WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, gratulacje! Całkiem spory ten Twój Maluszek :)
    Madzik82, tak tez sobie myśle, ze jeszcze będę tęsknić za takim leżeniem,na które teraz narzekam :) teraz Mężuś jak wraca z pracy to koło mnie skacze, a potem to już nie ja będę najważniejsza. ;)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny jestem taka szczęśliwa ze nie mogę zasnąć ale przytulanek nie bedzie maz z wrażenia poszedł na piwo;-) Scarlet Madziq odpoczywajcie a wszystko na pewno będzie dobrze wiem ze ciężko tak wysiedziec ale jak mus to mus;-) fajnie ze znacie juz płeć mi gin powiedział ze coś tam dynda ale to nie znaczy ze to chłopiec a mały się cały czas wiercil i nie dało się sprawdzić dokładnie:-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    mój też bo się lekko kołysze chyba trzeba się przełamać dla tych naszych mężów
    No tak a później trzeba będzie na rekach nosić i kołysać bo będzie już przyzwyczajone do kołysania :-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasikP wrote:
    Ja nie pytałam o przytulanki lekarza ale juz 5 razy się kochaliśmy i było super :D Seks w ciąży jest całkiem inny, podobno w drugim trymestrze jest najlepszy ;) Po ostatnim stosunku miałam lekkie plamienie więc narazie odpuściliśmy ze względu na nie i na skurcze które ostatnio Mnie dopadły.
    To powiedz mi czy czujesz jakiś ból podczas skurczy orgazmowych bo ja tak i jak nie zapomnę to się zapytam mojej ginki ale jak znam życie to i tak zapomnę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Hej :) Co do przytulanek to niestety ,ale mi moja gin tego zabronila. We wtorek mam wizyte i zapytam czy dalej mamy sie wstrzymac. U mnie z ochotka na figle jest roznie,ale staram sie nie nakrecac ,bo wiem ze i tak nic z tego nie bedzie :( do tego juz widze po sobie ze tyje,na razie 2kg w gore a jestem mniej wiecej w 2 mies czyli wychodzi kilogram na mies . 9 kilo maks 10 jeszcze zniose bo wiem jak zejsc z tego (przed ciaza odchudzalam sie bo przy 170cm moja waga dobila do 80kg .teraz waze 74 a jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to72) . No i dlatego ze wiem jak ciezko przyszlo mi odchudzannie i spadek wagi tak teraz przezywam kazdy kilogram wiecej ktory mi przybedzie. Wiem ze dzidzia najwazniejsza ,ale nie chciala bym zeby ta ciaza mnie zniszczyla. Zwlaszcza ze moj przyszly maz to prawdziwe ciacho i nie chce wygladac przy nim po ciazy jak baleron :( . Mam nadzieje ze ktoras z Was mnie rozumie i doda mi troche wsparcia i otuchy :) pozdrawiam :)
    Oj ja Ciebie bardzo dobrze rozumiem też jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to mój licznik na wadze wskazywał 72 kg teraz jestem w 4 miesiacu i mam 72,8 kg i muszę uważać bo z moimi skłonnościami to mogę 100 kg przekroczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby brać
    U mnie nic się nie działo a od 8tygodnia biorę luteinę i tak wogule to ona nie jest na plamienia tylko to jest progesteron, który jest bardzo potrzebny w trakcie ciąży więc jeśli któraś dostała lutkę tak bez żadnych objawów takich jak plamienia to dostała ją na wszelki wypadek aby poziom progesteronu był w organiźmie dobry, nie za niski

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kasss gratuluję :)

Czy wiecie co jest dobre na przeziębienie w ciąży (katar, kichanie ),niestety mnie dopadło i synka ...

Dziś zaczynam II trymestr :),

Sylwia, ja wczoraj w aptece kupiłam witaminy VitaMiner, dużo tańsze niż Femibion 2 a też jest 30 tabletek i 30 kapsułek z kwasami DHA, bierze się 1 tabletkę + 1 kapsułkę, koszt 32zł, a Femibion ponad 58zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 07:10

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę to:
    http://www.doz.pl/leki/p8790-Doppelherz_Aktiv_Mama

Też kosztuje około 30zł. Z tej serii brałam też na skurcze kiedyś i szybko pomogło. Firma znana i nie pożałowali witamin.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    kass bardzo się cieszę, że wizyta tak udana i tak szczęśliwa, gratuluję!

Scarlet i madzik - łożyskiem na tym etapie nie ma co się przejmować, w I ciąży też tak miałam, aż w 20 tygodniu na usg lekarz stwierdził, że pięknie się przesunęło i mogłam rodzic naturalnie, więc głowa do góry;
    leżenie na tym etapie jest dość powszechne i powinnyście czerpać z tego garściami, bo prawda jest taka, że tyle ile wyciągniecie z tego czasu oczekiwania to wasze i przy kolejnych ciążach już to nie będzie możliwe.. nadrobiłabym zaległości w książkach, zaległości w kontaktach ze znajomymi, dokładnie wszystko obmyśliła a nie zamartwiała się na zapas i ubolewała nad swoim losem.. ja leżałam od 20 tygodnia do 32 tygodnia i ani razu nie płakałam, że muszę to robić; ja nie mogłam nawet wstać i wyjść na dwór, prysznic brałam na siedząco, ale czego nie robi się dla dziecka? mało tego byłam na tyle głupia, że pracowałam - tak, pracowałam leżąc w łóżku, zamiast zając się sobą..i nikt tego nie docenił, nikt! owszem byli wdzięczni przez 5 minut, a jak poszłam na macierzyński to zapomnieli, a jak chciałam wrócić, to okazało się, że nie ma dla mnie miejsca (musiałam wrócić na 7/8 etatu aby mnie nie zwolniono) - tym razem nie jestem głupia.. w pracy nie ma ludzi niezastąpionych; a i moja praca też dawała mi satysfakcję.. do czasu :)

mnie od wczoraj boli brzuch, klujący, przeszywający ból - mega nieprzyjemny, po no spie nie przeszedł, włączyłam lutkę..

a kto dziś ma wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 08:27

Madziq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz konwalianka ja myślę, że dużo zależy od naszego charakteru - dla mnie leżenie jest jak wyrok. Bo nie tylko nie mogę pracować ale też nie mogę iść na wesele znajomych we wrześniu, nie mogę jechać na wyczekane wakacje, nie mogę jechać do rodziców ani nawet na mecze żużlowy na który umówiłam się ze znajomymi. Wiem, że to nie są najważniejsze rzeczy i dlatego bez gadania z nich rezygnuje, ale nie jestem w stanie podejść do tego jak do mini wakacji.
    A pracuje z premedytacją - owszem chwilowo nie ma mnie kto zastąpić, ale prawda jest taka, że robię to też dla siebie. Dzięki temu czas leci mi szybciej i czuje, że mózg mi nie gnije :) Przykro mi, że masz złe doświadczenia z pracą ale nie zawsze tak jest. Jeśli moi szefowie są dla mnie w porządku to wychodzę z założenia, że ja będę w porządku wobec nich. A piszę o tym, bo wkurzają mnie komentarze osób, które mówią mi "super, to teraz sobie odpoczniesz". Naprawdę nie dla każdego opcja spędzenia ciąży w domu to super ekstra gratka...

Co do nospy mi lekarz powiedział, że przy silnym bólu mogę wziąć do 6 tabletek dziennie - 3 x 2.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski
    ja mam miec dzis wizyte, mam zadzwonic kolo 9 by sie dowiedziec o ktorej godzinie mam sie stawic. nie powiem ale stres zaczyna mnie dopadac :-/ kiepsko tez spalam :-/

Niunia86 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień ;)
    gratuluje pomyslnych wizyt super laseczki ;) bardzo sie ciesze razem z wami ;)

Dzis ja startuje na wizyte ;) mam kolo 13 ;) jak wroce i zerkne na lapka to zaraz wam zdam relacje trzymajcie kciuki ;)

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka a czy takiego bolu nie powinnas skonsultowac?

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Na waszym miejscu korzystałabym z tego że możecie wypocząć i odpocząć od pracy i wyspać się do woli. Ja natomiast wracam do pracy od 1 września i nie wiem jak dam sobie radę z tymi wszystkimi obowiązkami które na mnie czekają, do tej pory to miałam wolne wiec spałam ile chciałam a teraz czas się przestawić :(.

Co do seksu to nie nie umiem poradzić, jestem w innej sytuacji bo przerwy tak długiej to nie miałam i u nas nic się w tej kwestii nie zmieniło. Od początku ciąży kochamy się bo ani plamień żadnych nie miałam, a i potrzeby cały czas swoje mam.

A za swoje badanie USG genetyczne to tez jakoś dużo nie płaciłam bo 150 zł tyle co normalna u mnie wizyta.

Miłego dnia dziewczyny

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zbieram sie i jade. jejku jak sie boje!!!!!!! trzymajcie kciuki <3

Scarlett2014, Niunia86, Madziq, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Bella Słodka trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze;-) Scarlet przyzwyczaisz się choc teraz ciężko ci się przestawić a może na następnej wizycie wszystko juz będzie dobrze i będziesz mogła wrucic do pracy. Dobrze ze odwiedzi Cię przyjaciolka ona na pewno podniesie Cię na duchu;-)
    Ja wybieram się dzisiaj na zakupy mam nadzieję ze coś fajnego kupię bo ostatnio nic mi nie pasuje
    MamaAdasia mu pomaga woda z duza ilością cytryny i miodem;-)

slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Bella i słodka 3majcie sie jesteśmy z Wami i czekamy na wiadomości ;-)

Jesli ktoś zazwyczaj prowadzil aktywny tryb zycia to wcale sie nie dziwie , ze lezenie jest nie do wytrzymania i szczerze zazdroszcze takiej satysfakcji z pracy , bo to jest cenne w zyciu. Jednak ciaza to stan w ktorym musimy sie ''przemeczyc'' w pewnych sprawach i mimo wszystko umilac sobie ten czas , mnie tez jest nie wygodnie i najchetniej bym pobiegala i robila to na co mam ochote ale czasami sie kurcze nie da..
    Scarlett wierze w Ciebie dasz rade ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:22

slodka100 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ale ja wiem, jakie meczące może być leżenie, sama jestem osobą aktywną - dziecko, dom, sport 5rzy w tygodniu, dodatkowe zajęcia..ale też musiałam spasować; co prawda narazie (odpukać) nie muszę leżeć, ale wiem, że byłoby to bardzo trudne z 3 latkiem na karku; musisz skarbie zmienić myślenie, bo niestety tak się wykończysz

bóle są skonsultowane z lekarzem i właśnie takie zalecenia dostałam..no spa forte 2 tabletki+lutka 2 tabletki naraz

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka w ktorym miejscu brzucha cie boli? Mnie jak na samym poczatku bolal na samym dole co wiedzialam ze jest normalne z powodu macicy tak teraz zdarza sie ze kłuje mnie po bokach na gorze.

Dziewczyny czy was boli glowa bo mnie id dwoch dni boli czolo zmierzylam cisnienie i mam niskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 15:24

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :):):)

Scarlett doskonale Cię rozumiem, ja nie prowadzę jakoś wybitnie aktywnego trybu życia, ale wystarczy że pojawiły się silniejsze bóle i zostałam na cały dzień w domu to już następnego byłam nie do wytrzymania. Zaraz dopada mnie dół, jestem nerwowa, płaczliwa. Z drugiej strony czego nie zrobimy dla naszych Maluszków. Oby na następnej wizycie okazało się, ze wszystko wraca do normy :)

Wczoraj dorwałam w h&m ostatnią parę legginsów w rozmiarze s i jestem bardzo z nich zadowolona. Ładnie przylegają, mają wąskie nogawki, a brzucha nic nie uciska :P

A dzisiaj szybkie pakowanie i ruszamy z mężem na weekend do Sopotu. Aj już się cieszę na długie spacery :)

Endi84 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ