Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja wczoraj byłam na wizycie. Pani ginekolog jest zadowolona z moich wyników, była zdziwiona, że wciąż ważę tyle samo- ale to przez to, że ostatnio nie miałam czasu kiedy jeść tak na prawdę. spytała jak się czuje- powiedziałam, że ok choć teraz mam schizę na to czy serduszko bije więc się zaśmiała
Po czym po badaniu ginekologicznym i zmierzeniu ciśnienia wzięła mnie na izbę przyjęć i zrobiła na szybko usg żeby mnie uspokoić. Odwróciła monitor w moją stronę, kruszynka ma 4 cm i serduszko bije jak dzwon( po raz pierwszy słyszałam jak bije).
10 września mam mieć USG prenatalne- ale jestem spokojna, teraz jak wiem, że serduszko bije to mam przeczucie, że maluch też jest zdrowy.Madziq, noa8, konwalianka, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:U mnie nic się nie działo a od 8tygodnia biorę luteinę i tak wogule to ona nie jest na plamienia tylko to jest progesteron, który jest bardzo potrzebny w trakcie ciąży więc jeśli któraś dostała lutkę tak bez żadnych objawów takich jak plamienia to dostała ją na wszelki wypadek aby poziom progesteronu był w organiźmie dobry, nie za niski
No nie mogę się zgodzić z tym co napisałaś. Luteina to naturalny progesteron. Duphaston to syntetyczna pochodna. Wiem coś na ten temat:)
Przesyłam linka do strony:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/progesteron-podtrzymuje-ciaze-powstrzymuje-poronienie-i-porod-przedwczesny,152_2356.html
To tak, żebyśmy się nie wprowadzały w błąd. -
Witam i ja w ten słoneczny poranek:)
Dziewczyny gratuluje dużych już maluchów i powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Ja dzisiaj w nocy pierwszy raz od początku ciąży nie wstałam w nocy na siku. Swoją drogą to zastanawiam się czy wszystkie się budzicie w nocy? Ja wstawałam przeważnie koło 5-6 rano a dzisiaj dopiero o 8
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:Witam i ja w ten słoneczny poranek:)
Dziewczyny gratuluje dużych już maluchów i powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Ja dzisiaj w nocy pierwszy raz od początku ciąży nie wstałam w nocy na siku. Swoją drogą to zastanawiam się czy wszystkie się budzicie w nocy? Ja wstawałam przeważnie koło 5-6 rano a dzisiaj dopiero o 8
witam dziewczyny... ja automatycznie sie budzilam w nocy ok 2 i ok 6 na siku a od dwoch dni ty@ko raz wstaje i sie ciesze bo lepiej sypiam... wogole w nocy jak sie obudzilam to z 1,5 godz przelezalam... -
nick nieaktualny
-
mala czarna wrote:ja tam wstaje co godzinę w nocy:)
Współczuję! Ja uwielbiam spać i nie wyobrażam sobbie wstawać co godz... Może to też jest zależne od tego jak często wcześniej biegałyśmy do łazienki. Ja np. potrafiłam sikać raz na 6-7 godz. Bardzo rzadko. Mam koleżankę,która lata co godz. Może dlatego ja tez rzadziej chodze bo wcześniej rzadko chodziłam...
Ale to tylko taka moja osobista teoria -
Niunia86 wrote:Współczuję! Ja uwielbiam spać i nie wyobrażam sobbie wstawać co godz... Może to też jest zależne od tego jak często wcześniej biegałyśmy do łazienki. Ja np. potrafiłam sikać raz na 6-7 godz. Bardzo rzadko. Mam koleżankę,która lata co godz. Może dlatego ja tez rzadziej chodze bo wcześniej rzadko chodziłam...
Ale to tylko taka moja osobista teoriadzieci rzadko są wspaniałomyślne dla rodziców
a podobno, nocne sikanie to nic innego, jak przyzwyczajenie organizmu to czekających go nocnych pobudek - nie ma zmiłuj, dzieci budzą sie co 3h , czasem częściej czasem rzadziej, ale znam tylko jedno, które się nie budziło, ale leciało na wadze i w końcu i tak mama budziła na karmienie
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymala czarna wrote:Hej ja wczoraj byłam na wizycie. Pani ginekolog jest zadowolona z moich wyników, była zdziwiona, że wciąż ważę tyle samo- ale to przez to, że ostatnio nie miałam czasu kiedy jeść tak na prawdę. spytała jak się czuje- powiedziałam, że ok choć teraz mam schizę na to czy serduszko bije więc się zaśmiała
Po czym po badaniu ginekologicznym i zmierzeniu ciśnienia wzięła mnie na izbę przyjęć i zrobiła na szybko usg żeby mnie uspokoić. Odwróciła monitor w moją stronę, kruszynka ma 4 cm i serduszko bije jak dzwon( po raz pierwszy słyszałam jak bije).
10 września mam mieć USG prenatalne- ale jestem spokojna, teraz jak wiem, że serduszko bije to mam przeczucie, że maluch też jest zdrowy.
ja mam badanie prenatalne 11 wrześniai spokojna nie jestem... martwię się ale to chyba normalne
-
Gratuluję udanych wizyt:) I życzę owocnych wizyt dzisiaj dla kolejnych koleżanek:)
Co do bólu głowy,to na początku ciąży myślałam,że z bólu nie wytrzymam. Robiłam sobie okłady,na dodatek to był lipiec i było upalnie. Strasznie mnie to wykańczało. Ponoć ból głowy zdarza się,zmiany hormonalne itd.
Siku obowiązkowo między 3-6 rano,choć od kilku dni wytrzymuję śmiało do 8.00
Ja mam za to inny problem: trądzikDostałam go od stresu jak bezskutecznie staraliśmy się o dziecko. Prawie go pokonałam ostatnio. Jednak jak zaszłam w ciążę i odstawiłam leki,to wrócił ze zdwojoną siłą ;/ Staram się teraz używać nieszkodliwych środków naturalnych do pielęgnacji i mam nadzieję,że jednak zniknie kiedyś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:29
Niunia86, kasss lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze miałam pojedyncze krostki przed i w trakcie okresu. Ale odkąd zaszłam w ciąże co kilka dni wyskakują nowe krostki. Na szczęście małe i szybko znikają ale jak do tej pory nigdy nie miałam problemu z trądzikiem tak teraz zauważam nawet najmniejszą krostke... Ponoć w drugim trymetrze wszystko wraca do nory-zobaczymy
-
Mnie też boli glowa ostatnio ale idzie wytrzymać i o wysypalo mnie strasznie i zle wyglądam choć maz mowi ze będzie synek bo nic się nie zmienilam;-) Jadę teraz do galeri mam nadzieje ze coś kupie sobie i coś malutkiego dla maluszka za udane usg;-) trzymam za was kciuki na pewno będzie dobrze miłego dnia;-)
MamaAdasia, konwalianka lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
jestem juz po
wszystko jest pieknie
Kruszynka urosla i ma prawie 6cm!!!!! wszystkie wymiary i przeplywy ok
serduszko bije 164 razy na minute! ale sie ciesze! co za przezycie!!!!!!
mala czarna, Scarlett2014, jasmin, konwalianka, noa8, Dorka1979, kaczamila, Niunia86, gabi30, slodka100, Madziq, kasss lubią tę wiadomość