WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj byłam na wizycie. Pani ginekolog jest zadowolona z moich wyników, była zdziwiona, że wciąż ważę tyle samo- ale to przez to, że ostatnio nie miałam czasu kiedy jeść tak na prawdę. spytała jak się czuje- powiedziałam, że ok choć teraz mam schizę na to czy serduszko bije więc się zaśmiała :) Po czym po badaniu ginekologicznym i zmierzeniu ciśnienia wzięła mnie na izbę przyjęć i zrobiła na szybko usg żeby mnie uspokoić. Odwróciła monitor w moją stronę, kruszynka ma 4 cm i serduszko bije jak dzwon( po raz pierwszy słyszałam jak bije).
    10 września mam mieć USG prenatalne- ale jestem spokojna, teraz jak wiem, że serduszko bije to mam przeczucie, że maluch też jest zdrowy. :)

Madziq, noa8, konwalianka, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    U mnie nic się nie działo a od 8tygodnia biorę luteinę i tak wogule to ona nie jest na plamienia tylko to jest progesteron, który jest bardzo potrzebny w trakcie ciąży więc jeśli któraś dostała lutkę tak bez żadnych objawów takich jak plamienia to dostała ją na wszelki wypadek aby poziom progesteronu był w organiźmie dobry, nie za niski

No nie mogę się zgodzić z tym co napisałaś. Luteina to naturalny progesteron. Duphaston to syntetyczna pochodna. Wiem coś na ten temat:)
    Przesyłam linka do strony:
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/progesteron-podtrzymuje-ciaze-powstrzymuje-poronienie-i-porod-przedwczesny,152_2356.html

To tak, żebyśmy się nie wprowadzały w błąd.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się na wizytach. Czekam na dobre wieści, których tu nie mało. Co mnie cieszy:)))

Udanego dnia!

slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w ten słoneczny poranek:)

Dziewczyny gratuluje dużych już maluchów i powodzenia na dzisiejszych wizytach:)

Ja dzisiaj w nocy pierwszy raz od początku ciąży nie wstałam w nocy na siku. Swoją drogą to zastanawiam się czy wszystkie się budzicie w nocy? Ja wstawałam przeważnie koło 5-6 rano a dzisiaj dopiero o 8 :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witam i ja w ten słoneczny poranek:)

Dziewczyny gratuluje dużych już maluchów i powodzenia na dzisiejszych wizytach:)

Ja dzisiaj w nocy pierwszy raz od początku ciąży nie wstałam w nocy na siku. Swoją drogą to zastanawiam się czy wszystkie się budzicie w nocy? Ja wstawałam przeważnie koło 5-6 rano a dzisiaj dopiero o 8 :)

witam dziewczyny... ja automatycznie sie budzilam w nocy ok 2 i ok 6 na siku a od dwoch dni ty@ko raz wstaje i sie ciesze bo lepiej sypiam... wogole w nocy jak sie obudzilam to z 1,5 godz przelezalam...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam bella po wizycie ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:08

Niunia86 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal wstaję, z reguły o 3 nad ranem i później o 6 przed wyjściem do pracy, ale faktycznie wcześniej to częściej wstawałam

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wstaje co godzinę w nocy:)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    ja tam wstaje co godzinę w nocy:)

Współczuję! Ja uwielbiam spać i nie wyobrażam sobbie wstawać co godz... Może to też jest zależne od tego jak często wcześniej biegałyśmy do łazienki. Ja np. potrafiłam sikać raz na 6-7 godz. Bardzo rzadko. Mam koleżankę,która lata co godz. Może dlatego ja tez rzadziej chodze bo wcześniej rzadko chodziłam...

Ale to tylko taka moja osobista teoria :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Współczuję! Ja uwielbiam spać i nie wyobrażam sobbie wstawać co godz... Może to też jest zależne od tego jak często wcześniej biegałyśmy do łazienki. Ja np. potrafiłam sikać raz na 6-7 godz. Bardzo rzadko. Mam koleżankę,która lata co godz. Może dlatego ja tez rzadziej chodze bo wcześniej rzadko chodziłam...

Ale to tylko taka moja osobista teoria :)
    kochana, to się zmieni :) dzieci rzadko są wspaniałomyślne dla rodziców :) a podobno, nocne sikanie to nic innego, jak przyzwyczajenie organizmu to czekających go nocnych pobudek - nie ma zmiłuj, dzieci budzą sie co 3h , czasem częściej czasem rzadziej, ale znam tylko jedno, które się nie budziło, ale leciało na wadze i w końcu i tak mama budziła na karmienie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny, Słodka, Bella powodzenia na wizytach ;)

Udanego dnia !

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też teraz mniej wstaje chyba ze zasnąć nie mogę ale przed ciąża czesto wsawalam bo zapalenie pęcherza miałam. Teraz to nic bo wstajemy a później wracamy spać a jaj maluchy się urodzą będzie inaczej;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Hej ja wczoraj byłam na wizycie. Pani ginekolog jest zadowolona z moich wyników, była zdziwiona, że wciąż ważę tyle samo- ale to przez to, że ostatnio nie miałam czasu kiedy jeść tak na prawdę. spytała jak się czuje- powiedziałam, że ok choć teraz mam schizę na to czy serduszko bije więc się zaśmiała :) Po czym po badaniu ginekologicznym i zmierzeniu ciśnienia wzięła mnie na izbę przyjęć i zrobiła na szybko usg żeby mnie uspokoić. Odwróciła monitor w moją stronę, kruszynka ma 4 cm i serduszko bije jak dzwon( po raz pierwszy słyszałam jak bije).
    10 września mam mieć USG prenatalne- ale jestem spokojna, teraz jak wiem, że serduszko bije to mam przeczucie, że maluch też jest zdrowy. :)

ja mam badanie prenatalne 11 września ;) i spokojna nie jestem... martwię się ale to chyba normalne ;)

• jasmin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:) I życzę owocnych wizyt dzisiaj dla kolejnych koleżanek:)

Co do bólu głowy,to na początku ciąży myślałam,że z bólu nie wytrzymam. Robiłam sobie okłady,na dodatek to był lipiec i było upalnie. Strasznie mnie to wykańczało. Ponoć ból głowy zdarza się,zmiany hormonalne itd.
    Siku obowiązkowo między 3-6 rano,choć od kilku dni wytrzymuję śmiało do 8.00 ;)

Ja mam za to inny problem: trądzik :( Dostałam go od stresu jak bezskutecznie staraliśmy się o dziecko. Prawie go pokonałam ostatnio. Jednak jak zaszłam w ciążę i odstawiłam leki,to wrócił ze zdwojoną siłą ;/ Staram się teraz używać nieszkodliwych środków naturalnych do pielęgnacji i mam nadzieję,że jednak zniknie kiedyś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:29

Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam pojedyncze krostki przed i w trakcie okresu. Ale odkąd zaszłam w ciąże co kilka dni wyskakują nowe krostki. Na szczęście małe i szybko znikają ale jak do tej pory nigdy nie miałam problemu z trądzikiem tak teraz zauważam nawet najmniejszą krostke... Ponoć w drugim trymetrze wszystko wraca do nory-zobaczymy :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli glowa ostatnio ale idzie wytrzymać i o wysypalo mnie strasznie i zle wyglądam choć maz mowi ze będzie synek bo nic się nie zmienilam;-) Jadę teraz do galeri mam nadzieje ze coś kupie sobie i coś malutkiego dla maluszka za udane usg;-) trzymam za was kciuki na pewno będzie dobrze miłego dnia;-)

MamaAdasia, konwalianka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki i trzymam kciuki za owocne wizyty

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po :-) wszystko jest pieknie :-) Kruszynka urosla i ma prawie 6cm!!!!! wszystkie wymiary i przeplywy ok :-) serduszko bije 164 razy na minute! ale sie ciesze! co za przezycie!!!!!!

mala czarna, Scarlett2014, jasmin, konwalianka, noa8, Dorka1979, kaczamila, Niunia86, gabi30, slodka100, Madziq, kasss lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, ciesze się, że wizyta owocna :)

a dziewczyny czy w naszym gronie jest mama spodziewająca się bliźniaków? bo nie zarejestrowałam póki co..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ