Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasss, właśnie sprzęt do USG jest w innym gabinecie..
Ale właśnie to nasza decyzja, czy chcemy pracować, czy nie... z tymi lekarzami oszaleć można czasem
Kasss włączam pozytywne myślenie na jutro, wiem że musi być ok
Rubi- ja czytałam o rybach, że niektóre można jeść, na pewno łososia :
,,Niezalecane ryby w ciąży, to:
szczupaki,
okonie,
sandacze,
węgorze,
miętusy.
Bez obaw można jeść:
śledzie,
kawior,
dorsze,
makrele,
sieje,
łososie (morskie i oceaniczne)."
Także wydaje mi się, że można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:55
Rubi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co myślę trochę się tu nakręcamy do złego myślenia powinnyśmy do wszystkich usg podchodzić pozytywnie. Każda z nas genetyczne przeżywa ze może coś być nie tak ale mimo wszystko musimy być silne i być dobrej myśli dla naszych kruszynek
MamaAdasia, Anastacia33 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mam jakoś apetytu a raczej nic mi nie smakuje mięso i ryby mogą nie istnieć w ogóle jak myśle o gotowaniu to mi niedobrze jem zupy ale też szybko robię się głodna i cały czas mam niesmak w ustach na tosty już patrzeć nie moge wczoraj jadlam kanapki z ogorkiem kiszonym i rano wymiotowałam żółcią blle pewnie przez te ogórki a tak uwielbiałam przed ciąża;)
[/url]
-
nick nieaktualny
-
justyna to prawda ale ciężko jest się nie martwić każda z nas chce żeby było wszystko w porządku nasi mężowie nic nie czytają i się nie zamartwiają na początku ciąży nawet miałam zakaz od M wchodzenia na forum bo pózniej bałam sie każdej wizyty. myśle że po genetycznym troche wyluzujemy
[/url]
-
MamaAdasia ten ostatni wózek super! Strasznie mi się podoba ten sąsiadki
Muszę pokazać mojemu M bo On taki najbardziej chce. A że powiedział,że On najczęściej będzie wychodził z Maleństwem na spacery to ma być taki jak On chce i juzMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:MamaAdasia ten ostatni wózek super! Strasznie mi się podoba ten sąsiadki
Muszę pokazać mojemu M bo On taki najbardziej chce. A że powiedział,że On najczęściej będzie wychodził z Maleństwem na spacery to ma być taki jak On chce i juzNiunia86 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:W sumie sama panikuje trochę ale przy moim M staram się tego nie okazywać bo krzyczy na mnie ze źle to działa na dziecko i ze mam być dobrej myśli i w sumie to prawda a to forum powinno nas podnosić na duchu a nie mu tu wszystkie spanikowane
[/url]
-
nick nieaktualnyTak nie za fajny ten odpoczynek jak co jakiś czas mi nie dobrze teraz w pokoju w łóżku leżę bo mnie tak mdli ze szok. Najgorsze są dla mnie loty samolotem bo juz zaczynam przeżywać mój M trzyma się zdania lekarza bo lekarz powiedział ze ciąża jest ładna książkowa i ze nie ma przeciwwskazań latać samolotem i tak cały czas do mnie mowi a ja dwa dni przed lotem dostaje szalu
-
nick nieaktualnyJa też mam problem z jedzeniem - niby jem sporo, ale rzeczy mało wartościowych. Naprawdę nie jestem w stanie jeść dużej ilość warzyw czy owoców a przed ciążą pochłaniałam je w ilościach hurtowych - podobno hormony wpływają na zmianę smaków, tak powiedziała mi internista u której ostatnio byłam (ma też specjalizacje z dietetyki)
A ja grzecznie dziś odpoczywam, ale jutro chcę się zobaczyć z moim lekarzem prowadzącym - jemu ufam i chcę, żeby on mnie zobaczył. Ale tak jak pisałam wcześniej - nic mnie nie boli, dobrze się czuje, a na papierze zobaczyłam lekko brązowy śluz o wymiarach może 1/2 mm. Potem cisza, więc jestem dumna sama z siebie - naprawdę nie panikuje
Kończę też pracę na dziś i przenoszę się na inne łóżko żeby poczytaćkasss lubi tę wiadomość
-
mi się marzy taki wózek wypatrzyłam go juz przed ciąża a czy będzie praktyczny będziemy sprawdzać na pewno będe musiała widzieć na żywo jak wygląda i czy nam odpowiadahttp://sprzedajemy.pl/nowy-wozek-wielofunkcyjny-w-kropki-4w1-24-m-ce-gwarancji,12327087?source=right ew ten też mi sie podoba czasu dużo najważniejsze żeby był wygodny dla maluszka i w miare lekki http://borowkasklep.pl/pl/p/Bartolino-classic/192
[/url]
-
Nie wytrzymałam i pojechałam z córką po wynik.
Na szczęście wydaje się, że wszystko jest ok. Ryzyko trisomii 21( zespol Downa) wraz z wartością NT pozostaje w normie (1:4273). Ryzyko trisomii 13/18 (zespol Edwardsa) jest poniżej 1: 10 000 co wskazuje na niskie ryzyko:))))
Moje parametry z badania:
Pappa-A 3,9mIU/ml
B-HCG 95,6 ng/ml
Teraz tylko niech fasola rośnie i nabiera sił przed marcem:))))Madziq, SunSun, Emily83, Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madziq wrote:Endi, a ile czekałaś? Mi powiedzieli,że aż 3 tyg...
Konwalianka- współczuję takiej ginekolog...co za podejście do pacjenta...nie chcę namawiać do kłamstwa, bo tak się nie powinno robić,ale jeśli czujesz, że potrzebujesz odpocząć, a taka niemiła ta babeczka była to trzeba było powiedzieć, że wymiotujesz cały dzień i nie jesteś w stanie pracować i kropka.
Ja na wynik czekałam równo tydzień. -
A mnie się podoba ten wózek http://www.bebetto.eu/produkt/17/nico-plus tylko musiałabym obejrzeć go na żywo i poczytać opinie;P
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny.. ten lekarz to taki dodatkowy, w medicoverze gdzie mam abonament..docelowo czekam na wizytę u lekarza u którego będę prowadziła ciążę, ale terminy do niego są.. niesamowicie długie terminy.. u niego usg na każdej wizycie, podobnie jak badanie dowcipne, ogólnie super lekarz..
co do dzisiaj, to owszem miałam badanie ginekologiczne, ale nic nie powiedziała.. skomentowała moje ciała ketonowe, mówiąc że albo się głodzę (?), albo mnie męczą wymioty i aby nie dopuscić do sytuacji, że będę odczuwała głód, bo ciała ketonowe mają negatywny wpływ na dziecko, czym mnie jmeszcze zdenerwowała oczywiście, przecież nie robię nic na szkodę dziecka..ech.. ogólnie ona nie jest zła, ale po prostu poszłam z innym nastawieniem..
no a w kwestii zwolnienia, to wierzcie mi wiele jej powiedziałam, ona jednak była nieustępliwa i niby grzeczni powiedziała, abym jeszcze spróbowała popracować, tyle, że ja nie mam sił..z każdym dniem coraz mniej.. -
Scarlett2014 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Slodka Ty swego czasu kupilas bambusowy stolik pod laptopa. Jesteś z niego zadowolona? Mysle czy go nie zamowic bo dzis troche mi nie wygodnie z laptopem jak leze.
powiem ci ze ogolnie jest fajny choc jak wypnę brzuch to dotykam go i nie wiem czy jak bede miala wielki bucholek to bede mogla z nim siedziecno i smierdzi tym drewnem
ale to mysle ze sie powoli wywietrza wiec ogolnie fajny ale moj M stwierdzil ze zakup bezsensu byl bo wiecej lezy schowany niz uzywam i chyba jednak ma racje bo zanim go wyciagne to wole na poduszce miec lapka ;/
Scarlett2014 lubi tę wiadomość