Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jak sie dzisiaj czujecie? U mnie wczoraj wieczorem zgaga i piersi nabrzmiałe. I cos dziwnie mnie dziasla bola. Nie wiem czy tak ma być czy cos mi sie tam dzieje, chociaz wydaje mi się że zęby mam zdrowe. Za tydzień idę do Gina, juz się nie mogę doczekać
-
Cześć,
mój syn wisiał na cycu 19 m-cy aż sam odstawił..ale ja w ciąży przytyłam ponad 20 kg i wcale tak łatwo mi nie schodziły, mimo, że byłam na diecie bezmlecznej i naprawdę niewiele jadłam.. mam nadzieję, ze teraz będzie inaczej.. ostatni rok spędziłam na intensywnych ćwiczeniach (2x cross fit + 2x krav maga), liczę, ze pamięć mięśniowa się zachowa i łatwiej będzie mi wrócić do formy.. inna sprawa, że nie zamierzam rezygnować tak zupełnie ze sportu, oczywiście z krav magi tak, bo jest bardzo kontuzjogenne (w ciągu roku miałam złamaną kość nosową, zwichnięty nadgarstek i stopę, o siniakach nie wspomnę, ale uwielbiałam to); cross fit będę kontynuowała, ale nie wszystkie ćwiczenia, do tego rowery..
Ja pracuję, choć ostatni miesiąc na zwolnieniu.. najpierw synek złapał ospę, później ja od niego..
Nie mogłam spać tej nocy, masakra..bezsenność mnie dopadła a nigdy tak nie miałam.. co do dolegliwości, to ja odczuwam okropne mdłości.. podczas ciaży z synem pojawiły się dopiero ok. 7 tygodnia a teraz? już w 5-tym..wykańcza mnie to..piersi bolą, gdy na nich leżę no i sutki..
Marina - super, ze wizyta lada chwila.. ja mam dopiero 17-nastego
Miłego dnia! -
Konwalianka zazdroszcze Ci energii! Ja kiedys bardzo.duzo cwiczylam a teraz nie mam czasu ani sily. Maz wraca po 19tej a po calym dniu biegania za roczbym dzieckiem padam na twarz a jeszcze pranie, sprzatanie, gotowanie...
Ja tez teraz nie pracuje. Skonczylam urlop macierzynski i wybieram zalegly wypoczynkowy.konwalianka lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Mmarina mi tez z dnia na dzien zaczely dziasla dokuczac, nie wiem czy ma to jakis zwiazek z ciaza, ale nigdy wczesniej nie mialam z nimi problemu. nawet sobie wczor j parodontax kupiłam Ja obecnie nie pracuje. w zeszlym tygodniu bronilam prace i mialam szukac czegos na stale. A tu po drodze trafila sie taka niespodzianka
-
Ja juz dzisiaj mówię mężowi ze chyba muszę do dentysty isc bo chyba jakieś zapalenie mam czy cos. To uspokoilas mnie ze ty tez to masz bo już się balam. Wlasnie się zdziwiłam tym wszystkim bo w pierwszej ciąży czulam się całkiem inaczej. Nudności i wymioty mialam od 4 tyg, zgagę dopiero pod koniec, papierosy, kawa ogólnie wszystko co pachnialo lub nie strasznie mnie drażniło, momentami aż tak że słabo mi się robili. A teraz zero mdlosci za to zgaga od początku atakuje, na zapachy nie jestem jakoś strasznie wyczulona. Ogólnie czuje się jak zdrowy bóg. Aż się trochę martwie czy wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
A mnie w nocy obudził bół prawej strony górnej szczęki.. Może dlatego,że miałam iść z szóstką do leczeni i sie teraz przypomina. W nocy też nie mogłam spać,jakiś dziwny ból pachwiny i kolana mi dokuczał-już się bałam,ze to może ciąża pozamaciczna ale teraz wszystko ok. Troche teraz szczęka z lewej strony sie odzywa. A piersi po prostu mega nabrzmiałe-tylko jeden stanik dobry:/ I ciągle jakieś nowe pryszcze wynajduje nigdy nie miałam z nimi problemu...
-
Ja nie zauważyłam u siebie jakiś szczególnych objawów, wcześniej brzuch bolał, a teraz to tylko sporadycznie no i cały czas mam wrażenie że mam pełen pęcherz i częściej do toalety biegam ale to tyle... ogólnie to czuje się wyśmienicie i mam sporo energii
-
O tym chyba jeszcze nie pisalam... a ciesze sie najbardziej z tego objawu. moja cera nigdy nie wygladala tak dobrze. nie miacam wczesniej problemow z tradzikiem, ale czesto mialam przesuszona skore. teraz jest wygladzona, nawilzona, promienna, zniknely drobne zmarszki pod oczami. Mam nadzieje ze tak juz zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 08:15
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia wrote:Hej, Madzik ma rację. Ja po porodzie od razu zgubiłam połowę kg, a zaraz potem resztę, to przez karmienie, mój syn 1.5 roku wisiał na cycku. Teraz na razie u mnie nic nie widać, oprócz tego że bolą mnie już piersi i mam jakieś kłucia w brzuchu.W pierwszej ciąży tak nie miałam, nie dolegało mi nic zupełnie poza okropnymi mdłościami.
Jutro wizyta u gin po pracy. A Wy dziewczyny pracujecie ?
ja pracuje ale do czwartu potem na zwolnienie ( szkodliwe warunki pracy) -
a u mnie na twarzy to bomby! ;/ a dwa dni miałam pięknie.. ale czasami tak jest ze kilka dni ok.. a kilka dni tragedia
co do brzuszka to serio ... nie wiem jak to określić ale 4 miesiąc to na bank.. ;/
teściowa już się podpytuje męża po cichu ;/
Rubi leciaj do lekarza jak dasz radę pewnie przepiszę ci lutkę po 1 tab dziennie albo dwie.. i plamienia znikną
mnie nie mdli strasznie ale choroba lokomocyjna to konkretna
co do tabelki to po prostu trzeba na pole kliknąć i juz edytujesz i wpisujesz
a ja niestety pracuje i to fizycznie, ale mąż mnie wyręcza w miarę..
i nie raz się zgrzeje ale muszę...
No ale plamien nie ma ani strasznych bóli.
Niunia a pro po ja tez tak mialam ze całą noc nie spałam od tych bóli... straszne były, jak mnie złapało do całą dobę czułam jeden jajnik i juz sobie głupia wmawialam ze to pozamaciczna i te podejrzenia byly wlasciwe...
aż promieniowało na kręgosłup... a potem przeszło i zaczął prawy napieprzać i jest wszystko ok, nie martw się aby hormony buzują -
MartaM wrote:O tym chyba jeszcze nie pisalam... a ciesze sie najbardziej z tego objawu. moja cera nigdy nie wygladala tak dobrze. nie miacam wczesniej problemow z tradzikiem, ale czesto mialam przesuszona skore. teraz jest wygladzona, nawilzona, promienna, zniknely drobne zmarszki pod oczami. Mam nadzieje ze tak juz zostanie
stawiam że u Ciebie będzie synuś : ) -
Kamelia wrote:stawiam że u Ciebie będzie synuś : )