X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli dziś już jakiś czas, chyba wezmę Nospę.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia weź powinna ci pomóż nospe spokojnie mozna brac nawet w większych ilościach ;-) A tobie lekarz powiedział płeć dziecka bo ten pajacyk chyba dla dziewczynki? Zobaczę później bo nie mam laptopa teraz :-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Endi a dlaczego lekarz chciał Cię zostawić? Swoją drogą to widzę że różni lekarze mają różne podejście do plamienia z szyjki .
    Scarlet ja w sumie sama nie wiem dlaczego chciał mnie zatrzymać. Chyba tylko dla upewnienia, że nic się nie będzie działo.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała ból w okolicy jajnika ale boli tylko z jednej strony,z lewej, co jakiś czas...

Mam dokładnie taki sam ból od 3 dni. Może nie jest ciągły ale czasami zakłuje. Brałam nospę i jakby zmalał.
    Miałam taki podobny ból zawsze w dzień owulacji .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 17:49

MamaAdasia, magda91 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie znam płci :)
    Troche pomogła :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja mam taki ból od kilku dni..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to za przyjemne, ale mam nadzieję, że to nic takiego, skoro nic temu nie towarzyszy..

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski! a ja zaczelam robic wafle :-) z dzemem truskawkowo-agrestowym i karmelem :-) szkoda tylko, ze ja pewnie i tak tego nie zjem :-/ w ogole nie mam ochoty na slodkie :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem co Wam poradzic z tymi bolami :-/a pytalyscie sie lekarzy?

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mowia ze na chlopca nie chce sie slodkiego ;-)
    Ja wrecz przeciwnie miesa nie tkne same lagodne i slodkie smaki ;-) a wy slyszalyscie o jakis ciekawostkach apropo płci? ;-)

Dziewczyny Ja tez nie wiem co wam poradzic na te bole :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:12

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja taka znudzona coś jestem ze szok brzuch mi wysadzilo ze masakra wyglądam jak w 5 miesiącu. Jak u was z zachciankami mi zachciało się dzisiaj winogrona mąż mi kupił a mi się odechciało
    Heh
    :):)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ja wrecz przeciwnie miesa nie tkne same lagodne i slodkie smaki ;-) a wy slyszalyscie o jakis ciekawostkach apropo płci? ;-)

a ja wlasnie musze miec same wyraziste smaki. miesa tez nie tkne, slodkie moze nie istniec :-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak bella, mocne, wyraziste smaki.. słodyczy nie muszę jeść, nawet mi nie smakuje..w poprzedniej ciaży - z synkiem, słodycze jadłam nałogowo, więc nie jest to norma, że smaki odzwierciedlają płeć dziecka :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ból konkretnego jajnika to byc może dzidzia jest umiejscowiona bliżej lewego lub prawego. Ja sobie kupiłam ten detektor tętna i poerwszy raz jak sprawdzałam to położylam na środku brzucha i nic, cicho i głucho.. chwile strachu ale przypomnialam sobie,że lekarz jeździł mi USG bliżej lewej strony i przyłożylam po lewej i piekne tetno uslyszałam. Kilka dni pozniej bylo na srodku a pozniej znowu po lewej :) takze ten bol to moze dzidzia sie rozpycha :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sobie miejsce robi i się przesuwa i z tąd te bóle tez tak czasem mam dzisiaj tez miałam z prawej strony .

Dziewczyny a ja wam powiem śmieszna rzecz związana z moim mężem bo jak byłam pierwszy raz na usg to na zdjęciu było widać tylko pęcherzyk ciążowy a za to jak poszłam drugi raz to już normalnie moja kruszynke mój mąż jak zobaczył zdj to mówi do mnie tak "to nasze dziecko sobie w tobie wyskrobuje coraz większą dziurę dla siebie " tak mi się z tego śmiać chciało ze szok

Dorka1979, magda91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

No tak ja słyszałam że słodkie na córkę a kwaśne na syna, to co mi wyjdzie jak zaraz po słodkim chce mi się kwaśnego. Tzn. lekarz mi mówił że córka jak na razie

noa8 lubi tę wiadomość

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie. Ja w marcu po raz kolejny zostanę marcową mamusią. Mam już 5,5 rocznego marcowego chłopca. Pierwsza ciąża, 1 trymestr leżenie i okropne bóle żołądka 24h na dobę, 2 trymestr super, a trzeci prawie cały na patologi ciąży aż do rozwiązania (dostawałam 5 rodzajów leków przeciwbólowych, w kroplówkach lub w zastrzyku i tak dotrwałam do 36 tyg. ciąży, poród naturalny ) potem po porodzie prawie miesiąc dalej w szpitalu, bo mały na OIOmie i tak na Wielkanoc byliśmy w domku. Po pół roku diagnoza choroba Crohna (choroba najczęściej jelita cienkiego - jest to przewlekły, nieswoisty proces zapalny ściany przewodu pokarmowego, nieuleczalny z okresowymi remisjami choroby ), po 3 operacjach i po rocznym leczeniu upragniona remisja choroby ( aktualnie od 4 lat). Na początku roku decyzja z mężem, że planujemy rodzeństwo. Szereg wizyt u gastrologów i ginekologów. Na dzień dzisiejszy mam odstawione stałe leki na moją chorobę i mam czekać do 4 miesiąca ciąży. Na razie czuje się standardowo jak kobieta w ciąży. Jednak w zeszły weekend pobolewania mocne jajników,plamienia brunatne i skurcz. Źle usadowione łożysko,leżenie i odpoczynek i zero s.. Najgorsze wyniki krwi z wtorku CRP ponad 72 jednostek (granica do 5 )OB ponad 150 jednostek (granica do 20 ). Wyniki powtórzone w czwartek na szczęście spadają ale BOJE SIĘ. Proszę Was dziewczyny tylko o kciuki żeby ta paskudna choroba nie wróciła mi w ciąży, bo wiem co to oznacza dla mnie i dzidziusia. Synek rehabilitacja prawie 3 lata aby osiągnąć to co mam teraz czyli wspaniałego, zdrowego i mądrego chłopca. Sorki dziewczyny jak za dużo się rozpisałam ale może znajdę wśród mamusiek, mamę z tą chorobą. BUZIAKI I DOBRANOC

Madzik82, jasmin lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ode mnie masz kciuku na wszystkich palcach u rąk i nóg. Ponieważ czuje sie dobrze to odstąpie też kciuki,które często trzymają za mnie koleżanki z forum. Mam cichą nadzieje,że mi nie beda bardzo potrzebne za to Tobie na pewno kilka wiecej nie zaszkodzi :)
    Powodzonka!!!
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 00:12

gabi30 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kciukam za Ciebie
    Cholera chyba mi się zimno robi na górnej wardze ale mam plasterki na to dziadostwo

gabi30 lubi tę wiadomość

• Agaawa Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ode mnie tez masz mega gorące kciuki! &&&&&&&&&

gabi30 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ