X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, gratuluje udanych wizyt!
    mnie się przesunęła wizyta z 3 września na 30 sierpień..ale mam stresa ogromnego..u moich dwóch koleżanek właśnie lekarze stwierdzili brak bijącego serduszka - martwię się :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin gratuluje wizyty skoro na usg wszystko wyszło dobrze nie masz się czym martwić testy papa to potwierdzą.
    Niunia u nas tez dziadkowie kupują wózek i mąz mówił że teściowa kupi ale mam nadzieje że my go wybierzemy na pewno będzie z gondolą nie wyobrażam sobie takiego maleństwa wozić w spacerówce.
    Scarlet jak z dzidzią wszystko ok to będzie dobrze choć widze że ciągnie cie do pracy posiedz ten tydz w domu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:16

Anastacia33, jasmin lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    czesc, gratuluje udanych wizyt!
    mnie się przesunęła wizyta z 3 września na 30 sierpień..ale mam stresa ogromnego..u moich dwóch koleżanek właśnie lekarze stwierdzili brak bijącego serduszka - martwię się :(
    Konwalianka nawet nie strasz ja mam w czwartek i strasznie się boje nie wyobrażam sobie czegoś takiego usłyszeć to jest straszne biedne dziewczyny;(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety zdarzają się i taki rzeczy ale nerwy nic nie pomagają a mogą tylko zaszkodzić. Wiem że to łatwiej napisać niż zrobić ale chyba nie mamy wyboru i musimy odganiać złe myśli. Ja od dziś mam takie postanowienie: że jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi to będę to sprawdzać: pytać a w razie potrzeby chodzić lekarzy a nawet na izbę przyjęć. Wolę być panikarą niż potem wyrzucać sobie że czegoś nie zrobiłam albo nie sprawdziłam. Ale za to nie będę sie denerwować (tzn. spróbuje :) )
    rzeczami które mogą się stać ale jeszcze się nie wydarzyły. Będę odganiać zle myśli o wszytskim co może się stać albo co spotkało kogoś innego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Scarlet jak z dzidzią wszystko ok to będzie dobrze choć widze że ciągnie cie do pracy posiedz ten tydz w domu;)
    Przyznaje się: jestem przypadkiem beznadziejnym :) ale ja naprawdę lubię moją pracę a kiedy pracuje czas leci mi szybko i nie mam czasu na niepotrzebne zamartwianie się. Ale wiem też co jest dla mnie najważniejsze więc grzecznie posiedzę ten tydzień w domu. Nie chciałabym tylko spędzić całej ciąży na L4 tylko dlatego że teraz prawie wszyscy od razu idą na L4 i czasami lekarze przepisują je trochę z automatu. Ale jak będą wskazania żebym leżała to będę leżała choćby do marca :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te koła większe są lepsze? Bo mi się podobają takie wózki retro z dużymi kołami ale gdzieś słyszałam ze są nie praktyczne jeszcze dużo czasu mamy ale widzę ze kazda z nas tak wstępnie coś ogląda ja na razie tylko na allegro

kaczamila lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Maxi cosi mura 3w1 i jezdza nia wszedzie. Dodatkowo zwykla skadana parasolke ktora mam zawsze w samochodzie. Idealna na wyjazd do galerii handlowej.
    Wozki retro sa bardzo ladne. Ale ja potrzebowalam lekki, aluminiowy stelaz ktory sklada sie do malych rozmiarow bo mam male auto. Jestem bardzo zadowolona, kupilam uzywany w extra stanie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wózki retro bardzo się podobają ale zastanawiam się na ile są praktyczne i wytrzymałe. A wózek zacznę pewnie wybierać w okolicach grudnia/stycznia. Wtedy też chciałbym poważnie zająć się tematem wyprawki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra mogę już na spokojnie napisać co i jak po badaniu, chociaż badal z telefonu. Poradni szukałam 40 minut w biegu, bo adres mi podali ul. Piaskowa 1/8 tylko że na piaskowej takiego budynku nie było, okazało się, że jest wielki budynek na którym jest napisane dużymi literami piaskowa 1 tyle, że to wcale nie było przy tej ulicy tylko przy innej. No ale w końcu znalazłam. Ku memu zaskoczeniu zrobili mi od razu test PAPPA z krwi i po pobraniu pan doktor zaprosił mnie do środka. Zapytałam teściowej czy wchodzi ze mną aby podglądać małego Henia, a ona : a mogę? . Ogólnie wszystko bardzo dobrze, jest kość nosowa , przezierność karkowa 2,1mm co powiedział, że mieści się w normie . Długość to 7,33 cm. Wszystkie przepływy są w porządku, pępowina i łożysko też. Wszystkie narządy na swoim miejscu i ok, dzidzia nie chciała współpracować więc trochę musiał ją powqrwiać . A na koniec powiedział, że według niego to na dzień dzisiejszy to jest to dziewczynka ale oczywiście nie ma co się sugerować na 100% . No i tym oto sposobem będzie Henrietta a nie Heniu ( tak dla jasności to imię chcemy dać po moim teściu ,który dwa lata temu zginął śmiercią tragiczną na polowaniu. To był cudowny człowiek i dlatego jesteśmy jednomyślni co do imienia ).
    A jeśli chodzi o to, o co zapytać podczas badania , to nie wiem bo on na bieżąco mówił wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:05

Scarlett2014, kasss, MamaAdasia, Niunia86, MartaM, Madziq, kaczamila lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka fajnie ze wszystko ok wizyta udana. Bardzo ładnie z waszej strony ze chcecie dać imię po tesciu ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko starsza córka twierdzi, że to siara. Ale powiedziałam jej niech wybierze jakie chce imię i damy tak na drugie i będzie mogła do niej tak mówić w końcu do mnie też przez całe życie mówili Kasia mimo że mam na pierwsze Dorota a na drugie Katarzyna

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka Oliwia wybrala juz imie dla dziewczynki Zuzanna my wybralismy dla chlopca Fabian

860isg18r6bpss11.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    U mnie jest szaro buro i ponuro istna jesień...:(
    O 15 mam wizytę już się nie mogę doczekać co słychać u mojego maluszka.
    Dorka gratulację córeczki !!!! :):) I udanego badania.

Dorka1979, kasss lubią tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dorka gratuluję dużej i zdrowej Dzidzi :)

KasikP Powodzenia na wizycie :)

Jak tak czytam te Wasze wpisy o tych niebijących serduszkach to cieszę sie jeszcze bardziej,że zakupiłam domowy detektor tętna płodu :) Jak mnie coś niepokoi sprawdzam szybciutko czy serduszko bije i odkładam,żeby nie męczyć Maluszka :)

KasikP lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię Wam dzień dobry :) grzecznie siedzę w łóżeczku choć z laptopem obok :) Udanego dnia Wam życzę i trzymam kciuki za pomyślność Waszych dzisiejszych wizyt.

Dorka gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:02

Dorka1979, SunSun, KasikP lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

u nas pogoda dziś lepsza wybieramy sie z małą na miasto jak tylko paczki zrobie i do dziadka na kulki jej obiecałam (dziadek w podstawówce pracuje i mają sale z basenem z piłkami) pójdziemy póki dzieci jeszcze nie mam w szkole

dorka gratuluje dziewuszki
    KasikP czekamy na wieści
    kurcze też bym chciała znać już płeć

Niunia86, KasikP, Endi84, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    u mnie tez tescie skladaja sie na wozek ale dadza mi kase i ja se go wybiore ;)

wizyta moja juz pojutrze ach doczekac sie nie moge tym bardziej ze przed chwila mialam wielki problem z oddaniem kału bo mialam straszne bole podbrzusza przy tym az sie wystrachalam ;/ miala tak ktoras z was moze???
    Mam nadzieje ze sie to nie powtorzy i wszystko ok z kruszynka ;)

Milego dzionka kochane ;) i czekam na kolejne relacje z wizyt, trzymam &&&& :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:12

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rano również trzymam kciuki;-) ja już nie mogę się doczekać jutra glupie sny mam od piczatku tyg. u nas też imiona wybrane jednogłośnie dla chłopca Ignaś i dla dziewczynki Julka maz chce Wiktorię ;-) Slodka niestety nie pomogę

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,

ja zaraz zabieram się za porządki. Później ugotuję rosołek i schabowe na drugie:)

Mamy piękna pogodę za oknem!!!

Powodzenia na wizytach.

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ