Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:A dzisiaj byłam na mieście z siostrą i kupiłam piękne śpioszki:) wiem źe co poniektórzy mogą być oburzeni ale ja w żadne zabobony nie wierze i jeżeli prenatalne wyszło ok, za tydzień zacznę drugi trymestr więc wierzę ze będzie wszystko ok. Co Wy myślicie o kupowaniu ciuszków? Kiedy zaczniecie?
Ja mysle ze jest duzo za wcześnie. .. i my z mężem zakupy bedziemy robic poczatkiem 3go trymestru.. . Tym bardziej ze moja siostra rodzila w zimie i zapewne czesc rzeczy mi pożyczyć. Bo po co kupować nowe i założyć dwa czy trzy razy.. . A na święta Bożego Narodzenia napewno tez cos dostaniemy od rodziny.. .) male nie neguje Twojego zdania.. . Kazdy ma inna sytuację
)
kaczamila lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:A dzisiaj byłam na mieście z siostrą i kupiłam piękne śpioszki:) wiem źe co poniektórzy mogą być oburzeni ale ja w żadne zabobony nie wierze i jeżeli prenatalne wyszło ok, za tydzień zacznę drugi trymestr więc wierzę ze będzie wszystko ok. Co Wy myślicie o kupowaniu ciuszków? Kiedy zaczniecie?
kaczamila lubi tę wiadomość
-
ja mam sporo rzeczy po synku czy po dzieciach sióstr, kupie tylko te, których mi brakowało przy synku lub sie zniszczyły.. ciuchów nie bedę raczej kupowała, bo mam na pierwsze 6 m-cy komplet, chyba ze trafi mi się coś "wyjątkowego" lub okaże się, że będzie dziewczynka
sporo rzeczy wyrzuciłam po synku bo okazały się zupełnym niewypałem, jak np. ciuszki zapinane na pleckach, wkładane przez głowę czy właśnie śpiochy - wrr..
-
Mala czarna ja juz od jakichs 2tyg chodze w spodniach ciazowych.Jest to moja 3 ciaza no i sadelko tez mam wiec zwykle spodnie mnie juz cisnely.Tym bardziej ze nie byly to ani biodrowki ani bardzo wysokie wiec pas spodni zatrzymywal sie pod sadlem i cisnelo.
W pierwszej ciazy nie mialam zadnych ciazowych tylko kupowalam normalne ale wieksze.W drugiej mialam biodrowki i byly pod macica wiec do konca w nich chodzilam.
Endi ja dzis bede lepic sama pierogi.Nie chce mi sie ale zjadlabym
Scarlet to bierz sie za lepienie jak ja i tez sobie zjesz
Tak piszecie o roznych rodzajach usg,badan a ja nie mam nic ciekawego na ten temat do powiedzenia.Standard usg to genetyczne miedzy 11 a 14 tc i kolejne miedzy 18 a 22.O 3d nie ma mowy chyba ze prywatnie ale koszt w przeliczeniu to ok 1000zl.
Za tydzien bede w pl to bede sie konsultowac jeszcze z ginekologiem.
Kaczmila ja tym razem z wyprawka sie wstrzymam ale w pierwszej ciazy zaczelam kolo 4 miesiaca kupowac,w drugiej jak sie dowiedzialam ze bedzie synek.Teraz mam troszke rzeczy na chlopca ktore zdarzylam kupic a jak bedzie dziewczynka to bede musiala kupic bo nie mam nic malego po corce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:37
-
kasss wrote:Ja też nie jestem przesądna suknie slubną wybierałam z mężem myśle że jeszce troche zaczekam ale na pewno zbyt długo nie wytrzymam.
ja tez! i Panie w sklepie byly oburzonei mialam perly na slubie
a do tego czerwone paznokcie i buty
a co do ciuszkow to pewnie zaczne powoli kupowac jak dowiem sie kto sobie robi miejsce w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:42
-
Ja dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe (kupiłam w h&m - mega wygodne
). Zawsze nosiłam bardzo obcisłe rurki, w które musiałam się "wbijać", teraz mimo braku wzrostu wagi widzę, że przybyło mi nieco w biodrach i brzuchu, dlatego zwyczajnie się w nie nie mieszczę lub uciskają mnie w brzuch.
mala czarna lubi tę wiadomość
-
Ja tez ciuszkow nie kupuje bo wszystko mam ale w pierwszej ciazy tez kupilam piekne spioszki w 3 miesiacu. Tak bardzo sie cieszylam ciaza... Vardzo chcialam je kupic i tak zrobilamNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja dziewczyny już posegregowałam sobie ubrania w szafie. Mam siostrę, więc część ubrań już jej oddałam. Teraz mam w szafie luźne t-shirty, pary spodni z pasem ciążowym i kilka bawełnianych bluzek dla rosnącego brzuszka. Martwię się tylko o kurtkę na zimę. To będzie 6/7 miesiąc. Na szczęście na razie mam kurtkę z zeszłego roku ze ściągaczami po bokach od wewnętrznej strony. Mam nadzieję, że mi posłuży jak najdłużej. Bo szkoda kasy na nową.
Co do wyprawki nie będę nic kupować. Troszkę mi w oko:)
-
Ja zakupy zamierzam robic może w listopadzie albo grudniu. Nie chcę sie za bardzo rozkrecic choc uwielbiam ogladac, dotykac te sklepowe piekne i maleńkie ciuszki
. Hihi
-
nick nieaktualnyKurcze ja się boje ze na ubrania wydam kupę kasy
nie mam siostry a moja ukochana przyjaciółka jest tam drobna że myślę że nawet jej ubrania ciążowe będą na mnie małe
A że mam plan (jeśli lekarz pozwoli) pracować najdłużej jak się da to będę potrzebować trochę eleganckich ciuchów. Mam trochę ubrań z czasów gdy nosiłam rozmiar L ale nie wiem w jakim są stanie bo mają parę lat. Musze ich poszukać jak będę u rodziców. No i szybko kupić spodnie bo te które mam są coraz bardziej obcisłe. -
ja zapewne coś będę musiała zakupić, dla siebie..ale pracować nie zamierzam.. teraz czekam tylko na wizytę u swojego gina (nadal czekam na termin, wstępnie październik;/) i mykam na zwolnienie.. w poprzedniej ciąży pracowałam do oporu, aż w 20 tygodniu pojechałam do szpitala, bo tyle stresu mnie zabijało i skurcze zagrażały dziecku.. od 20 tygodnia byłam na zwolnieniu.. teraz nie chcę nawet do 20 tygodnia pracować, ale zobaczymy jak to się ułoży.. chciałabym czas, jaki został do porodu poświęcić synkowi, przygotować go na rodzeństwo, wszystko zorganizować, jak najwięcej czasu z nim spędzać, wcześniej odbierać go z przedszkola..
SunSun, noa8, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
hejka
alez oczywiscie że nie ma co wierzyć w przesady , niech kazdy kupuje ubranka, kiedy uwaza i niech mu to sprawia radosc
ja dostane tak jak wiekszoscod siostry nie ma sensu zebym kupowala ubranka na miesiac jak po niej sa w dobrym stanie, od siebie napewno dokupiecos wyjatkowego
wczoraj na tvn style ogladalam program o poloznych i porodach to az lzy mi lecialy jaki to cud wychodzi z czlowieka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:40
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
ale sie rozpisalyscie. mnie dzis boli brzuch i caly czas spedzilam w lozku. niebawem musze wstac bo po 15 jade z bratem do gdanska do lekarza
wgl jest ktos z gdanska czy okolicy moze? zycze udanych wizytJajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
Śpijcie Aniołki [*][*]
-
bella82 wrote:ja tez! i Panie w sklepie byly oburzone
i mialam perly na slubie
a do tego czerwone paznokcie i buty
a co do ciuszkow to pewnie zaczne powoli kupowac jak dowiem sie kto sobie robi miejsce w brzuszkubella82 lubi tę wiadomość
[/url]