Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anonimowa nie martw sie wagą ja waże 63 kg a mam zaledwie 162cm będiemy sie tym martwić po ciąży dla swojego partnera i tak bedziesz najpiekniejsza nie ważne z jaka waga. ja też nie moge patrzeć na zdrowe jedzenie ostatnio frytki bardzo mi podchodza kebaby pizza oczywiscie nie co dzien ale jeszce sie nie zdażyło zeby to mi zaszkodziło;)
[/url]
-
Justyska89 wrote:Mam pytanie do was czy wy wszystkie bierzecie luteine albo duphaston ??? Mi lekarz nic o tym nie mówił czy jestem tutaj jedyna która tego nie bierze ???
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:Pytam to tak każdy pisze o tych lekach mi tylko lekarz kazał brać pół roku przed staraniem się o dziecko kwas foliowy i tyle
Z reguły lekarze przepisują te leki jeśli coś się dzieje - plamienia lub zagrożenie poronieniem. Jeśli nie bierzesz to tylko się ciesz. -
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
Postaram sie myslec jak Wy bo nie ma sensu sie zamartwiac o wyglad
Justyska ~ moim zdaniem powinnas brac kwas foliowy , to jest zalecane przy kazdej ciazy i na pewno by Ci nie zaszkodzilo ,a pomoglo dzidzi w rozwoju. Co do duphastonu to nie kazda kobieta ma go przepisanego. Mi gin kazala brac bo w ciaze zaszlam na clo i mowi ze lepiej dmuchac na zimne ,ale jezeli Ty zaszlas bez "wspomagaczy" i wszystko z Toba ok ,nie ma plamienia ani nic to nie jest konieczne zebys i Ty brala ten lekJak to mowia kto pyta nie bladzi ,wiec w razie watpliwosci przy nastepnej wizycie kontrolnej zapytaj o to swojego lekarza
Zdrowka dla Ciebie i Malenstwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:03
:* :* -
kasss wrote:Ja też nic nie biorę luteina jest na plamienia a duphaston niektorzy przy staraniach brali nie wiem właściwie na co jest. jak sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby braćStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hej mamuski
ja mam dzis kolejny dzien z kibelkiem
podczytuje Was ale nie mam sily na pisanie
jesli chodzi o przytulanki to my mamy zabronione i troche sie z tego ciesze bo po pierwsze boje sie a po drugie kiepsko sie czuje i nie mam na nic ochoty
ja biore duphaston praktycznie od samego poczatku, ale to ze wzgledu na to, ze w pewnym momencie spadl mi progesteron i zaczelam brac.
ja juz jutro rano mam USG i zaczynam sie stresowacale wierze, ze wszystko bedzie dobrze
-
Ja biorę Duphaston 3xdziennie i Luteinę 2x dowcipnie. Na początku miałam Luteinę również doustnie ale poprosiłam o zamianę na Duphaston, bo Luteina doustna jest pod język i jak się rozpuszcze pół godziny to jest bleee...
Z tym, że ja mam krwiaka i oba leki były na podtrzymanie ciąży. Teraz doszła jeszcze Nospa 3x1, bo pobolewał mnie brzuch tak jak przy miesiączce a wtedy są skurcze i tego chcemy uniknąć.
Co do kasy za badania to chyba ja wygrywam. Ja prywatnie zapłaciłam za prenatalne i test PAPPA (czyli usg+krew) 600 pln
My niestety od początku mamy nałożony celibat. Myślałam, że w 2 trymestrze to się zmieni, ale jak znów krwawiłam i okazało się, że łożysko jest nisko - celibat został przedłużonyLekarz powiedział, że jest szansa w 20 tyg na zniesienie zakazu. Szkoda, bo teraz czuję się dobrze, brzuch mały, cycki ładne
a potem nie sądzę, żebym czuła się sexy i po tak długiej przerwie boję się, że może być stres...
Z tego co czytałam to dziecko czuje nasz orgazm jako miłe kołysanie, więc jeśli lekarz Wam nie zabronił to Enjoy!u mnie skurcze nie są wskazane, więc muszę czekać...
-
Hej,
Ja już po USG, maluszek ma 5,45 cm, BPD= 1,9cm, stawał na głowie, fikał koziołki, praca serca widoczna, ilość płynu owodniowego prawidłowa, NT=1,9cm.Wszystko jest ok.
Przed wizytą miałam takiego stresa, że zwymiotowałam obiad, a w nocy w ogóle nie spałam.
Kasss, Scarlett trzymam kciuki za wizyty:)
O płeć pytałam, ale lekarz powiedział, że ok 20 tygodnia będziemy o tym rozmawiać.
A oto moja dzidzia:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:34
slodka100, MartaM, Madziq, kasss, Niunia86, Scarlett2014, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia ciesze się że wszystko dobrze mam nadzieje że u mnie też tak będzie miała bym najpiękniejszy zaległy prezent urodzinowy powoli sie zbieram ręce mi się trzesą i jestem strasznie zdenerwowana od rana nie zrobiłam nic.
Bella ale cie męczy współczuje a badałaś te elektrolity ?a ty masz jutro usg genetyczne?
Madziq fajnie bedziecie sobie chodzic razem na spacery i zawsze bedziesz mogła ją o coś zapytać ja mam koleżankę która ma termin dwa tyg przed moim;)MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość
[/url]