Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEndi84 wrote:Sylwia ja dziś kupiłam w rossmanie oliwkę z firmy Perfecta Sexi Mama (ok. 14zł). W porównaniu z innymi fajnie się wchłania, ładnie pachnie i nie tłuści tak ubrań. Zaczynam smarowanie:)
ja kupiłam kilka dni temu oliwkę i też się smaruję -
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:To teraz ja poproszę o informacje i ewentualne uspokojenie
Czy Wam też zdarza się, że śluz na wkładce jest żółty albo nawet i brudno żółty? ja dziś mam taki
tzn. na papierze jest ok, ale na wkładce wygląda brzydko - może to kwestia tego, że jest go dużo i nie nadążam z wymianą wkładek
ja tak mam często. albo biały, przezroczysty albo zółtawy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEndi84 wrote:Scarlet zgadzam się z tym co napisały dziewczyny. Ja mam śluz przeważnie żółty. Czasami jest go mało.
Właśnie wróciłam ze spaceru. Cały czas ciągnie mnie w podbrzuszu. Ale tym się nie przejmuję bo mój brzuszek jest naprawdę spory:)
ja w sobotę byłam na dożynkach ze znajomymi i nie było za bardzo gdzie siedzieć i też mnie ciągnęło w podbrzuszu jak cały czas stałam. za to w niedziele gniłam na kanapie żeby wyrównać -
Madzik lez, odpoczywaj i sie nie stresuj. wszystko bedzie dobrze
Anonimowa ja tez karte ciazy mialam bardzo pozno zalozona, i niestety sa lekarze ktorzy nic nie powiedza
a ja dzsi sporo chodzilam i tez mnie brzuch troche boli, wiec zaraz pojde sie polozyc.
moj lekarz dzis do mnie zadzwonil i przelozyl genetyczne juz na ten piatek ok 10, poniewaz w nastepnym tygodniu go nie bedzie! wiec juz za pare dni zobacze moja Kruszynke -
Madziutek23~ Korzystam z telefonu i nie moge zrobic tego co w laptopie bo w czesc plikow nie moge wejsc albo nie wyswietlaja mi sie. Laptop jes w naprawie juz drugi tyg i nadal nie jest jeszcze do odbioru . Denerwuje mnie to bo ile mozna czekac .:* :*
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny co oznacza jak e badaniu moczu wyszlo mi Ze mam sporo krwinek czerwonych i ponad 2000 bakterii? Miala któraś z was tak?
Mi właśnie wyszły krwinki białe (leukocyty) , i flora bakteryjna 'liczna' , co moze swiadczyc o infekcji dróg moczowych,dostałam antybiotyk i zobaczymy. Natomiast krwinki czerwone w moczu, nie wiem, chyba musisz udać się do lekarza. -
Nie zawsze przebiega tak samo. Kiedyś miałam zapalenie pęcherza i odczuwałam ból przy oddawaniu moczu, teraz tego nie doświadczam, a mimo to w moczu są krwinki czerwone i bakterie. Mi lekarz dał takie świństwo do wypicia w saszetce - MONURAL, jedna dawka i koniec, ale czy pomogła to nie wiem bo posiew dopiero przy kolejnej wizycie. Poza tym czytałam, że można brać żuravit albo urinal przy tego typu problemach. Wcześniej, gdy miałam zapalenie pęcherza dostawałam też zwiększoną dawkę wit C.
-
Dokładnie SunSun, twoja koleżanka ma rację. Mój lekarz twierdzi, że jest to częsty problem wśród ciężarnych kobiet. Nie jest to jakoś bardzo niebezpieczne, ale trzeba co jakiś czas badać mocz i kontrolować ilość bakterii i czy znajdują się w nim krwinki czerwone. W razie potrzeby gin powinien przepisać stosowne leczenie farmakologiczne.
-
SunSun wrote:Koleżanka która jest w 8 miesiącu teraz i bardzo często miała przed ciąża zapalenie mówi ze jak sie dowiedziała ,ze ma zapalenie pęcherza to nie chciała uwierzyć.A gino jej powiedziała ze w ciąży zupełnie inaczej sie przechodzi...