X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez bym na pewno wybrała tam gdzie pracuje moja lekarka ;-) ale akurat nie ma takiej możliwości więc trudno.Tam gdzie ide nawet nie wiem jaki maja aparat ale gino mowila ze poleca-więc ide.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass a robisz 3d? bo jak ja pytałam w Volumed o 2d to cena była 150 zł a podskoczyła dopiero przy 3d. Moim zdaniem to straszne zdzierstwo, ale boję się, że potem będę żałować jak nie zrobię. Zwłaszcza że znajomi, którzy niedawno zostali rodzicami polecali przeżycia.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dzięki ze zapytalas ja usg robię w Medico tylko martwi mnie niska cena 120 zł
    Faktycznie niska..może nie zdzieraja kasy po prostu! Albo będzie zwykle usg i z tego tez dokładnie maluszka wybadaja??

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem bo to też będzie mój gin prowadzący robił i mówił żeby tam przyjechać pytałam czemu tak tanio powiedział ze z krwią 250 zł kosztuje i już nie wiem ale nie będę się tym zadręczać zobaczymy jak pojadę jeszcze 9 dni:(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zleci ! Niedawno dopiero zobaczylysmy dwie kreski a od kilku dni zaczynamy chodzić juz na usg genetyczne.A jeszcze chwilka u drugi trymestr !:-)

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, usg 3d na tym etapie ciąży to marne przeżycie..lekarz na badanie i tak przełączy na 2d bo na nim widać dokładnie to co musi zmierzyć..polecam usg 3d po 25 tygodniu, wtedy to prawdziwe przeżycie.. teraz tylko bajer..

aa i mój lekarz - prowadzi własną klinikę mówił mi, że on woli, aby usg wykonywał inny lekarz, a to dlatego, że można porównac wyniki, on zawsze robi usg u siebie na wizycie..w obrębie 12 tygodnia także wykonuje pomiary, ale na lepszym sprzęcie wysyła mnie do innego lekarza - także podał mi 3 nazwiska, z których wybrałam jedno.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass idziesz 29tego? ja może też wtedy pójdę tylko lekarz musi mi w piątek powiedzieć, że termin jest ok bo mi na razie na każdym USG wychodzi inaczej wiem maleństwa :)

Konwalianka no właśnie to była moja druga myśl - żeby teraz zrobić zwykle USG a później 3d. Ale mój mąż chyba woli, żebyśmy to pierwsze usg zrobili w prywatnej klinice - myślę, że będzie wtedy spokojniejszy. Ale tak naprawdę o wszystkim na 100% zdecyduje po piątkowej wizycie - ostatnio nie byłam na wizycie u mojego lekarza prowadzącego a to jego słowami chce się kierować przede wszystkim. A lekarz mówi rozsądnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:05

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet 28 nie wiem jakie to badanie będzie ale rozmawialiśmy o genetycznym ważne żeby wszystko dokładnie sprawdził nie musi być 3d takie może zrobię na polowkowym

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ale lecicie z tematami ;)

Pozdrawiam nowe koleżanki i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Jesli chodzi o farbowanie to ja jeszcze nie farbowalam włosów ale jesli sie zdecyduje to lipie farbę apteczna.. . Zobaczę co mi w aptece poradza. .. ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fryzjerka mowila, ze w ciazy moze czasem wyjsc inny odcien farby. Niestety przez hormony inaczej moze sie przyjac.

Jestem ciekawa czy urodze w marcu. Termin niby na 1go ale pierwsze dziecko urodzilam 18dni przed terminem. Moze teraz przenosze?

Wizyte mam dopiero 1 wrzesnia ale jutro ide do drugiego lekarza z nfz po zwolnienie. Pewnie sie zalapie na jakies usg... Oby wszystko bylo ok! Za 5 dni zaczynam drugi trymestr!

SunSun lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moja fryzjerka mowila, ze w ciazy moze czasem wyjsc inny odcien farby. Niestety przez hormony inaczej moze sie przyjac.

Jestem ciekawa czy urodze w marcu. Termin niby na 1go ale pierwsze dziecko urodzilam 18dni przed terminem. Moze teraz przenosze?

Wizyte mam dopiero 1 wrzesnia ale jutro ide do drugiego lekarza z nfz po zwolnienie. Pewnie sie zalapie na jakies usg... Oby wszystko bylo ok! Za 5 dni zaczynam drugi trymestr!

2 trymestr=większy psychiczny luz ;P

Endi84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej od jakiegoś czasu was poczytuje ale teraz zdecydowałam się odezwać chce do was dołączyć :)

SunSun, madziutek 23, Endi84, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuj sie jak u siebie ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki.
    Wybaczcie, że tak długo się nie odzywałam ale miałam dużo spraw na głowie. U mnie wszystko ok. Mam kartę ciąży :)kolejną wizytę u ginekologa mam na 28 sierpnia, mam przyjść z wynikami badań, które mi zleciła. Jak na razie wszystko przebiega prawidłowo. Czasem miewam mdłości ale na szczęście bez wymiotów, niektóre zapachy mnie wyprowadzają z równowagi (np. kotlety mielone, lub zapach kwiatów). 10 września mam mieć USG aby sprawdzić ewentualne wady. z zaleceń lekarza to pod koniec sierpnia zacząć brać witaminy z zawartością jodu. ćwiczyć mogę :)

Powiedzcie mi czy myślałyście może kiedy zacząć nosić cichy ciążowe?

mnie powoli większość spodni zaczyna uwierać ale to chyba ze względu na wzdęcia. Dziś muszę przejrzeć wszystkie spodnie w domu.

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z badania i przeżyłam szok - tylko 90zł:)))

W porównaniu z cenami jakie podawałyście to jakiś kosmos. Wyniki mam za tydzień:)

Patrzyłam na pakiet ciążowy w labolatorium - 170zł (morfologia, mocz, glukoza, HIV, antyHBS, toxo IgG i Ig M, WR, grupa krwi i coś jeszcze ale nie pamietam.

W drodze powrotnej weszłam z córką do naszej pierogarni - kupiłyśmy pierogi z serem (dla córki), z kaczki i ruskie. Meeeega pyszne. Od razu jak się rozpakowałyśmy to sobie zjadłam. Boszzze obłęd. Szkoda, że ja nie potrafie takich dobrych zrobić.

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!

konwalianka, SunSun lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz robił też usg 2d zapytalam dlaczego nie 3d to powiedzial ze on z 3d by sie niczego nie dowiedzial jak np rozwijają się narzady itp a my tez nie zobaczylibysmy nic wiecej jak brązowej plamy. Następne usg połówkowe powiedział ze będziemy robić w 3d i wtedy zobaczymy buzie dziecka. Ja miałam skierowmanie więc badanie miałam za darmo ale dziewczyna przede mną płaciła za badanie 400zł z. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u lekarza widziałam już serduszko bije 169 razy na minutę a moja kruszynka ma 2 cm :) usg genetyczne mam 15 września mam nadzieje ze wszystko będzie ok

SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska witaj :) w którym jesteś tygodniu?

mala_czarna cieszę się, że u Ciebie ok.

Endi nie rób tak... skąd ja teraz wezmę pierogi? :) a narobiłaś mi ochoty choć przed chwilą zjadłam resztę zupy pomidorowej a na deser bułkę z nutellą. Coś mi się ostatnio stało z tymi słodyczami bo jak przez kilka pierwszych tygodni ciąży jadłam ich bardzo mało od weekendu nie mogę się opanować :) ;/

A z racji tego, że jestem dziś w domu to do rana biegam - zdążyłam posprzątać i zrobić pranie i załatwić telefonicznie najważniejsze sprawy służbowe... a w planach mam jeszcze zrobić mięsko w sosie kurkowym. Wiem, że powinnam leżeć ale tak się cieszę jak mam choć trochę energii, że szkoda mi takiego dnia spędzić w łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj byłam na mieście z siostrą i kupiłam piękne śpioszki:) wiem źe co poniektórzy mogą być oburzeni ale ja w żadne zabobony nie wierze i jeżeli prenatalne wyszło ok, za tydzień zacznę drugi trymestr więc wierzę ze będzie wszystko ok. Co Wy myślicie o kupowaniu ciuszków? Kiedy zaczniecie?

madziutek 23, kasss, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg w 9 mam termin na 27 marca

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ