Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
U mnie od rana słoneczko
Muszę dzisiaj jechać na zakupy bo nie mieszcze się w jesienną kurtkę sprzed roku
Nie dopina mi się w cyckach i w biodrach
noa8 ja też się właśnie zastanawiam czy za to badanie bedę płacić dodatkowo bo ja za wizyte płacę 200zł i jakby mi jeszcze 100 czy 200zł dowalił za pomiary to nie za fajnie będzieJeszcze to 100zł jakos bym przebolała bo to w sumie raz sie robi ale nie więcej
madziutek 23, noa8 lubią tę wiadomość
-
cześć,
co do nospy - mnie lekarz kazał brać dwie no spy forte_+ luteinę dopochwowo gdybym poczuła mocne bóle brzucha - to dlatego, że także mam pulsowanie w podbrzuszu i do tego twardnieje mi brzuch - skurcze porodowe
Noa - nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się ,ze w luxmedzie za to usg płaci się więcej (ja płaciłam 3 lata temu chyba 145zł) - powinno byc na stronie, sprawdzNiunia86, noa8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
ja nadal leżę w łóżku a o 17stej idę do mojego lekarza prowadzącego - jeśli już jest moim prowadzącym to jego słowami chce się kierować. Potem jak lekarz mi nie zabroni to też może pojadę na zakupy - chciałabym kupić spodnie albo leginsy. U mnie kupienie normlamych spodni tylko rozmiar większych to nie rozwiązanie - spodnie co prawda nie cisną mnie w brzuchu ale z tyłka mi spadają
więc muszę je oddać i kupić coś wygodniejszego.
Powodzenia na dzisiejszy wizytach i w danego dnia.
Co do kosztów USG to nie wiem ale pewnie coś trzeba dopłacić zwłaszcza jeśli chesz 3d albo 4d. No i czas badania jest dłuższy wiec cena pewnie dlatego też wyższa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:09
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
U mnie genetyczne jest w cenie wizyty. I tak zawsze mierzy wszystko co sie da i oglada z kazdej strony wiec dochodzi tylko pomiar karku i widocznosc kosci nosowej. Naciagaja niestety w niektorych miejscach i to jest niesprawiedliwe bo przeciez to zwykle usg tylko zwraca sie uwage na inne rzeczy dodatkowo. Jakbysmy mialy malo wydatkow w ciazy
Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
witajcie!
no więc dziś na śniadanie poszła makrela w pomidorach
oczywiście nie cała, bo ilości jem niewielkie...ale to już coś...
ja za genetyczne usg płacę 180, ale mam refundacje 75 zł więc nie ma tragedii..a wiecie kiedy się powinno znów zrobić badanie krwi?? a i w ogóle czy każdej z Was lekarz zrobił cytologię??bo mój mi nie zrobił;/Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
No wlasnie wczoraj przy zapisywaniu sie powiedzialam ze bedzie to usg w 12 tyg - genetyczne i w jakiej cenie , powiedziala ze 100zl troche mi sie nie chcialo wierzyc dlatego wolalam sie Was upewnic, w luxmedzie czasem zdzieraja kase wiec malo prawdopodobne ze 100zl ale moze sie okazac i tak.
Rubi ja mialam pobrana cytologie na samym poczatku jak lekarz stwierdzila prawdopobienstwo ciazy a na usg nic nie bylo widac .
Morfologie i analize moczu lekarz kazal mi przyniesc na kolejna wizyte za miesiac to juz bedzie drugi raz tych badan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:03
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Witam u mnie też piękna pogoda dziś usg o 19.15 mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze trzymajcie kciuki;-) Niunia to twój gin strasznie zdziera 200zl za kszda wizytę bardzo dużo;-) też muszę jechać na zakupy ale bardziej maz mnie namawia niż ja mam chęci mówi ze mam być sexi mamuśka s nie chodzić w dresie a najlepiej to szpilki i sukienki ach ci faceci... Jak się dowiem ze dziś wszystko dobrze to pojadę jutro ale znając mnie to pójdę do smyka i kupie coś malenstwu;-) Rubi ja badania robiłam raz i teraz mam wizytę 10 to Gin mi da skierowanie a cytologię robiłam przed ciąża a raczej juz w ciąży bo przed okresem który nie przyszedl;-) jak nie robilas w tym roku to mu powiedz;-). MamaAdasia Scarlet trzymam kciuki
Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
noa8 wrote:No wlasnie wczoraj przy zapisywaniu sie powiedzialam ze bedzie to usg w 12 tyg - genetyczne i w jakiej cenie , powiedziala ze 100zl troche mi sie nie chcialo wierzyc dlatego wolalam sie Was upewnic, w luxmedzie czasem zdzieraja kase wiec malo prawdopodobne ze 100zl ale moze sie okazac i tak.
Rubi ja mialam pobrana cytologie na samym poczatku jak lekarz stwierdzila prawdopobienstwo ciazy a na usg nic nie bylo widac .
Morfologie i analize moczu lekarz kazal mi przyniesc na kolejna wizyte za miesiac to juz bedzie drugi raz tych badan.
HejMi się wydaje, że jest to cena normalnego USG czyli 100zł, ponieważ gdy byłam ostatnio w LUXMEDZIE na USG doktor powiedział mi abym zgłosiła się do niego za 2/3 tygodnie na nastepne USG i wtedy będziemy mogli zrobić genetyczne,odnośnie wad itp, nawet na wyniku mam że na tym etapie ciąży (byłam w 9tyg) nie można stwierdzić nieprawidłowości czy coś takiego. Zreszta w luxmedzie płacisz przed wizytą, i jest to zawsze 90 badz 100zł (chyba ze 3d/4d) a Panie przy rejestracji nie pytaja w ktorym jestes tygodniu ciąży.
noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pierwszy raz mam tak późno ale dobrze bo mezus z pracy zdąży wrócić i pierwszy raz zobaczy naszego maluszka;-) wczoraj miałam głupi sen ze pojechaliśmy na 19.15 a gin powiedział ze ma 9.15 zapisana i nas nie przyjmie chyba muszę sobie melise zaparzyć na uspokojenie w dniu ślubu się tak nie stresowalam jak dzis;-)
[/url]
-
Rubi, ja badanie moczu i krwi robię przed każdą wizytą; cytologię miałam w styczniu, więc lekarz mówi, że aktualna..
kass a ja za wizytę płacę 280 zł(u lekarza prowadzącego), bo w medicoverze mam w ramach abonamentu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:16
-
aha..czyli o badania krwi się nie mam co martwić jeszcze jest czas....a co do tej cytologii to robiłam w styczniu...po poronieniu, ale nie u tego lekarza więc on tak naprawdę nie wie kiedy ostatnio miałam cyto, a we wtorek na wizycie on mówi " no tak ma tu Pani zaleczoną nadżerkę..." i ja mu na to że z ta nadżerką walczę już długo, a on "to nic...tym się niech pani nie martwi ważne że cytologia jest poprawna" no i to mnie dziwi...bo skąd on niby wie, że jest poprawna?? oczywiście tempa dzida zapomniałam zapytać czy nie powinien mi pobrać właśnie bo miałam robioną w styczniu...ehh...zawsze o czymś zapomnę na tych wizytachStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witajcie,
mało się odzywam ale stale was podczytuje. U mnie ostatnio dość dużo nerwówki. Po idealnej i bezobjawowej ciaży nagle ni z tego ni z owego we wtorek 19.08 zaczęłam krwawić (12t3d) pojechałam na IP i już tam zostałam na 4 dni. Krwawienie ustało już pierwszej nocy ale chcieli mnie zostawić na obserwacji. Dostałam luteine i nospe. Z dzieciatkiem wszystko dobrze. Z racji tego że miałam mieć w środe badania prenatalne lekarz który mnie przyjmował (specjalista od tych badań) pobadał te najważniejsze rzeczy, komentujac przy tym: wiedziała Pani kiedy przyjechać... W piatek jak wychodziłam maluszek miał 6,6 cm. W niedziele w nocy zaś pojawiły się plamienia ale w poniedziałek rano już nie było po nich śladu. Wczoraj miałam normalna wizyte u lekarza prowadzacego, zrobił szczegółowe badanie, maluszek ma 7,2 cm i "chyba będzie chłopak". Mąż oszalał ze szczęścia że wszystko dobrze i że będzie synuś, kibic Bayernu Monachium
konwalianka, noa8, Endi84, MamaAdasia, Madzik82, Niunia86, SunSun, Madziq, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Rubi, nie ma sensu robić kolejnej cytologii, robi się raz w roku; a może ma dołączoną karteczkę z wynikami?
Monia - dobrze, że wszystko dobrze sie skończyło i masz już super wieści odnośnie malucha; gratulacje!MoniaP lubi tę wiadomość
-
MoniaP najważniejsze ze wszystko dobrze maluszek cały i zdrowy i tatuś zadowolony
mój też bardzo pragnie synka ale myślę ze nie będzie zawiedziony jak to będzie córeczka.
Konwalianka to ty też bardzo dużo płacisz myślałam ze prywatnie 100 góra 150zl ale górnej granicy to chyba nigdzie nie ma
MoniaP lubi tę wiadomość
[/url]