydz to przeszło, cera suchsza się zrobiła i nawet włosy mniej się przetłuszczają gdzie zawsze po jednym dniu miałam łój, że łój bo tak te włosy rozwydrzyłam ze bez mycia codziennego ani rusz;)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam całkiem ładną cere tylko suchą od tarczycy. W ciąży zaczęły mi wyskakiwać pryszcze,krosty i teraz już się troszkę poprawiło. Nadal co jakiś czas gdzieś tam się pryszcz pojawi ale już nie tak jak na początku :)
    Dzisiaj koleżanka powiedziała,ze będzie chłopak jak jej mówiłam o moich zachciankach itd..

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam roznie z cera, i tak tez mialam przed ciaza :-)
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila, ze nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przed ciążą mialsm super buzie a teraz tragedia

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja mam roznie z cera, i tak tez mialam przed ciaza :-)
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila, ze nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)
    bella ja trzymam miskę po łóżkiem bo nie zawsze zdąże dobiegnąć;)
    ja mam znowu ochote na coś a jak sobie zrobie to odechciewa mi sie i nie jem

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a wlasnie przed chwila moja Dzidzia postanowila,eże nie lubi nutelli (tak szybko do kibelka jeszcze nie bieglam!)

A moje dziecko wręcz uwielbia nutelle :) niestety dla mojej talii :)

Bella a Ty jak się czujesz? Kontrolowałaś ponownie elektrolity?

Kass Ciebie też nadal męczy? Choć nie powinnam się dziwić bo wczoraj miałam mega mdłości ale nadal nie wymiotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:56

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ