X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także gratuluje pomyślnych wizyt. Dobrze, że wszystkie za siebie trzymamy kciuki.Ja mam dziś genetyczne na 20.
    konwalianka - super, że wszystko w porządku :-)
    Juusti69 - ja też według obliczeń ginekologa termin mam na 13 marca

Ja mykam spać, bo mnie łamie. Mąż w pracy, synek w przedszkolu a ja wracam do wyrka bo się zaraz przewalę. Kiedy miną mi te nocne mdłości, żebym normalnie się wysypiała?

Pozdrawiam

konwalianka lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:18

bella82 lubi tę wiadomość

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dostałam takie zdjecia "czegoś" między nózkami,fotka jak widać z perspektywy muszli klozetowej :D Jak myślicie? Nastawiać się na na chłopca, czy jednak za wcześnie? :)

7b2d3ea68dce0ac929a59319cd59b152.jpg[img][/img]583996ab4ad7a5f194c0466a91988e9e.jpg[img][/img]

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych genetycznych moje dopiero 15 a już bym chciała mieć to za sobą. Pytanie do was mam bo mam z boku taka przeczulice skóry dziwne to uczucie jak dotykam to taki dziwny ból mialyscie coś takiego ??? Co to może być bo martwię się troche

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    No co ty :-) a mnie się podoba bardzo imie Hubert i na usg tez uparty jest bardzo o ile się potwierdzi na nastepnej wizycie ze chlopak
    Uwierz mi wiem co mówię, mam syna Huberta i wszyscy na około się dziwią że w wariatkowie nie wylądowałam. Tak mniej wiecej od kąd skończył półtorej roku to zaczął pokazywać dzień w dzień swoje fochy,nerwy itp. Przeszło mu około 7roku życia. Znajoma też ma syna Huberta i mówi że terroryzuje dosłownie wszystkich. Na mojego terrorystę to już zaczęliśmy mówić że to mały Bin Laden

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dzieki scarlet i tak bardzo się cieszę bo pamiętam jak nie mogłam doczekać się tej daty:-) a nie długo wszystkie bedziemy po usg genetycznym i bedziemy czekać na połówkowe;-) ty masz jutro a juz znasz płeć super;-)
    No ja za miesiac już połówkowe będę miała

SunSun, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    khaleesi wrote:
    Hmmm, no bardzo ciekawa jestem (jako matematyk i kobieta) statystyki płci w naszym gornie. :) My córkę ucelowaliśmy tuż po owulce - wiem na 100%, bo w poniedziałek o 19 na badaniu lekarz stwierdził pęknięcie pęcherzyka, a o 21 mąż wrócił z 8dniowej delegacji - stęskniony mocno. :D Także ja już chyba w nic nie uwierzę odnośnie płci - owszem, na pewno statystycznie w ten sposób można zwiększyć prawdopodobieństwa, ale jak widać nie do 100%, bo wyjątków mnóstwo po placach zabaw biega. :)

U mnie genetyczne jutro o 19... stres już się pojawił... :/ Echh, takie uroki. :)
    Po prostu te żeńskie plemniki są silniejsze i dlatego mówi się że przed owu bzykanko to na córcię a u ciebie widocznie nawet w chwili czy tuż po owu te męskie plemniki były za słabe aby wygrać z żeńskimi

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Uwierz mi wiem co mówię, mam syna Huberta i wszyscy na około się dziwią że w wariatkowie nie wylądowałam. Tak mniej wiecej od kąd skończył półtorej roku to zaczął pokazywać dzień w dzień swoje fochy,nerwy itp. Przeszło mu około 7roku życia. Znajoma też ma syna Huberta i mówi że terroryzuje dosłownie wszystkich. Na mojego terrorystę to już zaczęliśmy mówić że to mały Bin Laden

haha no widzisz. Dobrze ze mojemu mężowi się tak średnio podoba to się nie będę upierać. Jednak cos w tym jest ze jakie imie taka osobowość człowieka. Zawsze jakieś ziarnko prawdy jest. Tak samo jak u mnie się mówi ze dziewczynka podaje się na chrzestna matke a chlopiec na chrzestnego. W mojej rodzinie cos się zawsze sprawdzilo z tego

Dorka1979 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie.Moze boleć ale nie tak.Najprawdopodobniej początek infekcji dróg moczowych.Dostałam antybiotyk ,globulki i powrót do duphastonu :-( Z dzidzia wszystko dobrze a to najważniejsze.Jednak nie mierzyla nic ani za długo nie pokazywała bo nie chciała nas męczyć bo genetyczne mamy q czwartek.Mam tez zgłosić sie do rodzinnego po skierowanie na ekg...
    Konwalijka,Justi super wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:38

Dorka1979, konwalianka, kasss lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się że dziecko zaczęło kopać i ja chciałam ręką przytrzymać w miejscu kopania a tu nagle tak mocno kopnęło że widać było nogę jak brzuch rozciąga i chciałam zdjęcie zrobić tylko M mnie obudził

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Sun ważne że z dzidzią ok :) a czemu masz is na ekg?
    Wiesz co pojawiły mi sie takie duszności,są momenty ze nie mogę złapać tchu a jak sie zdenerwuje to sapie jak lokomotywa:-) puls tez ciągle ok 90 a ciśnienie niskie i gino mówi ze lepiej to sprawdzić bo być może tak znoszę te dodatkowe płyny ,krew itp

ex2btv738sn49jef.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 2 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusynka super dzidzia :) Ale Ja nie mam pojęciacia co to może być między tymi nóżkami :P
    SunSun również gratulację udanej wizyty, infekcje układu moczowego są częste- szybkiego powrotu do zdrowia.

SunSun lubi tę wiadomość

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluhe udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne!
    Ktos pytal o mizelke... Czesc dziewczyn sie od nas odlaczyla i maja swoj osobny watek. Czerwcowe testerki czy cos takiego...

konwalianka lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tyle , ze ciezko Was nadgonic ;-)

Ja wlasnie zrobilam pyszny obiadek ;-D Dziewczyny piszecie że na kazdej wizyciee wychodzi wam inny termin ja nie do konca brala bym pod uwage te daty dlatego ze lekarz mowil i wszedzie pisze zreszta ze liczy sie data podana na pierwszej wizycie i ze w pozniejszych tygodniach nie wylicza sie juz daty porodu wzgledem wielkosci dziecka dlatego ze kazde dziecko rozwija sie indiwidualnie i wielkosc dziecka nie jest scisle wyznacznikiem okresu ciazy. pisze tak na parenting.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:58

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to czemu niektore odlaczyly? Cos im tu nie pasowało? My się tu o nie martwimy ze cos moze nie tak, a tu proszę maja osobny wątek

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun, ale dziadostwo te infekcje.. sama miałam z nimi przeboje, aż wyjechałam na rok do stanów i jak ręką odjął..od tamtej pory - 8lat nie wróciły..

ja też mialam ekg, też niskie ciśnienie, ataki bólu serca i takie tam, ale okazało się, że serce zdrowe i to 'tylko" stres i nerwy - biorę teraz magnez 2razy dziennie

noa cos w tym jest, ale właśnie kluczowy jest wiek dziecka z usg genetycznego, to ono determinuje datę porodu, o ile wiek dziecka mocno odbiega od wieku ostatniej miesiączki, dziś nam to tłumaczył.. wiek z usg się bierze pod uwagę, jeśli różnica dni między ost. miesiączką i statystyczną "owulacją" a rozwojem dziecka wynosi ponad 8dni, wtedy przyjmuje się termin porodu wg usg; u nas było 4 dni, więc mówi, że to nic nie zmienia.. późniejszych wymiarów już nie odnosi się do terminu porodu, bo dzieci rosną we własnym tempie - uff, ale się rozpisałam..hehe..akurat dziś sobie sporo porozmawiałam z ginem od usg - nasza wizyta trwała przeszło 50min!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun lepiej wszystko sprawdzić choć to pewnie nic :) cóż mi na pierwszej wizycie lekarz nie wyznaczył terminu bo było za wcześniej a na USG wychodzi różnie więc trzymam się terminu z miesiączki jest w miarę ok przynajmniej wg. ostatnich USG.
    Mmarina co do dziewczyny które odeszły to poczytaj ten wątek czerwcowych testerek. Nie podobało im się i ok tylko szkoda że nie napisały nam tego wprost. Zresztą nawet im to napisałam.
    Dziewczyna strasznie się cieszę z wszystkich waszych udanych wizyt :)

noa8, konwalianka lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka no nie wiem moze na usg genetycznym lekarz powie najbardziej przyblizony termin ale zaloze sie po jakiejs pozniejszej wizycie tez okresli jeszcze inna date i beda jeszcze inne wytlumczenia ;-) ja termin znalam w 7 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:29

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun współczuje infekcji ale nie jest grozna dla malucha a to najważniejsze dobrze że wszystko ok. zrobisz ekg i bedziesz miała pewnosc że wszystko dobrze;)
    Ja gotuje sobie rosołek może mnie rozgrzeje i pieke kurczaczka chyba apetyt wrócił. to już wszyscy po wizytach?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale z tego co mówił, to kolejnych dat już nie powinno sie odnosić do terminu porodu.. no nie wiem.. wszystko jedno :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ