X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 6t6d a teraz będę miała 12t6d.

Ja wózeczki mam dwa, więc nie kupuję.

Noa, a ta spacerówka Maclarena rozkłada się do pozycji leżącej? Bo ja mam Magic Espiro i nie do końca się rozkłada, fajna rzecz jest spacerówka parasolka, ale powiem Wam, że na śnieg sprawdzają się wózki tradycyjne, tzn z dużymi kołami. Jak wyjechałam swoją spacerówką Espiro na śnieg to się zakopałam :D
    No i oczywiście jak jest zimno to w gondoli maluszek ma ciepło, nie czuje wiatru itp,a w spacerówce nie ma aż takiej osłony, chociaż faktycznie mój synek jeździł w gondoli 5 m-cy, później w spacerówce wózka wielofunkcyjnego,a na lato już w spacerówce parasolce na roczek.

Rubi- gratuluję, duży już maluszek :)
    Niunia, super że dobre wyniki :)
    Kasss ja też czekam na czwartek, chociaż niby nic złego się nie dzieje,ale jednak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 16:59

kasss, Rubi, Niunia86, sylwia85 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam usg w 6t3d a teraz w 11 a miałam mieć dopiero w sobotę czyli 33 dni!
    no to macie jakieś dobre rady o co należy zapytać...na pewno płyn owodniowy, czy nie ma wad ale to myślę że sam powie...tętno serduszka, ale np. czy obwód główki i brzuszka? czy to za wcześnie w 13 tc? i może macie jeszcze dla mnie rady, bo znów będę w stresie a nie wiem czy jestem taka doinformowana żeby zapytać o wszystko....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia jasne ta spacerowka rozklada sie do pozycji lezacej , ja pojde pewnie na pierwszy spacer w kwietnu bo termin mam na 21marca, wiec temp napewno bedzie na plusie pozatym wysciele kocykiem nawet dwoma obłoże boki poduszeczkami i takiego małego malucha wsadze pozatym ten wozek co widzialam jest swietny bo daszek wysuwa sie do przodu ze zakrywa cale dziecko wrazie zimna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:35

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja najpierw poszłam na moje super ważne spotkanie a potem do lekarza. Nie byłam u mojego lekarza prowadzącego a u tego który po prostu był dostępny i teraz sama nie wiem co myśleć. Lekarz powiedział mi że na usg jest wszytsko ok z dzieckiem ale w tej sytuacji jego zdaniem powinnam poleżeć w domu. Stwierdził że widzi delikatne wybroczyny pod kosmówką i choć obraz na usg jest dobry to każde plamienie jest wskazaniem do lelarza. No i konieć końców dał mi L4 na to tydzień. Chciał na 2 ale za tydzień mam usg genetyczne więc doszłam do wniosku że wtedy lekarz i tak sprawdzi czy jest ok.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszyscy mówią,że wózek kupują dziadkowie więc ja tylko zasugeruje jaki chce (a raczej jaki chce mój M) i poczekam aż sami wybiorą dobry moment na kupno. Podejrzewam,że rozejrzą się zaraz po Nowym Roku bo cos mama wspominała ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mam nadzieje,że wszystko dobrze bedzie i za tydz na USG lekarz Ci powie,że wszystko jest w idealnym porządku :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo ta wizyta mocno mnie nie zestresowała. Mam wręcz wrażenie że to lekarz trochę przesadza. Na usg było wszytsko ok - "płód żywy" 4,6 cm (w piątek miało 4 cm). Mam wrażenie że tych wyboczyn to lekarz dopatrzył się na siłe. Ale jak usłyszał o moim śluzie/plamieniu to stwierdził że muszę leżeć. A mówiłam mu to co Wam że na widziałam w śluzie krwi i że raczej był pomarańczowy, brudny. Ale nie zamierzam ryzykować - wzięłam L4 na tydzień i zamierzam pracować w domu. Zastanawiam się tylko czy braç Duphaston bo lekarz też mi go przepisał 3x1. Ale chyba go kupię i wezmę dopiero jak zobacze jakiekolwiek plamienia lub coś co je przypomina. Dodam że brzuch w ogóle mnie nie boli.

Rubi Ty też plamiłaś lekko. Czy masz leżeć?

• noa8 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 najwazniejsze ze z dzieckiem wporzadku i rosnie ;-) to chyba najwazniejsze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:32

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja plamiłam lekko na brązowo..ale boję się za każdym razem.....mam leżeć wtedy kiedy występuje plamienie..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Ja miałam w 6t6d a teraz będę miała 12t6d.

Ja wózeczki mam dwa, więc nie kupuję.

Noa, a ta spacerówka Maclarena rozkłada się do pozycji leżącej? Bo ja mam Magic Espiro i nie do końca się rozkłada, fajna rzecz jest spacerówka parasolka, ale powiem Wam, że na śnieg sprawdzają się wózki tradycyjne, tzn z dużymi kołami. Jak wyjechałam swoją spacerówką Espiro na śnieg to się zakopałam :D
    No i oczywiście jak jest zimno to w gondoli maluszek ma ciepło, nie czuje wiatru itp,a w spacerówce nie ma aż takiej osłony, chociaż faktycznie mój synek jeździł w gondoli 5 m-cy, później w spacerówce wózka wielofunkcyjnego,a na lato już w spacerówce parasolce na roczek.

ja wózek mam gondoli używałam długo mimo ze mała urodziła sie w lipcu i jakoś nie wyobrażam sobie bez gondoli

mi koleżanka na studiach mówiła żebym nie kupowała wózka 3 w 1 czyli gondola spacerówka i nosidełko ale nie posłuchałam i taki kupiłam a później i tak kupowałam spacerówke typu parasolka odzielnie bo mała lekka wygodna a ta przy wózku 3w1 to kloc taki
    ale na śnieg faktycznie lepsza duża bo koła większe

MamaAdasia lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    laseczki zastanawialyscie sie juz kiedy kupowac wozek? :) ja to bym chciala najchetniej juz no ale bez przesady :P mysle o styczniu ew. grudniu ;)
    Ja planuje zakup łóżeczka i wózka w grudniu lub styczniu.prz coreczce oliwce łóżeczko kupowalam w dzuen porodu

860isg18r6bpss11.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

padam...... Dziś miałam intensywny dzień. Najpierw małą zawiozłam do fryzjera, później pojechałam do swojej pracy dogadać pewne kwestie z księgową. Następnie przed 14 miałam umówione szczepienie z córką. Biedna się spłakała w trakcie :((( Około 17 zachciało mi się żurku z jajkiem i kiełbaską a mojej małej frytek. Więc siup w samochód i do karczmy:)) w drodze powrotnej zaszłam do h&m. A tam masakra!!! Nie dość że ubrań dla ciężarnych jak na lekarstwo to kolejki przed kasą ogromne. Na szczęście kupiłam sobie 2 pary leginsów (czarne i szare) z szerokim paskiem pod brzuchem. Teraz wpadłam do domu wykąpałam małą i położyłam spać.

Mam czas dla siebie:)))))) do rana. Oczywiście jakby tego mało do jutra wieczora jesteśmy same bo M pojechał na szkolenie do Warszawy:(((

Gratuluję pomyślnych wizyt. Cieszę się razem z Wami. Oby tak dalej!!!

Spadam poleżeć na łóżku bo brzusio mnie ciągnie:)

Buźka, do jutra!!!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• jasmin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)
    Byłam dziś na wizycie i widziałam kruszynkę. Ma 5,5 cm. Serduszko bije jak dzwon i przezierność karkowa wyszła w normie. Pobrano mi krew na test Pappa i modle się aby wszystko było dobrze.
    Dzidzia była dziś jakaś leniwa,nie chciała współpracować ale jednak udało się wychwycić parametry.
    Pozdrawiam ciepło.

Scarlett2014, Niunia86, kasss, MartaM, MamaAdasia, slodka100, Madziq lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin wspaniałe wiadomości - gratulacje! :)

A ja oczywiście cieszę się bardzo że u mojego pierworodnego/pierworodnej wszystko ok. Tylko po prostu myślałam, że od paniki jestem ja a nie mój lekarz :)

• jasmin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Jasmin wspaniałe wiadomości - gratulacje! :)

A ja oczywiście cieszę się bardzo że u mojego pierworodnego/pierworodnej wszystko ok. Tylko po prostu myślałam, że od paniki jestem ja a nie mój lekarz :)

Dziękuję Ci Scarlett2014 ;)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podpinam się pod prośbę Rubi: dziewczyny które były już na usg genetycznym piszcie proszę co warto zapytać lekarza. Może Wam coś przypomniało się po badaniu a my ucząc się na Waszym doświadczeniu będziemy mogły tego uniknąć i przygotować sobie karteczkę z pytaniami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Niestety nie. Nie mam numeru do mojego lekarza.

Czy Wy macie numery do swoich lekarzy?
    Witam.
    Ja do swojej mam

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin czasem kruszynki nie chcą współpracować

jasmin lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Witam.
    Ja do swojej mam
    Ja tez mam numer do swojej gin

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Rubi gratuluję! Super Dzidzia:)

Mam pytanie do tych z Was,które mialy USG np. w 9 a później 11 lub 12 tc. A mianowicie chodzi mi o to ile mm urosła Wasza Dzidzia w tym czasie...
    W 8 tygodniu miało 14mm a w 12tygodniu 43mm

Niunia86 lubi tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ