Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:to jak mam pryszcze i ogólnie brzydszą cerę, to będzie córeczka? Mój synek upiera się, że chce braciszka A na poważnie, to bardzo bym się zdziwiła gdyby była dziewczynka.. u mnie w rodzinie sami chłopcy się rdzą.. moi rodzice mają 4 wnuków [/QUO
słyszałam kiedyś że jak jest dziewczynka to odbiera urode mamie : ) a chłopcy odwrotnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:32
-
hej:)
co do dziasel- w ciazy produkujemy wiecej krwi i czytalam zeby sie nie dziwic jak dziasla beda krwawic, wiec spokojnie.
co do brzucha- ja na poczatku ok 5 tyg tez mialam duzy, jakbym byla w 4 miesiacu
od 6 tyg zaczely sie mdlosci i wymioty i dzis jest juz 2,5 kg mniej i brzucha nie widac.
Kamelia lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny ja też zero objawów ale u mnie w pracy wszyscy pytają czy nie zaszłam bo mam szklące oczy wkurzyło mnie to bo nawet mój M jeszcze nie wiedział wtedy to było w dniu w którym robiłam testy nie przyznałam się ale teraz mówią że dalej takie mam i koleżanka kóra nie dawno urodziła mówi że nie świadomie łapię się za brzuch i po tym mnie poznała bo ona też tak robiła.[/url]
-
dziewczyny trzymajcie kciuki za moją kruszynke bo dzis ide do gin wiem ze to za wcześnie ale będę spokojniejsza nie wiem jak to jest u was ale przez pierwsze dni czułam ogromną radość i szczęście a teraz pojawił się strach i niepokój czy wszystko będzie dobrze ale wiem że musi nie ma innej opcji;)[/url]
-
kasss wrote:dziewczyny trzymajcie kciuki za moją kruszynke bo dzis ide do gin wiem ze to za wcześnie ale będę spokojniejsza nie wiem jak to jest u was ale przez pierwsze dni czułam ogromną radość i szczęście a teraz pojawił się strach i niepokój czy wszystko będzie dobrze ale wiem że musi nie ma innej opcji;)
trzymam kciuki: )
to normalne że się denerwujesz : )
też tak mam jak zobaczyłam wyniki bety skakałam z radości ( robiłam bo wynik testu ciążowego jakoś do mnie nie dotarł), po 3 dniach zmartwienia : żeby wszystko było ok, a jak coś sie stanie (tfu tfu) itp. wczoraj powtarzałam bete ponad 6 000 znowu ulga, ale całkiem odetchnę jak w czwartek gin powie że jest wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:03
-
słoneczna 85 wrote:trzymamy!
ja ide w czw- boje sie bardzo. duzo juz przeslismy.
Ja też mam wizyte w czwartek. Liczę się z tym,że też będzie za wcześnie ale mam wyniki hormonów z przed miesiąca do interpretacji i nawet jak nie zobaczę kropka to chociaż będę wiedziała czy wyniki dobre i czy jakichś dodatkowych leków nie muszę brać,żeby wszystko było dobrze:)
O mamusiu cały czas stres jak nie o jedno to o drugie... -
Kass ja też tak miałam. Pierwsze bardzo chcialam, namawialam męża, potem dwie kreski wielka radość a później obawa jak ja sobie dam radę. Tym bardziej ze mam strasznie dużo na głowie, miedzy innymi prowadzenie firmy, dom, dziecko. Mieszkamy sami bliscy są troszkę daleko żeby pomóc. Ale mimo wszystko teraz juz wiem ze będzie dobrze, dam radę i bardzo bardzo się cieszę
-
Mmarina wrote:Kass ja też tak miałam. Pierwsze bardzo chcialam, namawialam męża, potem dwie kreski wielka radość a później obawa jak ja sobie dam radę. Tym bardziej ze mam strasznie dużo na głowie, miedzy innymi prowadzenie firmy, dom, dziecko. Mieszkamy sami bliscy są troszkę daleko żeby pomóc. Ale mimo wszystko teraz juz wiem ze będzie dobrze, dam radę i bardzo bardzo się cieszę[/url]
-
Takie obawy tez mam i może nie potrzebnie poszlam do lekarza jak tylko test zobaczylam, bo na usg nie bylo jeszcze nic widać i teraz tak czekam na przyszly tydzień bo wtedy idę drugi raz, to będzie 7 tydz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Za ciebie mocno trzymam kciuki, daj znac po
-
Ja też już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia. Idę w piątek.
Mam wrażenie, że codziennie jestem coraz słabsza. Nie mam objawów, tylko to masakryczne osłabienie, że nie mogę ręką ruszyć. Na bank czegoś mi brakuje... muszę się dzielić z maleństwem i potem mi nie starcza. Moja odwieczna zmora to żelazo, jakby poniżej normy to była moja norma
Jutro idę robić mocz i krew i inne takie tam.
Biorę pakiet witamin z kwasem foliowym na czele i nie rozumiem czemu jeszcze mam brakNatalka 03.2015
-
byłam na becie dzisiaj wyniki po 13 i badałam od razu progesteron, a na 18 mam wizytę u gina więc pobiegnę od razu z wynikami trzymajcie kciuki
Niunia86 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
ja leczyłam teraz infekcję i po @ miałam się pokazać u gina, by sprawdził czy już wszystko dobrze.
teraz nie wiem czy jechać to sprawdzić, czy czekać do 7 tygodnia i od razu zobaczyć serduszko (oby było już silne i zdrowe i biło pięknie).
ja tak jak poprzedniczki, po pierwsze nie dowierzam, że się udało, po drugie jestem pełna obaw i stresu. Nie umiem się go wyzbyć niestety:( -
witam rocznik 89 jeszcze margoo brakuje;) rubi trzymam kciuki za bete;)
alternatywa ja bym pojechała się upewnic co z ta infekcją moze juz wleczona nie musi robic ci usg ale bedziesz troche spokojniejsza a tak to będziesz sie zamartwiac czy ja jeszce masz.[/url]
-
Witam sie z wami
Juz bym chciala do was dolaczyc ale jeszcze chwile sie wstrzymam.
@ spoznia mi sie 3 dzien a ost mam ja jak w zegarku co 28dni, jakies tam objawy ciazowe mam, robila wczoraj i dzis test i hest pozytyw ale delikatny, dzis bylam na wizycie u gina robil mi badanie paluchami i powiedzial ze wszystko super macica itp i ze mam zaokrąglony brzuszek więc ciąża ale jeszcze usg i na nim zobaczylam mala kropeczke z której lada moment zrobi sie pecherzyk ciazowy juz mi gratulowal i przepisal luteine dopochwowa 2x/dzien i za tydz w piatek znowu wizyta i jak nie bedzie pozamacicznej to zaklada mi karte bardzo sie ciesze ale tak z rezerwa bo musze miec bank a za 2 dni powtarzam test gin mowil ze juz powinnam miec grubsza te druga krecheNiunia86, Madzik82, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Na pewno cos bedzie widac. W poprzedniej ciąży 5t i 4d widziałam serduszko. Ale jak nie zobaczysz to sie nie denerwuj bo to jeszcze wczesnie Ja tez mam jutro lekarza Daj znac po wizycie
Madzik82 - Byłam wczoraj u lekarza. Widać pęcherzyk 10mm, lekarz twierdzi, że jak się dobrze przyjrzeć to widać chyba zarodek, ale zlecił mi wykonanie w dniu dzisiejszym powtórnie bety, zatem czekam z niecierpliwością na wynik o 15.00.
Dodatkowo dostałam Duphaston 4xdz i Luteinę 2xdz.Niunia86, Madzik82, mizzelka lubią tę wiadomość