X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi belly w ogole po swojemu liczy, ciagle do przodu. zmieniam po kazdym usg na aktualne i na tym stanelam ze juz nie wiem na czym stoje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zmienić ja nie zmieniam mi bella wyznacza tak jak usg na 9 pełnych tyg. A na suwaczu mam termin z owu na 11 tydz i 1 d i nie zmieniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:35

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moze sie jeszcze zmienic, po kolejnym USG na przyklad?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie zmieniło na drugim usg gdzie powinien byc 9tydz+4dzien wg minionych dni od poprzedniego usg a pokazalo 9 tydz+0 dni ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze zostawie tak jak jest do nastepnego USG ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idzie zgłupieć :D ja mam następne usg 11 września (genetyczne) a pózniej u swojej gin na 23 września. jeszcze tyle czasu... juz bym chciala podpatrzeć co u brzdąca ;)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Endi, ze jest ok. U mnie tez z szyjki. Bedzie ok! :) dobre wiesci!

Endi84 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja genetyczne mam 15 września ze swoim ginekologiem i doczekać się nie mogę tym bardziej ze te dwa loty miałam ostatnio i boję się czy nic się nie stalo.

Endi84 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Słodka - gratuluje wizyt!
    Endi - cieszę się, że to nic groźnego. Jednak dobrze, że sprawdziłaś. Ja też od razu biegnę, wolę chuchać na zimne niż dopuścić do czegoś złego. U mnie ostatnie krwawienie (żywa, czerwona krew) też podobno było z szyjki. Zastanawiam się tylko skąd to się bierze? Pękają naczynia tak same z siebie?

Ja przytyłam ok. 2 kg, ale ja leżę i nie mam kiedy spalać tego co jem, więc i tak cieszę się, że tak mało ;)

bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mi to mówi lecąc tym samolotem to cała drogę się za brzuch trzymałam i gadałam do mojego robaczka żeby się trzymal

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do plamien z szyjki to niestety taka nasza uroda. W srugiej ciazy prawdopodobnie sie to powtorzy tak jak powtarza sie u mnie. Ale jak to mowi moj lekarz i tak dmucha soe na zimne i kazde plamienie, nawet z szyjki uznaje sie za zagrazajace ciazy. Trzeva wtedy polezec troche,odpoczac i poczekac az przestanie.
    W tej ciazy juz tak nie panikuje ale w pierwszej lezalam plackiem od 5 do 16 tygodnia a i tak non stop leciala krew. Masakra... Ale rokowania sa dla nas jak najbardziej pomyslne, donosimy te Fasolki, a co! :)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam leżeć, chuchać i dmuchać ale nieraz nie daje rady. i tak bardzo dużo czasu spędzam w łóżku ale dziś mnie poniosło trochę, poszarpałam się z zakupami i zaczęło mnie ciągnąć w dole brzucha i dosyć silne bóle z prawej strony brzucha miałam przez kilka minut. od razu do domu w bety i tak leże sobie właśnie... luteinke zaaplikowałam i będę gnić ;)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te szpitale:( dziś nocki mija bez snu. Mam nadzieję że uda mi się jeszcze przed wyjsciemvzobaczyc na usg fasole. Chce już do swojego domku!!!!

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wczesna pora ;)

Endi84 trzymaj sie wiem ze szpital to nic fajnego, nie ma to jak w domu ;) mam nadzieje ze szybko ci zleci ;)

Bella jak chodzi o wyliczanie terminu porodu i tc to powiem ci, że ja zostawiam tj jest wg terminu ost @ bo tak tez liczy moj gin chociaz na usg mowi ze (np. wczoraj) dzidzia ma 4,3cm czyli 11tc i 2dni, a kuzynka jest juz prawie w III trymestrze i mowila mi ze jej na poczatku bobasek był też mlodszy a pozniej nadgonil a nawet przegonil termin wg @.

Ja laseczki juz chyba 3 nocke z rzedu mam zarwana czyli pierwsza pobudka na siku po 1 w nocy a druga przed 5 i tu jest juz problem ze spaniem bo jestem glodna, za duzo mysle i wgl :/

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lelarz mi liczy termin porodu od ostatniej miesiaczki.na usg mam juz teraz nie patrzec. Mowil ze to kwestia tego jak ustawi kursor i juz moze wyjsc inny dzien.
    A teraz jak juz mierzy glowke, brzuch i noge to juz calkiem. Bo ludzie maja rozne nogi i glowy i dzieci nie rodza sie rowne z idrntyczna waga. To jest tylko plus mins, tak orientacyjnie.
    A i tak urodzic mozemy 2 tyg przed lub po terminie.
    Wiec luzik... Wazne, ze w okolicach marca. Wiosna bedzie nasza! :)

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    idzie zgłupieć :D ja mam następne usg 11 września (genetyczne) a pózniej u swojej gin na 23 września. jeszcze tyle czasu... juz bym chciala podpatrzeć co u brzdąca ;)

w takim razie bedziemy razem przezywac genetyczne bo ja mam również na 11 września a wizyte 24wrzesnia takze razem raźniej ! ;-)

Dzień dobry tak wogóle ;-)

Mialam 2usg i jak narazie termin zawsze wychodzi tak samo wiec okaze sie na genetycznym . Wspominalam wam ktoregos razu ze mi lekarz powiedzial zeby brac pierwszy termin pod uwage..

Czy ktos dzisiaj ma wizyte? ;-)

magda91 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik tak jest wiosna nasza ! ;-) wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg ;-) pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 08:33

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski :-)
    dziekuje za odpowiedzi :-) zostawiam tak jak jest :-)
    ja dzis po raz pierwszy przespalam cala nic na plecach/ lewym boku. wczoraj sie pytalam ginekologa i mi powiedzial, ze lepiej na brzuchu nie spac.
    pozwolil mi leciec we wrzesniu/pazdzierniku do Siostry do UK, wiec pojade po zakupki :-) powiedzial, ze najlepszy teraz czas na latanie, ze najlepiej do 20tyg :-)
    dzis mam troche roboty- zakupy, a pozniej pomaganie Mamie w przygotowaniu jutrzejszego obiadu rodzinnego :-) musze zakupic Piccolo by jutro swietowac nasza 2ga rocznice i moje urodzinki no i fakt, ze Kruszynka jest i rosnie <3
    milego dzionka Kochane :-)

Niunia86, Endi84, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Madzik tak jest wiosna nasza ! ;-) wogole to uwazam ze wiosna jest fajnym czasem na rodzenie , jest czas zeby zrzucic do wakacji pare kg ;-) pozatym maluszki na wakacje beda juz wieksze i jest pare miesiecy swietnej pogody na spacery ;-)

zgadzam sie w 100%, na wiosne bedziemy chodzic na spacery a na lato dzieciaczki beda juz podrosniete :-) my planujemy jakos w sierpniu wybrac sie nad morze z naszym Szkrabem :-)

noa8, Endi84, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ