X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Sylwia ja dziś kupiłam w rossmanie oliwkę z firmy Perfecta Sexi Mama (ok. 14zł). W porównaniu z innymi fajnie się wchłania, ładnie pachnie i nie tłuści tak ubrań. Zaczynam smarowanie:)

ja kupiłam kilka dni temu oliwkę i też się smaruję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    To teraz ja poproszę o informacje i ewentualne uspokojenie :) Czy Wam też zdarza się, że śluz na wkładce jest żółty albo nawet i brudno żółty? ja dziś mam taki :/ tzn. na papierze jest ok, ale na wkładce wygląda brzydko - może to kwestia tego, że jest go dużo i nie nadążam z wymianą wkładek :/

ja tak mam często. albo biały, przezroczysty albo zółtawy ;)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet zgadzam się z tym co napisały dziewczyny. Ja mam śluz przeważnie żółty. Czasami jest go mało.

Właśnie wróciłam ze spaceru. Cały czas ciągnie mnie w podbrzuszu. Ale tym się nie przejmuję bo mój brzuszek jest naprawdę spory:)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Umowilam sie na usg genetyczne na 3 wrzesnia do innego lekarza u ktorego nie ma problemu z obecnością partnera przy badaniu
    ja mam wizytę na 11 września. nie pytałam czy partner może być ze mną... ale pojedziemy razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Scarlet zgadzam się z tym co napisały dziewczyny. Ja mam śluz przeważnie żółty. Czasami jest go mało.

Właśnie wróciłam ze spaceru. Cały czas ciągnie mnie w podbrzuszu. Ale tym się nie przejmuję bo mój brzuszek jest naprawdę spory:)

ja w sobotę byłam na dożynkach ze znajomymi i nie było za bardzo gdzie siedzieć i też mnie ciągnęło w podbrzuszu jak cały czas stałam. za to w niedziele gniłam na kanapie żeby wyrównać ;)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa stworz sobie suwaczek :P nacisnij na suwaczek ktorejs z nas i tam juz cie pokieruja sami :D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co oznacza jak e badaniu moczu wyszlo mi Ze mam sporo krwinek czerwonych i ponad 2000 bakterii? Miala któraś z was tak?

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik lez, odpoczywaj i sie nie stresuj. wszystko bedzie dobrze
    Anonimowa ja tez karte ciazy mialam bardzo pozno zalozona, i niestety sa lekarze ktorzy nic nie powiedza :-/
    a ja dzsi sporo chodzilam i tez mnie brzuch troche boli, wiec zaraz pojde sie polozyc.
    moj lekarz dzis do mnie zadzwonil i przelozyl genetyczne juz na ten piatek ok 10, poniewaz w nastepnym tygodniu go nie bedzie! wiec juz za pare dni zobacze moja Kruszynke :-) <3

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek23~ Korzystam z telefonu i nie moge zrobic tego co w laptopie bo w czesc plikow nie moge wejsc albo nie wyswietlaja mi sie. Laptop jes w naprawie juz drugi tyg i nadal nie jest jeszcze do odbioru . Denerwuje mnie to bo ile mozna czekac .

:* :*
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny co oznacza jak e badaniu moczu wyszlo mi Ze mam sporo krwinek czerwonych i ponad 2000 bakterii? Miala któraś z was tak?

Mi właśnie wyszły krwinki białe (leukocyty) , i flora bakteryjna 'liczna' , co moze swiadczyc o infekcji dróg moczowych,dostałam antybiotyk i zobaczymy. Natomiast krwinki czerwone w moczu, nie wiem, chyba musisz udać się do lekarza.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka ma wylaczony tel bo chcialam ja zapytać

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

mam podobnie, lekarz powiedział, że to najpewniej zapalenie pęcherza

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    Z tego co wiem to przy zap pecharza co chwile chce sie siusiu a ja tak nie mam

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    Zapisal ci cos lekarz?

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze przebiega tak samo. Kiedyś miałam zapalenie pęcherza i odczuwałam ból przy oddawaniu moczu, teraz tego nie doświadczam, a mimo to w moczu są krwinki czerwone i bakterie. Mi lekarz dał takie świństwo do wypicia w saszetce - MONURAL, jedna dawka i koniec, ale czy pomogła to nie wiem bo posiew dopiero przy kolejnej wizycie. Poza tym czytałam, że można brać żuravit albo urinal przy tego typu problemach. Wcześniej, gdy miałam zapalenie pęcherza dostawałam też zwiększoną dawkę wit C.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to mi dalas do myslenia...a to jest w jakims stopniu niebezpieczne w ciąży?

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka która jest w 8 miesiącu teraz i bardzo często miała przed ciąża zapalenie mówi ze jak sie dowiedziała ,ze ma zapalenie pęcherza to nie chciała uwierzyć.A gino jej powiedziała ze w ciąży zupełnie inaczej sie przechodzi...

ex2btv738sn49jef.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie SunSun, twoja koleżanka ma rację. Mój lekarz twierdzi, że jest to częsty problem wśród ciężarnych kobiet. Nie jest to jakoś bardzo niebezpieczne, ale trzeba co jakiś czas badać mocz i kontrolować ilość bakterii i czy znajdują się w nim krwinki czerwone. W razie potrzeby gin powinien przepisać stosowne leczenie farmakologiczne.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Koleżanka która jest w 8 miesiącu teraz i bardzo często miała przed ciąża zapalenie mówi ze jak sie dowiedziała ,ze ma zapalenie pęcherza to nie chciała uwierzyć.A gino jej powiedziała ze w ciąży zupełnie inaczej sie przechodzi...
    to jutro bede dzwonic do mojej gin do bólu az sie dodzwonie i zapytam co mam robic.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny dzieku wam wiem ze czasem nie tezeba miec typowych objawów

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ