X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja tez mam duzo erytrocytow. Lekarz mowil, ze to moze byc od tego ze za malo pije. Faktycznie tak bylo.

Na bole oodbrzusza mozna smialo brac nospe. Jest bezpieczna i mi od razu orzynosi ulge. Polecam! :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj o 9:40 mam USG genetyczne więc trzymajcie kciuki laseczki , Jadę z teściową , ciekawę czy będzie chciała podglądnąć małego Henia
    a tak poza tym to umieściłam aktualny avatarek z bumboniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 01:38

MamaAdasia, MartaM, Scarlett2014, bella82, slodka100, Endi84, Madzik82, kasss, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dorka trzymam kciuki :)

A mnie przywitały rano wymioty, a myślałam że mam to już za sobą.

Dorka spory juz masz brzusio :)

Miłego dnia !

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dorka trzymam kciuki za wizyte ;)

U mnie dzisiaj zimno,pochmurno i od momentu otworzenia oczu boli mnie glowa... także dzisiaj chyba dzień podkołderkowy będzie :D
    Teraz jade na kolejne już trzecie badanie cytomegali. Trzymajcie kciuki!
    Miłego dzionka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 07:51

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy dzień :)

Dorka, Niunia powodzenia na wizytach!

Z badaniami krwi niestety nie pomogę - zawsze szukam wskazówek w internecie co nie jest zbyt mądre :)

MamaAdasia dostałaś już zakupione rzeczy? zmiana pogody powoduje, że szybko muszę coś kupić. Coś w czym mój brzuch jest w miarę komfortowy. Jeśli macie jakieś warte polecenia sklepy, albo produkty piszcie proszę.

A i mam pytanie: czy jeśli normalnie noszę rozmiar S to ubrania ciążowe też powinnam kupować też w rozmiarze S? czy lepiej kupić większe np. M? pytam pod kątem zakupów w internecie.

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

scarlet mam to samo po prostu nie mam sie w co ubrać potrzebuje spodnie kurtke i buty
    wczoraj wylicytowałam spodnie ciążowe za 24,90 zobaczymy jak przyjdą szczerze mówiąc jeansów nigdy nie kupowałam na allegro a do najbliższego sklepu ciążowego mam 60 km więc trzeba sobie jakoś radzić w weekend jedziemy do warszawki do męża brata to może wtedy coś zakupie

scarlet patrz po wymiarach ale ja bym kupiła m raczej (ale ci dobrze jak ja bym chciała roz M kupować a nie xl )

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś zaczynam miesiąc 4 trymestr drugi ;)

MartaM, Scarlett2014, bella82, slodka100, Madzik82, kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MartaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka trzymam & i czekam na relację :)

Z tymi rozmiarami to jest niestety różnie, zawsze nosiłam s, czasem xs. Pojechałam do h&m, przymierzyłam i m wydawały mi się dość rozsądnym rozwiązaniem, nie były za duże, a myślałam, że starczą na dłużej. Niestety spadają mi z tyłka i nie lubię w nich chodzić (a mama mówiła: kup s :P).
    Za to mogę polecić rajstopy ciążowe z h&m (tutaj kupiłam s), nie uciskają w brzuch, mają dobrą wysokość w stanie i dzięki nim mogę nosić ulubione sukienki. Szczególnie, że rzadko chodzę w spodniach, za to sporo mam sukienek na jesień/zimę, które pomieszczą, a może nawet wyeksponują mój rosnący brzucho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 08:35

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia co mi z tych "eSek" jak jeszcze tydzień, dwa i w żadną nie wejdę :) ale nic też niedługo będę musiała pomyszkować na Allegro.

Marta dzięki za podpowiedź z rajstopami - też często chodzę w sukienkach, a zauważyłam, że rajstopy też mnie już uciskają.

Ja ostatnio kupiłam spodnie, zwykle nie ciążowe, ale na gumce. Kupiłam m bo pomyślałam, że posłużą mi na dłużej ale efekt jest taki, że faktycznie spadają mi z tyłka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 08:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jestem w 10 tyg i jakoś kompletnie nie zaokrągla mi się brzuch.no może wieczorami troszkę.ale czy to nie jest dziwne. Wy tu piszecie juz o swoich brzuszkach a mojego nic kompletnie nie widać

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jestem w 10 tyg i jakoś kompletnie nie zaokrągla mi się brzuch.no może wieczorami troszkę.ale czy to nie jest dziwne. Wy tu piszecie juz o swoich brzuszkach a mojego nic kompletnie nie widać

Moim zdaniem to sprawa indywidualna - u jednych zaczyna być coś widać w 10tygodniu, u innych w 20stym. Nie ma reguły więc nie powinnaś się tym martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wy piszecie juz tu o strojach ciążowych i waszych brzuszkach itd a ja swojego nie widzę mam płaski jak przed ciaza

• KasikP Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    I u mnie deszczowo od rana :( aż nic się nie chce :(
    Dorka śliczny avatarek &&&&&& za wizytę :)
    Niunia &&&& za wizyte :)
    Scarlet ja nosiłam M i ciążowe pierwsze spodnie kupiłam sobie M i jeszcze są za luźne, tak jak u Ciebie, więc myślę że te ciążowe ciuszki są ciut większe, ale ja nigdy nie moge trafić z rozmiarem kupując przez internet:(
    Sylwia gratulacje drugiego trymestru !!!;)
    Justynka 89 myślę że u każdego brzuszek rośnie indywidualnie, ja mam dni że mam duży brzuch, a są dni że jest płaski.

f2w33e3kknv0oblb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Bo wy piszecie juz tu o strojach ciążowych i waszych brzuszkach itd a ja swojego nie widzę mam płaski jak przed ciaza

ja tez mam niewidoczny brzuch... i mimo ze chodze w obcislych ciuchach to wygladam jakbym poprostu zjadla wieksze sniadanko :P

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :-)
    Brzuch sprawa indywidualna wiec spokojnie :-)
    dziewczyny czy wiecie, ze jak zapiszecie sie do newsletter-a w H&M to dostaje sie kupon na 25%?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :-)
    Brzuch sprawa indywidualna wiec spokojnie :-)
    dziewczyny czy wiecie, ze jak zapiszecie sie do newsletter-a w H&M to dostaje sie kupon na 25%?

Ja nie wiedziałam - dzięki za cynk :) a powiedź proszę jest jakiś czas w którym można wykorzystać ten kupon?
    Ja planuje iść na większe zakupy ale dopiero za 1,5 tygodnia. Będę po usg genetycznym i akurat zacznę urlop. Być może będę też musiała poszukać sukienki bo 13stego września idziemy na wesele i nie wiem czy uda mi się wykorzystać którąś z sukienek z szafy.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;)

laseczki czy wiecie moze czy mozemy jesc metkę łososiową? ;) bo kupilam se i tak sie zastanawiam czy wogole moge ja jesc hmmm to nie wyglada jak surowa ryba no ale sama nie wiem co sadzicie????

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 tak to jest jednorazowy kupon -25% a teraz jeszcze jest podobno kupon na ciuszki dziecięce.

f2w33e3kknv0oblb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metki to jest surowe miesko wiec chyba nie bardzo... :-\

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam 4 miesiąc. Mam nadzieję ze będzie mniej stresujący niż poprzednie

Scarlett2014, sylwia85, kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ