Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja także gratuluje pomyślnych wizyt. Dobrze, że wszystkie za siebie trzymamy kciuki.Ja mam dziś genetyczne na 20.
konwalianka - super, że wszystko w porządku
Juusti69 - ja też według obliczeń ginekologa termin mam na 13 marca
Ja mykam spać, bo mnie łamie. Mąż w pracy, synek w przedszkolu a ja wracam do wyrka bo się zaraz przewalę. Kiedy miną mi te nocne mdłości, żebym normalnie się wysypiała?
Pozdrawiamkonwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,dostałam takie zdjecia "czegoś" między nózkami,fotka jak widać z perspektywy muszli klozetowej
Jak myślicie? Nastawiać się na na chłopca, czy jednak za wcześnie?
[img][/img]
[img][/img]
-
nick nieaktualnyZazdroszczę wam tych genetycznych moje dopiero 15 a już bym chciała mieć to za sobą. Pytanie do was mam bo mam z boku taka przeczulice skóry dziwne to uczucie jak dotykam to taki dziwny ból mialyscie coś takiego ??? Co to może być bo martwię się troche
-
nick nieaktualnyMmarina wrote:No co ty
a mnie się podoba bardzo imie Hubert i na usg tez uparty jest bardzo o ile się potwierdzi na nastepnej wizycie ze chlopak
-
nick nieaktualnykasss wrote:Dzieki scarlet i tak bardzo się cieszę bo pamiętam jak nie mogłam doczekać się tej daty:-) a nie długo wszystkie bedziemy po usg genetycznym i bedziemy czekać na połówkowe;-) ty masz jutro a juz znasz płeć super;-)
SunSun, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykhaleesi wrote:Hmmm, no bardzo ciekawa jestem (jako matematyk i kobieta) statystyki płci w naszym gornie.
My córkę ucelowaliśmy tuż po owulce - wiem na 100%, bo w poniedziałek o 19 na badaniu lekarz stwierdził pęknięcie pęcherzyka, a o 21 mąż wrócił z 8dniowej delegacji - stęskniony mocno.
Także ja już chyba w nic nie uwierzę odnośnie płci - owszem, na pewno statystycznie w ten sposób można zwiększyć prawdopodobieństwa, ale jak widać nie do 100%, bo wyjątków mnóstwo po placach zabaw biega.
U mnie genetyczne jutro o 19... stres już się pojawił...Echh, takie uroki.
-
Dorka1979 wrote:Uwierz mi wiem co mówię, mam syna Huberta i wszyscy na około się dziwią że w wariatkowie nie wylądowałam. Tak mniej wiecej od kąd skończył półtorej roku to zaczął pokazywać dzień w dzień swoje fochy,nerwy itp. Przeszło mu około 7roku życia. Znajoma też ma syna Huberta i mówi że terroryzuje dosłownie wszystkich. Na mojego terrorystę to już zaczęliśmy mówić że to mały Bin Laden
haha no widzisz. Dobrze ze mojemu mężowi się tak średnio podoba to się nie będę upierać. Jednak cos w tym jest ze jakie imie taka osobowość człowieka. Zawsze jakieś ziarnko prawdy jest. Tak samo jak u mnie się mówi ze dziewczynka podaje się na chrzestna matke a chlopiec na chrzestnego. W mojej rodzinie cos się zawsze sprawdzilo z tegoDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Hej jestem po wizycie.Moze boleć ale nie tak.Najprawdopodobniej początek infekcji dróg moczowych.Dostałam antybiotyk ,globulki i powrót do duphastonu
Z dzidzia wszystko dobrze a to najważniejsze.Jednak nie mierzyla nic ani za długo nie pokazywała bo nie chciała nas męczyć bo genetyczne mamy q czwartek.Mam tez zgłosić sie do rodzinnego po skierowanie na ekg...
Konwalijka,Justi super wiadomości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:38
Dorka1979, konwalianka, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Sun ważne że z dzidzią ok
a czemu masz is na ekg?
-
Gratuluhe udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne!
Ktos pytal o mizelke... Czesc dziewczyn sie od nas odlaczyla i maja swoj osobny watek. Czerwcowe testerki czy cos takiego...konwalianka lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Piszecie tyle , ze ciezko Was nadgonic
Ja wlasnie zrobilam pyszny obiadekDziewczyny piszecie że na kazdej wizyciee wychodzi wam inny termin ja nie do konca brala bym pod uwage te daty dlatego ze lekarz mowil i wszedzie pisze zreszta ze liczy sie data podana na pierwszej wizycie i ze w pozniejszych tygodniach nie wylicza sie juz daty porodu wzgledem wielkosci dziecka dlatego ze kazde dziecko rozwija sie indiwidualnie i wielkosc dziecka nie jest scisle wyznacznikiem okresu ciazy. pisze tak na parenting.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:58
Dorka1979 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Sun Sun, ale dziadostwo te infekcje.. sama miałam z nimi przeboje, aż wyjechałam na rok do stanów i jak ręką odjął..od tamtej pory - 8lat nie wróciły..
ja też mialam ekg, też niskie ciśnienie, ataki bólu serca i takie tam, ale okazało się, że serce zdrowe i to 'tylko" stres i nerwy - biorę teraz magnez 2razy dziennie
noa cos w tym jest, ale właśnie kluczowy jest wiek dziecka z usg genetycznego, to ono determinuje datę porodu, o ile wiek dziecka mocno odbiega od wieku ostatniej miesiączki, dziś nam to tłumaczył.. wiek z usg się bierze pod uwagę, jeśli różnica dni między ost. miesiączką i statystyczną "owulacją" a rozwojem dziecka wynosi ponad 8dni, wtedy przyjmuje się termin porodu wg usg; u nas było 4 dni, więc mówi, że to nic nie zmienia.. późniejszych wymiarów już nie odnosi się do terminu porodu, bo dzieci rosną we własnym tempie - uff, ale się rozpisałam..hehe..akurat dziś sobie sporo porozmawiałam z ginem od usg - nasza wizyta trwała przeszło 50min! -
nick nieaktualnySun lepiej wszystko sprawdzić choć to pewnie nic
cóż mi na pierwszej wizycie lekarz nie wyznaczył terminu bo było za wcześniej a na USG wychodzi różnie więc trzymam się terminu z miesiączki jest w miarę ok przynajmniej wg. ostatnich USG.
Mmarina co do dziewczyny które odeszły to poczytaj ten wątek czerwcowych testerek. Nie podobało im się i ok tylko szkoda że nie napisały nam tego wprost. Zresztą nawet im to napisałam.
Dziewczyna strasznie się cieszę z wszystkich waszych udanych wizytnoa8, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Konwalianka no nie wiem moze na usg genetycznym lekarz powie najbardziej przyblizony termin ale zaloze sie po jakiejs pozniejszej wizycie tez okresli jeszcze inna date i beda jeszcze inne wytlumczenia
ja termin znalam w 7 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:29
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
SunSun współczuje infekcji ale nie jest grozna dla malucha a to najważniejsze dobrze że wszystko ok. zrobisz ekg i bedziesz miała pewnosc że wszystko dobrze;)
Ja gotuje sobie rosołek może mnie rozgrzeje i pieke kurczaczka chyba apetyt wrócił. to już wszyscy po wizytach?[/url]