WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi belly w ogole po swojemu liczy, ciagle do przodu. zmieniam po kazdym usg na aktualne i na tym stanelam ze juz nie wiem na czym stoje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zmienić ja nie zmieniam mi bella wyznacza tak jak usg na 9 pełnych tyg. A na suwaczu mam termin z owu na 11 tydz i 1 d i nie zmieniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:35

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moze sie jeszcze zmienic, po kolejnym USG na przyklad?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie zmieniło na drugim usg gdzie powinien byc 9tydz+4dzien wg minionych dni od poprzedniego usg a pokazalo 9 tydz+0 dni ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze zostawie tak jak jest do nastepnego USG ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idzie zgłupieć :D ja mam następne usg 11 września (genetyczne) a pózniej u swojej gin na 23 września. jeszcze tyle czasu... juz bym chciala podpatrzeć co u brzdąca ;)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Endi, ze jest ok. U mnie tez z szyjki. Bedzie ok! :) dobre wiesci!

Endi84 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja genetyczne mam 15 września ze swoim ginekologiem i doczekać się nie mogę tym bardziej ze te dwa loty miałam ostatnio i boję się czy nic się nie stalo.

Endi84 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Słodka - gratuluje wizyt!
    Endi - cieszę się, że to nic groźnego. Jednak dobrze, że sprawdziłaś. Ja też od razu biegnę, wolę chuchać na zimne niż dopuścić do czegoś złego. U mnie ostatnie krwawienie (żywa, czerwona krew) też podobno było z szyjki. Zastanawiam się tylko skąd to się bierze? Pękają naczynia tak same z siebie?

Ja przytyłam ok. 2 kg, ale ja leżę i nie mam kiedy spalać tego co jem, więc i tak cieszę się, że tak mało ;)

bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mi to mówi lecąc tym samolotem to cała drogę się za brzuch trzymałam i gadałam do mojego robaczka żeby się trzymal

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do plamien z szyjki to niestety taka nasza uroda. W srugiej ciazy prawdopodobnie sie to powtorzy tak jak powtarza sie u mnie. Ale jak to mowi moj lekarz i tak dmucha soe na zimne i kazde plamienie, nawet z szyjki uznaje sie za zagrazajace ciazy. Trzeva wtedy polezec troche,odpoczac i poczekac az przestanie.
    W tej ciazy juz tak nie panikuje ale w pierwszej lezalam plackiem od 5 do 16 tygodnia a i tak non stop leciala krew. Masakra... Ale rokowania sa dla nas jak najbardziej pomyslne, donosimy te Fasolki, a co! :)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam leżeć, chuchać i dmuchać ale nieraz nie daje rady. i tak bardzo dużo czasu spędzam w łóżku ale dziś mnie poniosło trochę, poszarpałam się z zakupami i zaczęło mnie ciągnąć w dole brzucha i dosyć silne bóle z prawej strony brzucha miałam przez kilka minut. od razu do domu w bety i tak leże sobie właśnie... luteinke zaaplikowałam i będę gnić ;)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te szpitale:( dziś nocki mija bez snu. Mam nadzieję że uda mi się jeszcze przed wyjsciemvzobaczyc na usg fasole. Chce już do swojego domku!!!!

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wczesna pora ;)

Endi84 trzymaj sie wiem ze szpital to nic fajnego, nie ma to jak w domu ;) mam nadzieje ze szybko ci zleci ;)

Bella jak chodzi o wyliczanie terminu porodu i tc to powiem ci, że ja zostawiam tj jest wg terminu ost @ bo tak tez liczy moj gin chociaz na usg mowi ze (np. wczoraj) dzidzia ma 4,3cm czyli 11tc i 2dni, a kuzynka jest juz prawie w III trymestrze i mowila mi ze jej na poczatku bobasek był też mlodszy a pozniej nadgonil a nawet przegonil termin wg @.

Ja laseczki juz chyba 3 nocke z rzedu mam zarwana czyli pierwsza pobudka na siku po 1 w nocy a druga przed 5 i tu jest juz problem ze spaniem bo jestem glodna, za duzo mysle i wgl :/

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lelarz mi liczy termin porodu od ostatniej miesiaczki.na usg mam juz teraz nie patrzec. Mowil ze to kwestia tego jak ustawi kursor i juz moze wyjsc inny dzien.
    A teraz jak juz mierzy glowke, brzuch i noge to juz calkiem. Bo ludzie maja rozne nogi i glowy i dzieci nie rodza sie rowne z idrntyczna waga. To jest tylko plus mins, tak orientacyjnie.
    A i tak urodzic mozemy 2 tyg przed lub po terminie.
    Wiec luzik... Wazne, ze w okolicach marca. Wiosna bedzie nasza! :)

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    idzie zgłupieć :D ja mam następne usg 11 września (genetyczne) a pózniej u swojej gin na 23 września. jeszcze tyle czasu... juz bym chciala podpatrzeć co u brzdąca ;)

w takim razie bedziemy razem przezywac genetyczne bo ja mam również na 11 września a wizyte 24wrzesnia takze razem raźniej ! ;-)

Dzień dobry tak wogóle ;-)

Mialam 2usg i jak narazie termin zawsze wychodzi tak samo wiec okaze sie na genetycznym . Wspominalam wam ktoregos razu ze mi lekarz powiedzial zeby brac pierwszy termin pod uwage..

Czy ktos dzisiaj ma wizyte? ;-)

magda91 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik tak jest wiosna nasza ! ;-) wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg ;-) pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 08:33

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski :-)
    dziekuje za odpowiedzi :-) zostawiam tak jak jest :-)
    ja dzis po raz pierwszy przespalam cala nic na plecach/ lewym boku. wczoraj sie pytalam ginekologa i mi powiedzial, ze lepiej na brzuchu nie spac.
    pozwolil mi leciec we wrzesniu/pazdzierniku do Siostry do UK, wiec pojade po zakupki :-) powiedzial, ze najlepszy teraz czas na latanie, ze najlepiej do 20tyg :-)
    dzis mam troche roboty- zakupy, a pozniej pomaganie Mamie w przygotowaniu jutrzejszego obiadu rodzinnego :-) musze zakupic Piccolo by jutro swietowac nasza 2ga rocznice i moje urodzinki no i fakt, ze Kruszynka jest i rosnie <3
    milego dzionka Kochane :-)

Niunia86, Endi84, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Madzik tak jest wiosna nasza ! ;-) wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg ;-) pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery ;-)

zgadzam sie w 100%, na wiosne bedziemy chodzic na spacery a na lato dzieciaczki beda juz podrosniete :-) my planujemy jakos w sierpniu wybrac sie nad morze z naszym Szkrabem :-)

noa8, Endi84, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ