WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pytalyscie swoich lekarzy czy mozna sie ''przytulac '' ?? ;-) jesli lekarz powie , ze tak to chyba nie ma sie czego obawiac ja szczerze powiem ze nie pytalam jakos wypadlo mi to z glowy

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mój mąż nawet wyczytał ze podczas współżycia dziecko usypia ale co z tego jak ja się boje
    mój też bo się lekko kołysze chyba trzeba się przełamać dla tych naszych mężów my jesteśmy zafascynowane ciąża i nawet nie myślimy o tym. A oni inaczej to odbierają...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dziewczyny a pytalyscie swoich lekarzy czy mozna sie ''przytulac '' ?? ;-) jesli lekarz powie , ze tak to chyba nie ma sie czego obawiac ja szczerze powiem ze nie pytalam jakos wypadlo mi to z glowy
    Ja też nie pytałam ale jak dzieje sie coś złego to sam zakazuje mówiłam mężowi żeby dziś zapytał jak pójdziemy razem ale mówi ze nie będzie pytał o takie sprawy bo mu głupio

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie poczekam do 2 trymestru faktycznie niech mi mdłości przejdą bo teraz ostatnio moje dziecko nieźle daje mi w kość 4 dni był spokój a teraz od dwóch jest ze zdwojoną siła. A co do 2 trymestru to mój mąż nawet wyczytał ze kobieta w 2 trymestrze jest bardziej rozochocona niż zwykle zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w ciąży pozwolił uprawiać 3 rodzaje sportu: spacer, basem i sex :) Sam to powiedział :) a innego, o którego byłam wcześniej to ja pytałam czy możemy się przytulać - też otrzymałam zgodę. Ale jakoś póki co nieszczególnie mam ochotę, zwykle wieczorem jest mi nie dobrze albo mam zgagę - a rano jak jest radosna i w formie to męża już nie ma :)
    A ale ja do tej pory tzn. do poniedziałku/wtorku nie miałam nawet śladu plamień więc nie wiem czy teraz opcja z przytulaniem jest nadal aktualna. Zapytam o to lekarza - właśnie przełożył mi wizytę na 15.00

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pytałam...i lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań...oczywiście w granicach rozsądku...bo jeśli coś mnie będzie bolało, albo będzie plamienie to odpuścić no ale to każda normalna kobieta umie rozgraniczyć jak się dzieje z nią coś niedobrego....haha...i pięknie tu teorią sypnęłam, a jeśli chodzi o praktykę to ja już wiedziałam od razu że będzie ciężko, bo po poronieniu przez 2 miesiące nie mogłam się przełamać, a pierwszy raz był tragiczny...;/ w głowie tylko miałam o matko czy tam się wygoiło o matko tam jest na pewno wszystko świeże i już tu pisałam, że dopiero jak się napiłam to wyluzowałam i potem już było ok...tu jest problem bo napić się nie można :P

kasss lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiekszosc mowi ze nie ma przeciwskazan a nawet jest zalecany jako sport , moze forma nam sie poprawi tak wiec Kasss dzisiaj do robotki ;-)

kasss lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo mówić trudniej zrobić :) ciezko jest się przełamać chociaż bardzo się chce

kasss lubi tę wiadomość

• KasikP Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pytałam o przytulanki lekarza ale juz 5 razy się kochaliśmy i było super :D Seks w ciąży jest całkiem inny, podobno w drugim trymestrze jest najlepszy ;) Po ostatnim stosunku miałam lekkie plamienie więc narazie odpuściliśmy ze względu na nie i na skurcze które ostatnio Mnie dopadły.

kasss, slodka100 lubią tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    O wiekszosc mowi ze nie ma przeciwskazan a nawet jest zalecany jako sport , moze forma nam sie poprawi tak wiec Kasss dzisiaj do robotki ;-)
    noa8 zobaczymy mam nadzieje ze bedziemy w dobrych humorach po usg to kto wie jak to sie skonczy ostatni raz był w trakcie ovu kiedy to było...

noa8 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mam olbrzymią ochotę na seks..libido mi znacznie podskoczyło w porównaniu z np. 6-8tygodniem.. więc Wasze problemy są mi nieznane..w każdym razie, na pewno separacja partnera to kiepski pomysł.. oni właśnie teraz potrzebują uczucia i wsparcia, że nie tylko są reproduktorami; mój mąż mi kiedyś powiedział, że dla niego ważne jest utrzymanie tej więzi i kiedy lekarz oczywiście powie ze to niewskazane, to on przestawia sobie pudełko w inne miejsce i nie ma takiego poczucia odrzucenia.. zresztą my po I porodzie nie uprawialiśmy seksu przez 9 miesięcy, bo nie mogliśmy (ja miałam komplikacje poporodowe i tak to się ciągło..)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

a ja mam dziś lenia nic mi sie nie chce ale chałupke trzeba ogarnąc i sie spakować na jutro

co do seksu to w 1 ciąży mój m miał opory że sie coś stanie itp a ja miałam chęć im późniejsza ciąża tym bardziej mi sie chciało a teraz wogule mi sie nie chce za to jemu bardzo i sie nie może doczekać kiedy mi cycki znowu tak urosną (zawsze nosiłam 75B) teraz już czuje ze mi cycki skoczyły bo jak ja to mówie już mi sie w ręke nie miesci he he

scarlet tobie lekarz powiedziała że można na basen? bo ja znów czytałam że nie zaleca sie ze względu na ilość osób w takiej wodzie i możliwość złapania jakiejś bakterii
    ja byłam na basenie i jakuzzi i dopiero potem zaczełam czytać czy wolno a jakuzzi że wogule zabronione bo ciepła woda i tam sie dopiero te bakterie mnożą

teraz jedziemy do wawy bo mała ma basen obiecany ale ja sie nie wybieram z nimi chyba że zdjecia im robić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po sexie mialam plamienia, valy czas ryczec mi sie chcialo z nerwow. Nie bede sie zmuszac i przezywac stresu bo maz chce. Sorry ale moje nerwy tez sa wazne.
    A kto w ciazy planil czy krwawil ten wie ze zawalu mozna dostac widzac krew na wkladce

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi lekarz powiedział że basen ozonowany lub chlorowany jest ok. Ewentualnie powiedział mi że jeśli sie boje to mogę zażyć jakieś lekki osłonkowe. Jeszcze nie próbowałam i nie wiem czy w ciąży pójdę choć kiedyś sporo pływałam - teraz po pierwsze jest zimno, bo dugie boje się bakterii etc. No i na pewno jeśli pójdę na basen to na sportowy a nie na brodzik dla dzieci. Oczywiście jacuzzi jest zabronione ale ja nie lubię wiec nie żałuję :)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przytulaniu nic nie słyszałam. O sportach jak najbardziej w granicach rozsądku. Ale wpadła mi w oko informacja że nie można podnosić długo rąk nad głowę, gdyż łożysko może się odkleić. Ciekawe ile w tym prawdy?!
    Od dwóch dni, dwa razy poczułam jak maluszek się poruszył czy też przemieścił. Byłam zaskoczona że tak wcześnie, ale to bardzo miłe uczucie. Aż śmiać mi się chciało. :) Teraz co dzień rano wyczekuję na kolejne ruchy :)

Niunia86, kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Co do przytulanek to niestety ,ale mi moja gin tego zabronila. We wtorek mam wizyte i zapytam czy dalej mamy sie wstrzymac. U mnie z ochotka na figle jest roznie,ale staram sie nie nakrecac ,bo wiem ze i tak nic z tego nie bedzie :( do tego juz widze po sobie ze tyje,na razie 2kg w gore a jestem mniej wiecej w 2 mies czyli wychodzi kilogram na mies . 9 kilo maks 10 jeszcze zniose bo wiem jak zejsc z tego (przed ciaza odchudzalam sie bo przy 170cm moja waga dobila do 80kg .teraz waze 74 a jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to72) . No i dlatego ze wiem jak ciezko przyszlo mi odchudzannie i spadek wagi tak teraz przezywam kazdy kilogram wiecej ktory mi przybedzie. Wiem ze dzidzia najwazniejsza ,ale nie chciala bym zeby ta ciaza mnie zniszczyla. Zwlaszcza ze moj przyszly maz to prawdziwe ciacho i nie chce wygladac przy nim po ciazy jak baleron :( . Mam nadzieje ze ktoras z Was mnie rozumie i doda mi troche wsparcia i otuchy :) pozdrawiam :)

:* :*
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, ja też słyszałam o rękach w górze, w zasadzie to mama mi powiedziała, żebym za długo nie podnosiła...już czujesz ruchy to super...ja nie mogę się tego doczekać...;) to na pewno cudowne uczucie..

anonimowa, podobno karmienie piersią ułatwia zrzucanie wagi, ale nie wiem jak w praktyce to wygląda...ja też się troszkę martwię żeby nie mieć więcej niż 80kg bo obecnie ważę 68 ale ta waga utrzymuje się od początku ciąży..najważniejsze żeby dzidzia się czuła świetnie w moim ciele, więc jeśli będę miała ochotę jeść to będę jeść, bo to znaczy, że krasnoludek woła obiadek :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa ja też kiedyś zrzuciła kilkanaście kilo i też sporo mnie to kosztowało ale właśnie dlatego że już raz to zrobiłam wiem jak to zrobić i w razie potrzeby spróbuje jeszcze raz zacisnąć pasa :) teraz myślę jak Rubi - najważniejsze żeby dziecko miało dobre warunki więc o diecie na razie nie myślet. Bardziej chciałabym się zmobilizować żeby zacząć jeść zdrowiej - póki co na zdrowe rzeczy nie mam ochoty i znów rządzą u mnie tosty :)

Rubi, MoniaP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o diecie tez narazie nie myślę myślę raczej o tym żeby cokolwiek jeść bo mam z tym problem teraz jak jestem w Bułgarii nic mi tu nie smakuje zmusza się do jedzenia i oczywiście kończy się na frytkach nie powinnam ich jeść wiem ale tylko to mi tu przez gardło przechodzi jak wrócę do polski to już nie rusza frytek do końca ciąży albo i dłużej

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy uprawiać sex po trzeciej wizycie u lekarza. Na pierwszych dwóch lekarz powiedział,żeby poczekać bo w poprzedniej ciąży po każdy przytulaniu plamiłam. w 9t6d była wizyta i od tego momentu wszystko jest ok. Nawet dzisiaj rano Mój M obudził mnie przytulankiem :D <3

Powodzenia na dzisiejszych wizytach Mamuśki:)

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ