WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jesli robicie zakupy w sklepie HAUSE to jest -40% na nową kolekcje w sklepach i slepie internetowym też trzeba tylko pobrać kod z facebooka może znajdziecie coś dla siebie;)

Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W croppie tez jest ta zniżka

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jade na zakupy to na pewno zajrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:03

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia- gratuluję wizyty! Super! :)
    Kasss - zobaczysz, Tobie też będziemy dziś gratulować, wszystko będzie dobrze! Trzymaj się ciepło! :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystkie wyniki były ok. Lekarz powiedział by przerzucić się na witaminki. Progesteron miałam zrobić, ale jakoś nie mogłam rano wstać :) Po 3 poronieniach nikt nie mówił czy coś brać, a i sama się nie pytałam. Nie miałam głowy do tego.
    Robię wszystko jak robiłam ze sportami na czele ;) i wszystko jest w najlepszym porządku. O łakomstwie chyba nie muszę wspominać :) Brzuchol mam strasznie wielki (wyglądam na 5 m-ac) ale to "naturalne" u mnie. Mam tylko nadzieję że spadnie w 3 miesiące, bo ślubik w rodzinie się szykuje. Trzeba będzie ostro popracować nad sylwetką:)

A tak po za tematem. Macierzyński wykorzystacie do końca, czy poślecie swoje maluszki do żłobków?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od mojego lekarza prowadzącego i mam i złe i dobre wiadomości. Dobre to takie, że dziecko jest silne, rośnie jak na drożdżach i ma już prawie 5cm czyli, że przez 6 dni urosło prawie centymetr. Złe wiadomości są takie, że na razie łożysko jest źle zlokalizowane i choć o łożysku przodującym nie ma jeszcze mowy bo to można stwierdzić dopiero po 20stym tygodniu to na razie muszę leżeć i brać duphaston 2x1. Podobno zdarza się to bardzo często na tym etapie ciąży, często bezobjawowo i jeszcze wszystko może wrócić do normy ale póki co musimy zachować ostrożność. Więc będę leżeć choć strasznie mi to nie pasuje - ja naprawdę straszliwie chciałam pracować i ciężko mi sobie wyobrazić siedzenia w domu. Niby mogę pracować ale z domu i nie za dużo :(
    Ale dam radę - dla Juniora :) a bo i dziś okazało się, że to będzie On :) Mąż właśnie obdzwania wszystkich kolegów :)

MamaAdasia - gratulacje. Kass raz jeszcze powodzenia. Ja genetyczne mam bez zmian czyli 3.09, a normalną wizytę 10.09 i zobaczymy co się będzie wtedy działo.

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca wykorzystam i jeszcze zależy jaka będzie sytuacja finansowa to może wychowawczy jeszcze załatwię szkoda takiego maleństwa do żłobka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Dziewczyny byłam dziś u mojego lekarza prowadzącego ale nie w LuxMedzie gdzie mam abonament tylko w klinice prywatnej gdzie on przyjmuje. Słuchajcie jakość sprzętu jest nieporównywalna. Płeć widać było od razu, ale też udo, łokieć, paluszki. Wypas i cieszę się, że idę tam na genetyczne bo lekarz powiedział mi, że dopiero na genetycznym wszystko dokładnie widać. Jak mi się uda to Wam za chwilę wkleje zdjęcie juniora z klejnotami na wierzchu :)

Niunia86, MamaAdasia, sylwia85, kasss lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet na pewno wszystko sie powoli "naprawi" i od 20 tc będziesz mogła na tańce iść :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Kasss u Ciebie też na pewno wszystko będzie w porządku :)

Ciekawe co tam u mnie i u Dzidzi ciekawego. Jeszcze 4 dni :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratuluję :)

A właśnie dużo od sprzętu zależy :)

Ja mam w Wołominie klinikę prywatną ze sprzętem 4D i tam się za jakiś czas wybiorę, aby sprawdzić płeć :)W 1szej ciązy byłam w 20tygodniu i wszystko mam na płytce :D

Ja wykorzystuję cały rodzicielski, tzn rok, a jak mnie zwolnią to na bezrobocie idę. Do pracy tym razem nie mam zamiaru się śpieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:01

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss myślę o Tobie, nie stresuj się, będzie ok na pewno :)

kasss lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, wiem co czujesz, mam to samo... Ale mam ogromną nadzieję, że jak ciąża będzie rosła to łożysko przesunie się na swoje miejsce. Jest jeszcze czas, oby tak się stało.
    No to leżymy razem, zawsze to raźniej ;)

ps. Nam też lekarz na genetycznym powiedział, że chyba będzie chłopczyk, bo widzi małego peniska,ale ja jeszcze nie mówię, bo mam nadzieję, że na tym etapie jeszcze można się pomylić... ;)

Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    MamaAdasia ciesze się że wszystko dobrze mam nadzieje że u mnie też tak będzie miała bym najpiękniejszy zaległy prezent urodzinowy powoli sie zbieram ręce mi się trzesą i jestem strasznie zdenerwowana od rana nie zrobiłam nic.
    Bella ale cie męczy współczuje a badałaś te elektrolity ?a ty masz jutro usg genetyczne?
    Madziq fajnie bedziecie sobie chodzic razem na spacery i zawsze bedziesz mogła ją o coś zapytać ja mam koleżankę która ma termin dwa tyg przed moim;)

niestety meczy :-/ badalam i nadal niskie, ciekawe co mi jutro ginek powie. tak mam jutro USG ale jakos dziwnie spokojna sie zrobilam. nawet nie mysle, ze cos moze byc nie tak.

kasss lubi tę wiadomość

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówi cały czas o "oszczędzającym trybie życia", kazał dużo odpoczywać, i też nie mówił, że mam leżeć przez 100% czasu, ale dużo, więc staram się rozsądnie, tzn. głównie leżę, ale jak trzeba wyjść z psem, czy po bułki do sklepu to idę, bo inaczej zwariowałabym.

Oczywiście zakaz wszelkich prac domowych, żadnego odkurzania, mopowania, nie mówiąc już o wieszaniu firanek, ale zdarza mi się wstawiać zmywarkę, czy składać pranie siedząc na łóżku.

Czyli podsumowując dużo leżę i głównie oszczędzam się. Nie jest łatwo, i wcale nie jest to tak przyjemne jak myślałam, ale cały czas powtarzam sobie, że mimo, że nic nie robię mam bardzo ważne zadanie - dotrzymać dzidzię do końca ciąży i to mi pomaga :)

Scarlett2014, Anastacia33 lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Kasss sie nie odzywa... Może ze szczęścia wreszcie poszła na przytulanki z mężem ;)

kasss, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem u nas wszystko dobrze jestem pozytywnie zaskoczona wizytą gin cały czas mowił co robi tłumaczył posadził męża na fotelu żeby wszystko dokładnie widział ja miałam dodatkowy ekran i wszystko widziałam maluszek ma 63mm jest cały i zdrowy, pokazywał wszystkie narządy wewnętrze żołądek komory serduszka przeplywy żylne pecherz jedną nerke było widać i bardzo dużo innych wszystko dokładnie zmierzył mówił że nasz mały obywatel jest bardzo ruchliwy pokazywał mężowi paluszki i jak macha rączkamia noge miał założoną jedną na drugą jak by siedział po turecku Jak powiedział że NT w normie to powiedziałam że to dobrze bo to najważniejsze śmiał sie do męża ze zona już wygoglowała co to jest i że niedługo same bedziemy sobie robić usg oczywiscie w żartach;) Jestem przeszczęśliwa cały czas się śmiałam widząc jak maluszek fika i usg miałam robione przez brzuch i dopochwowo ale powiedział że u mnie wszystko ładnie przez brzuch widać byliśmy ok 40 min pytał czy mamy jakieś pytania ale wszystko sam mówił zapytałam tylko o kość nosową bo nie słyszałam jak mówił jak się ubierałam dał męzowi zdjęcia zapłaciłam 120 zł i robił to mój gin prowadzący tylko u siebie w prywatnym gabinecie. Jestem taka szczęsliwa a tak barzdo się bałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 22:18

Scarlett2014, bella82, jasmin, Madzik82, Niunia86, sylwia85, Madziq, Dorka1979, MamaAdasia, konwalianka, slodka100, khaleesi, kaczamila, gabi30, Rubi lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie Kasss GRATULACJE :-) bardzo sie ciesze!!!!
    mam nadzieje, ze ja tez bede miala dobre wiesci po swoim jutrzejszym USG...

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASP 150/min
    CRL 63mm 12w4d
    FL 7mm 12w4d
    NT 1.5mm
    NB/+/
    BPD 2omm 13w1d
    Biometria zgodna z czasem trwania ciąży
    Kosmówka prawidłowa bez cech odklejania
    ruchy płodu widoczne
    Przepływ w DV prawidłowy
    pępowina trójnaczyniowa
    w budowie płodu nie uwidoczniono nieprawidłowości anatomicznych')
    A to nasz mały kosmitek;)

2q8841c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 22:03

bella82, Niunia86, madziutek 23, MamaAdasia, slodka100, Endi84, khaleesi, gabi30 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Usg ale też zazdroszczę bo moje dopiero 15 wrzesnia.

Aj u mnie dzisiaj kiepsko z nastrojem pół wieczoru przeplakalam poklucilam się z moim mezem i tak kończę wakacje . Jeszcze mam stres przed lotem.
    Sama nie cierpię swojej zmienności nastrojów dziwne ze mój mąż to wytrzymuje

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss super! Uwielbiam czytac jakie pozytywne relacje z wizyt.
    Wszystkie dzieci powinny byc takie ksiazkowe, wszystkie powinny tez rodzic sie zdrowe!
    Czekam na moja poniedzialkowa wizyte. Plamienia ustaly i tez licze na dobre wiesci chociaz stresik jest.

Do lezacych dziewczyn! Korzystsjcie kochane z tego czasu lenistwa bo zapewniam Was ze szybko taka okazja sie nie powtorzy hehe z calego porodu i macierzynstwa jedyna rzecza jaka mnie zaskoczyla i na ktora nie moglam sie przygotowac bylo niewyobrazalne zmeczenie... I marzenie o tym zeby przrspac 3h jednym ciagiem hehe

bella82, Madziq, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ