X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jak sie dzisiaj czujecie? U mnie wczoraj wieczorem zgaga i piersi nabrzmiałe. I cos dziwnie mnie dziasla bola. Nie wiem czy tak ma być czy cos mi sie tam dzieje, chociaz wydaje mi się że zęby mam zdrowe. Za tydzień idę do Gina, juz się nie mogę doczekać

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem, bo na tej liście przy moim nicku jest wszystko oprócz terminu porodu. Jak to dopisać?

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mój syn wisiał na cycu 19 m-cy aż sam odstawił..ale ja w ciąży przytyłam ponad 20 kg i wcale tak łatwo mi nie schodziły, mimo, że byłam na diecie bezmlecznej i naprawdę niewiele jadłam.. mam nadzieję, ze teraz będzie inaczej.. ostatni rok spędziłam na intensywnych ćwiczeniach (2x cross fit + 2x krav maga), liczę, ze pamięć mięśniowa się zachowa i łatwiej będzie mi wrócić do formy.. inna sprawa, że nie zamierzam rezygnować tak zupełnie ze sportu, oczywiście z krav magi tak, bo jest bardzo kontuzjogenne (w ciągu roku miałam złamaną kość nosową, zwichnięty nadgarstek i stopę, o siniakach nie wspomnę, ale uwielbiałam to); cross fit będę kontynuowała, ale nie wszystkie ćwiczenia, do tego rowery..

Ja pracuję, choć ostatni miesiąc na zwolnieniu.. najpierw synek złapał ospę, później ja od niego..

Nie mogłam spać tej nocy, masakra..bezsenność mnie dopadła a nigdy tak nie miałam.. co do dolegliwości, to ja odczuwam okropne mdłości.. podczas ciaży z synem pojawiły się dopiero ok. 7 tygodnia a teraz? już w 5-tym..wykańcza mnie to..piersi bolą, gdy na nich leżę no i sutki..

Marina - super, ze wizyta lada chwila.. ja mam dopiero 17-nastego :)

Miłego dnia!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie masz tak późno, ja mam 15. Ja w pierwszej ciąży tez przytylam 20kg. Potem 10 od razu przy porodzie poszlo a potem po pól roku karmienia zostali mi 6 kg nad stan. Zobaczymy jak będzie teraz.

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka zazdroszcze Ci energii! Ja kiedys bardzo.duzo cwiczylam a teraz nie mam czasu ani sily. Maz wraca po 19tej a po calym dniu biegania za roczbym dzieckiem padam na twarz a jeszcze pranie, sprzatanie, gotowanie...
    Ja tez teraz nie pracuje. Skonczylam urlop macierzynski i wybieram zalegly wypoczynkowy.

konwalianka lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina mi tez z dnia na dzien zaczely dziasla dokuczac, nie wiem czy ma to jakis zwiazek z ciaza, ale nigdy wczesniej nie mialam z nimi problemu. nawet sobie wczor j parodontax kupiłam :-P Ja obecnie nie pracuje. w zeszlym tygodniu bronilam prace i mialam szukac czegos na stale. A tu po drodze trafila sie taka niespodzianka :-)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj mówię mężowi ze chyba muszę do dentysty isc bo chyba jakieś zapalenie mam czy cos. To uspokoilas mnie ze ty tez to masz bo już się balam. Wlasnie się zdziwiłam tym wszystkim bo w pierwszej ciąży czulam się całkiem inaczej. Nudności i wymioty mialam od 4 tyg, zgagę dopiero pod koniec, papierosy, kawa ogólnie wszystko co pachnialo lub nie strasznie mnie drażniło, momentami aż tak że słabo mi się robili. A teraz zero mdlosci za to zgaga od początku atakuje, na zapachy nie jestem jakoś strasznie wyczulona. Ogólnie czuje się jak zdrowy bóg. Aż się trochę martwie czy wszystko ok

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) u nas nadal zero objawow ale przeziębienie nie chce sobie pójść ; ( kaszel i katar dokucza :(
    Ja tez nie pracuje miesiąc temu obroniłam mgr i zaplanowaliśmy dziecko :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy obudził bół prawej strony górnej szczęki.. Może dlatego,że miałam iść z szóstką do leczeni i sie teraz przypomina. W nocy też nie mogłam spać,jakiś dziwny ból pachwiny i kolana mi dokuczał-już się bałam,ze to może ciąża pozamaciczna ale teraz wszystko ok. Troche teraz szczęka z lewej strony sie odzywa.:/ A piersi po prostu mega nabrzmiałe-tylko jeden stanik dobry:/ I ciągle jakieś nowe pryszcze wynajduje nigdy nie miałam z nimi problemu...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam u siebie jakiś szczególnych objawów, wcześniej brzuch bolał, a teraz to tylko sporadycznie no i cały czas mam wrażenie że mam pełen pęcherz i częściej do toalety biegam ale to tyle... ogólnie to czuje się wyśmienicie i mam sporo energii :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym chyba jeszcze nie pisalam... a ciesze sie najbardziej z tego objawu. moja cera nigdy nie wygladala tak dobrze. nie miacam wczesniej problemow z tradzikiem, ale czesto mialam przesuszona skore. teraz jest wygladzona, nawilzona, promienna, zniknely drobne zmarszki pod oczami. Mam nadzieje ze tak juz zostanie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:15

Niunia86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Mam problem, bo na tej liście przy moim nicku jest wszystko oprócz terminu porodu. Jak to dopisać?

lista Mozzelki jest zrobiona tak że możesz sama się dopisać :) jak w exelu : )

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej, Madzik ma rację. Ja po porodzie od razu zgubiłam połowę kg, a zaraz potem resztę, to przez karmienie, mój syn 1.5 roku wisiał na cycku. Teraz na razie u mnie nic nie widać, oprócz tego że bolą mnie już piersi i mam jakieś kłucia w brzuchu.W pierwszej ciąży tak nie miałam, nie dolegało mi nic zupełnie poza okropnymi mdłościami.
    Jutro wizyta u gin po pracy. A Wy dziewczyny pracujecie ?

ja pracuje ale do czwartu potem na zwolnienie ( szkodliwe warunki pracy)

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie na twarzy to bomby! ;/ a dwa dni miałam pięknie.. ale czasami tak jest ze kilka dni ok.. a kilka dni tragedia :O
    co do brzuszka to serio ... nie wiem jak to określić ale 4 miesiąc to na bank.. ;/
    teściowa już się podpytuje męża po cichu ;/
    Rubi leciaj do lekarza jak dasz radę pewnie przepiszę ci lutkę po 1 tab dziennie albo dwie.. i plamienia znikną ;)
    mnie nie mdli strasznie ale choroba lokomocyjna to konkretna :)

co do tabelki to po prostu trzeba na pole kliknąć i juz edytujesz i wpisujesz :)
    a ja niestety pracuje i to fizycznie, ale mąż mnie wyręcza w miarę..
    i nie raz się zgrzeje ale muszę...
    No ale plamien nie ma ani strasznych bóli.

Niunia a pro po ja tez tak mialam ze całą noc nie spałam od tych bóli... straszne były, jak mnie złapało do całą dobę czułam jeden jajnik i juz sobie głupia wmawialam ze to pozamaciczna i te podejrzenia byly wlasciwe...
    aż promieniowało na kręgosłup... a potem przeszło i zaczął prawy napieprzać :D i jest wszystko ok, nie martw się aby :D hormony buzują :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    O tym chyba jeszcze nie pisalam... a ciesze sie najbardziej z tego objawu. moja cera nigdy nie wygladala tak dobrze. nie miacam wczesniej problemow z tradzikiem, ale czesto mialam przesuszona skore. teraz jest wygladzona, nawilzona, promienna, zniknely drobne zmarszki pod oczami. Mam nadzieje ze tak juz zostanie :-D

stawiam że u Ciebie będzie synuś : )

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję.. Jak tylko taka myśl mnie dopada to od razu sobie tłumcze,że dopóki nie ma żadnych plamień nie ma sie co martwić za wczasu :) Musi być dobrze i już!!!

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, ja się stresowałam przez te dwa dni ale niepotrzebnie jak widać :) :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelia wrote:
    stawiam że u Ciebie będzie synuś : )
    to jak mam pryszcze i ogólnie brzydszą cerę, to będzie córeczka? Mój synek upiera się, że chce braciszka :) A na poważnie, to bardzo bym się zdziwiła gdyby była dziewczynka.. u mnie w rodzinie sami chłopcy się rdzą.. moi rodzice mają 4 wnuków :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sami chłopcy i też byłabym zdziwiona,gdyby była córa... Najważniejsze,żeby było zdrowe!

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik:)

Tak więc:
    03.07 beta 383
    07.07 beta 2348

Wydaje mi się,że to chyba dobry skok. Niestety nie mogłam jej powtórzyć po 48h bo wtedy wypadła sobota a w sobote nie pobierają.

Emily83 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ