Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie tętno malucha było ok 160/170 a jest chłopak - dowiedziałam się w ostatni czwartek.
Niunia bedziet dobrze - Junior urusł ostatnio prawie 0,5 cm od wtorku do czwartku. Wcześniej nie było mowy o takich wynikach. Ale rozumiem że się stresujesz. Ja mam usg genetyczne w środę a już się boję a że leże to jest jeszcze gorzej bo trudno się czymś zająć. Ale wczoraj przeczytałam 2 książki a dziś ratuje się praca
Powodzenia na wizytach.
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
ja się śmieje z mojego mężą, bo codziennie dodaje maluchowi milimetr:P i mówi, krasnal ma już 51mm...kolejnego mówi, że ma już 52mm...ja mu mówię, że to tak nie działa i nie rośnie milimetr/dzień
pewnie będziemy obstawiać zakłady 8.09 ile maleństwo mierzy
swoją drogą będę wtedy w 13tc mam nadzieję, że usg już będzie przez brzuch..
Anastacia33 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hey dziewczyny ja juz po dlugim niezbyt udanym weekendzie.. Skonczylo sie na wizycie w szpitalu ale na szczescie wszystko jest ok . dzidzius ma juz 9.3cm
czyli w ciagu 2 tyg urosl ok 3.5cm.
nie byla to planowana wizyta ale jestem szczesliwa ze malenstwo jest zdrowe ;* a ja musze pare dni polezec w lozku...
trzymam kciuki za wizyty ;*Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Aa dziś po raz pierwszy od kiedy jestem w ciąży nie bolą mnie piersi
Mnie bolą tylko wieczorem jak zdejmuje biustonosz... Za to brodawki i sutki strasznie wrażliwe. Jak schodzę po schodach czy szybciej ide to czuje każdy ruch...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:31
-
Scarlett2014 wrote:Madziutem najważniejsze, że wszystko ok. Co się stało?
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Dziewczyny mam nietypowe pytanie:/ bo tak się zastanawiam - jak piszecie o płamieniach to jak duże są to plamienia? u mnie jest tak że teraz przy tym łożysku raz dziennie albo raz na dwa dni zauważe na papierze może pół cm brzydki śluz tzn. pomarańczowy ale bez śladów żywej krwi.
Madziutek odpoczywaj!
ja mialam taki jasno brazowy sluz na wkladce ale na tym punkcie jestem przewrazliwiona bo mam zle doswiadczenia... wiec chyba bym zeswirowala gdhybym nie pojechala sprawdzic... i nawet nie bylo go duzo... teoretycznie wszedzie pisza ze dopiero jak jest z krwia albo przez dluzszy czas to trzeba to sprawdzic... ale jak czujesz ze moze byc cos nie tak to dla wlasnego sp9koj7 zawsze mozesz jechac... w koncu zdrowie malenstwa jest ma pierwszym miejscu. -
cześć dziewczyny
Musiałam kupić sobie już spodnie ciążowe. Mimo że waga nie drgnęła i nie wskazuje że przytyłam to brzuch u mnie już widać. Muszę jakieś luźne bluzki sobie kupić bo w większości są opięte już na mnie. Już się zastanawiam że skoro teraz mam taki brzuch jak ja będę później wyglądać. Mierzycie sobie obwód brzucha? Żałuję że wcześniej o tym nie pomyślałam
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Lekarz mial potwierdzic czy to dziewczynka ale Fasola tak wariowala i fikala, ze ciezko bylo zmierzyc cokolwiek. Tak dlugo lezalam ze az sie glowica nagrzala od usg.
Ale maluszek zdrowy i zwariowanywszystko jest ok. Jeszcze raz zmierzyl NT dla mnie i wyszlo 1,2. Kosc nosowa jest wiec tylko sie cieszyc.
Pozwolil mi odstawic duphaston bo po plamieniach ani sladu. Jest czysto.
Nic tylko sie cieszyc. Waga stoi w miejscu wiec dzisiaj jem do oporuEmily83, Scarlett2014, MamaAdasia, slodka100, konwalianka, Juusti69, kasss, Niunia86, Anastacia33 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
hey laseczki
gratuluje pomyslnych wizyt i trzymam &&& za dzisiejsz
niunia moj bobasek w 12tyg mial 4,3cm wiec nie musi miec ponad 5nie martw sie
ja dzis kupilam nowa pizamke ale sie naszukalam bo chcialam dlugie spodnie i gore ale zeby spodnie byly na luznej gumie ze sznurkami do regulacji bo musze miec luz na brzuszkua brzuszek rosnie niezle z tego co widze
w sobote bylam z mama w dzieciecym sklepie zerknac na wozki tak sobie i mamcia juz mi kupila kocyk do wozka (bo tak mi sie podobal)i 2 kompleciki roznych ciuszkow (skarpetki,czapeczki,body,pajace,kaftaniki) sweet a i jeszcze dostalam od tesciowej body i pajacykaale te ciuszki dla dzieci sa sliczne ale troche kosztuja
Niunia86, kasss lubią tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Zosia tosia ja w 9 tyg mialam usg przez pochwe w środę mam genetyczne i juz nie moge sie doczekac.ustaw szybko suwaczek aby wszystkie mamusie wiedziały w ktorym jestes tygodni wedlug wskazowek kass.
Ustawione. Dziękuję kass za instrukcjekasss lubi tę wiadomość
-
Madzik najważniejsze że wszystko dobrze na potwierdzenie płci będzie jeszcze czas choć też chciała bym już wiedzieć
Słodka fajnie że już coś masz dla malucha ja jak kupie to powiem tylko mężowi bo wszyscy mówią że za wcześnie ale ja mam to gdzieś
Niunia to spory kawałek masz do lekarza bedzie dobrze trzymamy kciuki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:26
Niunia86 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Heja,
Madzik- gratuluję wizyty
Niunia, inne dziewczyny mające wizytę trzymam kciuki
Kasss- zerknij na stronę C&A, tam są fajne zestawy np body 5szt za 30zł, są też mniej pakowane http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/nasze-propozycje-dla-niemowlat/bawelna-bio/wszystkie-produkty/page-2/zest-body-126339-1.html, dodatkowo jak się zarejestrujesz masz 10% rabatu na zakupy internetowe. Sama patrzę na te ciuszkiNiunia86, kasss, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Wrażenie takie bo przed ostatnią wizytą w ciągu 21 dni Dzidzia urosła 20mm więc to akurat jest ok ale jakby policzyć dalej to dzisiaj wychodzi,że ma ok 48mm a wg Bellly Dzidzia powinna już mieć ok 6cm. Wy jeszcze po każdej wizycie piszecie,że Wasze Dzidzie maja ponad 5cm.. I nie wiem co myśleć
Mam nadzieję,że na tym etapie Maluch rośnie szybciej i będzie miał prawidłowy centyl
Nie pozostaje nic innego jak poczekać do 17... Oby wszystko było dobrze bo jutro na 3 dni jedziemy w góry i chciałabym troszkę odpocząć a nie się stresować,że cos jest nie takNiunia86 lubi tę wiadomość