X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam juz w drugim trymestrze ktory dzisisj zaczelam, niestety pechowo. Po wczorajszej wizycie w szpitalu pojechalam do mohego lekarza. Ciagle plamie, ciaza zagrozona, duohaston, lezenie i dupa blada...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia suuper!

Dzięki za namiary:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja dziś kupiłam w rossmanie oliwkę z firmy Perfecta Sexi Mama (ok. 14zł). W porównaniu z innymi fajnie się wchłania, ładnie pachnie i nie tłuści tak ubrań. Zaczynam smarowanie:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Witam juz w drugim trymestrze ktory dzisisj zaczelam, niestety pechowo. Po wczorajszej wizycie w szpitalu pojechalam do mohego lekarza. Ciagle plamie, ciaza zagrozona, duohaston, lezenie i dupa blada...

3maj się na pewno wszystko będzie dobrze. głowa do góry i pozytywnie myśl

Madzik82 lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, będzie dobrze, trzymam kciuki !

Endi, właśnie wczoraj patrzyłam na te balsamy i kremy,ale jeszcze nic nie wybrałam.

Konwalianka, na pewno będzie ok, maluch da radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:40

konwalianka lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik 3mam kciuki. Dużo się oszczędzaj. Niestety w ciąży nie można być pewnym niczego. Nawet ta magiczna granica 12 -ego tygodnia nie daje gwarancji, że będzie ok. Duuuuzo pozytywnego myślenie!!!

Madzik82 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to leż kobieto i sie nie zamartwiaj.. ja też leżałam w I ciąży i urodziłam zdrowego synka!

Mama Adasia, właśnie zauważyłam, że twój synek urodził się w moje i mojego męża urodziny 09.06.. mój synek jest rok starszy ur. 23.06. 2011 (w dzień ojca)

MamaAdasia, Endi84, SunSun lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, no proszę ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Mama Adasia, właśnie zauważyłam, że twój synek urodził się w moje i mojego męża urodziny 09.06..

9.06 to też dla mnie szczęśliwa data - to moja rocznica ślubu.

Madzik trzymaj się ciepło!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* Madzik 82 trzymam kciuki za to zeby bylo wszystko w porzadku z Twoim maluchem i z Toba ! Jezeli chodzi o mnie to ja juz nawet nie wiem w ktorym tygodniu jestem. Jak bylam na wizycie to gin nie pow mi ktory to tyg , mialam takie wrazenie jak by wiedziala ze nie donosze i dlatego prawie nic mi nie powiedziala. Biore leki na podtrzymanie i kwas foliowy ,nie plamie ani nic ale tez nie czuje sie na ciaze . Jedynie piersi mnie bola i na tym koniec. 2 wrzesnia mam wizyte ale boje sie ze mi powie ze ciaza sie nie rozwija i to juz koniec. Moze bym sie tak nie martwila ale nie bylo mi latwo zajsc ,bralam jakis czas clostibegyt i dopiero sie udalo ,a tak dwa lata sie staralismy i nic z tego nie wychodzilo. Przepraszam ze weszlam w watek ale musze sie komus wygadac bo kto mnie tak zrozumie jak nie Wy tutaj :) Pozdrawiam :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

:* :*
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet go gratulacje! Dla nas ogólnie czerwiec jest szczęśliwym miesiącem.. 7 czerwca - mieliśmy ślub, 9 czerwca - oboje mamy urodziny, 23 czerwca urodził się mój synek i teraz 5 czerwca rozpoczął sie szczęśliwy cykl z obecną ciażą.. wiec czerwiec rulez :)

Anonimowa a kiedy miałaś ostatnią @, kiedy zaczął sie cykl od którego liczy się ciążę? mnie lekarz na początku też niewiele mówił, kartę założono mi w 9 tygodniu..nie ma co się stresować, tylko czekać cierpliwie do wizyty - choć to trudne, wiem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• KasikP Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun dzięki za info uspokoiłaś Mnie :)
    Madzik wszystko będzie dobrze odpoczywaj :)
    Ja zakupiłam ziaje w rossmanie i jest okej jak narazie.

SunSun lubi tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dla nas ogólnie czerwiec jest szczęśliwym miesiącem.. 7 czerwca - mieliśmy ślub

My tez mieliśmy ślub 7 czerwca tylko tego roku :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka~okres mialam 3lipca. Sprawdzalam w internecie ktory to moze byc tyg i wyszlo mi ze8 ,ale kalendarz internetowy tez moze sie mylic. Tak jak mowisz pozostaje mi tylko cierpliwie czekac na wizyte ,ale martwi mnie to ze tak malo wiem bo gin prawie nic nie pow. Dziekuje za odpowiedz Kochana :)

:* :*
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre slowa. Nie martwie sie tak bardzo bo w pierwszej ciazy plamilam tak z szyjki od 4tego do 16tego tygodbia i lezalam caly czas. Nikt noe wie skad to. Teraz plamienie przyszlo dopiero w 13tym skonczonym tugodniu. Bedzie dobrze :)
    Moja Fasolka jest silna. Braciszek na nia czeka wiec musi walczyc :) maz ma na szczescie urlop wiec moge sie wreszcie wylegiwac i nie musze dzwigac synka.

SunSun, Endi84, Anonimowa555, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa czekaj cierpliwie. Nie plamisz wiec badz dobrej mysli!

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik będzie dobrze odpoczywaj i nie denerwuj się ;)
    Anonimowa myśl pozytywnie będzie dobrze jak by coś złego się działo gin by ci powiedział a masz zdjęcie usg tam powinno być napisane który to tydz? ;)

Anonimowa555, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)

Madzik leż i odpoczywaj. Wiele ze znanych mi mam musiało przeleżeć nawet całą ciąże i mają cudowne pociechy. Moja siostra też od 4-5 miesiąca, a jej córka to już prawie dorosła kobieta i w tym roku kończy 16 lat. Kiedy to minęło?

Byłam dziś w poradni genetycznej na badaniach prenatalnych. Pobrali mi krew, była rozmowa z genetykiem i usg. Pomimo dużo dokładniejszego sprzętu sprawdzili tylko wielkość, tętno, przezierność karkową i kość nosową. Badanie wykonywał specjalista z certyfikatem FMF.

Wszystko ok, przezierność się potwierdziła 1,9 mm (w piątek 2 mm). Tylko okazało się, że Bąbel jest większy CRL 66,9 mm, czyli 13+0 (w piątek 54,1, czyli 12,0). Niemożliwe, żeby tyle urósł przez weekend, jednak wszystko zależy od jakości sprzętu.

Wyniki badań z krwi za dwa tygodnie. Uspokajali mnie, że nie mam się czym martwić, dlatego że w trakcie badania wyglądałam na przejętą i oczy miałam czerwone, bo przede mną była dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży, wyszła cała zapłakana. Jeszcze kazali jej iść do innego gabinetu, ale ledwo się trzymała idąc korytarzem. Bardzo smutny widok.

Niunia86, Anonimowa555, Endi84, kasss lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Widzę,że dużo się dzieje tu u Was...
    Madzik,Anonimowa póki nic nie jet przesądzone trzeba byc dobrej myśli i mieć nadzieję,że bedzie dobrze. Musi być!!!

Konwalianka wierzę,że skoro Dzidzia przetrwała ospe to moze być tylko lepiej :) Trzymam kciuki za zdrowie maleństwa:)

Mi lekarz kartę ciąży założył dopiero w 10 tyg :)

Dziewczyny kciukam za dzisiejsze wizyty. Do mojej równo tydzień i 3godz :D
    Miłego dnia. Ja mam dzisiaj kupe sprzątania. Ręce opadaja bo NIENAWIDZE sprzątać :/ Mój M miał pomagać ale musiał pojechać sprawy załatwic i zostałam sama :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:01

konwalianka, Anonimowa555, Endi84 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Hej :* Madzik 82 trzymam kciuki za to zeby bylo wszystko w porzadku z Twoim maluchem i z Toba ! Jezeli chodzi o mnie to ja juz nawet nie wiem w ktorym tygodniu jestem. Jak bylam na wizycie to gin nie pow mi ktory to tyg , mialam takie wrazenie jak by wiedziala ze nie donosze i dlatego prawie nic mi nie powiedziala. Biore leki na podtrzymanie i kwas foliowy ,nie plamie ani nic ale tez nie czuje sie na ciaze . Jedynie piersi mnie bola i na tym koniec. 2 wrzesnia mam wizyte ale boje sie ze mi powie ze ciaza sie nie rozwija i to juz koniec. Moze bym sie tak nie martwila ale nie bylo mi latwo zajsc ,bralam jakis czas clostibegyt i dopiero sie udalo ,a tak dwa lata sie staralismy i nic z tego nie wychodzilo. Przepraszam ze weszlam w watek ale musze sie komus wygadac bo kto mnie tak zrozumie jak nie Wy tutaj :) Pozdrawiam :)

hey ja tez mialam karte zalozona dopi3ro w 9tyg i moj ginekoolog tez mi nie mowi ktory to tydzien.. a nawet pare razy mnie pytal...”to ktory to juz tydzien Pani Magdaleno"? takze spokojnie.. a moim jedynym objawem jest brak miesiaczki :;) a dzidzia jest zdrowa i prawidlowo sie rozwija..
    ja tez mialam stresa bo stracilam 2 ciaze w pol roku... teraz dopiero troche wyluzowalam i jestem duzo bardziej radosna:*

musi byc dobrze.. nie my pierwsze to przechodzimy :P

Niunia86, Anonimowa555 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ