X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wlasnie sama nie wiem czego :-) nie bylam pewna czy jest pasteryzowana i wolalam unikac. ale jak Wy jecie to ja tez bede :-)
    a ja wlasnie zrobilam mega salatke i sie zajadam! PYCHA :-)
    chcecie przepis? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:20

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę przepis ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamusie ja też ostatnio mam dużo białego sluzu. Wczoraj maz wyciągnął mnie na koncert mimo ze nie chciałam bo ostatnio Nidzie nie chce mi się chodzić zgodziłam się było nawet ok ale nic nie mogłam ubrać na siebie wszystko ciasne.Scarlet ja też czuje ze zle wyglądam choć wszyscy mówią ze to nie prawda moze nam się tylko tak wydaje;-) U mnie wczoraj zły sen znowu to krwawienie a ja sama w domu nie ma mnie kto do szpitala zawieść juz bym chciała czwartek;-)

uwielbiam koncerty na jakim byłaś ? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i pięknych brzuszków :)

Ja po dniu pełnym emocji padam i zaraz idę spać :) mam pytanie czy u Was wszyscy wiedza już o ciąży? U mnie wiedza najblizszsi przyjaciele, rodzice, tesciowa i szefowie. A pytam bo zastanawiam się czy nie powiedzieć jutro najbliższym współpracownikom. Po pierwsze część juz sie domysla, po drugie muszę szybo zacząć szukać kogoś kto mnie zastąpi a po Trzecie bo brzuch mi odstaje :)

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z przyjemnoscia :-)

ugotowac makaron penne
    sparzyc brokuly
    ugotowac jajka na twardo
    wszystko pokroic i dodac:
    -papryczke
    -rzodkiewke
    -pomidorka
    -ogorka malosolnego
    -rukole
    -kukurydze
    - posypac pestkami slonecznika
    i polac oliwa z oliwek :-)
    plus przyprawy jakie kto lubi :-)
    smacznego :-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett u mnie wie już praktycznie cała rodzina , znajomym i koleżankom powiem we wrzesniu jakos ;-)

Bella dziekuje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:42

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa na zdrowie :-) moze nie jest jakas mega wykwintna ale ja lubie swojskie i kolorowe ;-)
    Scarlett u mnie wiedza Rodzice i Siostra, przyjaciolka i pare kolezanek. w pracy wie tylko szefowa. ja chce poczekac do 01.09 po USG, 02.09 mam urodziny wiec wszystko sie fajnie zlozy i bedziemy swietowac (ja oczywiscie z piccolo :-))

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella w tej salatce sa warzywa ktore bardzo lubie wiec musi byc smaczna ;)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja pisze z Bułgarii :) lot samolotem był dla mnie straszny całą drogę przestraszona leciałam ale dolecialam ja i dzidzia chyba cali i zdrowi. W piątek jak zawsze miałam tylko mdłości to moje dziecko mi zrobiło prezent i przed wylotem były jeszcze wymioty masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja początkowo też chciałam zaczekać do gentycznego ale mam je dopiero 3.09 a od 6.09 mam urlop dwutygodniowy. A faktycznie u mnie sytuacja jest o tyle nieciekawa że nie ma mnie kto zastąpić a robię rzeczy które muszą być zrobione. I stąd moje wahania u moje pytanue do Was. Ina sprawa że jeśli przez 5 lat nie miałam ani dnia L4 a w zeszłtm tygodniu miała 3 dni z powodu przeziębienia to moi najbliżsi współpracownicy a przynajmniej kobiety chyba już wiedzą że coś jest na rzeczy :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett wiec jesli nie masz innego wyjscia i chcesz juz sie podzielic nowinka w pracy to pewnie :-) tez zalezy jaki masz zespol. ja niedawno zaczelam prace, i zaraz poszlam na zwolnienie lekarskie i nie mialam czasu jakos zaprzyjaznic sie z pracownikami wiec mi sie nie spieszy by ich informowac :-)

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie ;)

Tak kasss bardzo długo staraliśmy się. Leczyliśmy się na niepłodność,za mną inseminacje i kilka in vitro,szanse małe.Ale udało się i to samoistnie ,naturalnie. Jednak cuda się zdarzają :)
    Pozdrawiam Was ciepło.

SunSun, madziutek 23, anka418, kasss, Madzik82, Niunia86, Dorka1979, Emily83, Endi84, noa8, konwalianka, Juusti69, kaczamila, Madziq lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin i takie historie sa najpiekniejsze :-) gratuluje z calego serca :-)

jasmin lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin ;) my juz spotkalysmy sie na forum inseminacja :) ciesze sie ze jestesmy teraz na fioletowej stronie :) ogromne gratulacje ;)

Niunia86, Endi84, jasmin lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Jasmin i obie zaszlyscie naturalnie to jest cud ktory sprawia ze chce się walczyć bo nadzieja jest zawsze trzeba tylko walczyć i nie poddawać się! Cieszę się bardzo ze wam się udało;-)

Niunia86, jasmin, Blanka85 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Dzisiaj mam wizytę i USG genetyczne i od rana jestem podekscytowana i z niepokojem czekam do 18. Mam nadzieję, że będą to same dobre wieści :) Mam też zamiar porozmawiać w pracy i poinformować dyr o ciąży. Tak więc dzisiaj będzie dla mnie dzień pełen wrażeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:16

slodka100, bella82 lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin gratulacje!!
    Emily powodzenia!!

Ja dziś czuję się znacznie lepiej. Nie ciągnie mnie tak w podbrzuszu jak wczoraj. I dobrze bo mam zaplanowane zakupy. Dzięki Bogu dziś świeci słoneczko:)

Miłego dzionka !

jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    scarlet, u mnie w pracy wiedzą wszyscy, bo ja miałam nieciekawa sytuację - zwolnienia grupowe i lepiej jak wiedzieli, niżeli miałabym przezywać stresy związane ze zwolnieniem; z rodziny wiedzą moi rodzice, bo wiedzieli o zwolnieniach i jak konkretnie zapytali nie umiałam ich okłamać, moje siostry; ze strony męża wie tylko mama i to daliśmy przykaz nieinformowania nikogo do 3 września (usg genetycznego właśnie), tym bardziej że moja ciaża jest zagrożona, poza tym dziecko może być obarczone chorobami, dlatego sami nie cieszymy się jakoś wylewnie, godzimy sie z ew. stratą - tak sobie wmawiam, choć nie wiem jak bym to przeżyła..

jaśmin - gratuluje
    emily, trzymam kciuki za usg!

miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:45

jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin super gratuluje...oby takich cudow bylo więcej

jasmin lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

dziewczyny pomóżcie bo zwariuje tak mnie cycki swędzą że sie chyba wściekne kupiłam krem do pielęgnacji biustu od 3 dni sie smaruje wiem że to krótko ale to swędzenie jest nie do wytrzymania na forach piszą tylko że to normalne ale czym smarować żeby ulżyło to już nie teściowa moja miała to samo to mówi że jej jakąś maść przepisała doktorka ale nie pamięta jaką a ja wizyte mam dopiero 4 września na jednym z for wyczytałam coś o maści bepanthen nie wiem może w aptece zapytam to coś doradzą co myslicie?

wogule dziś w nocy obudziłam sie było mi tak strasznie zimno że musiałam iść założyć bluzke z długim rękawem a o 5 sie obudzilam i rozbierałam bo takie mi było gorąco że z gołym tylkiem bym mogła spać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ