WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie od rana słoneczko :) Muszę dzisiaj jechać na zakupy bo nie mieszcze się w jesienną kurtkę sprzed roku :/ Nie dopina mi się w cyckach i w biodrach :/

noa8 ja też się właśnie zastanawiam czy za to badanie bedę płacić dodatkowo bo ja za wizyte płacę 200zł i jakby mi jeszcze 100 czy 200zł dowalił za pomiary to nie za fajnie będzie :/ Jeszcze to 100zł jakos bym przebolała bo to w sumie raz sie robi ale nie więcej :)

madziutek 23, noa8 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,

co do nospy - mnie lekarz kazał brać dwie no spy forte_+ luteinę dopochwowo gdybym poczuła mocne bóle brzucha - to dlatego, że także mam pulsowanie w podbrzuszu i do tego twardnieje mi brzuch - skurcze porodowe

Noa - nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się ,ze w luxmedzie za to usg płaci się więcej (ja płaciłam 3 lata temu chyba 145zł) - powinno byc na stronie, sprawdz

Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja nadal leżę w łóżku a o 17stej idę do mojego lekarza prowadzącego - jeśli już jest moim prowadzącym to jego słowami chce się kierować. Potem jak lekarz mi nie zabroni to też może pojadę na zakupy - chciałabym kupić spodnie albo leginsy. U mnie kupienie normlamych spodni tylko rozmiar większych to nie rozwiązanie - spodnie co prawda nie cisną mnie w brzuchu ale z tyłka mi spadają :/ więc muszę je oddać i kupić coś wygodniejszego.

Powodzenia na dzisiejszy wizytach i w danego dnia.

Co do kosztów USG to nie wiem ale pewnie coś trzeba dopłacić zwłaszcza jeśli chesz 3d albo 4d. No i czas badania jest dłuższy wiec cena pewnie dlatego też wyższa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:09

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie genetyczne jest w cenie wizyty. I tak zawsze mierzy wszystko co sie da i oglada z kazdej strony wiec dochodzi tylko pomiar karku i widocznosc kosci nosowej. Naciagaja niestety w niektorych miejscach i to jest niesprawiedliwe bo przeciez to zwykle usg tylko zwraca sie uwage na inne rzeczy dodatkowo. Jakbysmy mialy malo wydatkow w ciazy

Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie! :) no więc dziś na śniadanie poszła makrela w pomidorach ;) oczywiście nie cała, bo ilości jem niewielkie...ale to już coś...
    ja za genetyczne usg płacę 180, ale mam refundacje 75 zł więc nie ma tragedii..a wiecie kiedy się powinno znów zrobić badanie krwi?? a i w ogóle czy każdej z Was lekarz zrobił cytologię??bo mój mi nie zrobił;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wczoraj przy zapisywaniu sie powiedzialam ze bedzie to usg w 12 tyg - genetyczne i w jakiej cenie , powiedziala ze 100zl troche mi sie nie chcialo wierzyc dlatego wolalam sie Was upewnic, w luxmedzie czasem zdzieraja kase wiec malo prawdopodobne ze 100zl ale moze sie okazac i tak.
    Rubi ja mialam pobrana cytologie na samym poczatku jak lekarz stwierdzila prawdopobienstwo ciazy a na usg nic nie bylo widac .
    Morfologie i analize moczu lekarz kazal mi przyniesc na kolejna wizyte za miesiac to juz bedzie drugi raz tych badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:03

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie też piękna pogoda dziś usg o 19.15 mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze trzymajcie kciuki;-) Niunia to twój gin strasznie zdziera 200zl za kszda wizytę bardzo dużo;-) też muszę jechać na zakupy ale bardziej maz mnie namawia niż ja mam chęci mówi ze mam być sexi mamuśka s nie chodzić w dresie a najlepiej to szpilki i sukienki ach ci faceci... Jak się dowiem ze dziś wszystko dobrze to pojadę jutro ale znając mnie to pójdę do smyka i kupie coś malenstwu;-) Rubi ja badania robiłam raz i teraz mam wizytę 10 to Gin mi da skierowanie a cytologię robiłam przed ciąża a raczej juz w ciąży bo przed okresem który nie przyszedl;-) jak nie robilas w tym roku to mu powiedz;-). MamaAdasia Scarlet trzymam kciuki ;-)

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja miałam cytologie. Ale jeśli miałaś ją robioną niedługo przed zajściem w ciąże to podobno nie jest niezbędna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass powodzenia :) do mojego usg genetycznego jeszcze prawie tydzień ale jak zwolni się coś wcześniej to mają do mnie dzwonić

kasss lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie cena usg genetycznego wyniosła 140zł plus test pappa 150 zł.
    Rubi ja cytologie miałam pobraną od razu na pierwszej wizycie.
    Co do badań krwi,mam zrobić ponownie morfologie i mocz na następną wizytę,to będzie u mnie 17tc.

relg2n0abn31771x.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss trzymam kciuki :) powodzenia.

kasss lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    No wlasnie wczoraj przy zapisywaniu sie powiedzialam ze bedzie to usg w 12 tyg - genetyczne i w jakiej cenie , powiedziala ze 100zl troche mi sie nie chcialo wierzyc dlatego wolalam sie Was upewnic, w luxmedzie czasem zdzieraja kase wiec malo prawdopodobne ze 100zl ale moze sie okazac i tak.
    Rubi ja mialam pobrana cytologie na samym poczatku jak lekarz stwierdzila prawdopobienstwo ciazy a na usg nic nie bylo widac .
    Morfologie i analize moczu lekarz kazal mi przyniesc na kolejna wizyte za miesiac to juz bedzie drugi raz tych badan.

Hej :) Mi się wydaje, że jest to cena normalnego USG czyli 100zł, ponieważ gdy byłam ostatnio w LUXMEDZIE na USG doktor powiedział mi abym zgłosiła się do niego za 2/3 tygodnie na nastepne USG i wtedy będziemy mogli zrobić genetyczne,odnośnie wad itp, nawet na wyniku mam że na tym etapie ciąży (byłam w 9tyg) nie można stwierdzić nieprawidłowości czy coś takiego. Zreszta w luxmedzie płacisz przed wizytą, i jest to zawsze 90 badz 100zł (chyba ze 3d/4d) a Panie przy rejestracji nie pytaja w ktorym jestes tygodniu ciąży.

noa8 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:17

• kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz mam tak późno ale dobrze bo mezus z pracy zdąży wrócić i pierwszy raz zobaczy naszego maluszka;-) wczoraj miałam głupi sen ze pojechaliśmy na 19.15 a gin powiedział ze ma 9.15 zapisana i nas nie przyjmie chyba muszę sobie melise zaparzyć na uspokojenie w dniu ślubu się tak nie stresowalam jak dzis;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, ja badanie moczu i krwi robię przed każdą wizytą; cytologię miałam w styczniu, więc lekarz mówi, że aktualna..

kass a ja za wizytę płacę 280 zł:) (u lekarza prowadzącego), bo w medicoverze mam w ramach abonamentu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:16

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha..czyli o badania krwi się nie mam co martwić jeszcze jest czas....a co do tej cytologii to robiłam w styczniu...po poronieniu, ale nie u tego lekarza więc on tak naprawdę nie wie kiedy ostatnio miałam cyto, a we wtorek na wizycie on mówi " no tak ma tu Pani zaleczoną nadżerkę..." i ja mu na to że z ta nadżerką walczę już długo, a on "to nic...tym się niech pani nie martwi ważne że cytologia jest poprawna" no i to mnie dziwi...bo skąd on niby wie, że jest poprawna?? oczywiście tempa dzida zapomniałam zapytać czy nie powinien mi pobrać właśnie bo miałam robioną w styczniu...ehh...zawsze o czymś zapomnę na tych wizytach

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    mało się odzywam ale stale was podczytuje. U mnie ostatnio dość dużo nerwówki. Po idealnej i bezobjawowej ciaży nagle ni z tego ni z owego we wtorek 19.08 zaczęłam krwawić (12t3d) pojechałam na IP i już tam zostałam na 4 dni. Krwawienie ustało już pierwszej nocy ale chcieli mnie zostawić na obserwacji. Dostałam luteine i nospe. Z dzieciatkiem wszystko dobrze. Z racji tego że miałam mieć w środe badania prenatalne lekarz który mnie przyjmował (specjalista od tych badań) pobadał te najważniejsze rzeczy, komentujac przy tym: wiedziała Pani kiedy przyjechać... W piatek jak wychodziłam maluszek miał 6,6 cm. W niedziele w nocy zaś pojawiły się plamienia ale w poniedziałek rano już nie było po nich śladu. Wczoraj miałam normalna wizyte u lekarza prowadzacego, zrobił szczegółowe badanie, maluszek ma 7,2 cm i "chyba będzie chłopak". Mąż oszalał ze szczęścia że wszystko dobrze i że będzie synuś, kibic Bayernu Monachium :P

konwalianka, noa8, Endi84, MamaAdasia, Madzik82, Niunia86, SunSun, Madziq, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 dzieki pewnie masz racje i widocznie rejestratorka tez dobrze mnie poinformowala ;-) a Ty kiedy masz genetyczne?? I u jakiego Dr ja mialam 3 do wyboru i wybralam pierwszego lepszego

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, nie ma sensu robić kolejnej cytologii, robi się raz w roku; a może ma dołączoną karteczkę z wynikami?

Monia - dobrze, że wszystko dobrze sie skończyło i masz już super wieści odnośnie malucha; gratulacje!

MoniaP lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP najważniejsze ze wszystko dobrze maluszek cały i zdrowy i tatuś zadowolony ;-) mój też bardzo pragnie synka ale myślę ze nie będzie zawiedziony jak to będzie córeczka.
    Konwalianka to ty też bardzo dużo płacisz myślałam ze prywatnie 100 góra 150zl ale górnej granicy to chyba nigdzie nie ma

MoniaP lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ