Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Mamy kolejny dzień - w Gdyni prawie jesień
natknęłam się na taki artykuł o matkach opiekujących się dziećmi - http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79353,14834691,_Matczyzm____nowa_forma_uprzedzen_.html#BoxLSTxt
może kogoś zainteresuje. -
Witam ja postanowiłam wcześnie wstawać bo coś ostatnio spać nie mogę. Memory strasznie mi przykro teraz musi być dobrze dobrze robisz walcz o maluszka! Trzymam kciuku za wizyty dzisiejsze na pewno będą udane;-)sunsun gratuluje wizyty
SunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
Sunsun ja wymiotowalam dwa razy krwią raz myślałam ze gardlo i podrażnione bo wymioty były często s drugi po dłuższej przerwie gin powiedział ze tak moze się zdarzyć ja bym to raczej określiła na plucie krwią bo sama krew praktycznie była mam czekać cierpliwie do 2 trymestru jak się powtórzy częściej wtedy bedziemy dzialac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:56
[/url]
-
Cześć mamuśki
. Wskoczyłam na dwie cyferki
SunSun, czekaja, magdalena1991 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś uciekłam od mojego zmarzlucha i spałam przy otwartym oknie
tak mi duszno było
-
kasss wrote:Sunsun ja wymiotowalam dwa razy krwią raz myślałam ze gardlo i podrażnione bo wymioty były często s drugi po dłuższej przerwie gin powiedział ze tak moze się zdarzyć ja bym to raczej określiła na plucie krwią bo sama krew praktycznie była mam czekać cierpliwie do 2 trymestru jak się powtórzy częściej wtedy bedziemy dzialac
-
nick nieaktualnyMemory witaj
dziewczyny super, że wczoraj było tyle udanych wizyt - dziś musi być kontynuacja dobrej passyStrasznie zazdroszczę zwłaszcza tym z Was, które są już po genetycznym i wiedzą, że maluszki są zdrowe. Mnie czeka jeszcze kilka dni czekania i nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości. Dobrze, że zwykłą wizytę mam w piątek to się może czegoś dowiem. SunSun może po objaw całodziennego stresu przed wizytą i już się nie powtórzy?
A dziś zgodnie z zaleceniami lekarza leżę w łóżku i się wygrzewam. Lekarka powiedziała mi, że przeziębieniem nie ma się co przejmować choć faktycznie najlepiej je wyleżeć. Jeśli jednak męczy Was mocniejszy kaszel to nie ma co tego lekceważyć - też nie jest groźny, ale może wymagać podania leków.
Swoją drogą u mnie w pracy o ciąży wiedzą tylko szefowie ale idę o zakład, że teraz domyśli się już większość moich najbliższych współpracowników. Nigdy w życiu nie miałam L4, a teraz ma lekkie przeziębienie biorę 3 dni
Dobrego i spokojnego dnia Drogie Panie -
Magnez zazywam ,może to ten stres? Kurcze bo dziś czuje sie o niebo lepiej!
Ja usg genetyczne mam 9 września.Musi być dobrze! Mojej bratowej właśnie na tym usg wyszły nieprawidłowosci genetyczne o synka.I najpierw tylko usg ,później krew a później to inwazyjne musieli zrobić.Ale od początku nawet na zwykłych usg były nieprawidlowosci...i myślałam ze tylko w takich przypadkach sie robi to badanie.A z tego co widzę wszystkie dziewczyny idą.. -
Ja mam usg 3 a jak zajdzie potrzeba to kolejne więc nie wszystkue krew od razu robimy
-
nick nieaktualnyJa u fryzjera jeszcze nie byłam bo sama dla własnego spokoju chciałam zaczekać do końca 10-12 tygodnia. Ale dłużej już nie będę czekać i chcę iść na wizytę w sobotę - będę wtedy w 11t1d (licząc wg. miesiączki). Lekarka mówiła mi ostatnio, że nie żadnych przeciwwskazań, żeby farbować włosy w ciąży - zwłaszcza jeśli ktoś tak jak ja robi lekki balejaż na kilku kosmykach.
SunSun ja nawet nie zastanawiałam się czy robić usg genetyczne - wydaje mi się, że to standard i zawsze się je robi. Natomiast nie jestem przekonana do badań krwi, jeśli na usg będzie ok to myślę, że ich nie zrobię ale chcę jeszcze zapytać o to lekarza w piątek.
Sun Ty jeśli dobrze pamiętam jesteś z Krakowa. Gdzie robisz genetyczne? ja w Volumed. -
nick nieaktualnySunSun wrote:Tak.Z krakowa.Ja robię w Semedica na ul.Rozrywki.Gino mi dała 3 adresy i wybrałam ten bo najlepszy dojazd mam.Koszt 240 zl
W Volumed koszt USG 3d to 300,00 zł (gdybym chciała test z krwi to całość 400,00 zł). Wybrałam ich bo tam przyjmuje mój lekarz prowadzący, choć akurat nie on będzie robił mi badanie. Mam co prawda w pakiecie z LUXMedu zwykłe USG ale stwierdziliśmy z mężem że zapłacimy za wizytę w prywatnej klinice, gdzie jest lepszy i dokładniejszy sprzęt + 3d. Wiem, że to pewnie bajer ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będziemy mieli kolejne dzieci więc nie chcę oszczędzać na wszystkim a zwłaszcza na badaniach.SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndi84 wrote:Witam,
dziś lecę na badanie genetyczne z krwi. Po wczorajszym usg troszkę plamię. Ale to na pewno wina polipa:/ Zresztą jak wyszłam z gabinetu to się cieszyłam że jest po wszystkim bo dłużej badania bym nie wytrzymała(usg dopochwowe). Mam nadzieję, że dobra passa będzie trwała i wszystkie dzisiejsze wizyty będą udane.
Pozdrawiam!
Endi a czemu miałaś USG dopochwowe? jak ostatnio miałam już robione USG przez brzuch to myślałam, że kolejne będą już robione tylko w taki sposób. Zdziwiłaś mnie.
Aczkolwiek z plamieniem jest pewnie tak jak piszesz - efekt wizyty.