X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Ja muszę czekać do 23 września :( mam nadzieję,że będzie widać już czy to córcia czy synek.(będzie 17 tydzień)

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Martwię sie bo podobno jest groźne dla maluszka zwłaszcza w pierwszym trymestrze a u mnie dziś się kończy mam nadzieję ze nie zaszkodzi

niebezpieczne jest tylko gdy pojawia sie pierwszy raz.. jesli juz mialas to nie grozi nic dzidziusiowi. ja juz mam 2gi raz jak jestem w ciazy... a tym razem mam w obu kacikach dosc duzych rozmiarow i na prawiecalej dolnej wardze... ;/ gorzej chyba nie masz ?;)

najwazniejsze to przed korzystaniem z WC myc rece. zeby sie nie przenioslo w miejsca intymne... na to uwazaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:05

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Martwię sie bo podobno jest groźne dla maluszka zwłaszcza w pierwszym trymestrze a u mnie dziś się kończy mam nadzieję ze nie zaszkodzi

Kochana bedzie dobrze, nic sie nie stresuj :-*

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zimno w ciazy bezpieczny jest krem bez recepty erazaban. Zapytaj w aptece. Ewentualnie masce cynkowa.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też przed wyjściem na spacer posmarowac usta pomadka ochronną z wiesiolkiem.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    Madziulka jest spore ale jedno szczęście w nieszczęściu ze miałam przed ciąża. Jutro kupie coś w aptece póki ci domowe sposoby

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ciekawe jak tam Jussti po wizycie bo sie nie odezwala... Może świętuje udaną wizyte. My bedziemy świętować jutro ;-

Uciekam spać bo o 3 pobudka. Dobranoc dziewuszki. Dziękuje za dzisiejsze kciuki i trzymam kciuki teraz za Wasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:05

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę ze wizyty udane to dobrze ja swojej się nie mogę doczekać jeszcze 14 dni :).
    Zrobił mi się zajad w końciku ust znacie jakieś sposoby na zajady ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dziewczyny :* codziennie was podczytuje i ciesze się z każdej udanej wizyty :)
    Ja byłam dzisiaj na kontroli po stracie i jest super ;) mam nadzieje ze pod choinkę dostane dwie kreseczki :)
    Pozdrawiam was i 3mam kciuki za kolejne wizyty :*
    PS. Nie denerwujcie się tak tylko cieszcie ciąża ;)

Dorka1979, kasss, bella82, kaczamila, noa8, MamaAdasia, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory wrote:
    Hej i ja po wizycie.Juz wszystko wiem,lekarz pieknie wszystko opowiedzial wiec i ja jestem zadowolona i maz tez.Plec powiedzial ale bez "przekonania" choc wyczulam ze jednak jest pewien.Ma byc chlopiek i nawet nam wydrukowal zdjecia siusiaka choc nigdy bym nie powiedziala ze to "to":)
    Tetno to 144 wiec nie wiem jak z wasza teoria ale sprawdza sie moja ze przed owu dziewczynka a w owu i po chlopiec bo sprawdzilo sie 3 raz ;)
    Ale ta teoria z bzykaniem przed owu kilka dni,że na dziewczynkę a w trakcie na chlopca to prawda. Jak urodziłam pierwszą córkę to po 4latach jak się staraliśmy o drugie dziecko to tylko tą zasadą na chłopaka i niech mi nikt nie mówi że to nie działa bo u mnie się sprawdziło. Teraz tego się nie trzymałam bo skoro lekarz mi mówił że jestem bezpłodna to tylko chciałam utrafić te trzy dni pod rząd przed owu i zobaczyć czy coś w ogóle z tego będzie więc nie wiem z którego dnia plemnik wygrał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem czy zaszłam prze owu czy w czasie miałam nieregularne cykle i sama nie wiem kiedy dokładnie miałam owu wiec pozostaje mi czekać aż lekarz mi powie :) chociaż może dziewczynka bo bardzo zbrzydlam heh

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a moja Dzidiza sie obrocila pleckami i nie pozwalala sie pozniej zmierzyc :-) i lekarz powiedzial, ze rosnie nam leniwy uparciuch :-)
    To skoro tal Wam powiedział to nie dawajcie muczasami na imię Hubert gdyby był chłopak, bo wtedy na 100% czeka Was wariatkowo

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Groźne jest dla dziecka ale tylko wtedy gdy wyskakuje Ci w ciąży po raz pierwszy, a jak już kiedyś miałaś to nie jest szkodliwe bo masz przeciwciała

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    niebezpieczne jest tylko gdy pojawia sie pierwszy raz.. jesli juz mialas to nie grozi nic dzidziusiowi. ja juz mam 2gi raz jak jestem w ciazy... a tym razem mam w obu kacikach dosc duzych rozmiarow i na prawiecalej dolnej wardze... ;/ gorzej chyba nie masz ?;)

najwazniejsze to przed korzystaniem z WC myc rece. zeby sie nie przenioslo w miejsca intymne... na to uwazaj...
    No tak to jest jak się nadrabia cztanie późno i nie widzi się kolejnych postów. Napisałam to samo nie widząc że już odpowiedziałaś

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    To skoro tal Wam powiedział to nie dawajcie muczasami na imię Hubert gdyby był chłopak, bo wtedy na 100% czeka Was wariatkowo

No co ty :-) a mnie się podoba bardzo imie Hubert i na usg tez uparty jest bardzo o ile się potwierdzi na nastepnej wizycie ze chlopak

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, dziewczyny trzymajcie kciuki..jadę na usg..o 8.40 wizyta
    buziaki!

Mmarina, Niunia86, bella82, kasss, gabi30, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,
    ja też poproszę o kciuki.Idę dziś na 11 do swojego gino bo od piątku męczą mnie straszne bóle brzucha.Ból zaczął pulsować na biodra i uda.Wiem ,że się może po porostu"rozciągam" bo ból to właśnie takie rozpieranie,ciągniecię i szarpanie..Ale wolę sprawdzić..I skosultować co robić bo póki co ,żeby przespać trochę nocy zazywam kilka apapów.Dodatkowo i tak się miałam wybrać bo od zeszłej środy zalewa mnie dosłownie śluz.Niby jest wodnisty i mleczny ale dosłownie leje mi się po udach.
    Trzymam kciuki za wszystkie genetyczne !Ja mam w czwartek i już przebieram nogami :)
    Pozdrawiam Miłęgo dnia życzę wszystkim

Niunia86, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki z góry sorki za reklamę. Właśnie startuje z własną działalnością, więc jeżeli będziecie zainteresowane, bądź znacie osoby, które nie mogą się uporać z nadwagą bądź niedowagą to serdecznie zapraszam na stronę http://trener-wellness.com.pl i do kontaktu.

kasss lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka Sunsun trzymamy kciuki wszystko będzie dobrze :-) Anka418 w takim razie czekamy na dobre wieści od Ciebie oby udało się za pierwszym razem;-) musicie czekać 3 mc czy szybciej możecie działać jak nie było zabiegu?
    Dorka1979 to jak na mnie się sprawdzi ta teoria to będzie prawdziwa choć maz nastawia się na Ignasia powiedział ze jak będzie Julka będzie córusia tatusia;-)

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam drugi trymestr z zimnem na ustach przeziębieniem i powiększonymi węzłami :|

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ