WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, właśnie sprzęt do USG jest w innym gabinecie..

Ale właśnie to nasza decyzja, czy chcemy pracować, czy nie... z tymi lekarzami oszaleć można czasem :(

Kasss włączam pozytywne myślenie na jutro, wiem że musi być ok :)

Rubi- ja czytałam o rybach, że niektóre można jeść, na pewno łososia :
    ,,Niezalecane ryby w ciąży, to:

szczupaki,
    okonie,
    sandacze,
    węgorze,
    miętusy.

Bez obaw można jeść:

śledzie,
    kawior,
    dorsze,
    makrele,
    sieje,
    łososie (morskie i oceaniczne)."

Także wydaje mi się, że można :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:55

Rubi lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja też sie staram ale średnio mi to wychodzi ale musi być dobrze i już!!! ja mam dopiero o 19.15 nie wiem jak wytrzymam do tej godz. A Ty o której idziesz wiem że już pisałaś ale nie pamiętam. ma ktoś jeszcze jutro usg?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 14.20 , w 1szej ciąży jak nie czytałam forum itp poszłam na luzie i było ok, nie myślałam że może być inaczej :)

kasss lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co myślę trochę się tu nakręcamy do złego myślenia powinnyśmy do wszystkich usg podchodzić pozytywnie. Każda z nas genetyczne przeżywa ze może coś być nie tak ale mimo wszystko musimy być silne i być dobrej myśli dla naszych kruszynek

MamaAdasia, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jakoś apetytu a raczej nic mi nie smakuje mięso i ryby mogą nie istnieć w ogóle jak myśle o gotowaniu to mi niedobrze jem zupy ale też szybko robię się głodna i cały czas mam niesmak w ustach na tosty już patrzeć nie moge wczoraj jadlam kanapki z ogorkiem kiszonym i rano wymiotowałam żółcią blle pewnie przez te ogórki a tak uwielbiałam przed ciąża;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo zbytnio jeść nie mogę. Jestem teraz na wakacjach w Bułgarii jedzenia tu od groma a mi nic się nie chce nawet patrzeć na nie nie mogę i wymyślam tylko co bym zjadła a czego tutaj nie ma

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna to prawda ale ciężko jest się nie martwić każda z nas chce żeby było wszystko w porządku nasi mężowie nic nie czytają i się nie zamartwiają na początku ciąży nawet miałam zakaz od M wchodzenia na forum bo pózniej bałam sie każdej wizyty. myśle że po genetycznym troche wyluzujemy ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ten ostatni wózek super! Strasznie mi się podoba ten sąsiadki :)
    Muszę pokazać mojemu M bo On taki najbardziej chce. A że powiedział,że On najczęściej będzie wychodził z Maleństwem na spacery to ma być taki jak On chce i juz :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    MamaAdasia ten ostatni wózek super! Strasznie mi się podoba ten sąsiadki :)
    Muszę pokazać mojemu M bo On taki najbardziej chce. A że powiedział,że On najczęściej będzie wychodził z Maleństwem na spacery to ma być taki jak On chce i juz :)
    A to dlatego twój Mąż wybiera ja ostatnio mojemu dokuczałam i mówiłam że pójdzie na urlop tacierzyński a ja do pracy tak w żartach ale się złościł..

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie sama panikuje trochę ale przy moim M staram się tego nie okazywać bo krzyczy na mnie ze źle to działa na dziecko i ze mam być dobrej myśli i w sumie to prawda a to forum powinno nas podnosić na duchu a nie mu tu wszystkie spanikowane

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    W sumie sama panikuje trochę ale przy moim M staram się tego nie okazywać bo krzyczy na mnie ze źle to działa na dziecko i ze mam być dobrej myśli i w sumie to prawda a to forum powinno nas podnosić na duchu a nie mu tu wszystkie spanikowane
    Mój też a jak płacze to mówi że mały jak się urodzi też będzie płakać. A my tu się zawsze wspieramy i czekamy na wieści z wizyt. Justyna a ty odpoczywaj w tej Bułgarii a nie stresuj się;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nie za fajny ten odpoczynek jak co jakiś czas mi nie dobrze teraz w pokoju w łóżku leżę bo mnie tak mdli ze szok. Najgorsze są dla mnie loty samolotem bo juz zaczynam przeżywać mój M trzyma się zdania lekarza bo lekarz powiedział ze ciąża jest ładna książkowa i ze nie ma przeciwwskazań latać samolotem i tak cały czas do mnie mowi a ja dwa dni przed lotem dostaje szalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z jedzeniem - niby jem sporo, ale rzeczy mało wartościowych. Naprawdę nie jestem w stanie jeść dużej ilość warzyw czy owoców a przed ciążą pochłaniałam je w ilościach hurtowych - podobno hormony wpływają na zmianę smaków, tak powiedziała mi internista u której ostatnio byłam (ma też specjalizacje z dietetyki)

A ja grzecznie dziś odpoczywam, ale jutro chcę się zobaczyć z moim lekarzem prowadzącym - jemu ufam i chcę, żeby on mnie zobaczył. Ale tak jak pisałam wcześniej - nic mnie nie boli, dobrze się czuje, a na papierze zobaczyłam lekko brązowy śluz o wymiarach może 1/2 mm. Potem cisza, więc jestem dumna sama z siebie - naprawdę nie panikuje :)

Kończę też pracę na dziś i przenoszę się na inne łóżko żeby poczytać :)

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się marzy taki wózek wypatrzyłam go juz przed ciąża a czy będzie praktyczny będziemy sprawdzać na pewno będe musiała widzieć na żywo jak wygląda i czy nam odpowiadahttp://sprzedajemy.pl/nowy-wozek-wielofunkcyjny-w-kropki-4w1-24-m-ce-gwarancji,12327087?source=right ew ten też mi sie podoba czasu dużo najważniejsze żeby był wygodny dla maluszka i w miare lekki http://borowkasklep.pl/pl/p/Bartolino-classic/192

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i pojechałam z córką po wynik.

Na szczęście wydaje się, że wszystko jest ok. Ryzyko trisomii 21( zespol Downa) wraz z wartością NT pozostaje w normie (1:4273). Ryzyko trisomii 13/18 (zespol Edwardsa) jest poniżej 1: 10 000 co wskazuje na niskie ryzyko:))))

Moje parametry z badania:

Pappa-A 3,9mIU/ml
    B-HCG 95,6 ng/ml

Teraz tylko niech fasola rośnie i nabiera sił przed marcem:))))

Madziq, SunSun, Emily83, Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Endi, a ile czekałaś? Mi powiedzieli,że aż 3 tyg...

Konwalianka- współczuję takiej ginekolog...co za podejście do pacjenta... :( nie chcę namawiać do kłamstwa, bo tak się nie powinno robić,ale jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć, a taka niemiła ta babeczka była to trzeba było powiedzieć, że wymiotujesz cały dzień i nie jesteś w stanie pracować i kropka.

Ja na wynik czekałam równo tydzień.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się podoba ten wózek http://www.bebetto.eu/produkt/17/nico-plus tylko musiałabym obejrzeć go na żywo i poczytać opinie;P

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny.. ten lekarz to taki dodatkowy, w medicoverze gdzie mam abonament..docelowo czekam na wizytę u lekarza u którego będę prowadziła ciążę, ale terminy do niego są.. niesamowicie długie terminy.. u niego usg na każdej wizycie, podobnie jak badanie dowcipne, ogólnie super lekarz..

co do dzisiaj, to owszem miałam badanie ginekologiczne, ale nic nie powiedziała.. skomentowała moje ciała ketonowe, mówiąc że albo się głodzę (?), albo mnie męczą wymioty i aby nie dopuscić do sytuacji, że będę odczuwała głód, bo ciała ketonowe mają negatywny wpływ na dziecko, czym mnie jmeszcze zdenerwowała oczywiście, przecież nie robię nic na szkodę dziecka..ech.. ogólnie ona nie jest zła, ale po prostu poszłam z innym nastawieniem..
    no a w kwestii zwolnienia, to wierzcie mi wiele jej powiedziałam, ona jednak była nieustępliwa i niby grzeczni powiedziała, abym jeszcze spróbowała popracować, tyle, że ja nie mam sił..z każdym dniem coraz mniej..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, ten pierwszy wózek super! Jak zobaczysz na żywo to daj znać jaki jest.

gann3e3k88vy5y5g.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

Slodka Ty swego czasu kupilas bambusowy stolik pod laptopa. Jesteś z niego zadowolona? Mysle czy go nie zamowic bo dzis troche mi nie wygodnie z laptopem jak leze.

powiem ci ze ogolnie jest fajny choc jak wypnę brzuch to dotykam go i nie wiem czy jak bede miala wielki bucholek to bede mogla z nim siedziec :/ no i smierdzi tym drewnem :/ ale to mysle ze sie powoli wywietrza wiec ogolnie fajny ale moj M stwierdzil ze zakup bezsensu byl bo wiecej lezy schowany niz uzywam i chyba jednak ma racje bo zanim go wyciagne to wole na poduszce miec lapka ;/

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ