Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam w 6t6d a teraz będę miała 12t6d.
Ja wózeczki mam dwa, więc nie kupuję.
Noa, a ta spacerówka Maclarena rozkłada się do pozycji leżącej? Bo ja mam Magic Espiro i nie do końca się rozkłada, fajna rzecz jest spacerówka parasolka, ale powiem Wam, że na śnieg sprawdzają się wózki tradycyjne, tzn z dużymi kołami. Jak wyjechałam swoją spacerówką Espiro na śnieg to się zakopałam
No i oczywiście jak jest zimno to w gondoli maluszek ma ciepło, nie czuje wiatru itp,a w spacerówce nie ma aż takiej osłony, chociaż faktycznie mój synek jeździł w gondoli 5 m-cy, później w spacerówce wózka wielofunkcyjnego,a na lato już w spacerówce parasolce na roczek.
Rubi- gratuluję, duży już maluszek
Niunia, super że dobre wyniki
Kasss ja też czekam na czwartek, chociaż niby nic złego się nie dzieje,ale jednak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 16:59
kasss, Rubi, Niunia86, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
ja miałam usg w 6t3d a teraz w 11 a miałam mieć dopiero w sobotę czyli 33 dni!
no to macie jakieś dobre rady o co należy zapytać...na pewno płyn owodniowy, czy nie ma wad ale to myślę że sam powie...tętno serduszka, ale np. czy obwód główki i brzuszka? czy to za wcześnie w 13 tc? i może macie jeszcze dla mnie rady, bo znów będę w stresie a nie wiem czy jestem taka doinformowana żeby zapytać o wszystko....Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
MamaAdasia jasne ta spacerowka rozklada sie do pozycji lezacej , ja pojde pewnie na pierwszy spacer w kwietnu bo termin mam na 21marca, wiec temp napewno bedzie na plusie pozatym wysciele kocykiem nawet dwoma obłoże boki poduszeczkami i takiego małego malucha wsadze pozatym ten wozek co widzialam jest swietny bo daszek wysuwa sie do przodu ze zakrywa cale dziecko wrazie zimna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:35
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyCześć. Ja najpierw poszłam na moje super ważne spotkanie a potem do lekarza. Nie byłam u mojego lekarza prowadzącego a u tego który po prostu był dostępny i teraz sama nie wiem co myśleć. Lekarz powiedział mi że na usg jest wszytsko ok z dzieckiem ale w tej sytuacji jego zdaniem powinnam poleżeć w domu. Stwierdził że widzi delikatne wybroczyny pod kosmówką i choć obraz na usg jest dobry to każde plamienie jest wskazaniem do lelarza. No i konieć końców dał mi L4 na to tydzień. Chciał na 2 ale za tydzień mam usg genetyczne więc doszłam do wniosku że wtedy lekarz i tak sprawdzi czy jest ok.
-
nick nieaktualnyO dziwo ta wizyta mocno mnie nie zestresowała. Mam wręcz wrażenie że to lekarz trochę przesadza. Na usg było wszytsko ok - "płód żywy" 4,6 cm (w piątek miało 4 cm). Mam wrażenie że tych wyboczyn to lekarz dopatrzył się na siłe. Ale jak usłyszał o moim śluzie/plamieniu to stwierdził że muszę leżeć. A mówiłam mu to co Wam że na widziałam w śluzie krwi i że raczej był pomarańczowy, brudny. Ale nie zamierzam ryzykować - wzięłam L4 na tydzień i zamierzam pracować w domu. Zastanawiam się tylko czy braç Duphaston bo lekarz też mi go przepisał 3x1. Ale chyba go kupię i wezmę dopiero jak zobacze jakiekolwiek plamienia lub coś co je przypomina. Dodam że brzuch w ogóle mnie nie boli.
Rubi Ty też plamiłaś lekko. Czy masz leżeć? -
MamaAdasia wrote:Ja miałam w 6t6d a teraz będę miała 12t6d.
Ja wózeczki mam dwa, więc nie kupuję.
Noa, a ta spacerówka Maclarena rozkłada się do pozycji leżącej? Bo ja mam Magic Espiro i nie do końca się rozkłada, fajna rzecz jest spacerówka parasolka, ale powiem Wam, że na śnieg sprawdzają się wózki tradycyjne, tzn z dużymi kołami. Jak wyjechałam swoją spacerówką Espiro na śnieg to się zakopałam
No i oczywiście jak jest zimno to w gondoli maluszek ma ciepło, nie czuje wiatru itp,a w spacerówce nie ma aż takiej osłony, chociaż faktycznie mój synek jeździł w gondoli 5 m-cy, później w spacerówce wózka wielofunkcyjnego,a na lato już w spacerówce parasolce na roczek.
ja wózek mam gondoli używałam długo mimo ze mała urodziła sie w lipcu i jakoś nie wyobrażam sobie bez gondoli
mi koleżanka na studiach mówiła żebym nie kupowała wózka 3 w 1 czyli gondola spacerówka i nosidełko ale nie posłuchałam i taki kupiłam a później i tak kupowałam spacerówke typu parasolka odzielnie bo mała lekka wygodna a ta przy wózku 3w1 to kloc taki
ale na śnieg faktycznie lepsza duża bo koła większeMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:laseczki zastanawialyscie sie juz kiedy kupowac wozek?
ja to bym chciala najchetniej juz no ale bez przesady
mysle o styczniu ew. grudniu
-
Hej dziewczyny,
padam...... Dziś miałam intensywny dzień. Najpierw małą zawiozłam do fryzjera, później pojechałam do swojej pracy dogadać pewne kwestie z księgową. Następnie przed 14 miałam umówione szczepienie z córką. Biedna się spłakała w trakcie(( Około 17 zachciało mi się żurku z jajkiem i kiełbaską a mojej małej frytek. Więc siup w samochód i do karczmy:)) w drodze powrotnej zaszłam do h&m. A tam masakra!!! Nie dość że ubrań dla ciężarnych jak na lekarstwo to kolejki przed kasą ogromne. Na szczęście kupiłam sobie 2 pary leginsów (czarne i szare) z szerokim paskiem pod brzuchem. Teraz wpadłam do domu wykąpałam małą i położyłam spać.
Mam czas dla siebie:)))))) do rana. Oczywiście jakby tego mało do jutra wieczora jesteśmy same bo M pojechał na szkolenie do Warszawy:(((
Gratuluję pomyślnych wizyt. Cieszę się razem z Wami. Oby tak dalej!!!
Spadam poleżeć na łóżku bo brzusio mnie ciągnie:)
Buźka, do jutra!!! -
Witajcie kobietki
Byłam dziś na wizycie i widziałam kruszynkę. Ma 5,5 cm. Serduszko bije jak dzwon i przezierność karkowa wyszła w normie. Pobrano mi krew na test Pappa i modle się aby wszystko było dobrze.
Dzidzia była dziś jakaś leniwa,nie chciała współpracować ale jednak udało się wychwycić parametry.
Pozdrawiam ciepło.Scarlett2014, Niunia86, kasss, MartaM, MamaAdasia, slodka100, Madziq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA i podpinam się pod prośbę Rubi: dziewczyny które były już na usg genetycznym piszcie proszę co warto zapytać lekarza. Może Wam coś przypomniało się po badaniu a my ucząc się na Waszym doświadczeniu będziemy mogły tego uniknąć i przygotować sobie karteczkę z pytaniami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Rubi gratuluję! Super Dzidzia:)
Mam pytanie do tych z Was,które mialy USG np. w 9 a później 11 lub 12 tc. A mianowicie chodzi mi o to ile mm urosła Wasza Dzidzia w tym czasie...Niunia86 lubi tę wiadomość