WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Juusti69 dzieki pewnie masz racje i widocznie rejestratorka tez dobrze mnie poinformowala ;-) a Ty kiedy masz genetyczne?? I u jakiego Dr ja mialam 3 do wyboru i wybralam pierwszego lepszego

Ja już miałam 3 USG, każde u innego lekarza, i zostaje przy tym ostatnim tzn dr WIKTOR KRZYSZTOF, super facet (młody :D) wszystko mi pięknie tłumaczył, byłam z mężem to mówił "Szanowni Państwo a tu widzimy.." a nie tylko do mnie :) Opowiedziałam mu o moich bólach brzucha, o lekach jakie biore, o tym że inny gin stwierdził ze mam twarda macice, więc mnie bardziej szczegółowo zbadał,pytał nawet czy mam już wyniki badań krwi i moczu, dużo tłumaczył bardzo,wyjaśniał. I nawet na chwile przełączył na 3D choć przecież wcale nie musiał :) Jestem bardzo zadowolona i mąż też stwierdził że facet zna się na rzeczy. Pozatym bardzo długo trzyma w gabinecie (bo było przedemną kilka Pań) Ale według mnie to dobrze, bo szczegółowo wszystko mierzy i dużo rozmawia z pacjentką, natomiast na wcześniejszym USG jak byłam, to kobieta trzymała może z 10minut... także ekspresowo. Wolę dłużej poczekać, ale też być wysłuchaną :) Wizytę mam 3.09 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:48

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss ja jeszcze nie wierze w to tak na 100%, bo było to "chyba". No ale przynajmniej już jakiś kierunek myślenia jest :) Oczywiście, ze najważniejsze ze zdrowe :)

kasss lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już sama nie wiem...najdziwniejsze, że mi się zaleczyła nadżerka...a chyba z 5 razy ją leczyłam różnymi dziwnymi specyfikami :P a jak odpuściłam to ona chyba też :P

Monia gratulacje....dobrze, że wszystko dobrze...jesteś przykładem, że jeśli się coś dzieje, to bez zastanowienia powinnyśmy lecieć do lekarza...!

MoniaP lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja też bym tak zrobiła a krwawienie to juz w ogóle. Dziewczyny wiecie co tam z Anką?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo powiem Wam, że w takim momencie sie nie myśli. Dobrze, że mój maż był ze mna bo ja byłam w takim szoku, że mało co pamiętam... Z jednej strony bardzo sie bałam, ale dziwnie też byłam spookojna (moze też dlatego że to nie była szklannka krwi tylko troszke). No i nie spodziewałam się, ze mnie zostawia w szpitalu na 4 dni. ale odpoczełam sobie od komputera, telewizora i zaliczyłam swój pierwszy pobyt w szpitalu (nie było tak źle):)

Endi84 lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 to rzeczywiście wzorowy lekarz ;-) ciekawe na jaka osobe ja trafie, mam nadzieje ze tez poswieci mi duzo czasu i przekaze wszystkie inf ;-) ja napisalam ci na priv nazwisko mojego lekarza prowadzacego , twoj suwak dobrze wskazuje dni i tyg? bo mialas ten sam termin co ja chyba z roznica jednego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:03

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jesteś dzielna!!!

najważniejsze że z dzidzią wszystko ok.

Ja dziś zaplanowałam mniej zajęć niż wczoraj choć moja siostra i tak twierdzi,że dużo na siebie biorę.

MoniaP lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje, chociaż każda pewnie by tak postapiła. Teraz mam L4 i musze leżeć... Kręgosłup mi już wysiada, ale czego sie nie robi dla dziecka :) No i wczoraj sie ważyłam u lekarza, przytyłam tylko 2 kg a mam wrażenie że jem non stop i powinnam przytyć z 5 kg :P

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Juusti69 to rzeczywiście wzorowy lekarz ;-) ciekawe na jaka osobe ja trafie, mam nadzieje ze tez poswieci mi duzo czasu i przekaze wszystkie inf ;-) ja napisalam ci na priv nazwisko mojego lekarza prowadzacego , twoj suwak dobrze wskazuje dni i tyg? bo mialas ten sam termin co ja chyba z roznica jednego dnia.

A u którego lekarza sie zapisalas na USG? :) Mój suwak się zmienił, ja w ogole mam 3 terminy :D jeden z miesiaczki,ale miałam przesunieta owulacje wiec nie adekwatny, drugi z pierszego USG, ale na nastepnym USG okazał sie jeszcze inny i ciaza jednak starsza niz z ostatniego :D i póki co mam termin wyliczony przez kalkulator belly :)

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha jeszcze chcialam zapytac gdyz dopiero wczoraj zapisalam sie na genetyczne tj. 11.09 w luxmedzie , czy to usg jest w cenie normalnego tzn 100zl czy jakos szczegolnie wiecej? Bo nie wiem na ile sie nastawic ? ;-)
    ja placic bede 160zl a kolejne ktore robi sie bodajze po 21 tyg bedzie kosztowac jux 200

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha jeszcze chcialam zapytac gdyz dopiero wczoraj zapisalam sie na genetyczne tj. 11.09 w luxmedzie , czy to usg jest w cenie normalnego tzn 100zl czy jakos szczegolnie wiecej? Bo nie wiem na ile sie nastawic ? ;-)
    ja placic bede 160zl a kolejne ktore robi sie bodajze po 21 tyg bedzie kosztowac jux 200

860isg18r6bpss11.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziękuje za miłe słowa :)
    Monia gratulacje że z maleństwem wszystko dobrze :)
    Justin69 dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza to już 50% sukcesu :)
    Ja płace za prenatalne usg 180 zł. i nie wiem czy to dużo czy mało najważniejsze aby badanie było zrobione dokładnie i wszystko było dobrze :)
    U nas dziś słonecznie supper aż żyć się chce :)

MoniaP, kasss lubią tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:56

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie mogę się przełamać do przytulanek z mężem boje się ze dostane krwawienia lub plamienia po i na pewno nie będę mogła się skupić a nie mogę też go tak odtracac choć nie nalega wiem ze chce nie wiem co robić? Powiedziałam że w drugim trymestrze wrócimy do tego a zaczyna się już we wtorek

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass..mam ten sam problem....mój D się podpytuje...a ja czuje że jak dojdzie do zbliżenia to będę strasznie spięta i dupa z tego będzie...my też mieliśmy czekać do 2 trymestru...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie ma czego się obawiać.. to nie jest tak, ze zaszkodzicie dziecku - jest dobrze chronione

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss wiem coś o tym też mam jakąś blokadę co do bliskości z mężem .niby czytałam ze nic się stać nie może ale jakoś tez boje się tego i tez odkładam to do drugiego trymestru a co jak nie będę nadal chciała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:23

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jak lekarz zabroni bo też tak moze być będę miała wtedy wyrzuty sumienia ze nie chciałam jak można bylo. Widzę ze nie tylko mnie to dotyczy a juz się bałam ze coś nie tak ze mną. Może to tylko kwestia pierwszego razu po takiej przerwie nie wiem juz sama
    Konwalianka teoretycznie my to wiemy gorzej z praktyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:33

gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    A u którego lekarza sie zapisalas na USG? :) Mój suwak się zmienił, ja w ogole mam 3 terminy :D jeden z miesiaczki,ale miałam przesunieta owulacje wiec nie adekwatny, drugi z pierszego USG, ale na nastepnym USG okazał sie jeszcze inny i ciaza jednak starszao niz z ostatniego :D i póki co mam termin wyliczony przez kalkulator belly :)

Zapisalam sie do Dr Szymula nawet nie wiem czy to kobieta czy mezczyzna no ale nic ..
    Lekarz powiedzial zeby sugerowac sie pierwszym termin z usg zmieniajace sie terminy zebym nie brala pod uwage ;-)

W takim razie my mamy cos tanio to usg genetyczne skoro 100zl ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:37

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nawet wyczytał ze podczas współżycia dziecko usypia ale co z tego jak ja się boje

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ