X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 a na którą godzine masz ? Ja mam na 15.40 ;-) Ciekawe która na pierwszy ogień ;-)

Kasss do kiedy ta promocja bo narobiłaś mi "smaka" na sukienke ;-)

bella82 czasem trudno upolować właśnie takie perłki , bo często sa szybko rozchwytywane ale warto zajrzeć ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi super że stres masz za sobą :)
    A ja nadal w kiepskim humorze - nie dość że tyłek przyrasta mi do kręgosłupa to rano znów zauważyłam minimalne plamienie na papierze. Nie panikuje ale humoru też mi to nie poprawia :/

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa8 chyba do poniedziałku tylko grzebać ściągnąć kod z faceboooka moszez zobaczyć w sklepie internetowym czy coś ci się spodoba jest też w cropie ale ja tam nic nie widziałam ciekawego

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Noa8 chyba do poniedziałku tylko grzebać ściągnąć kod z faceboooka moszez zobaczyć w sklepie internetowym czy coś ci się spodoba jest też w cropie ale ja tam nic nie widziałam ciekawego

tak zrobię , dzięki ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki niestety latanie po sklepach to nie dla mnie o tym mogły byście porozmawiać z moją szwagierką, ta to jest maniaczką

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet nie martw się na pewno wszystko jest dobrze a ty bierzesz coś na te plamienia? Dorka ja też nie lubię zakupów aż do tego stopnia ze maz mnie na nie wygania ale trzeba w czymś chodzic wczoraj to się zdziwił ze tyle rzeczy kupiłam był pewny ze wrócę z niczym co się często zdaza i na dodatek wszystko mu się podoba;-)
    Sorki za błędy ale pisze z tel i słownik cały czas mi przekreca

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja jestem w pl od wtorku a w poniedzialek mam wizyte u ginekologa.Zobaczymy co tam u maluszka i mam nadzieje ze poda mi wiecej szczegolow niz ta lekarka co robila usg w uk.
    No i pochwale sie ze jestem przyszywana ciocia.Przyjaciolka wczoraj urodzila chlopca kilka dni przed terminem.I tak dlugo donosila bo poprzednia dwojke urodzila w 36tc.

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Endi84 super wieści.
    Zaczynam dziś II trymestr :) Ale czas leci.
    Pozdrawiam Was serdecznie i miłej soboty.

Endi84, kasss, MamaAdasia, Dorka1979, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mi się dłuży to czekanie na wyniki. Masakra!!!! Mam nadzieję że do 15 wyjde stąd.Za oknem piękna pogoda;)

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Duphaston od czwartku 2x1. Wczoraj nie było śladu plamienia dziś minimalne rano. Z tego co mówił lekarz to łożysko styka się z szyjką która jest ukrwiona i stąd plamienie.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to typowe dla łożyska przodującego:( na szczescie przy dłużej dozie ostrożności nie jest to aż tak groźne. 3maj się kochana, widoczne musimy wymeczyc ten 1 trymesyr a później będzie tylko z górki.
    C

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam dzisiaj na zakupach masakra nic kompletnie mi się nie podobało nic sobie nie kupiłam. Najchętniej to cały czas bym siedziała na dziale dla maluszków tylko ze mama z siostra mnie powstrzymywaly od kupienia czegoś miałam czekać do czasu aż będę znała
    płeć ale czy dam radę to ja nie wiem

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w domku. Lekarz chciał mnie przetrzymać do jutra ale wymusiłam na nim wypis. Czuje się ok, mąż zrobił pyszny obiadek:) córka przewrocila dom do góry nogami ale nie zamierzam się sterować tym faktem.

Scarlett2014, MamaAdasia, jasmin, jasmin, bella82 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia i dla tego ja zawsze lubię chodzić sama;-) Endi dobrze ze cię wypisali w domu to zawsze inaczej nawet jak trzeba leżeć ;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Endi- cieszę się,że u Ciebie i dzidziusia w porządku :)
    To mąż mógł się wykazać :D

Kasss- w Lidlu co jakiś czas są fajne rzeczy dla maluszków,ostatnio były, ale sprawdzaj na ich stronie.
    Poza tym w Pepco są w rozsądnej cenie.
    W Tesco również, ale zależy które rzeczy, np są body/pajace pakowane po kilka sztuk w różnych wzorach.

Bella- u mnie również lekarz kieruje się datą OM, wpisaną w karcie ciąży, a u mnie na USG w 1szej ciąży też tak było, najpierw ciąża była młodsza o kilka dni,a później już nawet 2 tygodnie starsza.

Ja również mieszkałam przez blisko 2 lata w UK pod Liverpoolem i na wyspie Guernsey, fajnie wspominam Matalana, New Look, Primark.

Ja za tydzień jadę do Wawy na spotkanie z koleżankami, więc wpadnę na zakupy. Byłam ostatnio z mężem i synkiem, ale z nimi to żadne zakupy, wolę sama :D

Udanego weekendu :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, fajne są tez wyprzedaże co jakiś czas na internetowej stronie smyka, mi się podoba taki pajac w rozsądnej cenie : http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-rozmiar-56,p1085715816,ubranka-dla-dzieci-p

bella82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss bo u mnie w domu mówią ze to za wcześnie ze mogę odkładać pieniądze ale zacząć dopiero kolo 5-6 miesiąca ale jak to zrobić jak juz sie chce :)

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dorka ja też nie lubię zakupów aż do tego stopnia ze maz mnie na nie wygania ale trzeba w czymś chodzic
    I dlatego dziś odwiedziłam allegro i kupiłam sobie 2 pary spodni dresowych ciążowych i tuniki

kasss lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała ból w okolicy jajnika ale boli tylko z jednej strony,z lewej, co jakiś czas...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia mi też tak mówią ale ja itak robię po swojemu jeszcze nic nie kupiłam ale na pewno powoli coś bede kupować żeby nie trzeba było później wszystkiego na raz bo tak się wydaje ale uzbiera się tego bardzo duzo:-) MamaAdasia właśnie muszę polować na jakieś promocje tylko trudno jak nie wiadomo co tam siedzi w tym brzuchu a wcześniej jak na polowkowym się pewnie nie dowiem bo u nas slaby sprzet;-) Mnie boli tylko czasem jak kicham taki ostry bol ale z prawej strony i szybko mija

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 16:13

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ