X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jakoś szczególnie przesądna ale ciuszków jeszcze nie kupuje... pewnie zacznę na jesieni bo nie chciałabym też całych zakupów zostawiać na ostatnią chwilę.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A dzisiaj byłam na mieście z siostrą i kupiłam piękne śpioszki:) wiem źe co poniektórzy mogą być oburzeni ale ja w żadne zabobony nie wierze i jeżeli prenatalne wyszło ok, za tydzień zacznę drugi trymestr więc wierzę ze będzie wszystko ok. Co Wy myślicie o kupowaniu ciuszków? Kiedy zaczniecie?

Ja mysle ze jest duzo za wcześnie. .. i my z mężem zakupy bedziemy robic poczatkiem 3go trymestru.. . Tym bardziej ze moja siostra rodzila w zimie i zapewne czesc rzeczy mi pożyczyć. Bo po co kupować nowe i założyć dwa czy trzy razy.. . A na święta Bożego Narodzenia napewno tez cos dostaniemy od rodziny.. . ;)) male nie neguje Twojego zdania.. . Kazdy ma inna sytuację ;))

kaczamila lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A dzisiaj byłam na mieście z siostrą i kupiłam piękne śpioszki:) wiem źe co poniektórzy mogą być oburzeni ale ja w żadne zabobony nie wierze i jeżeli prenatalne wyszło ok, za tydzień zacznę drugi trymestr więc wierzę ze będzie wszystko ok. Co Wy myślicie o kupowaniu ciuszków? Kiedy zaczniecie?
    jak tylko się dowiem kto mieszka w brzuchu :)

kaczamila lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sporo rzeczy po synku czy po dzieciach sióstr, kupie tylko te, których mi brakowało przy synku lub sie zniszczyły.. ciuchów nie bedę raczej kupowała, bo mam na pierwsze 6 m-cy komplet, chyba ze trafi mi się coś "wyjątkowego" lub okaże się, że będzie dziewczynka :) sporo rzeczy wyrzuciłam po synku bo okazały się zupełnym niewypałem, jak np. ciuszki zapinane na pleckach, wkładane przez głowę czy właśnie śpiochy - wrr..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem przesądna suknie slubną wybierałam z mężem myśle że jeszce troche zaczekam ale na pewno zbyt długo nie wytrzymam.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna ja juz od jakichs 2tyg chodze w spodniach ciazowych.Jest to moja 3 ciaza no i sadelko tez mam wiec zwykle spodnie mnie juz cisnely.Tym bardziej ze nie byly to ani biodrowki ani bardzo wysokie wiec pas spodni zatrzymywal sie pod sadlem i cisnelo.
    W pierwszej ciazy nie mialam zadnych ciazowych tylko kupowalam normalne ale wieksze.W drugiej mialam biodrowki i byly pod macica wiec do konca w nich chodzilam.
    Endi ja dzis bede lepic sama pierogi.Nie chce mi sie ale zjadlabym :)
    Scarlet to bierz sie za lepienie jak ja i tez sobie zjesz ;)

Tak piszecie o roznych rodzajach usg,badan a ja nie mam nic ciekawego na ten temat do powiedzenia.Standard usg to genetyczne miedzy 11 a 14 tc i kolejne miedzy 18 a 22.O 3d nie ma mowy chyba ze prywatnie ale koszt w przeliczeniu to ok 1000zl.
    Za tydzien bede w pl to bede sie konsultowac jeszcze z ginekologiem.

Kaczmila ja tym razem z wyprawka sie wstrzymam ale w pierwszej ciazy zaczelam kolo 4 miesiaca kupowac,w drugiej jak sie dowiedzialam ze bedzie synek.Teraz mam troszke rzeczy na chlopca ktore zdarzylam kupic a jak bedzie dziewczynka to bede musiala kupic bo nie mam nic malego po corce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:37

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja też nie jestem przesądna suknie slubną wybierałam z mężem myśle że jeszce troche zaczekam ale na pewno zbyt długo nie wytrzymam.

ja tez! i Panie w sklepie byly oburzone :-) i mialam perly na slubie :-) a do tego czerwone paznokcie i buty :-)
    a co do ciuszkow to pewnie zaczne powoli kupowac jak dowiem sie kto sobie robi miejsce w brzuszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:42

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze poczekam z zakupem ciuszkow fla maluszka dopóki nie znam płci

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe (kupiłam w h&m - mega wygodne :)). Zawsze nosiłam bardzo obcisłe rurki, w które musiałam się "wbijać", teraz mimo braku wzrostu wagi widzę, że przybyło mi nieco w biodrach i brzuchu, dlatego zwyczajnie się w nie nie mieszczę lub uciskają mnie w brzuch.

mala czarna lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata ja też wybieram się do h&m po spodnie. Wyjęłam z pawlacza ciuchy z pierwszej ciąży (6 lat temu) i są tragiczne :( Jakieś takie wielkie, szerokie i niemodne :)

relganli06k8eu81.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciuszkow nie kupuje bo wszystko mam ale w pierwszej ciazy tez kupilam piekne spioszki w 3 miesiacu. Tak bardzo sie cieszylam ciaza... Vardzo chcialam je kupic i tak zrobilam :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już posegregowałam sobie ubrania w szafie. Mam siostrę, więc część ubrań już jej oddałam. Teraz mam w szafie luźne t-shirty, pary spodni z pasem ciążowym i kilka bawełnianych bluzek dla rosnącego brzuszka. Martwię się tylko o kurtkę na zimę. To będzie 6/7 miesiąc. Na szczęście na razie mam kurtkę z zeszłego roku ze ściągaczami po bokach od wewnętrznej strony. Mam nadzieję, że mi posłuży jak najdłużej. Bo szkoda kasy na nową.

Co do wyprawki nie będę nic kupować. Troszkę mi w oko:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy zamierzam robic może w listopadzie albo grudniu. Nie chcę sie za bardzo rozkrecic choc uwielbiam ogladac, dotykac te sklepowe piekne i maleńkie ciuszki <3. Hihi

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się boje ze na ubrania wydam kupę kasy :/ nie mam siostry a moja ukochana przyjaciółka jest tam drobna że myślę że nawet jej ubrania ciążowe będą na mnie małe
    A że mam plan (jeśli lekarz pozwoli) pracować najdłużej jak się da to będę potrzebować trochę eleganckich ciuchów. Mam trochę ubrań z czasów gdy nosiłam rozmiar L ale nie wiem w jakim są stanie bo mają parę lat. Musze ich poszukać jak będę u rodziców. No i szybko kupić spodnie bo te które mam są coraz bardziej obcisłe.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapewne coś będę musiała zakupić, dla siebie..ale pracować nie zamierzam.. teraz czekam tylko na wizytę u swojego gina (nadal czekam na termin, wstępnie październik;/) i mykam na zwolnienie.. w poprzedniej ciąży pracowałam do oporu, aż w 20 tygodniu pojechałam do szpitala, bo tyle stresu mnie zabijało i skurcze zagrażały dziecku.. od 20 tygodnia byłam na zwolnieniu.. teraz nie chcę nawet do 20 tygodnia pracować, ale zobaczymy jak to się ułoży.. chciałabym czas, jaki został do porodu poświęcić synkowi, przygotować go na rodzeństwo, wszystko zorganizować, jak najwięcej czasu z nim spędzać, wcześniej odbierać go z przedszkola..

SunSun, noa8, Blanka85 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MartaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:47

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;-) alez oczywiscie że nie ma co wierzyć w przesady , niech kazdy kupuje ubranka, kiedy uwaza i niech mu to sprawia radosc ;-) ja dostane tak jak wiekszoscod siostry nie ma sensu zebym kupowala ubranka na miesiac jak po niej sa w dobrym stanie, od siebie napewno dokupiecos wyjatkowego ;-)

wczoraj na tvn style ogladalam program o poloznych i porodach to az lzy mi lecialy jaki to cud wychodzi z czlowieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:40

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie. mnie dzis boli brzuch i caly czas spedzilam w lozku. niebawem musze wstac bo po 15 jade z bratem do gdanska do lekarza ;)
    wgl jest ktos z gdanska czy okolicy moze? zycze udanych wizyt ;)

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, jak to jest z wyborem poloznej u was? kiedy sie to robi?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja tez! i Panie w sklepie byly oburzone :-) i mialam perly na slubie :-) a do tego czerwone paznokcie i buty :-)
    a co do ciuszkow to pewnie zaczne powoli kupowac jak dowiem sie kto sobie robi miejsce w brzuszku :-)
    też miałam czerwone buty i bukiet a maz muche;-) mamy swoje zdanie i nikt nie będzie nam mówił jak mamy żyć a ja jestem uparta i zawsze zrobię po swojemu;-)

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ