Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mamy kolejny dzień - w Gdyni prawie jesień :)
    natknęłam się na taki artykuł o matkach opiekujących się dziećmi - http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79353,14834691,_Matczyzm____nowa_forma_uprzedzen_.html#BoxLSTxt
    może kogoś zainteresuje.

relganli06k8eu81.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja postanowiłam wcześnie wstawać bo coś ostatnio spać nie mogę. Memory strasznie mi przykro teraz musi być dobrze dobrze robisz walcz o maluszka! Trzymam kciuku za wizyty dzisiejsze na pewno będą udane;-)sunsun gratuluje wizyty

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun ja wymiotowalam dwa razy krwią raz myślałam ze gardlo i podrażnione bo wymioty były często s drugi po dłuższej przerwie gin powiedział ze tak moze się zdarzyć ja bym to raczej określiła na plucie krwią bo sama krew praktycznie była mam czekać cierpliwie do 2 trymestru jak się powtórzy częściej wtedy bedziemy dzialac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:56

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-). Wskoczyłam na dwie cyferki :-)

SunSun, czekaja, magdalena1991 lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś uciekłam od mojego zmarzlucha i spałam przy otwartym oknie :-) tak mi duszno było

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Sunsun ja wymiotowalam dwa razy krwią raz myślałam ze gardlo i podrażnione bo wymioty były często s drugi po dłuższej przerwie gin powiedział ze tak moze się zdarzyć ja bym to raczej określiła na plucie krwią bo sama krew praktycznie była mam czekać cierpliwie do 2 trymestru jak się powtórzy częściej wtedy bedziemy dzialac
    Hmm to może ja u siebie tez poobserwuje.Dziś czuje sie dobrze,narazie mnie muli,brzuch nie boli.Pilam tez mnóstwo wody z cytryna-sama woda mi nie przechodzi.Od tego chyba tez mam zgage.Może tym podrazniam żołądek?Dziś robię dzień bez kawki,woda mineralna i lekkie jedzonko.I zobaczę co sie będzie dziać..

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha gino mowila ze przez 30min eutyrox zdarzy sie wchłonac:-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może brakuje Ci magnezu

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory witaj :)

dziewczyny super, że wczoraj było tyle udanych wizyt - dziś musi być kontynuacja dobrej passy :) Strasznie zazdroszczę zwłaszcza tym z Was, które są już po genetycznym i wiedzą, że maluszki są zdrowe. Mnie czeka jeszcze kilka dni czekania i nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości. Dobrze, że zwykłą wizytę mam w piątek to się może czegoś dowiem. SunSun może po objaw całodziennego stresu przed wizytą i już się nie powtórzy?

A dziś zgodnie z zaleceniami lekarza leżę w łóżku i się wygrzewam. Lekarka powiedziała mi, że przeziębieniem nie ma się co przejmować choć faktycznie najlepiej je wyleżeć. Jeśli jednak męczy Was mocniejszy kaszel to nie ma co tego lekceważyć - też nie jest groźny, ale może wymagać podania leków.

Swoją drogą u mnie w pracy o ciąży wiedzą tylko szefowie ale idę o zakład, że teraz domyśli się już większość moich najbliższych współpracowników. Nigdy w życiu nie miałam L4, a teraz ma lekkie przeziębienie biorę 3 dni :)

Dobrego i spokojnego dnia Drogie Panie :)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy farbujecie włosy ? Bo słyszałam że w 1 tymestrze nie powinno się

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Mam pytanko czy farbujecie włosy ? Bo słyszałam że w 1 tymestrze nie powinno się
    farbowałam już w tej ciąży; w poprzedniej także farbowałam i wszystko było ok

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez zazywam ,może to ten stres? Kurcze bo dziś czuje sie o niebo lepiej!
    Ja usg genetyczne mam 9 września.Musi być dobrze! Mojej bratowej właśnie na tym usg wyszły nieprawidłowosci genetyczne o synka.I najpierw tylko usg ,później krew a później to inwazyjne musieli zrobić.Ale od początku nawet na zwykłych usg były nieprawidlowosci...i myślałam ze tylko w takich przypadkach sie robi to badanie.A z tego co widzę wszystkie dziewczyny idą..

ex2btv738sn49jef.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 a jak zajdzie potrzeba to kolejne więc nie wszystkue krew od razu robimy :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u fryzjera jeszcze nie byłam bo sama dla własnego spokoju chciałam zaczekać do końca 10-12 tygodnia. Ale dłużej już nie będę czekać i chcę iść na wizytę w sobotę - będę wtedy w 11t1d (licząc wg. miesiączki). Lekarka mówiła mi ostatnio, że nie żadnych przeciwwskazań, żeby farbować włosy w ciąży - zwłaszcza jeśli ktoś tak jak ja robi lekki balejaż na kilku kosmykach.

SunSun ja nawet nie zastanawiałam się czy robić usg genetyczne - wydaje mi się, że to standard i zawsze się je robi. Natomiast nie jestem przekonana do badań krwi, jeśli na usg będzie ok to myślę, że ich nie zrobię ale chcę jeszcze zapytać o to lekarza w piątek.

Sun Ty jeśli dobrze pamiętam jesteś z Krakowa. Gdzie robisz genetyczne? ja w Volumed.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja mam usg 3 a jak zajdzie potrzeba to kolejne więc nie wszystkue krew od razu robimy :-)
    Chodziło mi ogolnie o usg genetyczne.Ja tez nie robię krwi

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.Z krakowa.Ja robię w Semedica na ul.Rozrywki.Gino mi dała 3 adresy i wybrałam ten bo najlepszy dojazd mam.Koszt 240 zl

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Tak.Z krakowa.Ja robię w Semedica na ul.Rozrywki.Gino mi dała 3 adresy i wybrałam ten bo najlepszy dojazd mam.Koszt 240 zl

W Volumed koszt USG 3d to 300,00 zł (gdybym chciała test z krwi to całość 400,00 zł). Wybrałam ich bo tam przyjmuje mój lekarz prowadzący, choć akurat nie on będzie robił mi badanie. Mam co prawda w pakiecie z LUXMedu zwykłe USG ale stwierdziliśmy z mężem że zapłacimy za wizytę w prywatnej klinice, gdzie jest lepszy i dokładniejszy sprzęt + 3d. Wiem, że to pewnie bajer ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będziemy mieli kolejne dzieci więc nie chcę oszczędzać na wszystkim a zwłaszcza na badaniach.

SunSun lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja włosy już farbowałam ale nie wiedziałam że jestem w ciąży (w czwartek farbowałam a w sobote zrobiłam test i wszedł pozytywny)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Witam,

dziś lecę na badanie genetyczne z krwi. Po wczorajszym usg troszkę plamię. Ale to na pewno wina polipa:/ Zresztą jak wyszłam z gabinetu to się cieszyłam że jest po wszystkim bo dłużej badania bym nie wytrzymała(usg dopochwowe). Mam nadzieję, że dobra passa będzie trwała i wszystkie dzisiejsze wizyty będą udane.
    Pozdrawiam!

Endi a czemu miałaś USG dopochwowe? jak ostatnio miałam już robione USG przez brzuch to myślałam, że kolejne będą już robione tylko w taki sposób. Zdziwiłaś mnie.

Aczkolwiek z plamieniem jest pewnie tak jak piszesz - efekt wizyty.

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Aha gino mowila ze przez 30min eutyrox zdarzy sie wchłonac:-)
    dzięki ze zapytalas ja usg robię w Medico tylko martwi mnie niska cena 120 zł

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ