Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bella, Słodka - gratuluje wizyt!
Endi - cieszę się, że to nic groźnego. Jednak dobrze, że sprawdziłaś. Ja też od razu biegnę, wolę chuchać na zimne niż dopuścić do czegoś złego. U mnie ostatnie krwawienie (żywa, czerwona krew) też podobno było z szyjki. Zastanawiam się tylko skąd to się bierze? Pękają naczynia tak same z siebie?
Ja przytyłam ok. 2 kg, ale ja leżę i nie mam kiedy spalać tego co jem, więc i tak cieszę się, że tak małobella82, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co do plamien z szyjki to niestety taka nasza uroda. W srugiej ciazy prawdopodobnie sie to powtorzy tak jak powtarza sie u mnie. Ale jak to mowi moj lekarz i tak dmucha soe na zimne i kazde plamienie, nawet z szyjki uznaje sie za zagrazajace ciazy. Trzeva wtedy polezec troche,odpoczac i poczekac az przestanie.
W tej ciazy juz tak nie panikuje ale w pierwszej lezalam plackiem od 5 do 16 tygodnia a i tak non stop leciala krew. Masakra... Ale rokowania sa dla nas jak najbardziej pomyslne, donosimy te Fasolki, a co!bella82 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyja też mam leżeć, chuchać i dmuchać ale nieraz nie daje rady. i tak bardzo dużo czasu spędzam w łóżku ale dziś mnie poniosło trochę, poszarpałam się z zakupami i zaczęło mnie ciągnąć w dole brzucha i dosyć silne bóle z prawej strony brzucha miałam przez kilka minut. od razu do domu w bety i tak leże sobie właśnie... luteinke zaaplikowałam i będę gnić
-
Witam sie wczesna pora
Endi84 trzymaj sie wiem ze szpital to nic fajnego, nie ma to jak w domumam nadzieje ze szybko ci zleci
Bella jak chodzi o wyliczanie terminu porodu i tc to powiem ci, że ja zostawiam tj jest wg terminu ost @ bo tak tez liczy moj gin chociaz na usg mowi ze (np. wczoraj) dzidzia ma 4,3cm czyli 11tc i 2dni, a kuzynka jest juz prawie w III trymestrze i mowila mi ze jej na poczatku bobasek był też mlodszy a pozniej nadgonil a nawet przegonil termin wg @.
Ja laseczki juz chyba 3 nocke z rzedu mam zarwana czyli pierwsza pobudka na siku po 1 w nocy a druga przed 5 i tu jest juz problem ze spaniem bo jestem glodna, za duzo mysle i wgl -
Dziewczyny lelarz mi liczy termin porodu od ostatniej miesiaczki.na usg mam juz teraz nie patrzec. Mowil ze to kwestia tego jak ustawi kursor i juz moze wyjsc inny dzien.
A teraz jak juz mierzy glowke, brzuch i noge to juz calkiem. Bo ludzie maja rozne nogi i glowy i dzieci nie rodza sie rowne z idrntyczna waga. To jest tylko plus mins, tak orientacyjnie.
A i tak urodzic mozemy 2 tyg przed lub po terminie.
Wiec luzik... Wazne, ze w okolicach marca. Wiosna bedzie nasza!Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
magda91 wrote:idzie zgłupieć
ja mam następne usg 11 września (genetyczne) a pózniej u swojej gin na 23 września. jeszcze tyle czasu... juz bym chciala podpatrzeć co u brzdąca
w takim razie bedziemy razem przezywac genetyczne bo ja mam również na 11 września a wizyte 24wrzesnia takze razem raźniej !
Dzień dobry tak wogóle
Mialam 2usg i jak narazie termin zawsze wychodzi tak samo wiec okaze sie na genetycznym . Wspominalam wam ktoregos razu ze mi lekarz powiedzial zeby brac pierwszy termin pod uwage..
Czy ktos dzisiaj ma wizyte?magda91 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Madzik tak jest wiosna nasza !
wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg
pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 08:33
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
hej Mamuski
dziekuje za odpowiedzizostawiam tak jak jest
ja dzis po raz pierwszy przespalam cala nic na plecach/ lewym boku. wczoraj sie pytalam ginekologa i mi powiedzial, ze lepiej na brzuchu nie spac.
pozwolil mi leciec we wrzesniu/pazdzierniku do Siostry do UK, wiec pojade po zakupkipowiedzial, ze najlepszy teraz czas na latanie, ze najlepiej do 20tyg
dzis mam troche roboty- zakupy, a pozniej pomaganie Mamie w przygotowaniu jutrzejszego obiadu rodzinnegomusze zakupic Piccolo by jutro swietowac nasza 2ga rocznice i moje urodzinki no i fakt, ze Kruszynka jest i rosnie
milego dzionka KochaneNiunia86, Endi84, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Madzik tak jest wiosna nasza !
wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg
pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery
zgadzam sie w 100%, na wiosne bedziemy chodzic na spacery a na lato dzieciaczki beda juz podrosnietemy planujemy jakos w sierpniu wybrac sie nad morze z naszym Szkrabem
noa8, Endi84, MamaAdasia lubią tę wiadomość