WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was czy wy wszystkie bierzecie luteine albo duphaston ??? Mi lekarz nic o tym nie mówił czy jestem tutaj jedyna która tego nie bierze ???

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa nie martw sie wagą ja waże 63 kg a mam zaledwie 162cm będiemy sie tym martwić po ciąży dla swojego partnera i tak bedziesz najpiekniejsza nie ważne z jaka waga. ja też nie moge patrzeć na zdrowe jedzenie ostatnio frytki bardzo mi podchodza kebaby pizza oczywiscie nie co dzien ale jeszce sie nie zdażyło zeby to mi zaszkodziło;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie do was czy wy wszystkie bierzecie luteine albo duphaston ??? Mi lekarz nic o tym nie mówił czy jestem tutaj jedyna która tego nie bierze ???
    Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby brać

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam to tak każdy pisze o tych lekach mi tylko lekarz kazał brać pół roku przed staraniem się o dziecko kwas foliowy i tyle

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyśka ja też nie biore tylko folik musze sie teraz na jakies witaminy przezucić ale jeszcze nie wiem na jakie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Pytam to tak każdy pisze o tych lekach mi tylko lekarz kazał brać pół roku przed staraniem się o dziecko kwas foliowy i tyle

Z reguły lekarze przepisują te leki jeśli coś się dzieje - plamienia lub zagrożenie poronieniem. Jeśli nie bierzesz to tylko się ciesz.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie :) Postaram sie myslec jak Wy bo nie ma sensu sie zamartwiac o wyglad :)
    Justyska ~ moim zdaniem powinnas brac kwas foliowy , to jest zalecane przy kazdej ciazy i na pewno by Ci nie zaszkodzilo ,a pomoglo dzidzi w rozwoju. Co do duphastonu to nie kazda kobieta ma go przepisanego. Mi gin kazala brac bo w ciaze zaszlam na clo i mowi ze lepiej dmuchac na zimne ,ale jezeli Ty zaszlas bez "wspomagaczy" i wszystko z Toba ok ,nie ma plamienia ani nic to nie jest konieczne zebys i Ty brala ten lek :) Jak to mowia kto pyta nie bladzi ,wiec w razie watpliwosci przy nastepnej wizycie kontrolnej zapytaj o to swojego lekarza :) Zdrowka dla Ciebie i Malenstwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:03

:* :*
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby brać
    duphaston to też progesteron, tak jak luteina..tylko nie wiem czy silniejszy czy co..mi lekarz teraz zmienił właśnie na duphaston ale cieszę się bo nie muszę już ładować tej luteiny..trochę mi to zbrzydło..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę luteinę, ale tylko doraźnie..a duphaston się łyka czy dopochwowo?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łyyyyyka :) dzięki Bogu:P

konwalianka lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski :-)
    ja mam dzis kolejny dzien z kibelkiem :-/
    podczytuje Was ale nie mam sily na pisanie :-/
    jesli chodzi o przytulanki to my mamy zabronione i troche sie z tego ciesze bo po pierwsze boje sie a po drugie kiepsko sie czuje i nie mam na nic ochoty :-/
    ja biore duphaston praktycznie od samego poczatku, ale to ze wzgledu na to, ze w pewnym momencie spadl mi progesteron i zaczelam brac.
    ja juz jutro rano mam USG i zaczynam sie stresowac :-/ ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze :-)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam luteine zapobiegawczo. Lekarz stwierdził,że po pierwszym poronieniu lepiej się zabezpieczyc bo luteina nie zaszkodzi a może tylko pomóc.Ogólnie nie miałam problemu ani z plamiemieniami czy krwawieniami i wyniki wszystkie dobre:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam poziomu progesteronu, a duphaston miałam brać ze względu na plamienia, które pojawiły się wraz z silnymi bólami około 5 tygodnia. Ale ostałam tylko 3 opakowania 2x dziennie, czyli na 30 dni.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Duphaston 3xdziennie i Luteinę 2x dowcipnie. Na początku miałam Luteinę również doustnie ale poprosiłam o zamianę na Duphaston, bo Luteina doustna jest pod język i jak się rozpuszcze pół godziny to jest bleee...
    Z tym, że ja mam krwiaka i oba leki były na podtrzymanie ciąży. Teraz doszła jeszcze Nospa 3x1, bo pobolewał mnie brzuch tak jak przy miesiączce a wtedy są skurcze i tego chcemy uniknąć.

Co do kasy za badania to chyba ja wygrywam. Ja prywatnie zapłaciłam za prenatalne i test PAPPA (czyli usg+krew) 600 pln :/

My niestety od początku mamy nałożony celibat. Myślałam, że w 2 trymestrze to się zmieni, ale jak znów krwawiłam i okazało się, że łożysko jest nisko - celibat został przedłużony :( Lekarz powiedział, że jest szansa w 20 tyg na zniesienie zakazu. Szkoda, bo teraz czuję się dobrze, brzuch mały, cycki ładne :) a potem nie sądzę, żebym czuła się sexy i po tak długiej przerwie boję się, że może być stres...

Z tego co czytałam to dziecko czuje nasz orgazm jako miłe kołysanie, więc jeśli lekarz Wam nie zabronił to Enjoy! :) u mnie skurcze nie są wskazane, więc muszę czekać...

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj o 2:50 w nocy moja przyjaciółka urodziła Córeczkę Natalię, 4 dni po terminie! :) jeszcze o 23 pisałyśmy smsy a niedługo było po wszystkim. Życzę nam wszystkim takiego ekspresowego porodu :)

Emily83 lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja już po USG, maluszek ma 5,45 cm, BPD= 1,9cm, stawał na głowie, fikał koziołki, praca serca widoczna, ilość płynu owodniowego prawidłowa, NT=1,9cm.Wszystko jest ok.

Przed wizytą miałam takiego stresa, że zwymiotowałam obiad, a w nocy w ogóle nie spałam.

Kasss, Scarlett trzymam kciuki za wizyty:)
    O płeć pytałam, ale lekarz powiedział, że ok 20 tygodnia będziemy o tym rozmawiać.

A oto moja dzidzia:
    4t4yyp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:34

slodka100, MartaM, Madziq, kasss, Niunia86, Scarlett2014, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja nie biorę ani luteiny ani Duphastonu, biorę tylko Letrox na tarczycę.

Kasha, mi od kilku dni wydaje się, że czuję dzidzię, ale to takie delikatne puknięcia...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ciesze się że wszystko dobrze mam nadzieje że u mnie też tak będzie miała bym najpiękniejszy zaległy prezent urodzinowy powoli sie zbieram ręce mi się trzesą i jestem strasznie zdenerwowana od rana nie zrobiłam nic.
    Bella ale cie męczy współczuje a badałaś te elektrolity ?a ty masz jutro usg genetyczne?
    Madziq fajnie bedziecie sobie chodzic razem na spacery i zawsze bedziesz mogła ją o coś zapytać ja mam koleżankę która ma termin dwa tyg przed moim;)

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss trzymam kciuki za Ciebie i czekam na wieści :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja nic takiego nie biore...tylko zwykly zestaw witamin dla kobiet w ciąży

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ