X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli dziś już jakiś czas, chyba wezmę Nospę.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia weź powinna ci pomóż nospe spokojnie mozna brac nawet w większych ilościach ;-) A tobie lekarz powiedział płeć dziecka bo ten pajacyk chyba dla dziewczynki? Zobaczę później bo nie mam laptopa teraz :-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Endi a dlaczego lekarz chciał Cię zostawić? Swoją drogą to widzę że różni lekarze mają różne podejście do plamienia z szyjki .
    Scarlet ja w sumie sama nie wiem dlaczego chciał mnie zatrzymać. Chyba tylko dla upewnienia, że nic się nie będzie działo.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała ból w okolicy jajnika ale boli tylko z jednej strony,z lewej, co jakiś czas...

Mam dokładnie taki sam ból od 3 dni. Może nie jest ciągły ale czasami zakłuje. Brałam nospę i jakby zmalał.
    Miałam taki podobny ból zawsze w dzień owulacji .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 17:49

MamaAdasia, magda91 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie znam płci :)
    Troche pomogła :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja mam taki ból od kilku dni..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to za przyjemne, ale mam nadzieję, że to nic takiego, skoro nic temu nie towarzyszy..

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski! a ja zaczelam robic wafle :-) z dzemem truskawkowo-agrestowym i karmelem :-) szkoda tylko, ze ja pewnie i tak tego nie zjem :-/ w ogole nie mam ochoty na slodkie :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem co Wam poradzic z tymi bolami :-/a pytalyscie sie lekarzy?

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mowia ze na chlopca nie chce sie slodkiego ;-)
    Ja wrecz przeciwnie miesa nie tkne same lagodne i slodkie smaki ;-) a wy slyszalyscie o jakis ciekawostkach apropo płci? ;-)

Dziewczyny Ja tez nie wiem co wam poradzic na te bole :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:12

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja taka znudzona coś jestem ze szok brzuch mi wysadzilo ze masakra wyglądam jak w 5 miesiącu. Jak u was z zachciankami mi zachciało się dzisiaj winogrona mąż mi kupił a mi się odechciało
    Heh
    :):)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ja wrecz przeciwnie miesa nie tkne same lagodne i slodkie smaki ;-) a wy slyszalyscie o jakis ciekawostkach apropo płci? ;-)

a ja wlasnie musze miec same wyraziste smaki. miesa tez nie tkne, slodkie moze nie istniec :-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak bella, mocne, wyraziste smaki.. słodyczy nie muszę jeść, nawet mi nie smakuje..w poprzedniej ciaży - z synkiem, słodycze jadłam nałogowo, więc nie jest to norma, że smaki odzwierciedlają płeć dziecka :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ból konkretnego jajnika to byc może dzidzia jest umiejscowiona bliżej lewego lub prawego. Ja sobie kupiłam ten detektor tętna i poerwszy raz jak sprawdzałam to położylam na środku brzucha i nic, cicho i głucho.. chwile strachu ale przypomnialam sobie,że lekarz jeździł mi USG bliżej lewej strony i przyłożylam po lewej i piekne tetno uslyszałam. Kilka dni pozniej bylo na srodku a pozniej znowu po lewej :) takze ten bol to moze dzidzia sie rozpycha :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sobie miejsce robi i się przesuwa i z tąd te bóle tez tak czasem mam dzisiaj tez miałam z prawej strony .

Dziewczyny a ja wam powiem śmieszna rzecz związana z moim mężem bo jak byłam pierwszy raz na usg to na zdjęciu było widać tylko pęcherzyk ciążowy a za to jak poszłam drugi raz to już normalnie moja kruszynke mój mąż jak zobaczył zdj to mówi do mnie tak "to nasze dziecko sobie w tobie wyskrobuje coraz większą dziurę dla siebie " tak mi się z tego śmiać chciało ze szok

Dorka1979, magda91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

No tak ja słyszałam że słodkie na córkę a kwaśne na syna, to co mi wyjdzie jak zaraz po słodkim chce mi się kwaśnego. Tzn. lekarz mi mówił że córka jak na razie

noa8 lubi tę wiadomość

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie. Ja w marcu po raz kolejny zostanę marcową mamusią. Mam już 5,5 rocznego marcowego chłopca. Pierwsza ciąża, 1 trymestr leżenie i okropne bóle żołądka 24h na dobę, 2 trymestr super, a trzeci prawie cały na patologi ciąży aż do rozwiązania (dostawałam 5 rodzajów leków przeciwbólowych, w kroplówkach lub w zastrzyku i tak dotrwałam do 36 tyg. ciąży, poród naturalny ) potem po porodzie prawie miesiąc dalej w szpitalu, bo mały na OIOmie i tak na Wielkanoc byliśmy w domku. Po pół roku diagnoza choroba Crohna (choroba najczęściej jelita cienkiego - jest to przewlekły, nieswoisty proces zapalny ściany przewodu pokarmowego, nieuleczalny z okresowymi remisjami choroby ), po 3 operacjach i po rocznym leczeniu upragniona remisja choroby ( aktualnie od 4 lat). Na początku roku decyzja z mężem, że planujemy rodzeństwo. Szereg wizyt u gastrologów i ginekologów. Na dzień dzisiejszy mam odstawione stałe leki na moją chorobę i mam czekać do 4 miesiąca ciąży. Na razie czuje się standardowo jak kobieta w ciąży. Jednak w zeszły weekend pobolewania mocne jajników,plamienia brunatne i skurcz. Źle usadowione łożysko,leżenie i odpoczynek i zero s.. Najgorsze wyniki krwi z wtorku CRP ponad 72 jednostek (granica do 5 )OB ponad 150 jednostek (granica do 20 ). Wyniki powtórzone w czwartek na szczęście spadają ale BOJE SIĘ. Proszę Was dziewczyny tylko o kciuki żeby ta paskudna choroba nie wróciła mi w ciąży, bo wiem co to oznacza dla mnie i dzidziusia. Synek rehabilitacja prawie 3 lata aby osiągnąć to co mam teraz czyli wspaniałego, zdrowego i mądrego chłopca. Sorki dziewczyny jak za dużo się rozpisałam ale może znajdę wśród mamusiek, mamę z tą chorobą. BUZIAKI I DOBRANOC

Madzik82, jasmin lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ode mnie masz kciuku na wszystkich palcach u rąk i nóg. Ponieważ czuje sie dobrze to odstąpie też kciuki,które często trzymają za mnie koleżanki z forum. Mam cichą nadzieje,że mi nie beda bardzo potrzebne za to Tobie na pewno kilka wiecej nie zaszkodzi :)
    Powodzonka!!!
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 00:12

gabi30 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kciukam za Ciebie
    Cholera chyba mi się zimno robi na górnej wardze ale mam plasterki na to dziadostwo

gabi30 lubi tę wiadomość

• Agaawa Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ode mnie tez masz mega gorące kciuki! &&&&&&&&&

gabi30 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ