Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anonimowa nie martw sie wagą ja waże 63 kg a mam zaledwie 162cm będiemy sie tym martwić po ciąży dla swojego partnera i tak bedziesz najpiekniejsza nie ważne z jaka waga. ja też nie moge patrzeć na zdrowe jedzenie ostatnio frytki bardzo mi podchodza kebaby pizza oczywiscie nie co dzien ale jeszce sie nie zdażyło zeby to mi zaszkodziło;)
[/url]

-
Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby braćJustyska89 wrote:Mam pytanie do was czy wy wszystkie bierzecie luteine albo duphaston ??? Mi lekarz nic o tym nie mówił czy jestem tutaj jedyna która tego nie bierze ???
[/url]

-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:Pytam to tak każdy pisze o tych lekach mi tylko lekarz kazał brać pół roku przed staraniem się o dziecko kwas foliowy i tyle
Z reguły lekarze przepisują te leki jeśli coś się dzieje - plamienia lub zagrożenie poronieniem. Jeśli nie bierzesz to tylko się ciesz. -
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
Postaram sie myslec jak Wy bo nie ma sensu sie zamartwiac o wyglad 
Justyska ~ moim zdaniem powinnas brac kwas foliowy , to jest zalecane przy kazdej ciazy i na pewno by Ci nie zaszkodzilo ,a pomoglo dzidzi w rozwoju. Co do duphastonu to nie kazda kobieta ma go przepisanego. Mi gin kazala brac bo w ciaze zaszlam na clo i mowi ze lepiej dmuchac na zimne ,ale jezeli Ty zaszlas bez "wspomagaczy" i wszystko z Toba ok ,nie ma plamienia ani nic to nie jest konieczne zebys i Ty brala ten lek
Jak to mowia kto pyta nie bladzi ,wiec w razie watpliwosci przy nastepnej wizycie kontrolnej zapytaj o to swojego lekarza
Zdrowka dla Ciebie i Malenstwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:03
:* :* -
duphaston to też progesteron, tak jak luteina..tylko nie wiem czy silniejszy czy co..mi lekarz teraz zmienił właśnie na duphaston ale cieszę się bo nie muszę już ładować tej luteiny..trochę mi to zbrzydło..kasss wrote:Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby braćStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hej mamuski

ja mam dzis kolejny dzien z kibelkiem
podczytuje Was ale nie mam sily na pisanie
jesli chodzi o przytulanki to my mamy zabronione i troche sie z tego ciesze bo po pierwsze boje sie a po drugie kiepsko sie czuje i nie mam na nic ochoty
ja biore duphaston praktycznie od samego poczatku, ale to ze wzgledu na to, ze w pewnym momencie spadl mi progesteron i zaczelam brac.
ja juz jutro rano mam USG i zaczynam sie stresowac
ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze
-
Ja biorę Duphaston 3xdziennie i Luteinę 2x dowcipnie. Na początku miałam Luteinę również doustnie ale poprosiłam o zamianę na Duphaston, bo Luteina doustna jest pod język i jak się rozpuszcze pół godziny to jest bleee...
Z tym, że ja mam krwiaka i oba leki były na podtrzymanie ciąży. Teraz doszła jeszcze Nospa 3x1, bo pobolewał mnie brzuch tak jak przy miesiączce a wtedy są skurcze i tego chcemy uniknąć.
Co do kasy za badania to chyba ja wygrywam. Ja prywatnie zapłaciłam za prenatalne i test PAPPA (czyli usg+krew) 600 pln
My niestety od początku mamy nałożony celibat. Myślałam, że w 2 trymestrze to się zmieni, ale jak znów krwawiłam i okazało się, że łożysko jest nisko - celibat został przedłużony
Lekarz powiedział, że jest szansa w 20 tyg na zniesienie zakazu. Szkoda, bo teraz czuję się dobrze, brzuch mały, cycki ładne
a potem nie sądzę, żebym czuła się sexy i po tak długiej przerwie boję się, że może być stres...
Z tego co czytałam to dziecko czuje nasz orgazm jako miłe kołysanie, więc jeśli lekarz Wam nie zabronił to Enjoy!
u mnie skurcze nie są wskazane, więc muszę czekać...
-
Hej,
Ja już po USG, maluszek ma 5,45 cm, BPD= 1,9cm, stawał na głowie, fikał koziołki, praca serca widoczna, ilość płynu owodniowego prawidłowa, NT=1,9cm.Wszystko jest ok.
Przed wizytą miałam takiego stresa, że zwymiotowałam obiad, a w nocy w ogóle nie spałam.
Kasss, Scarlett trzymam kciuki za wizyty:)
O płeć pytałam, ale lekarz powiedział, że ok 20 tygodnia będziemy o tym rozmawiać.
A oto moja dzidzia:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:34
slodka100, MartaM, Madziq, kasss, Niunia86, Scarlett2014, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia ciesze się że wszystko dobrze mam nadzieje że u mnie też tak będzie miała bym najpiękniejszy zaległy prezent urodzinowy powoli sie zbieram ręce mi się trzesą i jestem strasznie zdenerwowana od rana nie zrobiłam nic.
Bella ale cie męczy współczuje a badałaś te elektrolity ?a ty masz jutro usg genetyczne?
Madziq fajnie bedziecie sobie chodzic razem na spacery i zawsze bedziesz mogła ją o coś zapytać ja mam koleżankę która ma termin dwa tyg przed moim;)
MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość
[/url]