Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi - ja też na nic nie mam ochoty ostatnio... Moja ulubiona jajecznica jest bleee, każda wędlina jest bleee, jem głównie kanapki z serkami. Chyba jedyne rozwiązanie to próbować różnych rzeczy, może okazać się, że smakuje coś zupełnie niespodziewanego
A! na problem kupkowy polecam kiwi - sprawdziłam na sobie, tak 2-3 dziennie i działa -
Rubi wrote:cześć kobitki...a ja mam problem z jedzeniem...na nic nie mam ochoty..;/ a głodna chodzę non stop...martwię się żeby dzidzia nie była niedożywiona, ale ponoć dziecko jest bezpieczne, bo czerpie z zapasow jakie mamy w sobie...gorzej z moim zdrowiem...
mi lekarz tez tak powiedzial, ze Dzidzia da sobie rade. a moze sprobuj zup? mi ostatnio tylko takie jedzenie pasuje, badz bulki i owoce. to jest moje glowne pozywienie -
Ja też na razie wózki od czas do czasu podpatruje na necie. Może te z Was,które mają już dzieci podesłały by nam "pierwszakom" jakies linki z wózkami,które Wy macie i się sprawdziły w Waszym przypadku idealnie. Bedzie wiadomo na co zwracać uwagę
Ja na razie z moi M wybraliśmy jeden:
http://allegro.pl/coletto-wozek-dante-3w1-baza-isofix-4w1-7xgratis-i4509313895.html -
Cześć dziewczyny
Nadrabiałam właśnie zaległości w czytaniu i dobrnęłam do końca. Madziq co to są za skróty u Ciebie KU i AU w USG genetycznym?
Też jestem już po badaniu USG genetycznym częstość bicia serduszka to 160/min
CRL 5,76 czyli ciąża wychodzi o 2 dni starsza
NT =1,5 mm
kość nosowa obecna
DV przepływ prawidłowy
Mam w opisie że kończyny górne i dolne prawidłowe, zarys powłok brzusznych, kręgosłupa i czaszki prawidłowy.Widzieliśmy małe rączki i nóżki nawet paluszki dało radę policzyć i małe stupki widzieliśmy.
Tak więc jestem już spokojniejsza.W pracy dyr poinformowana. Bardzo mi gratulowała i powiedziała że jak mnie ujrzała w drzwiach to wiedziała już co chce powiedzieć
ogólnie w pracy już większość wie
Scarlett2014, Niunia86, Madziq, MartaM, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosia witaj
Dziewczyny fajnie, że się odzywacie i piszecie co u Was.
Ja o ile wczoraj sądziłam, że lekarz przesadził to dziś jestem pokorniejsza. Znów zobaczyłam minimalne brązowe plamienia - jak to kiedyś Rubi napisała normalny człowiek by tego nie zauważył, ale my ciężarne... wiadomono nic leżę grzecznie i czekam aż mąż przywiezie mi Duphaston - spróbuje też umówić się na wizytę do mojego lekarza prowadzącego. Tylko jemu ufam
Ogółem jednak jestem dość spokojna i nie panikuje. Będzie dobrze bo musi byćEmily83 lubi tę wiadomość
-
hej, ciesze sie że wasze wizyty udane a badania w normie!
ja tez mam wstręt do jedzenia, ale zmuszam się do regularnych posiłków min 3 w ciągu dnia.. źle się czuję.. w badaniach moczu wyszły ciała ketonowe..ogólnie hemoglobina 9, hematokryt tez jakoś poniżej normy.. czuję się bez życia..
dziś mam wizytę, właściwie zaraz idę.. trzymajcie kciuki, to nie usg genetyczne ale wizyta u ginki, nie widziałam malucha od 4 tygodni..
-
Madziq wrote:Emily83 - gratulacje
U mnie ginekolog ma sprzęt, który "mówi" po niemiecku i chyba wpisał mi na opisie 2 oznaczenia po niemieckuZe zdjęcia wywnioskowałam, że KU to obwód główki, więc pewnie AU - obwód brzuszka.
ooo... obwodu główki i brzuszka nie miałam mierzone -
jestem i dupa..nic nie wiem.. teraz to mam mega doła.. dosłownie nic nie wiem.. to nic że nie widziałam malca od 4 tygodni.. ale przecież za kilka dni mam miec usg genetyczne to po co! szlag mnie trafi..a jak powiedziała, ze chce zwolnienie to powiedziała, że dopóki nie podpieram się nosem o podłogę to wolałaby abym pracowała..ech
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Slodka Ty swego czasu kupilas bambusowy stolik pod laptopa. Jesteś z niego zadowolona? Mysle czy go nie zamowic bo dzis troche mi nie wygodnie z laptopem jak leze.
Konwalianka a mialas przynajmniej badanie ginekologiczne? -
Hej,
Gratuluję pomyslnych wizyt
Konwalianka, ja nie widziałam malucha od 6 tygodni, ale ja chodze na NFZ, gdzie są tylko 3 usg: 11-14tc, ok 20 i ok 30tc, może w niektórych przychodniach jest inaczej, u mnie niestety tak. W poprzedniej ciąży też tak miałam, a badanie ginekologicze miałam w 8tc,wczoraj jak byłam gin powiedziała że nie ma co badać na każdej wizycie, skoro nic się nie dzieje.
Moja koleżanka chodzi w Wawie w szpitalu Orłowskiego i też tak ma.
Madzik, myślałam o Tobie ostatnio, że się nie odzywałaś, dobrze że jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:32
Madziq lubi tę wiadomość
-
Konwalianka ale z tym zwolnieniem to się zdziwiłam, bo moja bez problemu mi dała. A jaką masz pracę ?
Jeśli chodzi o wózki, to z wielofunkcyjnych mam TAKO JUMPER X, kupiony w 2012 używany z fotelikiem i spacerówką 3in1, jest ok, bez bajerów, teraz są nowe modele
http://allegro.pl/3w1-wozki-tako-wozek-jumper-x-wyprzedaz-zestawow-i4524128722.html
Tak jak pisałam, duże koła świetnie sprawdzają się na śniegu i nierównych drogach.
A spacerówkę mam MAGIC ESPIRO, jest super lekki, skrętny, zajmuje mało miejsca.
http://allegro.pl/lekki-wozek-spacerowy-espiro-magic-od-reki-w-wa-i4519815889.html
Strasznie podoba mi sie sąsiadki wózek wielofunkcyjny TUTEK GRANDER, też fajnie sie prowadzi, http://www.tutek.pl/produkty/grander-zebra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:42
-
konwalianka wrote:jestem i dupa..nic nie wiem.. teraz to mam mega doła.. dosłownie nic nie wiem.. to nic że nie widziałam malca od 4 tygodni.. ale przecież za kilka dni mam miec usg genetyczne to po co! szlag mnie trafi..a jak powiedziała, ze chce zwolnienie to powiedziała, że dopóki nie podpieram się nosem o podłogę to wolałaby abym pracowała..ech
[/url]
-
Endi, a ile czekałaś? Mi powiedzieli,że aż 3 tyg...
Konwalianka- współczuję takiej ginekolog...co za podejście do pacjenta...nie chcę namawiać do kłamstwa, bo tak się nie powinno robić,ale jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć, a taka niemiła ta babeczka była to trzeba było powiedzieć, że wymiotujesz cały dzień i nie jesteś w stanie pracować i kropka.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Madziq Emily gratuluje udanych wizyt mam nadzieje że jutrzejsze też takie będą
MamaAdasia ja też chodze na nfz i mam na każdej wizycie usg ale podobno to zależy od tego czy jest sprzet w gabinecie;)
Mój gin sam mi wypisał na karcie ciąży że mam plamienia i bóle brzucha mówi że mają często kontrole ale jak tylko chce być na zwolnieniu to nie ma problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:42
Emily83, Madziq lubią tę wiadomość
[/url]
-
Na zaparcia polecam colon c:) mozna kupic w aptekach to blonnik w czytsej postaci wiec dziala w jelitach jak miotelka:) bez rozleniwiania jelit.
GRATULUJE POZYTYWNYCH WIZYT A tOBIE KONWALIJKA WSPOLCZUJE LEKARZA. A GENETYCZNE MASZ U TEGO SAMEGO LEKARZA??
Madziq sie usmialam z tym maluszkiem Twoim:)
scarlet beirz duphaston na pewno plamienia ustapia:)
Madziq lubi tę wiadomość
-
ja zupy owszem...ale zjem i za 40 minut jestem głodna...
no i dobrze wchodzą mi jogurty owocowe....ale żadnych owoców nie jem...mięsa też średnio...a najlepiej jak ktoś mi przyrządzi cokolwiek...wtedy mi od razu lepiej smakuje...dziś jak mój D zrobi zakupy to planuje zrobić sałatkę zawsze to jakiś zapychacz:P a wieczorem planuje zrobić gołąbki na czwartek i piątek...no ale przez pierwsze 3 tyg ciąży jadłam kanapki z żółtym serem...i potem mi zbrzydł tak, że do dziś nie mogę na niego spojrzeć
to samo z białym serkiem do kanapek...chleb mi nie smakuje więc jem tylko bułki...a czy można jeść rybę z puszki? tzn jakąś makrele w pomidorach? bo uwielbiam, a coś czytałam, że nie powinno się
scarlet, leż i odpowczywaj..ja po wczorajszej wizycie jestem spokojna....plamienie było jednorazowe a w środku czyściutko- to najważniejsze..
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️